ELIKSIR ŽIVOTA – TIBETANAC

Mnogi na internetu manipulišu sa ovim receptom te ga pripisuju raznim izvorima, monasima, popovima, časnim sestrama…, nije istina, ovaj recept je stigao sa Tibeta. Eliksir života ili Tibetanac, kako ga neki nazivaju je star (više od 5000-6000 god.), vrlo cenjen lek i preventiva kod mnogih bolesti. Utiče prvenstveno kao regenerator organizma i ima veoma širok spektar delovanja; imunog sistema, cirkulacije, preporučuje se kao prevencija kod kardiovaskularnih bolesti, ali i u postinfarktnom periodu i svim postoperativnim stanjima, veoma je delotvoran protiv gripa-e, snižava i regulise krvni pritisak/tlak, jača imunitet organizma, deluje kod zapaljenskih procesa, cista, pa i tumora, jer uništava slobodne radikale, pa ima antikancerogena svojstva. Jednom rečju utiče na sve, ako gledamo čoveka kao jednu celinu, a on to i jeste.

 
Kažu da je zapis pronađen napisan na kamenoj ploči na Tibetu. Od neprocenjive je koristi i za zdrave osobe kao preventiva. Ja sam ga koristila jos pre, vise od 30  godina, kao preventivu, jer volim sve da isprobam, malo eksperimentišem… 😀
RECEPT – Nacin pripreme
 

Prstima oljuštiti i očistiti 350gr belog luka, izgnječiti ga u drvenom avanu, drvenim tučkom (nikako ne sme metalnim predmetom), ili u staklenoj tegli, metal ne sme doći u kontakt sa belim lukom zbog nekih hemijskih procesa, oksidacije… koji bi se desili kao nepoželjni. Izgnječeni beli luk se stavlja u pogodan stakleni sud, u običnu teglu, preliti sa 300gr 96% etil-alkohola (kupi se u apoteci), prekrije sa gazom i drži se na tamnijem i hladnijem mestu (ne frižider).

P. S. Dozu možete i smanjiti na 200gr. luka i 2dcl 96% alkohola, po zelji, ne možete pogrešiti. Posle 10 dana promešati i procediti kroz četvorostruku gazu (na gazi će ostati tvrđa smesa od belog luka, kašica, koju kasnije bacite) Naredna 3 dana tinktura treba da miruje na istom mestu i pod istim uslovima pokrivena gazom, da bi se ponovo slegli sitni ostaci od luka i izbistrila tinktura.
*Tinktura koju smo dobili koristi se tako što se pije redovno sve dok se ne popije cela doza od početka do kraja. Kada se dođe do 15 kapi, onda se vraća, smanjuje po jedna kap, unazad do 1 kapi a posle toga se nastavi piti svaki dan 3 puta po 25 kapi razblaženo u 50gr. mlakog mleka ili vode (manja šoljica za kafu)i to našte srca(natašte).
(uglavnom nećete i ne možete pogrešiti kada je beli luk u pitanju), jedino povedite računa kakav pritisak imate, jer beli luk značajno skida, snižava pritisak/tlak… 😉

 
Ima i drugi način kada se kapi koriste do 25 umesto do 15 kapi pa se onda vraća u nazad do jedne kapi. Vi sami sebi odredite kako ćete uraditi i koju varijantu koristiti.

Evo, napravila sam nekakvu tabelicu pa se od prilike možemo pomoći i orjentisati sa njom…Tako sam i sama radila.. 🙂
 
***JUTRO***PODNE***VECE ***
 
1.DAN   1 KAP – 2KAPI – 3KAPI
 
2.DAN  4 KAPI – 5KAPI – 6KAPI
 
3.DAN  7 KAPI – 8KAPI – 9KAPI
 
4.DAN 10 KAPI – 11KAPI – 12KAPI
 
5.DAN 13 KAPI – 14KAPI – 15KAPI
 
6.DAN 15 KAPI – 14KAPI – 13KAPI
 
7.DAN 12 KAPI – 11 KAPI – 10KAPI
 
8.DAN 9 KAPI – 8KAPI – 7KAPI
 
9.DAN 6 KAPI – 5KAPI – 4KAPI
 
10.DAN 3 KAPI – 2KAPI – 1KAP
 
Iz ličnog iskustva znam da je delotvorno. Kada završite, kada popijete sve do kraja, onda se pravi pauza 5 godina, jer u tom periodu nije preporučljivo uzimati ponovo kapi. Svi oni koji imaju bilo kakav problem sa pritiskom(tlakom) posebno sa niskim, jer beli luk je poznat po tome sto snižava pritisak – OPREZ! Tako je pisalo na receptu koji sam dobila pre više od skoro tri decenije i još sam živa i zdrava, a to znači da recept nije otrovan … 😀
Neka vam bude sa srećom i na zdravlje, pozdrav od Vesne M. 😀
 
P.S. Trljanje desni belim lukom otklanja bol i zaustavlja krvarenje, efikasno leči i otklanja paradontozu/paradentozu… 😛 🙂

 

Uz sve ovo napisano, preporučujem i to pod obavezno menjanje negativnih/loših misli u pozitivne i dobre, tada će vam svi zavideti na dobrom zdravlju… 😉

Pronađoh još jedan lep i koristan recept na internetu, ma kažem ja, beli luk je čudo… 😉
 
ELIKSIR OD LIMUNA I BELOG LUKA
 
Sastojci: Limun i beli luk
 
Priprema:
 
Očistite i dobro usitnite 200 grama najboljeg, potpuno zdravog belog luka i toj smesi dodajte sok od 10-12 limuna. Sve uspite u staklenu teglu sa širim otvorom i povežite gazom. Ostavite da stoji 24 dana, a posle toga možete da počnete s kurom. Uzima se jedanput dnevno, ovog puta pre spavanja, po jedna čajna kašičica u pola čaše vode. Rezultat se primećuje već posle 10-15 dana: čovek se bolje oseća, nije stalno umoran i pospan, postaje čiliji i brži u mislima i na delu. U vreme ove kure prisilite sebe da pijete bar dva litra vode na dan, da biste što pre eliminisali otrove iz tela. Poželjna je i dijeta bez mesa, (ako moze, pozeljno je nejesti meso nikako da bi bili zdraviji, jer meso i mesni proizvodi prave kiselu sredinu u organizmu, gde se onda sakupljaju razne lose bakterije…i tu lakse nastaje bolest…V.M.), Hranite se sa što više voca, povrća i žitarica, odlična hrana u ovo vreme je i pirinač/riza, kuvan-a kao kaša na vodi i to basmati, jedino on je pravi i ok pirinac, sve drugo mozete baciti…
 
U slučaju da imate probleme s bubrezima ili želucem, nemojte koristiti ovaj eliksir.

 

ELIKSIR ZA POMLAĐIVANJE
 
Na bazi češnjaka i limuna – otklanja naslage u žilama – operacija srca nepotrebna ako su žile u mozgu, srčane, krvne žile, ili žile bilo gdje u tijelu sužene ili začepljene, ovaj eliksir pomaže razlaganju tvrdih naslaga plaka i ubrzo dolazi do bolje protočnosti uz istovremeno jačanje elastičnosti svih žila. Osobe u mnogim slučajevima mogu zaobići planiranu operaciju srca. Jednostavan pokus kojim možete provjeriti stanje svojih žila sastoji se u slijedećem: Priljubite dlanove čvrsto jedan uz drugi i bez da ih odmičete istovremeno dignite laktove najsnažnije prema gore. Prsti i baza dlanova trebali bi se nalaziti pod pravim uglom. Što je taj ugao otvoreniji to su vaše žile manje elastične, tj. Evidentna je njihova krutost kao posljedica naslaga plaka. Uzrok nastanka plaka je taloženje čestica suvišnog holesterola koji zbog lepljivosti (loša kvaliteta krvi) i slabe protočnosti krvnih žila, neumoljivo oblaže vaše krvne žile. Slabo prokrvljeno tkivo izvrsna je podloga za nakupljanje štetnih mikroorganizama, što vodi raznoraznim upalama i tumorskim promjenama stanica.

 

RECEPT
 
30 očišćenih delića/čena belog lukačešnjaka
 
5 sitno izrezanih celih limuna, bez koštica
 
1 litra vode
 
Limune dobro oprati i prije sjeckanja držati pola sata u vodi s 2 žlice octa. Ocat ima funkciju da veže ostatke pesticida i raznoraznih kemijskih aditiva kojim se voće tretira prije transporta. Ako su vam dostupni dalmatinski limuni dajte im prednost pred uvoznima. ( ˝čovjek bi se trebao lječiti onim biljem koje dolazi sa njegovog podneblja, jer s razlogom smo rođeni baš na određenom mjestu – znači da nam to područje odgovara i geopatski i biljnim kulturama… ˝, M.M.)
 
Smesu limuna i češnjaka izmiksirati, dodati 1 litru vode i zagrijavati dok ne zakuha. Procijediti i uliti u bocu. Dobije se cca 1 litra eliksira. Bocu čuvati u hladnjaku. Potrebnoj e popiti jednu čašicu dnevno, prije ili poslije obroka, najbolje kao aperitiv, a možete i 0,3 dl razblažiti u čaši vode. Okus i izgled podsjećaju na juice od grejpa. Pristaše ove terapije tvrde da se već nakon tri tjedna svakodnevnog konzumiranja primjećuje ugodan mladenački izgled cijelog tijela. Začepljenje žila, kao i popratne pojave takvog stanja u osjetilnim organima (vid, sluh) povlače se i pomalo potpuno nestaju. Značajan je učinak ove terapije i pri liječenju p- aradentoze; a bolesnici s visokim krvnim tlakom primjećuju znatno bolju regulaciju tlaka. Nakon tri tjedna potrebno je napraviti stanku od tjedan dana, a zatim početi drugu trotjednu terapiju. Samo se tako postiže pravi učinak. Ova jeftina, neškodljiva, a učinkovita terapija može se po volji ponavljati svake godine.
 
Neugodan miris češnjaka niko ne osjeća, a dobrobit terapije je neizmjerljiva.
 
DODAJEM VIDEO SA PREVODOM – BELI LUK LECI MNOGOBROJNE BOLESTI (tibetanski recept)
http://www.youtube.com/watch?v=wjnspFsYe9E&feature=player_embedded#!
Advertisements

7 comments on “ELIKSIR ŽIVOTA – TIBETANAC

  1. SIGURNA SAM DA JE OVO ELIKSIR ZIVOTA…interesuje me da li ga mogu koristiti djeca od 15 godina i da li otapa masne naslage kod pretilnih osoba,djece.

  2. Postovana gospodjo Vesna,

    napravio sam eliksir od belog luka i limuna, po Vasem receptu. Interesuje me da li posle 24 dana stajanja mora da se procedi, posto to niste naveli? S obzirom da se gornji sloj ubudjao odnosno pocrneo da li ga trba odstraniti pre evenualnog cedjenja, jer sam teglu pokrio gazom kako sete naveli. Molim Vas da mi sto pre odgovorite jer je tinktura pri kraju sa stajanjem.

    • Zao mi je sto tek sada vidim ovaj komentar, i on se verovatno ko zna koliko puta do sada ubudjao… 😀 Ne razumem gde ste vi procitali da ta smesa stoji 24 dana i ko vam je to rekao..? Mislim da je vas komentar, pre provokacija, nego nesto drugo..Vidi se da sve gore napisano niste ni procitali a kamo li shvatili… i to nije moj recept, vec recept koji je nadjen na Tibetu pre 5 ili 6 hiljada godina… a donji recept je pronadjen na internetu kako sam i napisala… 😛

  3. Napravio sam tinkturu od 200 gr. belog luka i 2 dl 96% alkohola, a pijem 3 puta po 25 kapi vec 2 meseca. Medjutim, kolicina tecnosti se gotovo ne smanjuje. Ako ovako nastavim zavrsicu za skoro godinu dana sa celom kolicinom. Mozete li mi reci koliko dugo je dovoljno da se pije tinktura. Hvala.

  4. Postovana ga. Vesna, citala sam vasu uputu za eliksir zivota pa imam pitanje. Moja mama je taj recept nasla na jednoj internetnoj stranici gde nije bas tako napisano i napravila tinkturu sve po receptu i sad stoji u frizideru skoro pa 10 dana (tako je pisalo da moze) ali sad je to postalo zelene boje…da li je to normalno ma da se meni i ne cini bas. Molim vas za savjet. Sto se tice frizidera jeli naopako da bude tamo i jel sad to treba baciti?

    • Iskreno, danas se na internetu piše sve i svašta. Taj gore recept sam prepisala sa papira koji sam još pre mnogo godina našla u nekom časopisu, do današnjeg dana je isti. Koristila sam ga i meni je ok. Ne sećam se da tečnost mora biti zelena, sigurno je luk oksidirao, ili se neki proces dogodio.. Ne mogu da vam tako nešto preporučim, rađe bih sve to bacila, nije luk tako skup da se ne može napraviti nova tura..

      Što se tiče visokog pritiska, ja ga nemam hvala bogu, ali imaju neki ljudi meni bliski, pa sam malo experimentisala. U flašu lozove rakije sam naseckala dosta divljeg belog luka, tj. lišće sremuša i ostavila da stoji. Stajalo je sve to u zatvorenoj flaši lozovače više od godinu dana, posle sam procedila i ta tinktura se pije po malo jer je dosta jako i ima jak miris na luk. To bi se trebalo koristiti po 20kapi dva puta na dan, u jutro i u večernjim časovima pre spavanja. Najbolje pomešati sa jogurtom, kiselim mlekom i popiti..

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s