PRIRODA – POJ PTICA – PUTOVANJE…

Ne treba da putujete u neki iluzorni svet da biste pronašli načela života; samo obratite pažnju na detalje u svom životu i iskusite ih. Kada počnete sumnjati, odgovor ćete najverovatnije naći tamo gde pitanje počinje. Za mene postoji samo putovanje putevima koji imaju srca, tim putevima ja putujem, i jedini dostojan izazov je da se taj put pređe sav, do kraja. Tim putevima  putujem, gledajući bez daha.
(Don Huan)

VIVALDI SPRING
http://www.youtube.com/watch?v=l-dYNttdgl0&feature=player_embedded#at=21

Zatvorite lagano oči, zamislite sebe negde u zelenilu prirode, osluškujte svaki i najmanji zvuk koji dopire do svih vasih čula…osetite zvuk, miris i lepotu koju nam pruža priroda, naša majčica Zemlja i sve oko nas. Nabacite osmeh na svoje lice, volite sebe i sve oko sebe, širite vibraciju ljubavi i mira…:)
Uživajmo u današnjem danu, želim vam dobar, lep, i radostan dan, suncem obasjan… 🙂 ♥♥♥


Bird Songs
http://www.youtube.com/watch?v=rL4Z9d9oObY&feature=related


1. Ne kreći na put u duhu dobitka, već pođi potpuno ponizan, kušajući istu onu groznicu koja te trese dok biraš ljubavnicu, znajući da je pred tobom čitav svijet pun mogućnosti.

2. Zapiši šta želiš, i iscijepaj svoju želju na desetine komadića. Zatim baci papiriće u neku veliku vodu. (Bilo koji okean je pogodan.)

3. Putovanje je poput disanja; izdahni staro, udahni novo i dozvoli svom slomljenom srcu da ostane iza tebe.

4. Ono što želiš uvijek te očekuje, ako si dovoljno hrabar da prepoznaš tu želju.

5. Idi samo tamo kuda te mašta vodi. Staza zadovoljstva i slobode je za putnika najbolja staza.

6. Planiraj lake ulaske i izlaske. Okrijepi se u udobnim konacima. Zatim promijeni smještaj i oprosti sebi zadovoljstvo neophodnog luksuza.

7. Ako nađeš mjesto koje ti odgovara, obavezno ostani. Međutim, nećeš upoznati dušu naroda koji tu živi dok mu se ne obratiš na njegovom jeziku.

8. Prihvati ostale kao što prihvataš sebe, ali pronikni u njihovu pravu prirodu.

9. Tvoje putovanje nije završeno sve dok ne ostaviš dar zemljama koje si posjetio, dobro znajući da nikada nećeš moći da im vratiš ni pola od onoga bogatstva koje su ti poklonile.

10. Kreni sada, smjesta, i privij na srce riječi Đakoma Kazanove: Un altro mondo e possibile! (Ital.: Drugačiji svijet je moguć!)

Suzan Svon –

Početak početaka   

Početak svakog bića počinje na njegovom kraju puta. U toj tački on se odlučuje za svoju daljnju budućnost/sadašnjost i sa nje kreće dalje. Zato tu tačku – kraj puta ne smete zanemariti
ili olako shvatati. Za nju se trebate pripremiti. A pripremate
se ceo život. Svakog dana pripremate se za svoj kraj i ne znajući to. To nije nešto što bi vas trebalo opterećivati već poticati da daljnji rast, za razvoj svog bića do one visine koju on zaslužuje – sam vrh. I svi ste vi na svom putu do vrha nesvesni sebe i svog puta. Brzina kojom će te širiti svoju svest ovisi samo o vama, vašoj želji, volji, snazi i upornosti, vašoj „borbi“ sa strahovima i predanoj veri u sebe. Jer vera je bila i ostala vaše najmoćnije oružje. Vaš vodič na putu. Ono što ne bi smeli na vašem putu je to, da ne smete posustati. Bez obzira da li se radilo o samo jednom lošem danu ili nekoj većoj nevolji vaša zadaća prema samom sebi bila bi i dalje snažno kročenje napred. Jer ono što ne možete je, izbeći svoj put  i odustati. U tom slučaju vaše odustajanje značilo bi da ste seli negde pored puta i čekali da ponovo shvatite da morate nastaviti, jer se put neće maknuti i vi nećete pomoću neke čarolije nestati sa njega. Jer, čarolija je taj put. Taj čarobni način da naučite kako izrasti u najveći deo sebe. A to je i nagrada za svu vašu borbu na svom putu.’

https://vesnamihajlovicblog.files.wordpress.com/2011/11/149258_1612453865218_1052407793_1709142_2420481_n.jpg?w=593

Advertisements

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s