KRISTALI – RAD SA KRISTALIMA, KAKO IH KORISTITI, LEČENJE

66177_1660662630407_1052407793_1801339_4737215_n (1) 39616_1494983288527_1052407793_1431974_6702643_n

Energetska medicina je bazirana na korišćenju isceliteljskih moći i na jakoj povezanosti izmedju uma i tela. Energetska medicina se bazira na verovanju da je ljudsko telo sastavljeno od energetskih polja. Kada je energija pravilno rasporedjena i kada slobodno cirkuliše, naše telo je zdravo. Za bilo koju neravnotežu ili preveliki energetski naboj se veruje da uzrokuje energetski nedostatak ili višak a samim tim i izaziva nastanak bolesti u našem telu.
Kristali i poludrago kamenje su veliki i jako moćni energetski instrumenti. Mnogo različitih aspekata koje kristali nose sa sobom dolaze do izražaja kada ih koristimo za lečenje. Na primer njihova mineralna svojstva, boja, oblik, lokacija sa koje dolaze i takodje Piezoelektrični efekat.
Piezoelektrični efekat je zanimljiva pojava kada na piezoelektrični materijal, kao što je kristal (SiO2) primenimo pritisak. Kristal se deformiše na takav način da kreira  bipolarni električni momenat i na taj način generiše električnu struju. Otpuštanje pritiska će takodje produkovati električnu struju. Piezoelektrični kristali se koriste u upaljačima da naprave iskru. Postoji i komplementarna pojava a to je da, kada kroz piezoelektrični materijal pustimo napon u voltima, kristal se deformiše. Na primer, kad uzmemo dva kvarc kristala i ugasimo svetlo, udarimo dva kamena jedan o drugi, jasno ćemo videti kako lete iskre.
Načina lečenja sa kristalima je jako puno. Iako su se svi ovi načini lečenja kristalima razvijali generacijama i to u različitim kulturama i sredinama i iako ih ima jako puno i različitih, svi imaju zajedničku nit. Tj svi koriste urodjenu moć kristala da rade i deluju na puno različitih nivoa i to za puno različitih vrsta oboljenja. Ove veštine lečenja su se predavale kroz porodice i u okviru plemena, preko učitelja, lečitelja, šamana u zavisnosti od tradicije i recepata odredjene kulture.
Stavite svoje kristale u male torbice ili kesice i nosite ih sa sobom. Ovo je jedan od najstarijih i najzanimljivijih načina lečenja. Obično se koriste i nose 2 do 4 kristala a prateći tj dopunski kristali se nose ili na koži tj na sebi ili se postavljaju na odredjene delove tela. Ovaj način lečenja se može koristiti za sve od lečenja tegoba do širenja spiritualne svesnosti, za lečenje emotivnih rana kao što su tuga ili obeshrabrenje. Kristali se na ovaj način mogu koristiti i da donesu u naš život odredjene aspekte kao što su ljubav, novac, zaštita, vodjstvo, spiritualna frekvencija, snaga ili čak i zavisnost. Nosite kamen u džepu.
Kristalni eliksiri su takodje jedan od recepata iz prošlosti. Preporučuje se da stavimo čisto kamenje ili kristale u čistu, prozirnu ili destilovanu vodu i stavimo na jutarnje Sunce i držimo na suncu tokom celog dana i celu noć, tj 24 časa ali mora biti noć punog meseca, tj ova voda mora biti izložena svetlosti punog meseca. Ovo omogućava muškoj tj sunčevoj energiji i ženskoj tj mesečevoj energiji da se reflektuju kroz vodu u kristale i kroz njih dalje da deluju na vodu i na taj način da napune vodu energijom kristala i visokom jakom vibracijom svetlosti i boje.
Hidroterapija Kristalima je upotreba vode u bilo kojoj formi u tretmanima bolesti. Hidroterapija se koristi još od Antičke Grčke. Hidroterapija u kombinaciji sa kristalima se može koristiti na jako puno načina. Kristalne soli sa toplom vodom će opustiti svaki spazam, zato se hidroterapiaj koristi za lečenje bolesti vezanih za muskulaturni sistem kao što su uganuća i istegnuti mišići, mišićni umor i bol u ledjima. Ako vaš kristal toleriše vodu, onda je kupanje sa kristalom i njegovom energijom odličan način da radite sa kamenom koji ste izabrali.

39254_1494984288552_1052407793_1431987_871959_a

Kristalna masaža pri kojoj se vaš kristal koristi kao instrument za masažu. Stavite malo esencijalnog ulja, masažnog ulja ili losiona za masažu na vaš kamen i masirajte delove gde se osećate blokirani ili ukočeni. Videćete da je ovo odličan način za korišćenje vašeg kristala. U ovaj ritual masaže i energetskog umirivanja možete uključiti i specijalno kamenje za vruću masažu (tzv. Hot Stones, vulkanskog porekla i dugo zadržavaju toplotu) ili ih možete kombinovati sa kristalima koje ćete koristiti na licu za eterična iskustva.
Meditacija sa kristalom i to tako što ćete kristal staviti u ruku koju više koristite ili ćete ga staviti na pod ispred sebe. Zatvorite oči i koncentrišite se na boju vašeg kamena. Polako pokušajte da osetite i prihvatite vibraciju svog kamena i da potpuno uskladite svoju vibraciju sa vibracijom kristala. Zapamtite : Energija uvek prati misli. Energija vizualizacije je jako moćna. Kada dišete, možete udisati i izdisati kroz tačke čakri. Ovo će napuniti čakre i sve organe koji ih okružuju sa vitalnom energijom.
Uz meditaciju možete koristiti muziku koja vam odgovara ili zvuke koji vam prijaju i opuštaju vas i pri meditaciji osetiti vibracionu moć ovih zvukova. Kristali će pojačati pozitivan rekonektujići tok energije koji će vam dozvoliti da uzdignete, osvestite, prepoznate i očistite emotivne blokade.
Stavljanjem kristala na tačke čakri (energetska polja) već ste počeli lečenje. Dok meditirate jako je korisno da vizualizurate odgovarajuću boju za svaku čakru tj energetsku tačku i to kako kroz njih prolazi i balansira svaku pojedinačnu čakru i odgovarajuće delove tela. Ispod ovog teksta možete pročitati spisak čakri i njihove odgovarajuće glavne boje, komplementarne boje i lokacije. Kristali koji su na spisku su samo neki predlozi kamenja koje se može koristiti na odredjenim čakrama.
Čišćenje aure je još jedan način kako uticati na našu ljudsku energetsku strukturu. Postavljanje kristala kojima možemo uticati na auru se može koristiti kao prevencija energetskog disbalansa, dalje za lečenje ili čišćenje polja naše životne moći.
Postavljanje kristala u ,,obrasce,, je postavljanje kristala oko našeg tela sa namerom da radimo sa našom aurom i njenim poljima. Postoji puno različitih obrazaca za postavljanje kristala i to prema njihovoj boji ili osobinama.

40187_1494993248776_1052407793_1432051_4902376_n
ČAKRE I ODGOVARAJUĆI KRISTALI I BOJE
Čakra Korena – je prva čakra.
Boja : crvena ili crna.
Kristali : rubin, čadjavac, obsidian, oniks, hematit, granat

Sakralna Čakra – je druga čakra. 
Boja : naradžasta.
Kristali : karneol, narandžasti jaspis, žad

Solar Plexus Čakra – je treća čakra.
Boja : žuta.
Kristali : topaz, citrin, žuti kalcit, žuti jaspis, ćilibar

Čakra Srca –  četvrta čakra.
Boja : zelena ili ružičasta.
Kristali : emerald, turmalin, aventurin, malahit, roze kvarc, rodonit, rodohrozit

Grlena Čakra – peta čakra.
Boja : plava.
Kristali : tirkiz, akvamarin, lapis lazuli, sodalit, kvarc, angelit

Čakra Trećeg Oka – šesta čakra.
Boja : ljubičasta.
Kristali : lapis lazuli, iolit, ametist

Krunska Čakra – je sedma čakra.
Boja : bela ili providna.
Kristali : gorski kristal, dijamant, beli ametist

31130_1434398573947_1052407793_1261140_3012526_n

CAKRE I KRISTALI
http://www.nebeski-dar.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=20&Itemid=34

Little Grandmothers Urgent Advice 2011
http://www.youtube.com/watch?v=TCN69KdF7EE&feature=player_embedded#at=33

LECENJE PROSTORA KRISTALIMA
http://www.narodnamedicina.com/kalajdzic/lecenje_prostora_kristalima.html

Nebeski Dar – Dobro došli u Nebeski Dar d.o.o. – KNJIŽARA za samorazvoj i poboljšanje života – WELLNESS SHOP
http://www.nebeski-dar.hr/index.phpoption=com_content&task=view&id=19&Itemid=33

AVENTURIN

61554_1556149897654_1052407793_1594131_6817679_n

Osobine : Aventurin donosi blagostanje i omogućava da blagostanje udje u naše živote. Donosi sreću i novac, uživanje u životu, balans, unosi jasnoću. Univerzalna ljubav, istina i prosperitet su neke od pozitivnih osobina koje možete ostvariti kada radite sa Aventurinom.
Ovaj kamen je dobro imati uz sebe kada idete na razgovor za posao, kada prodajete proizvode ili kad igrate loto. Ovaj kamen pomaže da stabilizujete finansije, pogotovo kada su teška vremena. Držite ga u svojoj blizini kada plaćate račune, ugovarate biznis transakcije ili kada se kockate. Ovaj kamen se smatra kamenom kockara tj kamenom koji donosi sreću.
Na spiritualnom nivou, Aventurin štiti srce, poboljšava kreativnost i aktivno radi sa spiritualnim vodjstvom.
Zelena boja se smatra bojom isceljenja i to je i boja Aventurina, koji inače kao član porodice kristala, uspešno sklanja sve blokade na emotivnom nivou. Ovo je izuzetno koristan kristal za emotivno isceljenje i jako je veliki pomoćnik ako ga nosimo uz sebe. Ako želimo da postignemo isceljenje na emotivnom nivou, najbolje je da ga postavimo na centar srca tokom balansiranja čakri. Pomaže da balansiramo svoje emocije i jedan je od najboljih kristala koje možemo imati uz sebe za vreme stresnih perioda u životu.
Može se koristiti u postavci kristala kada želimo da zaustavimo i sprečimo internalizovanje stresa kroz centar Solar Plexus. Može se koristiti i sa kristalima koji imaju na izgled mnogo grubu energiju.
Aventurin se često naziva univerzalni iscelitelj za sve probleme. Ovo znači da je odličan ne samo za fizička oboljenja ali i za lečenje na svim nivoima. Pomaže nam da pronadjemo rešenja za sve probleme koji nam se nadju na životnom putu.
Lečenje : Aventurin radi sa plućima, srcem, adrenalinskim žlezdama, smiruje uznemirene emocije i seksualne organe. Poznat je kao veliki lečitelj srca. U prošlosti se koristio za izvlačenje temperature iz tela, za lečenje nervnog sistema, upala i stresa. Ako ga stavite u kadu kada se kupate, deluje kao nežni, umirujući kamen za lečenje celog organizma. Leči emotivni bol, strah, neravnotežu i to tako što na centru srca razbija sve blokade.
Feng Shui : Aventurin po Feng Shui ima uticaj u bilo kom delu vašeg života gde vam je potrebno emotivno uzdizanje. Pomaže vam da se rešite bilo kog negativnog smera kada umesto njega postoje bolji izbori ili tamo gde vam je potrebna sreća. Aventurin se povezuje se Severnom Zonom koja je povezana sa karijerom i sa Zapadnom zonom koja je povezana sa kreativnošću.

59848_1556150057658_1052407793_1594133_7359443_n (1)
Istorija: Aventurine – SoO2, spada u porodicu kristala. To je kalcedon zelene boje koji u sebi sadrži malene umetke nekoliko različitih sjajnih minerala koji mu i daju efekat presijavanja, po kome je ovaj kamen i poznat. Boja sjaja koji će aventurin imati zavisi od toga koji mineral je najviše zastupljen u njemu.  Umetak liskuna daje Aventurinu žućkasti ili srebrnasti sjaj. Ako Aventurin u sebi sadrži Getiti ili Hematit imaće crvenkasti ili sivkasti sjaj. Fuksit mu daje zelenkasti sjaj. Aventurin može biti različitih boja – zeleni, narandžasti, braon, žuti ili sivi.
Definitivno najpoznatiji je zeleni Aventurin ali na primer zanimljiv je i narandžasti Aventurin koji se smatra Sunčevim kamenom.
Aventurin iz drugog ugla
Nemojte nikada kupiti tiket za loto ili igrati lutriju bez aventurina u vašem levom džepu. Ako ga imate sa sobom, kaže se da je Dama Sreća tada u vašem levom džepu.
Ovo je kamen dobrih prilika. Poznat je kao kamen korisnih šansi i iznenadne sreće. Ako se kockate ili igrate loto, držite ovaj kamen u levom džepu.
Aventurin je kristal i pojavljuje se u nekoliko.
Zeleni Aventurin je kamen iznenadne sreće i dobrih šansi. Kaže se da povećava percepciju i kreativni uvid u stvari. Ovo je kamen koji pripada čakri srca.
Plavi Aventurin je kamen zodijačkog znaka Ovna i otvara čakru trećeg oka. Ovo je izuzetno jak mentalni iscelitelj koji povećava vitalnost i pozitivni pogled na svet. Ovaj kamen je divan asistent pri uspostavljanju i održavanju samodiscipline i u razvijanju unutrašnje snage.
Žuti Aventurin otvara čakru trećeg oka. Koristi se za balansiranje emocija i odnosa muško-ženskih energija.
Crveni Aventurin otvara čakru korena. Podržava kreativnost i pomaže vam da vidite mogućnosti i nove šanse u svom životu.
Aveturin se koristi za lečenje kratkovidosti i jako stabilizuje naše emocije. Odličan je za tinejdžere.

O KRISTALIMA – PRAŽNJENJE I PUNJENJE KRISTALA OD A DO Ž
http://okristalima.blogspot.com/?spref=fb

ROZEN KVARC

31180_1431769468221_1052407793_1253361_5587062_n

ROZENKVARC – Zovu ga “kamen ljubavi”, nježno budi. Potiče voljenje samog sebe, voljenje drugih i voljenje čitavog Univerzuma. Uči kako dati i primiti ljubav. Uči snazi oprosta i bezuvjetne ljubavi. Otvara srce potičući emocionalno otpuštanje. Liječi duševne boli, smiruje i iscjeljuje sve povrede srca. Pojačava samopoštovanje i kreativnost. Olakšava prebroditi dječje traume zbog manjka ljubavi, povrijeđenost, strah, manjak samopouzdanja.
Regenerira emocionalno, mentalno i astralno tijelo.
Pomaže pri srčanim oboljenjima, čisti krvne žile. Sprečava neplodnost. Stimulira rad timusa – prsne žlijezde. Čisti i poboljšava ten lica, sprečava bore.
Nošenje kamena privlači ljubav u život. Poklonite ga voljenoj osobi kao simbol vaše ljubavi i poštovanja.
Izvrstan za srčanu čakru.
Često ga čistite i punite. Na suncu izblijedi i brzo gubi svoju moć. Čistite ga pod mlazom tekuće mlake vode, a punite pored gorskog kristala ili ametista preko noći.

Little Grandmothers Urgent Advice 2011
http://www.youtube.com/watch?v=TCN69KdF7EE&feature=player_embedded#at=33

KAKO KRISTALI LEČE:

Da bi shvatili kako su kristali efikasni u terapiji, potrebno je da se podsetimo da:

a) Ljudsko telo je sastavljeno od energetskih polja(suptilna tela) i energetskih centara(čakri). Fizičko telo(mada sastavljeno od energije) nam se čini čvrsto dok su aura i spoljna tela svetlost i fluid.

b) Kristali emituju različite vibracije koje utiču na energetski tok.

Ova elektromagnetska polja koja okružuju telo nazivamo ljudska aura. Uz pomoć Kirlijanove fotografije sada je moguće svakom da vidi ljudsku auru u svim njenim slavnim bojama.

Koncept čakra sistema u ljudskom energetskom polju vodi poreklo iz Hindu učenja, gde su one uvek bile velika svesnost energetskih centara u ljudskoj formi. Ima sedam glavnih čakri(energetski centri). Svaka čakra ima direktno dejstvo na specifične žlezde i funkcije u fizičkom telu.

Čakre mogu biti zamišljene kao generatori tj. dinamički centri kroz koje se distribuira energija, sa sposobnošću prenosa isto tako dobro kao i prijema. Svaka čakra ima svoju sopstvenu vibracionu brzinu i boju koja ima dejstvo na fizičko telo isto kao i aura. Sjajnost ili zatamnjenost aure pokazuje stanje zdravlja bića unutar pojedinca.

31130_1434397493920_1052407793_1261117_6616089_n 

DIJAMANT

Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju…Strpite se. I dijamant je u osnovi ugljenik, ali je umeo da čeka…Pablo Pikaso

Kristali skrivaju isceljujuća svojstva poput biljaka.Oni se sastoje od minerala za koje znamo da ih naše telo treba za održavanje ravnoteže. Navikli smo lekove konzumirati uz jelo , pa se možemo zapitati kako bi kristali mogli isceliti a da ih ne pojedemo? Mnogi su ljudi iskusili da je u prisutnosti iscelitelja i!i kod kupanja u lekovitoj kupki vrlo ugodno i da teškoće jednostavno nestaju. Svaki organ u telu vibrira određenom frekvencijom. Pokušajte slušati muziku zatvorenih očiju i osetiti u telu kako rezoniraju različiti tonovi. Upravo tako je i s nevidljivim i nečujnim frekvencijama kristala. Svaki od njih vibrira različitim rezonancama i na različitoj valnoj dužini i tako odjekuje u različitim organima tela.

Energetskim tretiranjem i programiranjem kristala možemo ih aktivirati i koristiti u isceljivanju. Pomažu uspostavljanju energetske stabilnosti i usklađivanju energetskih tokova kroz čakre i pokreću proces isceljivanja. Svaka neuravnoteženost bilo na emotivnom, fizičkom, mentalnom ili duhovnom nivou odražava se na celi naš organizam – na naše fizičko i eteričko telo, a snaga kristala i dragog kamenja daje mogućnost da se sve neravnoteže ponovno dovedu u sklad.

Kristale ćemo koristiti i preventivno jer poseduju najjača preventivna svojstva od svih lekovitih sredstava i to bez nuspojava.

Kristali poseduju „iskustvo“, imaju takođe i „sećanje“ iako se to čini sasvim neverovatnim. Na taj način prenose energetske poruke iz okoline na unutra a i na svoju okolinu. Osim toga prenose i svoje vlastite osobine u svoju okolinu . Tim osobinama utiču na biološke sisteme u svojoj blizini, pa naravno i na čoveka . Delovanje kristala ovisi o tome u kojoj meri su biološki sistemi sposobni te signale, energije, informacije prepoznati, detektovati i upotrebiti.

Za uspešnu upotrebu energetskih postupaka s kristalima su razumljivo potrebna određena znanja i iskustva. Naročito je važno znanje o čišćenju kristala, jer oni u sebe „spremaju“ najrazličitije „programe“, ovisno čemu su bili izloženi. Poznato je da se neki dragi kamen smatra „nesretnim“ ili „štetnim“. Oni to po svojoj prirodi nisu, samo su spremili u sebe energije ili emocije programa kojima su bili izloženi. Kristali vam ne mogu naškoditi, ali energije drugih ljudi koji su došli u dodir sa kristalom mogu prouzročiti štetu.

31130_1434398333941_1052407793_1261135_881186_n

2 comments on “KRISTALI – RAD SA KRISTALIMA, KAKO IH KORISTITI, LEČENJE

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s