SVE O VITAMINU B17 – LAN – LANENO ULJE – SEMENKE OD BRESKVE – SVE O KONOPLJI…SVE U SVRHU IZLECENJA KARCINOMA

 

O Vitaminu B 17 – RAK JE GLJIVICA I IZLECIV JE –

Bez obzira na veliki napredak u dijagnostici i tretmanu malignih tumora, rak je jedan od najvećih uzročnika smrti u razvijenim industrijskim zemljama. Izračunato je da će svaka treća osoba umreti od nekog oblika raka. Mada je istina da operacija i zračenje mogu izlečiti neke pacijente sa lokalizovanim tumorom i da je hemoterapija uspela da izleči nekih 10 vrsta malignih tumora, smrtnost od raka nije mnogo opala u zadnjih 25 godina. Skoro 60 % od svih pacijenata obolelih od raka otkriju da je bolest već toliko napredovala da hemoterapija i današnji lekovi ne mogu biti dati u odgovarajućoj dozi da bi uspešno uništili toliko veliku masu, zbog njihove velike toksičnosti. Mnogi ne mogu biti podvrgnuti hemoterapiji, zračenju ili operaciji zbog neželjenih efekata. A postoji i nekoliko vrsta tumora protiv kojih još nema efektne terapije.

Worldwithoutcancer sa zadovoljstvom je u mogućnosti da predstavi povrćnu supstancu čija su anti tumor dejstva u upotrebi već mnogo godina, ali su tek u poslednjih 35 godina i naučno dokazana, pretežno kroz klinička istraživanja od strane poznatih i priznatih doktora za metabolik terapiju iz celog sveta. Među njima su i Dr.Ernesto Contreras Rodriguez, iz Oasis of Hope bolnice iz Tihuane Mexico. Dr Harold Manner iz Manner Klinike Tihuana Mexico.Dr Hans Niper , bivši direktor medicinskog odeljenja u Silbersee bolnici Hanover , Dr. N.R.Bouziane bivši direktor laboratorije za istraživanje u bolnici St. Jeanne d’Arc u Montrealu, Dr. Manuel Navaro profesor medicine i hirurgije na univerzitetu Santo Tomas u Manili, Dr.Shigeaki Sakai čuveni doktor iz Tokija, Profesor Dr. Joseph H.Maisini direktor instituta anti kancer iz Louvain univerziteta Belgija. Profesor Dr. Etore Guidetti sa medicinskog univerziteta u Turinu Italija. I u SAD uvaženi Doktori : Dr. Dean Bruk bivši načelnik Nacionalnog Kancer instituta, Dr. John A. Morrone iz Jersey City medicinskog centra.

Dr. Ernst T. Krebs, Jr.,ko je razvio Laetrile, Dr. John A. Richardson iz San Franciska koji je osporio vladine namere da spreče primenu Laetrila u SAD. Dr. Philip E. Binzel, Jr.,sudski lekar u Washington Ohio, koji je koristio Laetril preko 20 godina sa zavidnim rezultatima i mnogi drugi doktori iz preko 20 zemalja sveta i svi sa besprekornim kredibilitetom. Ovaj anti-tumor faktor je vitamin B 17 ( uglavnom poznat kao Amygdalin ili Laetril ). Prema Dr. Ernest T. Krebs, Jr. Njegove komponente su vitalne za opstanak bez raka. Najveća koncentracija ovog vitaminja je pronađena u košticama kajsije i ostalim gorkim bademima. Razni spisi još od starih civilizacija kao što su Egipat za vreme Faraona ili Kina 2500 B.C. . pominju terapeutsku upotrebu gorkih badema. Egipatski papirus od pre 5000 god pominje upotrebu aqua amigdalorum za tretman nekih kožnih tumora. Ali sistematsko proučavanje vitamina B 17 nije počelo sve do prve polovine prošlog veka, kada je hemičar Bohn otkrio 1802 da tokom destilacije vode od gorkih badema hidrocijanična kiselina biva oslobođena. Uskoro su mnogi istraživači pokazali interesovanje za analizu tog ekstarakta i tako su po prvi put Robiquet i Boutron izolovali belu kristaknu supstancu i nazvali je AMYGDALIN (od amygdala = badem ) U SAD FDA ( ministarstvo za hranu i lekove ) je upotrebilo zakonsku regulativu , a ne zakon, da bi zabranilo doktorima u nekim državama da koriste Laetril terapiju. Ne postoji savezni zakon protiv Laetrila, niti ga ima na zvaničnoj listi zabranjenih proizvoda. Ali FDA koristi svoje regulative a ne zakon da bi zabranila međunarodne pošiljke tvrdeći da se radi o novom još neispitanom i nesertifikovanom proizvodu ili da da je proizvod nesiguran za upotrebu kao dodatak ishrani. Ni u jednom slučaju nisu u pravu. Amigdalin je ekstrakt koštice od kajsije,što ga čini dodatkom ishrani i ništa više. Vitamin B 17 je bio predmetom velike polemike pre 18 godina kada su neki od vodećih naučnika i istraživača tvrdili da ukoliko konzumirate B17, njegove komponente sa 100% sigurnošću onemogućuju formiranje raka i ubijaju postojeći. Farmaceutske kompanije su se istog časa bacile na posao da opovrgnu ove tvrdnje o vitaminu B 17, zahtevajući od FDA da sprovede istragu i prouči B17. Farmaceutske kompanije vrše istraživanja na patentiranim lekovima koje su sami proizveli da bi na kraju ako lekovi budu priznati imali ekskluzivna prava na njihovu prodaju bilo gde. Nikad ne vrše ispitivanja na hrani koju ne mogu patentirati i koja se može prodavati u bilo kojoj prodavnici.

LEK I PREVENCIJA PROTIV RAKA

Sa Vitaminom B17 – Amigdalin – Laetrile

Pročitajte o politici raka, saznajte istinu o skrivanju leka za rak, vidite naučne dokaze koje nikad nisu predočeni svetskoj javnosti i zašto i naučite šta vi možete da uradite radi prevencije raka.

Vitamin B 17 poznat kao Amigdalin i Laetril

Vitamin B 17 je pre 30 godina bio uzrok velikih kontreverznosti, kada su neki od vrhunskih naučnika tvrdili da kada jednom unesete u sebe B 17, 100% je sigurno da se u vama neće moći razviti rak a ukoliko ga već imate u sebi u većini slučajeva će biti uništen. Farmaceutske kompanije su se istog časa bacile da opovrgnu ove tvrdnje o vitaminu B 17, zahtevajući od FDA da sprovede istragu i prouči B17 . Rezultati ovih proučavanja su u knjizi „Svet bez raka „ od G Edwarda Geifina. Ukoliko želite naručiti knjigu nazovite 850-479-3466 ( 8- 16 sati Pon.-Pet. ) Moćne farmaceutske kompanije zajedno sa medicinskim zavodom naterali su FDA da proglase B 17 i sve prirodne proizvode koji sadrže B17 nelegalne za prodaju ili predstavljanje. Drugim rečima, mogu da vam kažem da vitamin B17 u tabletama i koštice od kajsije mogu izlečiti rak ili ga sprečiti da nastane, ali vam ne mogu prodati koštice ili tablete pošto sam vam to rekao. Zato je ovaj sajt linkovan na drugi sajt, da bi ste mogli kupiti proizvod o kojem smo pričal. Ovo nije samo slučaj samo sa B17 nego i sa svim vitaminima. Ukoliko ne verujete nazovite FDA i pitajte ih za etiketiranje vitamina. Američka vlada je u velikoj meri kočila protok istinitih informacija do javnosti da bi velike farmaceutske kompanije prodavale svoje lekove. Da li je nedostatak hemoterapije stvarno razlog zašto se dobija rak ? Dali je nedostatak aspirina razlog za glavobolju ? Naravno da NE !!! Nešto drugo nije uredu sa vama , oni samo prikrivaju simptome na kratko. Oni vas ne leče. Oni ne mogu zaraditi ako se telo samo zaleči prirodnom hranom i vitaminima. Ne žele da saznate da vam ne trebaju lekovi da bi se osećali bolje i ozdravili. Čak ni danas ne možete nabaviti sirove koštice od kajsije u prodavnicama zdrave hrane, samo sušene na suncu i u kojima su svi važni enzimi ubijeni sunčevim zračenjem.

 

VAZNA STVAR JE DA ZAPAMTITE

Farmaceutske kompanije vrše istraživanja na patentiranim lekovima koje su sami proizveli da bi na kraju ako lekovi budu priznati imali exkluzivna prava na njihovu prodaju bilo gde. FDA se ponaša isto , oni ne ocenjuju niti odobravaju prirodne proizvode iz prostog razloga da bi proizvod i njegovo delovanje prikazali pod lažnim svetlom , s druge strane ne tvrde da proizvodi nisu ispravi i da nisu zdravi, ali oni ( FDA ) ih nisu ispitali ( niti će ) pa prema tome nisu odobreni.

Koštice kajsije su proglašene za lek protiv  raka još pre 35 godina

Tvrdnje, da ukoliko jedete 7 koštica od kajsije na dan nikad nećete dobiti rak bile su još veće od onih da nikada nećete dobiti skorbut ukoliko jedete jednu narandžu na dan ili ukoliko unosite B vitamin svaki dan.

Ostala hrana koja sadrži vitamin B 17 je :

Gorki bademi, Proso, Grašak

Drvo gorkog badema je zabranjeno u SAD

Koštice od kajsije sadrže najveću koncentraciju vitamina B 17 na planeti. Mogu se jesti ,gorke i neophodne su za našu dijetu. Koštice se mogu dodati u hranu ili sečene pojesti sa kašikom meda ili sosom od jabuka. Koštice se mogu koristiti u kombinaciji sa Leatril kancer terapijom. Prodavnice ne prodaju sirove koštice od kajsije. FDA je napravila racije na sve radnje koje su imale Vitamin B17 i koštice od kajsije pre više godina. Takođe možete nabaviti B 17 u tabletama. Jedna ili dve tablete ( 100 mg ) na dan je prihvatljiva zamena.Kao preventiva , Dr.Krebs ( naučnik koji je otkrio B 17 Vitamin) ističe da 7 ili više koštica na dan ili 1 do 3 tablete od (100mg) na dan onemogućuju pojavu raka u telu tokom celog životnog veka.

O KANCEROGENIM TUMORIMA 

U skoro svim slučajevima gde je uziman Vitamin B 17 rak se smanjio. Sada se susrećete sa dilemom da li da ostanete na hemoterapiji ili da prestanete zbog nejasnoće šta je ustvari uzrok smanjenja raka.Oni koji nastave sa hemoterapijom imaju relativno loš završetak. Mi razumemo kada ste jednom uhvaćeni u krug hemoterapije, zračenja i operacije teško se otrgnuti, iz kraljevstva uglednih doktora i čuvenih medicinskih ustanova ali morate reći NE više hemoterapije. Moj prijatelj Janson još uvek ima mali rak u njegovom bubregu i nije dozvolio Dr.Nagler-u iz Beth Izraelske bolnice da mu izvadi bubreg ,bez obzira na zvanična pisma koja su poslata na njegovu kuću da „ ga uplaše. Stotine ljudi naprave pogrešnu odluku zato što očekuju da će im tumor nestati. Ovo je jedna stvar koju morate znati. Kada se smanji to je to. Počnite se radovati i nastavite sa prirodnim tretmanom. Nemojte prestati da jedete koštice !!!! Tumor ne nestane .Većina doktora će videti tumor i nastaviti će sa davanjem hemoterapije pacijentu ( nažalost dok ne bude mrtav ) u nastojanju da tumor nestane. Maligni ( kancerogeni ) tumori su samo malim delom kancerogeni .Kada kancerogeni deo izumre tumor se smanji samo za onaj deo koji je bio kancerogen,

DRUGIM REČIMA

Ako je rak u bubregu 10% kancerogen, tumor će se smanjiti samo 10%. Dakle ukoliko idete na CAT , na šta inače ne bi nikad trebali da idete ( sa 6 CAT postoji preko 60% šansa da dobijete leukemiju… MRI je mnogo sigurnij metod jer u njemu koriste magnetnu rezonanciju a ne x zračenje.) 10% smanjenje će dovesti do zaključka doktora da „ NEMA PROMENE“ . Ukoliko imate rak i želite informacije o tome kako da uzimate vitamin B 17 kao i koju hranu da jedete a koju ne, čitajte dalje. Evo nekoliko saveta kako da poboljšate svoje zdravlje i sprečite pojavu raka sa upotrebom B17 Vitamina. Dozvolite svom telu da se navikne na nove promene i počnite sa najnižom dozom postepeno je povećavajući , u protivnom će vam biti loše. Ukoliko nemate rak a želite prevenciju , jedite od 7 do 10 koštica kajsije na dan ( počnite sa malom dozom od 1 od 2 i postepeno je povećavajte .)

Klonite se prerađenog šećera (šećer hrani rak)  – kofein je vrlo loš za bubrege i jetru

Belo brašno ( lako se preradi u šećer u organizmu)

Pročitajte sadržine na etiketama od hrane koju kupujete, naučite se da izbegavate namirnice koje su vam štetne.Probajte da jedete više sirove hrane (voće, povrće) izbegavajte prerađenu hranu.

Ukoliko imate rak molimo vas pročitajte nastavak

Ne manje od 21 dan primati intravenozno vitamin B 17 i uzimati do 6 koštica kajsije na sat, počnite sa manjom dozom i postepeno je povećavajte, koštice moraju proći kroz vaš probavni sistem i mogu izazvati mučninu.Ampule za ubrizgavanje trebaju biti ubrizgane u venu. Do 18 tableta od po 500mg vitamina B 17 na dan i do 6 koštica na sat za koštice ili ampule ( počnite sa manjim dozama i postepeno povećavajte ).Vaš probavni sistem mora imati vremena da se navikne na veće doze. Postoji i enzim pankreasa koji pomaže u razbijanju proteinskog zida oko ćelije raka . Možete dobiti ovaj enzim jedući sirovi ananas , ili naručite „Megazyme Forte“. Jedite samo jednom na dan ananas sa košticama.Počnite uzimati male doze vitamina C (preporučujemo Ester C) svaki dan oko ( 500 do 1000mg) i polako povećavajte dozu od 10,000 do 25,000 mg na dan . Trebaće dosta vremena da priviknete svoje telo na toliki nivo vitamina odjednom, ne budite nestrpljivi !!

Simptomi od ovih velikih doza mogu biti :glavobolja, mučnina, dijareja.Ovo ne znači da lekovi ne deluju, naprotiv, to znači da je vaše telo počelo detoksifikaciju prebrzo i morate smanjiti dozu. Ključna stvar je de-toksikovati telo lagano da ne bi došlo do neželjenih simptoma gore navedenih.

Bez obzira da li ste već upropastili svoj imuni sistem hemoterapijom ili zračenjem, biće potrebno da ga povratite koliko je god moguće više. Jedan od načina da povratite imuni sistem je AHCC. AHCC pomaže pri izgradnji imunog sistema do nivoa da se može boriti sa rakom ili drugim zarazama. Pijte puno čiste vode . Što više tečnosti je dobro za jetru. Možete uzeti i cveklu i dodati u sok od ostalog povrća .Vrlo je važno da počnete polako da ne bi imali osećaj mučnine. Pijte malu količinu na početku ( ¼ čaše ) i lagano povećavajte dozu. Sok od cvekle će pomoći vašoj jetri da izbaci toksine . Pijte od 8 do 10 čaša vode na dan i na taj način ispirajte toksine iz organizma.

HRANA KOJU NE TREBATE JESTI

– Rafinisani šećer ( šećer hrani rak ), kofein ( loš za jetru i bubrege ), belo brašno ( lako se preradi u šećer ), probajte da jedete što manje mesa tokom ovog vremena. Možete jesti meso ali meso uzima probavne enzime koji pomažu u razgrađivanju proteinskog zida koji se nalazi oko ćelije rak. Bez svinjetine , ona je zaražena sa retrovirusom. (Ako mozete predjite skroz na sirovu hranu, voce povrce, zitarice, semenke, bez mesa.) Informisite se malo o stetnosti uzimanja mrtve tvari kao sto je meso ubijene zivotinje.Izbegavajte mleko, jer pored toga sto stvara u organizmu sluz ima i drugih negativnih svojstava zbog nacina prerade…) Aako počinjete sa bilo čim novim, kao što je vitamin B 17, uvek počinjite sa malim dozama i postepeno povećavajte . Na taj način možete pratiti šta vam telo govori. Ukoliko se i osećate loše već posle prve male doze B 17 to ne znači da on ne deluje. Možda uzimate prebrzo. Neki prirodi proizvodi vam detoksifikuju organizam i ako ih uzimate brzo i u većoj količini imaćete osećaj ( kao da imate gripu ili prehladu ) . Samo smanjite dozu B 17 koju trenutno uzimate na pola i polako povećavajte od tog nivoa do pune doze.Šta ćete naći na ovom sajtu? Informacije koje ćete pročitati u vezi vitamina B 17 je vodič kako živeti život potpuno oslobođen od raka ili će pomoći vašem telu da ga se rešite ukoliko ga imate. Plus Biološki i hemijski opis uništavanja ćelija raka od strane komponenti od koštica (vitamin B 17) , politiku raka , takođe i doktori i naučnici koji su 100% sigurni da je nedostatak vitamina B 17 glavni uzročnik raka. Sećate se kako su skorbut ,rahitis i beriberi rezultati manjka C odnosno B vitamina u organizmu. Trebalo je decenijama i koštalo je na milione ljudskih života dok kraljevi i medicinsko osoblje tog vremena nije prihvatilo jednostavnu vitaminsku opciju . Danas smo suočeni sa sličnom situacijom u vezi sa rakom.Postoje mnoge besplatne informacije na ovom sajtu ,međutim to je samo brzi prikaz činjenica koje su u knjizi „ Svet bez raka“ od G. Edvarda Grifina. Knjiga sadrži informacije u istraživanjima koja su zataškavana i o naučnicima koji su uhapšeni jer su pričali drugima o vitaminu B 17 . Knjiga je prebogata informacijama pogotovo za ozbiljnog studenta ukoliko želi da proširi svoje znanje. Knjiga sadrži zataškana istraživanja o Amigdalinu ( vitaminu B 17 – laetril ) koja su sprovedena na čuvenim institutima za prevenciju raka, Sloan Kettering. Puno objašnjenje politike raka od strane Edvarda Grifina.

Kao terapija Laetril nije dokazan

Razumljivo je da će mnogi ljudi ovo pročitati kao ne radi ( ne funkcioniše) Međutim termin bi se trebao bliže ispitati .U SAD pre nego se ispiše bilo koji recept ili izda bilo koji lek, po zakonu mora da dobije odobrenje od FDA ( ministarstva za hranu i lekove ). Određenije Centar za procenu i istraživanje lekova jedan od sastavnih delova FDA , je odgovoran za sigurnost i efikasnost novih lekova . FDA ne testira direktno lekove koje reguliše. To je odgovornost farmaceutskih kompanija koje novi lek iznose na tržište, ili sponzora leka, da naprave istražnu molbu za novi lek, ( IND ) i predaju je FDA. Ukoliko odobren , sponzor sprovodi seriju testova potom predaje rezultate testova novog leka ( NDA ) koji se potom pregledaju od strane FDA radnika . Međutim tokom vremena povećani troškovi procesa odobravanja su eliminisali sve osim velikih farmaceutskih kompanija .Jedna studija objavljena 2003 otkriva da je prosečna cena za novi lek oko 403 miliona dolara i prosečna dužina 3 faze testiranja i odobrenja od strane FDA otprilike 7,5 godina . (Di Masi, Hansen & Grabowski, The price of innovation: new estimates of drug development costs, Journal of Health Economics 22 (2003) 151–185) 3 od 20 odobrenih lekova povrate dovoljno para da bi isplatili troškove njihovog razvoja.U dodatku farmaceutske kompanije moraju da potroše velike količine novca na marketing zbog velike konkurencije drugih farmaceutskih kompanija. Laetril ne može biti patentiran zato što sadrži prirodne sastojke .Logično je da nijedan investitor neće utrošiti ogromne količine para i godine testiranja kada ga ne može patentirati i tako na njemu zaraditi. Lako je kritikovati Laetril da nije dokazan ali to ustvari znači da sadašnji sistem onemogućava praktično dokazivanje .Kada sadašnja industrija koja se bavi proizvodnjom lekova za hemoterapiju godišnje zaradi 8,5 milijardi dolara , lako je zaključiti da se radi o ekonomskoj isplativosti a ne o tome dali je lek ispravan li ne. Takođe se može videti i prava i aktualna motivacija ljudi u farmaceutskoj industriji da podrivaju i omalovažavaju sve vidove alternativne medicine.

SVE O LANU – Vitamin B17

Laneno seme je najbogatije vitaminom B-17, a da bi ga čovekov metabolizam mogao iskoristiti, laneno seme se mora samleti. Za one koji neznaju, da bi mogla nastati korist od uzimanja vitamina B kompleksa, najmanje dva sata nakon uzimanja vitamina ne sme se koristiti ništa što u sebi sadrži beli šećer. Lan~Lan je gajena jednogodišnja biljka. Stabljika je tanka, na gornjem delu malo razgranala, a na vrhovima ogranaka ima po jedan sitan, vrlo lep i nežan cvet divne plave boje kao nebo. Ima više vrsta lana, ali su najvažnije dve: dugački lan, koji se gaji zbog vlakna i niski lan, koji je vrlo razgranat i daje mnogo semena. Seme lana je sjajno, mrko, glatko, jajasto, spljošteno, po obodu tanje, Ima malo udubljenje (pupak). Ljuska je tanka, krta i prevučena pokožicom u kojoj ima sluzi. S vodom mućkano seme daje bezbojnu sluz. Seme je blagog, uljastog i sluzastog ukusa. Laneno seme je čitav arsenal veoma korisnih, važnih i raznovrsnih hemijskih materija. Sluz je glavni nosilac lekovitih svojstava lana. Sastav: U zrelom lanenom semenu masnog ulja, vitamina F, tj. linolne i linoleinske kiseline, proteina, belančevina zbog čega je ovo seme veoma hranljivo. Upotreba: Lanena sluz je vrlo gusta i žilava, pa se zbog te velike viskoznosti tako mnogo ceni. Na oboleloj sluznici ova sluz stvara neprekinut film i na taj na čin je potpuno pokriva, oblaže i štiti ublažujući razne upale, zbog čega se od najdavnijih vremena laneno seme upotrebljava u medicini. Tako se može i objasniti blagotvorno dejstvo lanene sluzi pri lečenju upala sluznice usta, želuca i creva, protiv raznih katara organa za varenje itd. Lanena sluz je blago i neškodljivo sredstvo protiv zatvora, jer mehanički aktivira pokrete lenjih creva, često oboljenje mnogih ljudi. Vlažeći sluzokožu creva, ova sluz olakšava, ublažava i ubrzava čišćenje creva, ima laksantno dejstvo, jer unutrašnja površina creva postaje sluzavija, sliska. Zbog toga se lan srne davati svim osobama kao bezbolno i bezopasno laksantno sredstvo, čak i trudnicama. Oblozi izrađeni od lanenog brašna umiruju bol na telu (čirevi,upale,apsces, urasli nokat, zagnojenu ranu,) ili kašalj. Laneno ulje se od svih prirodnih ulja i masti najviše ceni za lečenje opekotina, jednaki delovi lanenog ulja i krećne vode mućkaju se dok ne pobele, ta laneno-uljevna krečna emulzija je jedan od najstarijih i najboljih lekova protiv opekotina. Narodna imena: keten, len, preslej, ćeten.

SEMENKE – SNAGA I BUDUCNOST BILJKE

Sjemenki najviše pojedemo u kruhu/hlebu i pecivu, ali zaslužuju i više mjesta u prehrani. Po kalorijama „dorasle“ su orašastim plodovima, jer 100 g prosječno ima oko 600 kcal. Više od polovice sadržaja su masnoće – visoko vrijedna ulja, koja manjim dijelom sadrže zasićene, a većim nezasićene masne kiseline. I proteini su dobro zastupljeni pa mogu dosegnuti i 25 posto sadržaja (koštica bundeve). Od minerala (do 5 posto) tu su koncentrirani baš oni koji nam tako često nedostaju u „rafiniranoj“ prehrani: magnezij, kalcij, cink, željezo i drugi. I vlakna su dobro zastupljena (u sezamu čak 11 posto). Ima i vitamina, ali manje nego minerala.

SEMENKE LANA

Sjemenke lana sadrže ulja iznimne kakvoće, lignin i druga vlakna, dok je sve ostalo slično sastavu drugih sjemenki. Lignini su se u istraživanjima pokazali korisnim za smanjenje rizika nastanka raka dojke i jajnika, jer umanjuju aktivnost estrogena, glavnog spolnog hormona žene -potencijalnog podstrekača malignog rasta. Sjemenke lana sadrže 57 posto alfa linolenske kiseline koja metaboličkom preobrazbom daje omega-3 masne kiseline, slavne zbog mnogostrukog ljekovitog djelovanja. Zbog toga laneno ulje, hladno prešano i nerafinirano kakvo je u sjemenkama u prehrani može zamijeniti ribu! Zbog istog razloga laneno ulje ima utjecaj na vrijednost kolesterola, upalne procese i procese grušanja krvi… pa se preporučuje piti ga na žlice ili ga stavljati na salatu! Osobito se preporuča djeci, starijima, pothranjenima i rekonvalescentima, a preventivno djeluje na sve nas. Kao i soja, i lan čeka bolja vremena i svoj „dokazani“ materijal za ljekovitost.

SVE O LANENOM ULJU – BOGATSTVO HRANJIVIH SUPSTANCI U LANENOM ULJU                                   

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1588386663553&set=a.1599368618095.83872.1052407793&theater

Promućurni ulažu novac u lan i tehnologiju protiv kvarenja ulja – jedinu manu savršenom ulju. Na vrhu svake stabljike koja naraste i do pola metra u visinu cvijeta nježno plavi pupoljak. Nakon što je pčela izvršila oprašivanje, u cvijetu se počinje razvijati plod, koji će kada sazrije doseći veličinu graška, unutar kojeg se nalazi desetak malih sjemenka. Sjemenke se razlikuju ovisno o mjestu uzgoja – tako da su u Kanadi crne ili smeđe, a u Indiji žućkaste. Danas su najveći svjetski proizvođači lana Nizozemska, Rusija, SAD, Kanada i Argentina. Ova se kultura uzgaja preko 5000 godina u umjerenim i tropskim područjima, upotrebljavajući se u mnogobrojne svrhe. Tako su stari Egipćani od lanenog vlakna proizvodili posebne omotače u kojima su mumificirali svoje vladare. Biblija na mnogim mjestima spominje lan. Babilonci su ga uzgajali. Stari Grci i stari Rimljani su ga koristili u prehrani, mješajući lan sa kukuruznim brašnom prilikom pripreme kruha, te također kao lijek za probavne smetnje. Srednjovjekovni travar Bartolomej napominje kako se lan koristi za odjeću, za jedra, za ribarske mreže, za zavoj, za konac i užad, za laneno vlakno i plahte, za vreće, torbe i novčanike. Laneno tkanje („kudelja, stupa“) se koristi pri popravku pukotina na drvenim brodovima, te kao sirovina u svjetiljkama,… i na kraju on zaključuje da ne postoji druga biljka koja je toliko korištena u svakodnevnim potrebama čovječanstva koliko lan. Karlo Veliki je shvaćajući njegovu važnost još prije 1300 godina izdao i određene zakone vezane uz njegovu upotrebu. Danas se lan također koristi u nebrojene svrhe. Od predivnog lanenog platna sa raznim uzorcima, do cijele palete kozmetičkih proizvoda, kao i farmaceutskih proizvoda, za humanu i veterinarsku upotrebu. Osim kao hrana za male ptičice, sve se više shvaća važnost i značaj tog malenog sjemena, i u ljudskoj prehrani, budući da u sebi sadrži značajne količine korisnih, a inače rijetkih sastojaka. Čovjek dolazi u iskušenje da ga prozove čudotvornim lijekom koji pomaže u mnogim stanjima. No, iako to ne bi bilo ispravno reći ni za jednu biljku, sigurno možemo tvrditi da su te sjemenke veoma zdrave i da će uvelike koristiti za mnoge stvari u našem tijelu ukoliko ih uvrstimo u redoviti jelovnik. U prehrani se lan može koristiti na nekoliko različitih načina. Najbolje je koristiti cjelovite sjemenke…tako što će se mješati u kruh, u kolače i to kao čitave ili kao izmiksane sjemenke, koje daju blagi orašasti ukus jelima. Osim toga, svježe izmiksane lanene sjemenke se mogu dodavati različitim jelima, umacima, salatama, juhama od povrća, sarmama, popečcima, žitaricama za doručak, jogurtu itd.

SEDAM ZDRAVIH SVOJSTAVA LANA

Laneno ulje, lanene semenke i omega-3 masne kiseline koje oni sadrže, pozitivno utiču na vaše zdravlje. Evo na koje načine lan pomaže vašem tijelu:

1. Lan pomaže zdravlju srca i krvožilnog sustava. Iznimno visoka razina omega-3 masnih kiselina smanjuje razinu lošeg kolesterola. Riblje ulje i alge su također dobri izvori esencijalnih masnih kiselina.

2. Lan pomaže zdravlju debelog crijeva. Ima antikancerogena svojstva, a kao prirodni lubrikant i bogat izvor vlakana, smanjuje mogućnost pojave zatvora.

3. Konzumacija lana može osnažiti imunitet. Jedna studija je pokazala da su upale dišnog sustava rjeđe i manje ozbiljne kod djece školskog uzrasta koja uzimaju manje od žličice lanenog ulja dnevno, nego kod djece koja ga uopće ne uzimaju.

4. Lan sadrži masnoće koje su temelj za izgradnju mozga. To je posebno važno u razdoblju kada dječji mozak najbrže raste – prije rođenja te u ranom djetinjstvu. Bilo bi dobro kada bi majke tijekom trudnoće i dojenja uzimale jednu žlicu lanenog ulja dnevno.

5. Lan pomaže zdravlju kože. Svojim pacijentima koji imaju suhu kožu, ekcem ili preosjetljivost na sunce, preporučam laneno ulje kao dodatak prehrani.

6. Stabiliziranjem razine šećera u krvi lan može smanjiti tegobe dijabetesa.

7. Masnoće iz lana mogu pridonijeti gubitku viška kilograma.

Tvari bogate esencijalnim masnim kiselinama, kao što je lan, ubrzavaju tjelesni metabolizam potpomažući izgaranje suvišnih, nezdravih masnoća u tijelu. Ukoliko jedete “dobre” masnoće, vjerojatnije je da će vaše tijelo skladištiti upravu onoliko masti koliko mu treba.To se naziva termogenezom – proces u kojem se posebne masne stanice (tzv. smeđe) prebacuju u “višu brzinu” i sagorijevaju više masti ako ih aktiviraju esencijalne masne kiseline, posebno gama linolenska kiselina (GLK). Iz svog iskustva mogu potvrditi da općenito manje žudim za masnom hranom ako u prehrani imam dovoljno zdravih masnoća. Dnevna doza omega-3 masnih kiselina bi mogla biti važan dio programa za kontrolu težine.

KORIŠTENJE LANENOG ULJA  – BOGATSTVO HRANJIVIH SUPSTANCI U LANENOM ULJU

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1588386663553&set=a.1599368618095.83872.1052407793&theater

• Ne koristite laneno ulje za kuhanje. Ulja bogata esencijalnim masnim kiselinama nisu dobra za kuhanje. Visoka temperatura čak može te zdrave masnoće pretvoriti u štetne. Laneno ulje dodajte hrani nakon kuhanja ili pri posluživanju.

• Lan ima mnogo vrlina, ali ima i jednu manu: brzo postaje užeglo. Zdrave masnoće se po pravilu brzo kvare, a jedina iznimka je maslinovo ulje. (Ulja s dugim rokom trajanja su zapravo hidrogenizirane masti koje su, naravno, štetne.) Da biste spriječili kvarenje:

– Kupujte samo laneno ulje koje je stajalo u hladnjaku i koje se prodaje u crnim bocama.

– Laneno ulje držite u hladnjaku, u boci čvrsto zatvorenoj poklopcem. Čim više smanjite izloženost ulja toplini, svjetlosti i zraku.

– Budući da će ulje postati užeglo otprilike 6 tjedana nakon prešanja, kupujte laneno ulje u manjim bocama, ovisno o tome koliko ga brzo trošite. U našoj obitelji se troši otprilike 4 žlice dnevno, najviše kao dodatak frapeima.

• Uzimate li laneno ulje s hranom, možete čak povećati prehrambenu vrijednost drugih namirnica. Istraživanja pokazuju da dodavanje lanenog ulja u hranu bogatu sulfatnim aminokiselinama kao šo su fermentirani mliječni proizvodi (npr. jogurt), povrće iz porodice kupusnjača, te proteini životinjskog podrijetla, morskih plodova i soje, pomaže esencijalnim masnim kiselinama da se ugrade u stanične membrane. Pomiješano s jogurtom, laneno ulje postaje emulzija te ga tijelo može bolje probaviti i iskoristiti.

• Laneno ulje je nadjelotvornije kada ga se uzima s antioksidansima kao što su vitamin E i karoten, te nekim drugim tvarima, npr. vitaminom B6 i magnezijem. Iako jedna žlica lanenog ulja dnevno ne obećava savršeno zdravlje, sigurno je da vam može biti od pomoći. (Laneno seme je najbogatije vitaminom B-17)!!!

Vitamin B-17. Laneno seme je najbogatije vitaminom B-17, a da bi ga čovekov metabolizam mogao iskoristiti, laneno seme se mora samleti. Za one koji neznaju, da bi mogla nastati korist od uzimanja vitamina B kompleksa, najmanje dva sata nakon uzimanja vitamina ne sme se koristiti ništa što u sebi sadrži beli šećer.

JEZGRE SLJIVA, KAJSIJA…. POMAZU U BORBI PROTIV KANCERA 

Jezgra iz kostica sljiva, kajsija i drugih mogu efektno iskoristiti kao prirodni medikament u borbi protiv kancera. Pogotovu, kada najnoviji podaci navode, da se svake godine u svetu,otkriju novih, oko 3.000.000 bolesnika sa ovom opakom bolescu. Zato usmerimo sve snage i znanja u borbi protiv ovog zla. U jezgrima kostice kajsije, sljive i drugih nalazi se vitamin B17.Odnosno, najveca koncentracija B17 vitamina je u gorkim bademima, u jezgrima kostica jabuke, kajsije, nektarine, kruske, sljive, tresnje, limuna, kupina, malina, jagoda i drugih.

NACIN DELOVANJA:

U molekulu vitamina B17 nalaze se dve jedinice secera, jedna cijanida i jedna benzadelhida, koji se u ljudskom organizmu oslobadja samo na mestu gde se nalazi maligna celija. Malignoj celiji je secer neophodan za rast i odrzavanje. Maligna celija je bogata enzimom betaglikozidazom u spoju sa cijanidom i benzadelhidom iz jezgra stvara vrlo otrovno jedinjenje hidrocijanid (HCN). Tako se celija raka truje i unistava. Enzim betaglikozidazon se u ostalim, zdravim, celijama tela nalazi u izuzetno malim kolicinama, pa prakticno ne dolazi do trovanja zdravih celija organizma.

UKRATKO

Rak voli šecer, a cijanid u JEZGRU koštice ( kajsije, sljive, jabuke i dr.) je okružen šecerom. Rak jede šecer i truje se cijanidom. Zato je jako važno da se celije raka navedu da jedu samo šecer sa cijanidom.

Unošenje svakog drugog šecera u organizam za vreme lecenja treba eliminisati.

Dnevna kolicina upotrebe:

U proseku iznosi oko 35 jezgara dnevno

Svako jezgro u ustima dobro sazvakati i natopiti pljuvackom u ustima potom progutati.Namena je, prvenstveno, obolelim od ove opake bolesti a potom prevencijom da do oboljenja ne dodje.

Kostica kajsije u kojoj se nalazi JEZGRO SA VITAMINOM B17

Kajsija Sljiva

284813_2165035079403_1052407793_2527333_4068703_n

LAN – CUDESNE SEMENKE ZDRAVLJA

http://www.snagabilja.com/lan.html

Lan-semenke

http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%9B%D0%B0%D0%BD

BELESKA – SVE O KONOPLJI – (Canabis sativa)

http://www.facebook.com/notes/vesna-mihajlovic/-sve-o-konoplji-canabis-sativa/10150191438049823

BELESKA – RAK – LEUKEMIJA I DRUGE PRIVIDNO NEIZLECIVE BOLESTI

http://www.facebook.com/note.php?note_id=470040539822&id=1052407793

BELESKA – LECENJE RAKA LIMUNOM (CITRUS)

http://www.facebook.com/notes/vesna-mihajlovic/lecenje-raka-limunom-citrus/490176399822

MOJA BELESKA – SVE NA JEDNOM MESTU – SODA BIKARBONA KOLOIDNO SREBRO I MMS…

http://www.facebook.com/notes/vesna-mihajlovic/terapija-sodom-bikarbonom-msm-organski-sumpor-koloidno-srebro/10150177227244823?notif_t=like

BELESKA – SVE O VITAMINU B 17

http://www.facebook.com/note.php?saved&&note_id=10150190895704823

BELESKA – LECENJE VODOM

http://www.facebook.com/note.php?note_id=450805444822&id=1052407793

ALBUM ZA ZDRAVIJI I LEPSI ZIVOT

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.1599368618095.83872.1052407793

SVE O VITAMINU – B17

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1749154242642&set=a.1599368618095.83872.1052407793&theater

LANENO SEME

http://www.biospajz.rs/katalog/laneno-seme.html

LAN – CUDESNE SEMENKE ZDRAVLJA

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1791036449671&set=a.1599368618095.83872.1052407793&theater

LAN – CUDESNE SEMENKE ZDRAVLJA

http://www.snagabilja.com/lan.html

BOGATSTVO HRANJIVIH SUPSTANCI U LANENOM ULJU

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1588386663553&set=a.1599368618095.83872.1052407793&theater

Lan-semenke

http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%9B%D0%B0%D0%BD

1. DEO – CUDNOVATI LAN:LEKOVITE MASNOCE LANENOG ULJA

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1589383888483&set=a.1599368618095.83872.1052407793&theater

CUDA LANENOG ULJA~(MLADI SIR)

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1585691356172&set=a.1599368618095.83872.1052407793&theater

LEKOVITE BILJKE

http://zacini.wordpress.com/page/2/

LAN-BILJKA

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1791036569674&set=a.1599368618095.83872.1052407793&theater

Bekstvo Od Leka – Priča Ricka Simpsona

http://www.youtube.com/watch?v=0SEibAAqG-E&feature=share

LANENO SEME

http://forum.kajgana.com/showthread.php?53927-%D0%9B%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B5

SPRIJEČITE  RAK  I  UNIŠTITE  TUMORNE  STANICE  VITAMINOM  B17.

http://www.mandragora.hr/site/novosti/163-hunza-apricot-b17.html

BOLESTI NE POSTOJE IZMIŠLJENE SU 2-2.wmv

http://www.youtube.com/watch?v=MX7cMx2DgjU&feature=shar

Lijek za rak i skoro sve! Dr. Bob Beck (12/12) (procitajte opis)

http://www.youtube.com/watch?v=ZlCrKSu5lHI&feature=player_embedded#at=58

NA OVOM LINKU IMA SVE O APARATU, POVEZANO SA GORNJIM VIDEOM

http://www.teslatech.com/ .

Vitamin B17

http://2012-transformacijasvijesti.com/alternativna-medicina/vitamin-b17/

LANENO SEME

http://www.biospajz.rs/katalog/laneno-seme.html

LAN – CUDESNE SEMENKE ZDRAVLJA

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1791036449671&set=a.1599368618095.83872.1052407793&theater

SVE O VITAMINU – B17

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1749154242642&set=a.1599368618095.83872.1052407793&theater

CUDNOVATI LAN:LEKOVITE MASNOCE LANENOG ULJA (1.deo)

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1589383888483&set=a.1599368618095.83872.1052407793&theater

BOGATSTVO HRANJIVIH SUPSTANCI U LANENOM ULJU

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1588386663553&set=a.1599368618095.83872.1052407793&theater

CUDA LANENOG ULJA~(MLADI SIR)

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1585691356172&set=a.1599368618095.83872.1052407793&theater

LEKOVITE BILJKE

http://zacini.wordpress.com/page/2/

LAN-BILJKA

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1791036569674&set=a.1599368618095.83872.1052407793&theater

RAK JE GLJIVICA I IZLECIV JE

http://2012-transformacijasvijesti.blog.hr/2010/08/1628167542/rak-je-gljivica-i-izljeciv-je.html

1. – ŠTA (NE) TREBA ZNATI O NASTANKU I LEČENJU RAKA (Prvi deo)

http://www.ivonazivkovic.net/KANCER-1.html

2. – ŠTA (NE) TREBA ZNATI O NASTANKU I LEČENJU RAKA (Drugi deo)

http://www.ivonazivkovic.net/KANCER-2.html

3. – ŠTA (NE) TREBA ZNATI O NASTANKU I LEČENJU RAKA (Treći deo)

http://www.ivonazivkovic.net/KANCER-3.html

4. – ŠTA (NE) TREBA ZNATI O NASTANKU I LEČENJU RAKA (Cetvrti deo)

http://www.ivonazivkovic.net/KANCER-4.html

BELESKA – SVE O VITAMINU B 17

http://www.facebook.com/note.php?saved&&note_id=10150190895704823

Vitamin B17

http://2012-transformacijasvijesti.com/alternativna-medicina/vitamin-b17/

Vitamin B 17 – Da li se lek protiv raka prikriva ?

http://www.turbo-kuvar.com/vitamin_B17.aspx?sms_ss=facebook&at_xt=4d5ba2a6a3550fc4,0

DA LI SE PRIKRIVA LEK PROTIV RAKA?

http://www.ivonazivkovic.net/B17.htm

Jezgro Koštice Kajsije

http://www.zdravljeza21vek.com/index.php?option=com_content&view=article&id=81&Itemid=118

Jezgro Koštice Kajsije

http://www.zdravljeza21vek.com/index.php/component/jforms/1/index.php?view=article&id=81:kostice-kajsija&format=pdf&option=com_content&Itemid=118

„Answers To The Most Frequently Asked

Questions About Vitamin B17 & Apricot Seeds…“

http://www.rawapricotseeds.com/vitamin-b17.html

VIDEO-Pobedila sam rak – Dr Lorin Dej (1. deo)

http://video.google.com/videoplay?docid= 3389511125386133814#

SVE O VITAMINU B17
Bez obzira na veliki napredak u dijagnostici i tretmanu malignih tumora, rak je jedan od najvećih uzročnika smrti u razvijenim industrijskim zemljama. Izračunato je da će svaka treća osoba umreti od nekog oblika raka. Mada je istina da operacija i zračenje mogu izlečiti neke pacijente sa lokalizovanim tumorom i da je hemoterapija uspela da izleči nekih 10 vrsta malignih tumora, smrtnost od raka nije mnogo opala u zadnjih 25 godina. Skoro 60 % od svih pacijenata obolelih od raka otkriju da je bolest već toliko napredovala da hemoterapija i današnji lekovi ne mogu biti dati u odgovarajućoj dozi da bi uspešno uništili toliko veliku masu, zbog njihove velike toksičnosti. Mnogi ne mogu biti podvrgnuti hemoterapiji, zračenju ili operaciji zbog neželjenih efekata. A postoji i nekoliko vrsta tumora protiv kojih još nema efektne terapije.
Worldwithoutcancer sa zadovoljstvom je u mogućnosti da predstavi povrćnu supstancu čija su anti tumor dejstva u upotrebi već mnogo godina, ali su tek u poslednjih 35 godina i naučno dokazana, pretežno kroz klinička istraživanja od strane poznatih i priznatih doktora za metabolik terapiju iz celog sveta. Među njima su i Dr.Ernesto Contreras Rodriguez, iz Oasis of Hope bolnice iz Tihuane Mexico. Dr Harold Manner iz Manner Klinike Tihuana Mexico.Dr Hans Niper , bivši direktor medicinskog odeljenja u Silbersee bolnici Hanover , Dr. N.R.Bouziane bivši direktor laboratorije za istraživanje u bolnici St. Jeanne d’Arc u Montrealu, Dr. Manuel Navaro profesor medicine i hirurgije na univerzitetu Santo Tomas u Manili, Dr.Shigeaki Sakai čuveni doktor iz Tokija, Profesor Dr. Joseph H.Maisini direktor instituta anti kancer iz Louvain univerziteta Belgija. Profesor Dr. Etore Guidetti sa medicinskog univerziteta u Turinu Italija. I u SAD uvaženi Doktori : Dr. Dean Bruk bivši načelnik Nacionalnog Kancer instituta, Dr. John A. Morrone iz Jersey City medicinskog centra.
Dr. Ernst T. Krebs, Jr.,ko je razvio Laetrile, Dr. John A. Richardson iz San Franciska koji je osporio vladine namere da spreče primenu Laetrila u SAD. Dr. Philip E. Binzel, Jr.,sudski lekar u Washington Ohio, koji je koristio Laetril preko 20 godina sa zavidnim rezultatima i mnogi drugi doktori iz preko 20 zemalja sveta i svi sa besprekornim kredibilitetom.
Ovaj anti-tumor faktor je vitamin B 17 ( uglavnom poznat kao Amygdalin ili Laetril ). Prema Dr. Ernest T. Krebs, Jr. Njegove komponente su vitalne za opstanak bez raka. Najveća koncentracija ovog vitaminja je pronađena u košticama kajsije i ostalim gorkim bademima. Razni spisi još od starih civilizacija kao što su Egipat za vreme Faraona ili Kina 2500 B.C. . pominju terapeutsku upotrebu gorkih badema. Egipatski papirus od pre 5000 god pominje upotrebu aqua amigdalorum za tretman nekih kožnih tumora. Ali sistematsko proučavanje vitamina B 17 nije počelo sve do prve polovine prošlog veka, kada je hemičar Bohn otkrio 1802 da tokom destilacije vode od gorkih badema hidrocijanična kiselina biva oslobođena. Uskoro su mnogi istraživači pokazali interesovanje za analizu tog ekstarakta i tako su po prvi put Robiquet i Boutron izolovali belu kristaknu supstancu i nazvali je AMYGDALIN (od amygdala = badem )
U SAD FDA ( ministarstvo za hranu i lekove ) je upotrebilo zakonsku regulativu , a ne zakon, da bi zabranilo doktorima u nekim državama da koriste Laetril terapiju. Ne postoji savezni zakon protiv Laetrila, niti ga ima na zvaničnoj listi zabranjenih proizvoda. Ali FDA koristi svoje regulative a ne zakon da bi zabranila međunarodne pošiljke tvrdeći da se radi o novom još neispitanom i nesertifikovanom proizvodu ili da da je proizvod nesiguran za upotrebu kao dodatak ishrani. Ni u jednom slučaju nisu u pravu. Amigdalin je ekstrakt koštice od kajsije,što ga čini dodatkom ishrani i ništa više. Vitamin B 17 je bio predmetom velike polemike pre 18 godina kada su neki od vodećih naučnika i istraživača tvrdili da ukoliko konzumirate B17, njegove komponente sa 100% sigurnošću onemogućuju formiranje raka i ubijaju postojeći. Farmaceutske kompanije su se istog časa bacile na posao da opovrgnu ove tvrdnje o vitaminu B 17, zahtevajući od FDA da sprovede istragu i prouči B17. Farmaceutske kompanije vrše istraživanja na patentiranim lekovima koje su sami proizveli da bi na kraju ako lekovi budu priznati imali ekskluzivna prava na njihovu prodaju bilo gde. Nikad ne vrše ispitivanja na hrani koju ne mogu patentirati i koja se može prodavati u bilo kojoj prodavnici.
Nastavak u sledecim komentarima…

 

 • Lek ili prevencija protiv raka
  Sa Vitaminom B-17 – Amigdalin – Laetrile – Pročitajte o politici raka, saznajte istinu o skrivanju leka za rak, vidite naučne dokaze koje nikad nisu predočeni svetskoj javnosti i zašto i naučite šta vi možete da uradite radi prevencije raka.
  Vitamin B 17 poznat kao Amigdalin i Laetril
  Vitamin B 17 je pre 30 godina bio uzrok velikih kontreverznosti, kada su neki od vrhunskih naučnika tvrdili da kada jednom unesete u sebe B 17, 100% je sigurno da se u vama neće moći razviti rak a ukoliko ga već imate u sebi u većini slučajeva će biti uništen.
  Farmaceutske kompanije su se istog časa bacile da opovrgnu ove tvrdnje o vitaminu B 17, zahtevajući od FDA da sprovede istragu i prouči B17 . Rezultati ovih proučavanja su u knjizi „Svet bez raka „ od G Edwarda Geifina. Ukoliko želite naručiti knjigu nazovite 850-479-3466 ( 8- 16 sati Pon.-Pet. )
  Moćne farmaceutske kompanije zajedno sa medicinskim zavodom naterali su FDA da proglase B 17 i sve prirodne proizvode koji sadrže B17 nelegalne za prodaju ili predstavljanje. Drugim rečima, mogu da vam kažem da vitamin B17 u tabletama i koštice od kajsije mogu izlečiti rak ili ga sprečiti da nastane, ali vam ne mogu prodati koštice ili tablete pošto sam vam to rekao. Zato je ovaj sajt linkovan na drugi sajt, da bi ste mogli kupiti proizvod o kojem smo pričal. Ovo nije samo slučaj samo sa B17 nego i sa svim vitaminima. Ukoliko ne verujete nazovite FDA i pitajte ih za etiketiranje vitamina.
  Američka vlada je u velikoj meri kočila protok istinitih informacija do javnosti da bi velike farmaceutske kompanije prodavale svoje lekove. Da li je nedostatak hemoterapije stvarno razlog zašto se dobija rak ? Dali je nedostatak aspirina razlog za glavobolju ? Naravno da NE !!! Nešto drugo nije uredu sa vama , oni samo prikrivaju simptome na kratko. Oni vas ne leče. Oni ne mogu zaraditi ako se telo samo zaleči prirodnom hranom i vitaminima. Ne žele da saznate da vam ne trebaju lekovi da bi se osećali bolje i ozdravili. Čak ni danas ne možete nabaviti sirove koštice od kajsije u prodavnicama zdrave hrane, samo sušene na suncu i u kojima su svi važni enzimi ubijeni sunčevim zračenjem.

 • 284813_2165035079403_1052407793_2527333_4068703_n

 • Važna stvar koju treba da zapamtite
  Farmaceutske kompanije vrše istraživanja na patentiranim lekovima koje su sami proizveli da bi na kraju ako lekovi budu priznati imali exkluzivna prava na njihovu prodaju bilo gde.
  FDA se ponaša isto , oni ne ocenjuju niti odobravaju prirodne proizvode iz prostog razloga da bi proizvod i njegovo delovanje prikazali pod lažnim svetlom , s druge strane ne tvrde da proizvodi nisu ispravi i da nisu zdravi, ali oni ( FDA ) ih nisu ispitali ( niti će ) pa prema tome nisu odobreni.
  Koštice kajsije su proglašene za lek protiv raka još pre 35 godina
  Tvrdnje , da ukoliko jedete 7 koštica od kajsije na dan nikad nećete dobiti rak bile su još veće od onih da nikada nećete dobiti skorbut ukoliko jedete jednu narandžu na dan ili ukoliko unosite B vitamin svaki dan.Ostala hrana koja sadrži vitamin B 17 je :Gorki bademi
  Proso,
  Grašak, Drvo gorkog badema je zabranjeno u SAD
  Koštice od kajsije sadrže najveću koncentraciju vitamina B 17 na planeti. Mogu se jesti ,gorke i neophodne su za našu dijetu. Koštice se mogu dodati u hranu ili sečene pojesti sa kašikom meda ili sosom od jabuka. Koštice se mogu koristiti u kombinaciji sa Leatril kancer terapijom. Prodavnice ne prodaju sirove koštice od kajsije. FDA je napravila racije na sve radnje koje su imale Vitamin B17 i koštice od kajsije pre više godina.Takođe možete nabaviti B 17 u tabletama. Jedna ili dve tablete ( 100 mg ) na dan je prihvatljiva zamena.
  Kao preventiva , Dr.Krebs ( naučnik koji je otkrio B 17 Vitamin) ističe da 7 ili više koštica na dan ili 1 do 3 tablete od (100mg) na dan onemogućuju pojavu raka u telu tokom celog životnog veka.
  O kancerogenim tumorima. U skoro svim slučajevima gde je uziman Vitamin B 17 rak se smanjio. Sada se susrećete sa dilemom da li da ostanete na hemoterapiji ili da prestanete zbog nejasnoće šta je ustvari uzrok smanjenja raka.Oni koji nastave sa hemoterapijom imaju relativno loš završetak.
  Mi razumemo kada ste jednom uhvaćeni u krug hemoterapije, zračenja i operacije teško se otrgnuti, iz kraljevstva uglednih doktora i čuvenih medicinskih ustanova ali morate reći NE više hemoterapije.
  Moj prijatelj Janson još uvek ima mali rak u njegovom bubregu i nije dozvolio Dr.Nagler-u iz Beth Izraelske bolnice da mu izvadi bubreg ,bez obzira na zvanična pisma koja su poslata na njegovu kuću da „ ga uplaše. Stotine ljudi naprave pogrešnu odluku zato što očekuju da će im tumor nestati. Ovo je jedna stvar koju morate znati.
  Kada se smanji to je to. Počnite se radovati i nastavite sa prirodnim tretmanom. Nemojte prestati da jedete koštice !!!! Tumor ne nestane .Većina doktora će videti tumor i nastaviti će sa davanjem hemoterapije pacijentu ( nažalost dok ne bude mrtav ) u nastojanju da tumor nestane.
  Maligni ( kancerogeni ) tumori su samo malim delom kancerogeni .Kada kancerogeni deo izumre tumor se smanji samo za onaj deo koji je bio kancerogen,
  DRUGIM REČIMA
  Ako je rak u bubregu 10% kancerogen, tumor će se smanjiti samo 10%. Dakle ukoliko idete na CAT , na šta inače ne bi nikad trebali da idete ( sa 6 CAT postoji preko 60% šansa da dobijete leukemiju… MRI je mnogo sigurnij metod jer u njemu koriste magnetnu rezonanciju a ne x zračenje.) 10% smanjenje će dovesti do zaključka doktora da „ NEMA PROMENE“ .

 • Ukoliko imate rak i želite informacije o tome kako da uzimate vitamin B 17 kao i koju hranu da jedete a koju ne, čitajte dalje. Evo nekoliko saveta kako da poboljšate svoje zdravlje i sprečite pojavu raka sa upotrebom B17 Vitamina.Dozvolite svom telu da se navikne na nove promene i počnite sa najnižom dozom postepeno je povećavajući , u protivnom će vam biti loše.Ukoliko nemate rak a želite prevenciju , jedite od 7 do 10 koštica kajsije na dan ( počnite sa malom dozom od 1 od 2 i postepeno je povećavajte .)Klonite se prerađenog šećera (šećer hrani rak)kofein je vrlo loš za bubrege i jetru
  Belo brašno ( lako se preradi u šećer u organizmu)
  Pročitajte sadržine na etiketama od hrane koju kupujete, naučite se da izbegavate namirnice koje su vam štetne.Probajte da jedete više sirove hrane (voće ,povrće) izbegavajte prerađenu hranu.
  Ukoliko imate rak molimo vas pročitajte nastavak
  Ne manje od 21 dan primati intravenozno vitamin B 17 i uzimati do 6 koštica kajsije na sat ,počnite sa manjom dozom i postepeno je povećavajte, koštice moraju proći kroz vaš probavni sistem i mogu izazvati mučninu.

 • Ampule za ubrizgavanje trebaju biti ubrizgane u venu
  Do 18 tableta od po 500mg vitamina B 17 na dan i do 6 koštica na sat za koštice ili ampule ( počnite sa manjim dozama i postepeno povećavajte ).
  Vaš probavni sistem mora imati vremena da se navikne na veće doze. Postoji i enzim pankreasa koji pomaže u razbijanju proteinskog zida oko ćelije raka . Možete dobiti ovaj enzim jedući sirovi ananas , ili naručite „Megazyme Forte“. Jedite samo jednom na dan ananas sa košticama.
  Počnite uzimati male doze vitamina C (preporučujemo Ester C) svaki dan oko ( 500 do 1000mg) i polako povećavajte dozu od 10,000 do 25,000 mg na dan . Trebaće dosta vremena da priviknete svoje telo na toliki nivo vitamina odjednom, ne budite nestrpljivi !!
  Simptomi od ovih velikih doza mogu biti :
  glavobolja
  mučnina
  dijareja
  Ovo ne znači da lekovi ne deluju . Naprotiv , to znači da je vaše telo počelo de- toksifikaciju prebrzo i morate smanjiti dozu . Ključna stvar je de-toksikovati telo lagano da ne bi došlo do neželjenih simptoma gore navedenih.
  Bez obzira da li ste već upropastili svoj imuni sistem hemoterapijom ili zračenjem, biće potrebno da ga povratite koliko je god moguće više. Jedan od načina da povratite imuni sistem je AHCC.
  AHCC pomaže pri izgradnji imunog sistema do nivoa da se može boriti sa rakom ili drugim zarazama. Pijte puno čiste vode .
  Što više tečnosti je dobro za jetru. Možete uzeti i cveklu i dodati u sok od ostalog povrća .Vrlo je važno da počnete polako da ne bi imali osećaj mučnine. Pijte malu količinu na početku ( ¼ čaše ) i lagano povećavajte dozu. Sok od cvekle će pomoći vašoj jetri da izbaci toksine . Pijte od 8 do 10 čaša vode na dan i na taj način ispirajte toksine iz organizma.

 • HRANA KOJU NE TREBA JESTI
  – Rafinisani šećer ( šećer hrani rak ), kofein ( loš za jetru i bubrege ), belo brašno ( lako se preradi u šećer ), probajte da jedete što manje mesa tokom ovog vremena. Možete jesti meso ali meso uzima probavne enzime koji pomažu u razgrađivanju proteinskog zida koji se nalazi oko ćelije rak. Bez svinjetine , ona je zaražena sa retrovirusom.
  Aako počinjete sa bilo čim novim, kao što je vitamin B 17, uvek počinjite sa malim dozama i postepeno povećavajte . Na taj način možete pratiti šta vam telo govori. Ukoliko se i osećate loše već posle prve male doze B 17 to ne znači da on ne deluje. Možda uzimate prebrzo. Neki prirodi proizvodi vam detoksifikuju organizam i ako ih uzimate brzo i u većoj količini imaćete osećaj ( kao da imate gripu ili prehladu ) . Samo smanjite dozu B 17 koju trenutno uzimate na pola i polako povećavajte od tog nivoa do pune doze.
  Šta ćete naći na ovom sajtu
  Informacije koje ćete pročitati u vezi vitamina B 17 je vodič kako živeti život potpuno oslobođen od raka ili će pomoći vašem telu da ga se rešite ukoliko ga imate.
  Plus
  Biološki i hemijski opis uništavanja ćelija raka od strane komponenti od koštica (vitamin B 17) , politiku raka , takođe i doktori i naučnici koji su 100% sigurni da je nedostatak vitamina B 17 glavni uzročnik raka. Sećate se kako su skorbut ,rahitis i beriberi rezultati manjka C odnosno B vitamina u organizmu. Trebalo je decenijama i koštalo je na milione ljudskih života dok kraljevi i medicinsko osoblje tog vremena nije prihvatilo jednostavnu vitaminsku opciju . Danas smo suočeni sa sličnom situacijom u vezi sa rakom.
  Postoje mnoge besplatne informacije na ovom sajtu ,međutim to je samo brzi prikaz činjenica koje su u knjizi „ Svet bez raka“ od G. Edvarda Grifina. Knjiga sadrži informacije u istraživanjima koja su zataškavana i o naučnicima koji su uhapšeni jer su pričali drugima o vitaminu B 17 . Knjiga je prebogata informacijama pogotovo za ozbiljnog studenta ukoliko želi da proširi svoje znanje. Knjiga sadrži zataškana istraživanja o Amigdalinu ( vitaminu B 17 – laetril ) koja su sprovedena na čuvenim institutima za prevenciju raka, Sloan Kettering. Puno objašnjenje politike raka od strane Edvarda Grifina.
  Kao terapija Laetril nije dokazan
  Razumljivo je da će mnogi ljudi ovo pročitati kao ne radi ( ne funkcioniše) Međutim termin bi se trebao bliže ispitati .
  U SAD pre nego se ispiše bilo koji recept ili izda bilo koji lek, po zakonu mora da dobije odobrenje od FDA ( ministarstva za hranu i lekove ). Određenije Centar za procenu i istraživanje lekova jedan od sastavnih delova FDA , je odgovoran za sigurnost i efikasnost novih lekova .
  FDA ne testira direktno lekove koje reguliše. To je odgovornost farmaceutskih kompanija koje novi lek iznose na tržište, ili sponzora leka, da naprave istražnu molbu za novi lek, ( IND ) i predaju je FDA. Ukoliko odobren , sponzor sprovodi seriju testova potom predaje rezultate testova novog leka ( NDA ) koji se potom pregledaju od strane FDA radnika .
  Međutim tokom vremena povećani troškovi procesa odobravanja su eliminisali sve osim velikih farmaceutskih kompanija .
  Jedna studija objavljena 2003 otkriva da je prosečna cena za novi lek oko 403 miliona dolara i prosečna dužina 3 faze testiranja i odobrenja od strane FDA otprilike 7,5 godina . (Di Masi, Hansen & Grabowski, The price of innovation: new estimates of drug development costs, Journal of Health Economics 22 (2003) 151–185)
  3 od 20 odobrenih lekova povrate dovoljno para da bi isplatili troškove njihovog razvoja.U dodatku farmaceutske kompanije moraju da potroše velike količine novca na marketing zbog velike konkurencije drugih farmaceutskih kompanija.
  Laetril ne može biti patentiran zato što sadrži prirodne sastojke .Logično je da nijedan investitor neće utrošiti ogromne količine para i godine testiranja kada ga ne može patentirati i tako na njemu zaraditi.
  Lako je kritikovati Laetril da nije dokazan ali to ustvari znači da sadašnji sistem onemogućava praktično dokazivanje .
  Kada sadašnja industrija koja se bavi proizvodnjom lekova za hemoterapiju godišnje zaradi 8,5 milijardi dolara , lako je zaključiti da se radi o ekonomskoj isplativosti a ne o tome dali je lek ispravan li ne. Takođe se može videti i prava i aktualna motivacija ljudi u farmaceutskoj industriji da podrivaju i omalovažavaju sve vidove alternativne medicine.

 • 284813_2165035079403_1052407793_2527333_4068703_n

Advertisements

7 comments on “SVE O VITAMINU B17 – LAN – LANENO ULJE – SEMENKE OD BRESKVE – SVE O KONOPLJI…SVE U SVRHU IZLECENJA KARCINOMA

 1. Molim Vas,ako možete malo jasnije da izložite terapiju za bolesnike koji imaju rak

  „Ukoliko imate rak molimo vas pročitajte nastavak

  Ne manje od 21 dan primati intravenozno vitamin B 17 i uzimati do 6 koštica kajsije na sat, počnite sa manjom dozom i postepeno je povećavajte, koštice moraju proći kroz vaš probavni sistem i mogu izazvati mučninu.Ampule za ubrizgavanje trebaju biti ubrizgane u venu. Do 18 tableta od po 500mg vitamina B 17 na dan i do 6 koštica na sat za koštice ili ampule ( počnite sa manjim dozama i postepeno povećavajte ).Vaš probavni sistem mora imati vremena da se navikne na veće doze. Postoji i enzim pankreasa koji pomaže u razbijanju proteinskog zida oko ćelije raka . Možete dobiti ovaj enzim jedući sirovi ananas , ili naručite „Megazyme Forte“. Jedite samo jednom na dan ananas sa košticama.Počnite uzimati male doze vitamina C (preporučujemo Ester C) svaki dan oko ( 500 do 1000mg) i polako povećavajte dozu od 10,000 do 25,000 mg na dan . Trebaće dosta vremena da priviknete svoje telo na toliki nivo vitamina odjednom, ne budite nestrpljivi !!“
  „Do 18 tableta od po 500mg vitamina B 17 na dan i do 6 koštica na sat za koštice ili ampule “ – ovo nikako ne razumem !

  • Ovo je vrlo teško sprovodivo u našim uslovima pa zato valja poći drugim, dužim i težim putem. Težim zato što podrazumeva dosta strogu dijetu i odricanje, a poznato je da „odricanje“ svima mnogo teže pada nego „uzimanje“ – kako kaže poslovica: „Navika jedna muka – odvika deset muka“.
   Treba shvatiti da je prelazak na sirovu hranu – povrće i sokovi od POVRĆA osnova svakog lečenja i zdravog života, u opšte, a suplementi i nisu ništa više od onog kako su i deklarisani: „Dijetetski suplementi“.
   Dakle, potrebno je iz jelovnika izbaciti:
   – sve ugljene hidrate, sve šećere, što uključuje i med i vrlo slatko voće, pre svega banane i citruse (osim limuna)…
   – sve fermente što pre svega podrazumeva alkohol, zrele sireve, sirće (ocat), turšije i sl….
   Zašto ovo gore? Zato što su istraživanja pokazala da se tumori hrane gotovim fermentima ili fermentacijom ugljenih hidrata (raznih oblika šećera).
   – svaki oblik mesa, čak i ribu…
   Zato što čovek po svojoj konstituciji (dužina creva i način pomicanja vilice) nije mesožder, a upotreba mesa troši previše enzima koje i onako treba uzimati u obliku suplementacije (Tripsin i Himotripsin – pankreatski enzimi koji se prodaju pod nazivom „Chymoral“ – radi ih Galenika).
   Iz istog razloga i preporuka za sirovu hranu – samo sirova, termički ne dirnuta hrana sadrži enzime, a enzimi su ŽIVOT.
   – sva rafinisana ulja, uključujući margarine, biljne „sireve“ i sl….
   Koriste se isključivo hladno ceđena ulja, pre svega laneno (najbolje raspoređen lanac masnih ne zasičenih kiselina od 18 u redu), pa suncokretovo (najviše vitamina E) i maslinovo ali, uvek uz dodatak malo lanenog koje povezuje njegov lanac već pomenutih kiselina umesto 2×9 u niz od 18 u redu).

   Terapiju, svakako, treba započeti čišćenjem debelog creva, bilo odlaskom na Hidrokolon terapiju ili korišćenjem „Kolon čistača“ u privatnosti doma.

   Tek potom treba razmišljati o neophodnim dijetetskim suplementima, onim koje ne uzimamo kroz redovnu ishranu, pre svega nitrilosidima (semenke kajsije, bela detelina, proso…) zatim pravom obliku Vitamina C (Na askorbatu…) i Magnezijumu (najbolji unos je u obliku Mg hlorida – kao Magnezijumovo ulje).

   Lečenje je proces i nema „uzimanja“ bez „odricanja“. Više o svemu imate na sajtu: „svejeizljecivo“.

 2. Ovo što vi radite je STRAŠNO!!! U normalnim, uređenim sredinama, za ovakvo dezinformisanje BOLESNIH ljudi se ide u ZATVOR!!! Pitam se imate li blage veze sa stvarima koje pišete, bilo kakve, bar u vidu velikog odmora provedenog u školi ili slično… Po stilu i načinu pisanja rekao bih da ne… Internet nažalost, kao i papir, trpi sve…

 3. Dragi Marko, ne verujem da Vas neko plaća za ovakvo pisanje zato, ipak mora biti da je u pitanju najobičnija ljudska glupost, toliko raširena u svetu, od čega ni mi nismo imuni – ne postoji vakcina za to. Da postoji, Vi biste se sigurno vakcinisali jer, pobornik ste svega što sistem nalaže, bez obzira što od toga korist imaju samo oni koji žive od bolesti, kompletan zdravstveni sistem, uključujući i sve proizvođače tzv lekova, medicinskih sredstava i opreme, potrošnog materija, a na kraju i država koja živi od prometa roba i usluga – od PDV_a a ne od zdravlja građana. Što više bolesnih, to veći promet roba i usluga – to veći PDV, dakle, kome trebaju zdravi i – to je osnovni razlog zašto medicina i farmacija ne leče ništa.

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s