10 STVARI KOJE TREBAMO ZNATI…

„Kada nekoga volimo svim svojim srcem, bilo da je ljubav uzvraćena ili nije, vrlo lako je izgubiti sebe iz vida. Ipak, iako je ljubav prema drugome verovatno najčudesniji osećaj koji možemo imati vrlo je važno ne zaboraviti voleti sebe.


Ispod su nabrojane neke stvari koje će nas podsetiti koliko smo mi važni, nevažno jeste li u vezi ili solo.

1 – Izbegavajte osobe koje unose u vaš život nemir. Izbegnite(udaljite) dečka ili devojku koji vas tretiraju kao smeće. Prestanite se družiti s prijateljicom koja vas ogovara iza leđa…

Kada se okružite s ljudima koji isijavaju pozitivnu energiju i vi ćete biti pozitivniji, a to će privlačiti nove pozitivne ljude u vaš život.

2 – Nemojte ni za čim žaliti. Iako je život pun obrta sudbine, to ga čini zanimljivim. Ako žalite za svojom prošlošću to će budućnost učiniti nemirnijom. Usredotočite se na ovde i sada i živite punim plućima.

3 – Nemojte trošiti energiju na mržnju. Mržnja odnosi previše truda i vremena, beskorisna je a pravi dvostruku stetu, em unistava onog ko mrzi i onog kome je upucena. Mnogo je korisnije i ugodnije nekoga voleti.

4 – Živite život za sebe. Prestanite ugađati drugima, jer nikad ne možete u potpunosti zadovoljiti nečije potrebe, a u tom pokušaju možete u potpunosti izgubiti sebe. Sledite svoje snove i ne dopustite drugima da ih ugrožavaju.

5 – Plešite svaki dan. Plesom se otpušta hormon sreće, smanjuje stres i teraju teške misli. Plešite kako biste nešto ispričali, plešite kako biste pokazali da volite, plešite kako biste zaboravili, plešite sami ili sa nekim, plesite kako biste nekoga nasmejali…

6- Stalno postavljajte nove izazove. Nemojte trošiti energiju na osećaj inferiornosti. Čovek ima ogromne mogućnosti za rast i razvoj tela i uma. Uvek tražite načine za napredak i nikad nemojte venuti za prošlošću, zivite u sadasnjem trenutku svesno.

7 – Uživajte u vremenu koje provodite sami  sa sobom. Nemojte se bojati samoće. Izvedite se na večeru u restoran, otiđite u kino… Vi ćete profitirati od svoje neovisnosti, a drugi će joj se diviti.

8 – Svaki dan nekoga zagrlite i bar jednoj osobi recite da je volite. Dokazano je da što veći broj međuljudskih dodira ostvaruju to su osobe sretnije.

9 – Vodite dnevnik. Jednom kada ostarite zbog toga ćete sebi biti zahvalni. Dnevnik će vam također pomoći dati objektivniji pogled na svakodnevna pitanja. Na taj način ćete sebe bolje upoznati i razjasniti svoju nutrinu.

10 – Sebe volite više nego bilo koga drugog, pod uslovom da to ne bude narcisoidna ljubav. Sa sobom ćete sigurno provesti ostatak života, s drugima je to uvek pitanje. Jednom kada prihvatite sebe i svoju unutrašnju prtljagu, bićete bolje društvo osobama oko vas. Ne možete očekivati da vas drugi poštuju ukoliko sami sebe ne poštujete…“

izvor teksta.. cover magazin. com


Plesite kroz zivot… 😉

p.s. Sa nekim stavkama iz gornjeg teksta se slazem, ali sa nekima i ne, znajuci da nam se nista ne desava slucajno, da svaka posledica ima i svoj uzrok, onda nije slucajno sto smo bas takve osobe privukli u nas zivot ili situacije, koje rezoniraju sa nama. Pre sam za varijantu, da sami sebe „pregledamo“, preispitamo i proverimo sta je to u nama nevaljalo, ‘prljavo’, pre nego osudimo nekoga da je nevaljao, jer nam se cini da nam radi neke lose stvari..Razmislite o ovome…I, znam, da je lakse ici linijom slabijeg/manjeg otpora i gajiti iluziju kako smo mi savrseni a svi ostali nevaljali.., lakse je, nego se uhvatiti u kostac sa samim sobom.. 😀

Advertisements

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s