SVE O ZEOLITU – STA JE ZEOLIT? – MINERAL BUDUCNOSTI

Zeolit je najefikasnije sredstvo za prevenciju dejstva slobodnih radikala i za neutralizaciju njihovog delovanja, najjači antioksidant i stimulans imunog sistema.  Savremeni način života, ishrana, stres, zagađenje, zračenje uzrok su najezde slobodnih radikala. Svakodnevno na desetine hiljada slobodnih radikala napada naš organizam. Slobodni radikali su nestabilni molekuli koji lako reaguju sa drugim jedinjenjima u svojoj okolini. Opasni su jer narušavaju ravnotežu uzimajući elektrone drugih molekula. Tada od stabilnih molekula stvaraju slobodne radikale, a zdrava ćelija se oštećuje. U ćeliji koja je napadnuta slobodnim radikalima dolazi do različitih promena – narušava se struktura proteina, oštećuje se DNK, dolazi do kidanja lanca i do smrti ćelije. Svi ovi poremećaji unutar ćelije dovode do nastanka raznih bolesti – tumora, bolesti srca i krvnih sudova, bolesti jetre, šećera, autoimunih bolesti. U borbi protiv slobodnih radikala koriste se antioksidanti. Antioksidanti imaju svoje stabilizatore. Oni predaju elektron slobodnim radikalima i pri tome ga stabilizuju, sprečavajući dalja oštećenja. Zbog toga bi svakodnevno trebalo uzimati antioksidante, putem ishrane ili dijetetskih suplemenata.

Vrste zeolita 

Zeoliti su silikatni minerali, po sastavu su aluminijumsko-natrijumski ili aluminijumsko-kalcijumski silikati. Nalaze se u vulkanskim stenama, stenama koje su nastale taloženjem gasova i pare u okeanima. Javljaju se kao vlaknasti, lisnati i kristalni zeoliti. U prirodi postoji više od 200 vrsta. Najčistiji i najefikasniji je kristalni – klinoptilolit koji se koristi za humanu upotrebu. Ovaj mineral je neškodljiv, što je dokazano hemijskim i toksikološkim analizama. U našoj zemlji zeolit se nalazi u podnožju Kopaonika i na Kosovu. U prirodi ovaj mineral je neaktivan. On se aktivira tek procesom tehničke obrade. Mehanička aktivacija je tehnološki postupak mehaničke obrade materijala pri čemu se materije usitnjavaju do veličine mikrona, tj. kretanjem jedne čestice po površini druge u dinamičkim uslovima, dolazi do oštećenja površine čestice i sloja koji se nalazi neposredno ispod nje, a zatim dolazi do kidanja veza, što uzrokuje usitnjavanje čestice. Pri tom se povećava slobodna površina čestice, pojačava im se adsorpciona vrednost, sposobnost jonske izmene i kapacitet. Ovim postupkom se menjaju fizičko-hemijska svojstva zeolita, ali ne i hemijski sastav. Mikroni zeolita u ćeliju unose hranljive sastojke, a iz nje odnose raspadne produkte metabolizma. U ćeliji otpuštaju slobodnu vodu koja se nalazi unutar kristalne rešetke, pa samim tim poboljšavaju membranski potencijal i njegovu nepropustljivost za štetne materije, pri čemu se reguliše acidobazni potencijal.

Primena u medicini

Osim čistog zeolita, postoje proizvodi koji u sebi sadrže kombinaciju zeolita i drugih antioksidanata, kao što su zeleni čaj, vitamin C, noni, spirulina. U ovim kombinacijama zeolit se koristi kao nosač i olakšava prolazak antioksidanata do ćelije. Zeolit nije lek, već dijetetski suplement koji ima dokazana lekovita svojstva. Različita ispitivanja u Austriji i Nemačkoj dokazala su primenu zeolita u medicini, veterini i prehrambenoj industriji. Zeolit ima adsorpcionu sposobnost. U organizmu vezuje metale, toksine, lekove, pa treba biti obazriv prilikom njegove upotrebe. Razmak između upotrebe zeolita i drugih lekova ili vitamina treba da bude što veći da ne bi došlo do poništavanja efekta leka.

Kako deluje na organizam

Čestice zeolita dospevaju do tankog creva gde prodiru u limfoidno tkivo, odakle dolaze u kontakt sa imunim sistemom i menjaju ga. Dokazano je da može da aktivira ili deaktivira T i D limfocite. Nasuprot tome, kod autoimunih bolesti zeolit se vezuje za T-limfocite, koje prepoznaje kao antigene. To dovodi do izrazito jake imunološke reakcije, pri čemu dolazi do razaranja T-limfocita. Što se tiče slobodnih radikala, na mestu oštećenja ćelije, zeolit jonskom izmenom dovodi magnezijum, kalcijum i druge minerale od kojih je sagrađen, čime sprečava dalje oštećenje ćelije. Ispitivanja su dokazala i antitumorski efekat. Poznato je da protein kinaza dovodi do razaranja DNK molekula, do mutacije gena i stvaranja malignih ćelija. Zeolit prepoznaje protein kinazu, inhibira je, sprečavajući dalje stvaranje malignih ćelija. Povoljno utiče i na kožne bolesti, dermatitis, psorijazu, seboreju, herpes.  S obzirom na to da je upotreba zeolita u svetu počela još sedamdesetih godina prošlog veka, nema sumnje da će zeolit u budućnosti biti jedan od vodećih preparata koje treba uzimati u toku same bolesti, ali i za prevenciju i poboljšanje imunog sistema kod zdravih osoba.

Lekovito dejstvo

Zeolit poboljšava opšte zdravlje i imunitet, uklanja umor, suzbija i smanjuje rast tumora uz bolju podnošljivost zračne i hemioterapije, reguliše nivo šećera i masnoće u krvi, sprečava razvoj arterioskleroze, reguliše povišen krvni pritisak, sprečava komplikacije dijabetesa, dovodi do gubitka mučnine, nadutosti kod zapaljenja i ciroze jetre, deluje gastroprotektivno, smanjuje bol, ukočenost i poboljšava pokretljivost zglobova, povoljno utiče na kvalitet i vlažnost kože i eliminiše gljivična oboljenja kože.  Zeolit takodje apsorbuje radioaktivnost. Jedna od najboljih nalazista ovog vulkanskog minerala velik apsorpcijske moci nalaze se na Kosovu, i neki pretpostavljaju da je to razlog sto su tu teritoriju zaposeli Amerikanci.Kada se zeolit doda u manjoj kolicini zemlji za uzgoj kukuruza, paradajza i drugih biljaka, te biljke porastu znatno vece nego one kojima nije dodat taj mineral.  Kada se zeolit doda u manjoj kolicini zemlji za uzgoj kukuruza, paradajza i drugih biljaka, te biljke porastu znatno vece nego one kojima nije dodat taj mineral.

http://www.facebook.com/group.php?gid=109787429053654&v=app_2373072738&ref=ts#!/topic.php?uid=109787429053654&topic=270

 

Zeolit – mineral budućnosti – neutrališe štetno dejstvo osiromašenog uranijuma . Stručnjaci Instituta za nuklearnu tehnologiju i minerologiju u Beogradu pronašli su „lek“ kojim se može bitno neutralisati štetno dejstvo osiromašenog uranijuma. Osvojen je novi proizvod koji adsorbuje uran više od 90 odsto. To su eksplicitno potvrdila tromesečna naučna istraživanja koja su ovih dana uspešno završena. Novi proizvod se bazira na „klinoptilolitu“ – mineralu iz porodice zeolita.  Ono što čini osobenim i posebno vrednim ovaj prirodni mineral jeste njegova struktura koja određuje njegove osobine. Ovaj zeolit u svojoj unutrašnjoj strukturi i kanalima ima slobodan prostor, tzv. aktivna mesta za koja mogu da se vežu, odnosno adsorbuju štetne ili korisne komponente. Ta aktivna mesta u ovom mineralu mogu da posluže kao centri za vezivanje nekih novih jedinjenja. Time ovaj mineral dobija nove karakteristike, što znatno proširuje njegovu primenu. Kada ga udružimo sa još nekim slobodnim radikalom, onda dobijemo kvalitativno novi proizvod koji ima soficticiranu primenu.  U prirodnom obliku „klinoptilolit“ neće reagovati, ali kada ga modifikujemo sa određenim organskim radikalima, dobijamo novi proizvod koji adsorbuje preko 90 posto prisutnog urana. To su najnoviji rezultati do kojih je došao Instituta za nuklearnu tehnologiju i minerologiju u Beogradu zajedno sa grupom saradnika. Istraživanja su vršena na čistom uranu i sada predstoji samo da se utvrdi na koji način će ovaj „lek za uran“ biti primenjen na terenu.  Ostaje da se vidi da li ćemo mesta koja su zagađivana osiromašenim uranom zasipati tečnim rastvorom u kome će biti sadržan novi proizvod. U tom slučaju naš adsorbent će za samo 24 časa vezati za sebe sav osiromašeni uran. Nakon toga mehanički bi trebalo odstraniti svu tu zemlju i iz otpada izvršiti ekstrakciju urana. Naš institut ima razvijenu tehnologiju za vađenje urana iz fosforne kiseline. Nadamo se da uz pomoć države možemo nešto slično osvojiti i za ovaj oblik urana.  Za naše proizvode su pre svega zainteresovani Amerikanci. Čak i u vreme najžešćih sankcija i rata američki instituti nisu prekidali saradnju sa našim institutom i bili su spremni da u svakom trenutku atestiraju svaki naš proizvod. Najveći baseni zeolita smešteni su u okolini Vranja, Kosova, Beograda, Fruške gore, Mionice…  Zeolit se smatra „mineralom budućnosti“ i da će on imati sve veću primenu u ekologiji i zaštiti životne sredine. Novi adsorbent Instituta je patentiran i zaštićen i kod nas i u svetu. Imajući u vidu zagađenost savremenog sveta. 

Pronalazku ovog adsorbenta za elimisanje urana, prethodile su godine mukotrpnog i strpljivog rada. Institut je poznat pre svega po proizvoodnji adsorbenata koji neutrališu mikotoksine. Mikotoksini su posebna vrsta toksičnih materija koje se nalaze u stočnoj hrani. Ovi otrovi, koji najpre putem stočne hrane dolaze u životinje, konzumiranjem prerađevina od mesa dospevaju i u ljudski organizam gde se vrši njihova resorpcija. Ti otrovi, ukoliko se talože u dugom vremenskom periodu imaju štetne efekate na rad unutatrašnjih organa i zdravlje u celini. Problem mikotoksina mi uspešno rešavamo primenom adsorbenta „minazela“. On se meša sa stočnom hranom i kada uđe u orgnizam životinje on brzo za sebe veže mikotoksine pre nego što se oni resorbuju. Adsorbent prilikom izlučivanja iz organizma sa sobom izbacuje i otrove. Prema istraživanjima, više od 30 odsto stočne hrane u Evropskoj uniji zaraženo je mikotoksinima. Naš proizvod već godinama koriste najveće živinarske farme u Vojvodini. Odnedavno ovaj proizvod se izvozi i u Grčku.  Zeolit takodje apsorbuje radioaktivnost. Jedna od najboljih nalazista ovog vulkanskog minerala velike apsorpcijske moci nalaze se na Kosovu, i neki pretpostavljaju da je to razlog sto su tu teritoriju zaposeli Amerikanci.Kada se zeolit doda u manjoj kolicini zemlji za uzgoj kukuruza, paradajza i drugih biljaka, te biljke porastu znatno vece nego one kojima nije dodat taj mineral.  Ako se zdravlje ne popravlja u predvidjenom roku upotrebom ovih aparata verovatno da je u telu unesena kriticna koncetracija teskih metala, opasnih hemikalija i dr.  Za eliminaciju teskih metala primenite ZEOLIT mineral ( apoteke Srbija) prema prilozenom uputstvu.  Strujni impulsi niskog intenziteta aparata PARS N5 UNI svojim elektromagnetskim poljem doseže duboko u ljudsko telo. Upotrebom PARS N5 UNI tri puta na dan (tri tretmana po 93 min), kroz sedam dana ili više, može vas očistiti i od svih populacija parazita.  Imuni sistem organizma potpomognut sa ovakvim strujnim impulsima postaje mnogo efikasniji u ocuvanju zdravlja.

ZEOLIT

Helirajuće i detoksikativno dejstvo zeolita omogućava uklanjanje teških metala,  pesticida i drugih toksina iz organizma, što se naročito odražava na bolje funkcionisanje nervnog sistema, čak i kod osoba koje boluju od Alchajmerove bolesti, autizma ili demencije. 40% zeolita vezuje toksine u gastrointestinalnom traktu, a 60% u krvotoku i to na ćelijskom nivou.Neutralisani i izmenjeni toksini se 100% izbacuju iz organizma. Povećava aktivnost glukuronidaze u jetri, enzima koji vezuje ksenoestrogene i druge toksine koji se odstranjuju preko urina, a može da ukloni čak i alfatoksin (ovo dejstvo se snažno ispoljava u vidu poboljšanja metabolizma i hormonskih funkcija).  Blokira virusnu replikaciju tako što apsorbuje viralne partikule u mikronske agregate.Ovaj efekat je dokazan kod koksaki virusa, adeno i herpes virusa (recimo u slučaju herpes zostera smanjenje bola nastupa već posle par dana).  Snažan je antioksidant, dobro hvata slobodne radikale i vezuje ih u kompleksne strukture, na taj način ih inaktivira i eliminiše iz organizma, štiteći ga na taj način od preranog starenja, što se posebno odražava na nervni, kardiovaskularni i hormonski sistem. Normalizuje pH između 7,35 i 7,4 , što je optimalno za efikasnu odbranu nervnih i ćelija imunološkog sistema ( pH od 7,34 je biohemijski preduslov za malignu deobu ćelija, a takođe u kiseloj sredini slabe moždane ćelije, menja se njihova biohemija i stvaraju pogodni uslovi za razvoj depresije, anksioznosti, demencije pa i raznih oblika psihoza.  Cisteći organizam, povećava efikasnost ćelija u stvaranju energije (na nivou mitohondrija i ATP) što podiže energetski nivo organizma, poboljšava metabolizam i regeneraciju svih tkiva.  Inaktivira i transformiše radioaktivni Cs i Sr u tkivima (dokazano posle Černobila).  Ima hipoalergeni efekat, smanjuje moć alergena iz hrane, pića i uopšte okruženja, neutrališe alergene pre nego što imunološki sistem počne da reaguje na njih, dovodi do vidljivog smanjenja tegoba prouzrokovanih polenom, nutritivnim alergenima i medijatorima koji se javljaju u organizmu za vreme akutnih faza migrene, astme ili artritisa.  Redukuje refluks želudačne kiseline tako što oslobađa protone u digestivni trakt i neutrališe nirozamine iz hrane, zahvaljujući čemu igra značajnu ulogu u prevenciji kancera.  Podiže nivo serotonina u mozgu, doprinoseći boljem raspoloženju i smanjenju depresivnosti.  Snižava nivo glukoze u krvi kod ekstremno povišenog šećera. Smanjuje tegobe kod osoba koje konzumiraju narkotike, nikotin, alkohol ili dugo koriste jake lekove, naročito sedative, kortikosteroide i barbiturate. Vrši detoksikaciju organizma i smanjuje stepen zavisnosti i tegoba kod apstinencijalnog sindroma.

NAJCESCE POSTAVLJANA PITANJA

1. Šta je zeolit?
Zeolit je vulkanski mineral koji zbog svojih biofizikalnih ljekovitih svojstava spada u najviše istraživane supstance suvremene medicinske znanosti. Zeolit je 100% prirodna supstanca s jedinstvenim kompleksom kristalne kavezne strukture koji djeluje na staničnoj razini i u svoje kaveze zahvaća alergene, teške metale i druge štetne toksine. U stvari, zeolit je jedan od rijetkih negativno nabijenih minerala u prirodi, pa djeluje kao magnet na pozitivno nabijene toksine koje zarobljava u svoje kaveze i odnosi ih iz tijela. Ovo je jedinstvena sposobnost uklanjanja otrova iz tijela.

2. Što je Panaceo?
Svi Panaceo proizvodi se baziraju na aktiviranom zeolitu kao osnovnoj supstanci koja podliježe suvremenom procesu obrade, aktivacije i mikronizacije. Neki od Panaceo proizvoda uz zeolit sadrže i druge ljekovite biljne supstance koje suvremena znanost priznaje kao tradicionalni lijek.

3. Kako su registrirani proizvodi Panaceo?
Proizvodi Panaceo su u EU i Hrvatskoj registrirani kao medicinski proizvodi. Austrijski proizvođač je Panaceo medicinske proizvode u EU registrirao za 5 namjena, dok je ALMP u Hrvatskoj iste proizvode registrirala za dvije namjene, kao adsorbens teških metaka i drugih toksina iz gastro trakta, te kao sredstvo za ubrzano cijeljenje rana.

4. Koje su direktne prednosti uzimanja zeolita?
•    uklanja iz tijela teške metale i druge organske i anorganske toksične supstance
•    djeluje kao moćan antioksidant
•    smanjuje rizik raka
•    stabilizira imunološki sustav i funkcije
•    smanjuje učestalost proljeva
•    poboljšava apsorpciju hranjivih tvari u probavnom traktu
•    balansira pH , čime smanjuje štete kiselosti organizma
•    djeluje na široki spektar anti-virusnih agenta, mikroba, gljivica

5. Da li je zeolit, odnosno Panaceo lijek?
Ne, zeolit i Panaceo nisu lijek nego medicinski proizvodi koji se koriste isključivo kao suportivna medicinska terapija. Zeolit i Panaceo nisu zamjena za klasičnu medicinsku terapiju.

6. Tko može uzimati zeolit?
Panaceo medicinski proizvodi na bazi zeolita su sigurni i netoksični, a organizam ih prepoznaje kao vlastitu supstancu. Zeolit ne stvara ovisnosti i ne taloži se u organima, nego se u potpunosti izlučuje iz tijela. Mogu ga uzimati sve kategorije korisnika. Trudnice i mala djeca uzimaju proizvode Panaceo u dogovoru s nadležnim liječnikom.

7. Da li životinje mogu uzimati zeolit?
Da, zeolit je 100% siguran za ljude i za sve životinje sisavce.

8. Koliko dugo se uzima zeolit?
Zeolit se može uzimati neograničeno dugo kao sigurna i pouzdana antistresna podrška zahtjevnim uvjetima života suvremenog čovjeka.

9. Da li zeolit ima kontraindikacije s farmakološkom terapijom, odnosno lijekovima?
Ne, zeolit nema kontraindikacija s lijekovima.
Zeolit se ne uzima isključivo za vrijeme neposrednog trajanja kemoterapije (plus jedan dan prije i jedan dan nakon primanja kemoterapije).
Savjetodavna služba Panaceo Tim daje dodatne upute radi predostrožnosti te predlaže korisnicima da zeolit uzimaju jedan sat vremena prije ili poslije uzimanja farmakološke terapije, tj klasičnih lijekova. Kod uzimanja bilo kojih prirodnih ili dijetetskih proizvoda takvo ograničenje nije potrebno.

10. Da li je zeolit antioksidant?
Zeolit djeluje kao antioksidant, a jedinstven je po tome što se ne djeluje na principu klasičnih antioksidanta. Njegovo se djelovanje u suštini svodi na način da on adsorbira u svoju kaveznu mrežu višak slobodnih radikala, deaktivira ih i eliminira ih iz tijela. Na taj način djeluje komplementarno s tradicionalnim antioksidantima.

11. Da li zeolit liječi rak?
Zeolit kao ni bilo koji proizvod na bazi zeolita nije lijek za rak. Zeolit smanjuje rizik raka jer čisti tijelo od kancerogenih toksina. Zeolit također unapređuje homeostazu, antioksidativnu i imunološku obranu organizma, zbog čega organizam vlastitim snagama može adekvatnije odgovoriti na sve zdravstvene izazove.
Svaki korisnik samostalno odlučuje o upotrebi zeolita i proizvoda na bazi zeolita. Činjenica da se radi o proizvodu kojeg organizam čovjeka prepoznaje kao vlastitu supstancu otvara prostor svakome da neposredno i bez straha od negativnih posljedica osjeti prednosti ove suportivne terapije koju tradicionalne kulture koriste tisućljećima.

12. Zašto je važna detoksikacija za moje tijelo?
Prosječni suvremeni čovjek je izložen brojnim toksinima koje uzima putem vode i zraka, na radnom mjestu i u vlastitom kućanstvu putem sredstava za čišćenje, dezinfekcijskih sredstva, pesticida, aditiva i drugih nepoželjnih supstanci koje sadržavaju naše namirnice kao nikad prije u ljudskoj povijesti. Sve to slabi imuni sustav i on ne može obavljati svoju funkciju zaštite zdravlja na odgovarajući način, što se odražava na porastu različitih vrsta fizičkih i psihičkih oboljenja.

13. Koje količine zeolita i koliko dugo trebam uzimati za detoksikaciju?
Preporuča se uzimati 8 do 10 grama zeolita dnevno u obliku kapsula i praha, tokom 1 do 3 mjeseca, ovisno o stanju organizma.
Poželjno je prije i poslije početka detoksikacije izmjeriti oksidativni stres (laboratorijska pretraga TAS ili FRAS), koji pruža zbirnu osnovnu informaciju o opterećenosti organizma različitim toksinima.

14. Ako sam bolestan, koje doze zeolita trebam dnevno uzimati?
Ako je organizam u stanju nadprosječno povećanog stresa, bilo da se radi o fizičkom, emocionalnom ili psihičkom stresu, preporuča se uzimati 5 do 10 grama zeolita dnevno, u kapsulama i prahu, dok se subjektivni osjećaj i objektivni nalazi ne unaprijede.
U vrlo zahtjevnim stresnim stanjima uzima se do 30 grama zeolita dnevno. Dvostruko slijepa studija koju je proizvođač Panaceo medicinskih proizvoda napravio s profesionalnim sportašima pokazala je da je jaki stres kojem su izloženi profesionalni sportaši za vrijeme natjecanja mogao biti neutraliziran dnevnim unosima od čak 30 grama zeolita dnevno. Zbog antistresnog doprinosa zeolita, sportaši su uspjeli polučiti mjerljivo nadprosječne sportske rezultate, a za to vrijeme njihov organizam nije pokazivao uobičajene simptome ugroženosti.

15. Što znači da zeolit balansira pH faktor?
Negativno nabijena molekula kavezne strukture zeolita zahvaća pozitivni ion vodika H +, što utječe na snižavanje pH nivoa ili kiselosti organizma. Zeolit ima sposobnost uravnoteženja pH na neutralnu i alkalnu razinu.

16. Zašto je važno održavati odgovarajuću pH ravnotežu?
Optimalan pH organizma treba biti blago alkalni, oko 7.4. U kiselom pH rastu bakterije i virusi. Kiseli pH od 6,9 i niži pogoduje razvoju bolesti. Čak 80% bolesti su bolesti kiselog okruženja, uključujući karcinom.

17. Da li zeolit ima anti-virusni efekt. Ako da, kako radi?
Da.
Anti-virusna aktivnost zeolita bazira se na svojstvu zeolita da u svoju kaveznu strukturu zahvaća pojedine supstance (pozitivnog naboja) koje učestvuju u stvaranju lanca virusa. Tako se virusi ne mogu replicirati i započinje anti virusno djelovanje zeolita.

18. Da li aluminij iz zeolita može biti potencijalno štetan?
Ne.
Molekula zeolita je gotovo neuništiva i ne postoji nikakva mogućnost njene razgradnje u tijelu. Zeolit se formirao se pri temperaturi lave od tisuće stupnjeva C, pa je potreban minimalna temperatura od 900 stupnjeva C za njegovu razgradnju. Stoga je zeolit praktički neuništiv. Posve je stabilan kod niskih i visokih temperatura i neosjetljiv na promjene temperature.

19. Može li zeolit smanjiti kalij i druge esencijalne minerale u tijelu?
Ne.
Zeolit ima specifičnu selektivnu sposobnost adsorpcije. Znatno je veći afinitet manjih atoma s jačim pozitivnim nabojem prema zeolitu nego većih atoma slabijeg ionskog naboja. Teški metali imaju karakteristiku da su mali atomi snažnog kationskog naboja. Esencijalni minerali imaju svojstvo da su velikih dimenzija i slabog kationskog naboja. Na primjer, arsen ima naboj 3, a promjer mu je 1.8 Angstroma. Kalij ima naboj 1, a promjer mu je 2,8 Angstroma. Stoga arsen ima visoki afinitet prema zeolitu, kalij i esencijalni minerali gotovo nemaju nikakav afinitet.

20. Kako ću znati koji mi Panaceo proizvod najbolje odgovara?
Svi Panaceo proizvodi sadrže zeolit kao osnovnu supstancu, pa se efekti zeolita postižu u slučaju bilo kojeg izbora između svih Panaceo proizvoda.
Obzirom na dodatne supstance u sastavu Panaceo proizvoda, navodimo kratke i jednostavne orijentacione upute. Za detaljnije upute obratite se neposredno savjetodavnoj službi.
Panaceo Weihrauch – kronične upale: reumatske i crijevne, tumori
Panaceo OPC+C – imunološki, virusni i kardiovaskularni problemi
Panaceo Focus – antibakterijski, imunološki efekt, vid
Panaceo Smart – cerebralna i periferna mikrocirkulacija
Panaceo Sport – hormonalna aktivnost, energija, vitalnost, plodnost, raspoloženje
Panaceo Guarana – stimulacija energije, potencije, raspoloženja
Panaceo Basic – detoksikacija, problemi kostiju

21. Koja je cijena Panaceo proizvoda?
Panaceo proizvodi u kapsulama imaju cijenu od 300 do 370 kn za 180 kapsula, što je prosječna mjesečna doza. Prah je po gramu 2 do 3 puta jeftiniji.

22. Koje su nus pojave uzimanja zeolita?
Zeolit nema nus pojava.
U rijetkim slučajevima, osobe sklone opstipaciji, u prvim danima uzimanja mogu imati prolazno pojačani opstipacijski efekt. Ova pojava je obavezno prolazna, a eventualno se javlja kod uzimanja većih količina zeolitnog praha. Kontrolira se povećanim unosom tekućine u organizam.

Advertisements

102 comments on “SVE O ZEOLITU – STA JE ZEOLIT? – MINERAL BUDUCNOSTI

 1. neveverovatno, samo dali je istinito. Molim Vas ,vidim sa ste veoma upuceni oko zeolita pa ako mozete da mi poreporucite neki preparat koji se prodaje po apotekama kako bih ga nabavio. Bili smo na hemoterapiji zbog HOCKINSA pa po ovome sto smo procitali moze pojacati imuni sistem moga deteta.
  molim ako imate mogucnosti jaVITE, POZDRAV,

 2. Koristim ga cisto u preventivne svrhe. Ima ga u svim apotekama da se kupi u kapsulama, raznih vrsta i namena.
  Ima ga i u poljoprivrednim apotekama u prahu pod imenom Minazel. 1kg. kosta 120 din.Tu se prodaje na kilogram pa kupite koliko zelite i nije skup , ima ga u Beogradu, na zelenom vencu ulica Lomina radnja Dekameron, tamo ga ima termički obradjen. – Čovek iz Vranja zove se Saša Cvetković šalje brzom poštom..preporučila dr.Velkov.dobijete i uputstvo..br.tel 063-215-935
  Sto se tiče količine nije potrebno mnogo, osmina kafene kašičice, ali ne koristite metalne predmete, kako rekoste može plastična a i drvena, drvena je najbolja da se ne pokvari katjonska strukura zeolita koja je ključna u detoksikaciji organizma. Ne morate čekati kada sipate u vodu da se otopi, sipate u čašu sa vodom promesate kašicičom i popijete, i to je sve, jednu čašu ujutro i jednu uveče, osim ako ste bolesni i pijete neke teške lekove onda uzmete malo veću količinu pa isto promućkate i popijete ujutro i uveče. Sa zeolitom je lako oprati uzbe. Sve to zajedo jako pomaže detoksikaciji organizma, ali pritom treba voditi računa šta se jede, ako trpamo sve i svašta u sebe, od hrane nikakav zeolit nam neće pomoći, da se razumemo. Naše telo ima kapacitet, da se samo detoksikuje ako pijemo dovoljno zive i zdrave vode, bavimo se fizičkom aktivnošću boravimo na suncu, zeolit je samo pomoćno sredstvo. Neke od ovih informacija sam prenela od ljudi koji vec duze vreme koriste zeolit i zadovoljni su sa rezultatoima… Pozdrav i srecno 🙂

 3. Verovatno zeolita ima vise preradjenih vrsta i zavisi od mesta, minerala gde mu je poreklo. Ove gore fotografije sam ja napravila i to je boja moga zeolita. Kupila sam ga od jedne moje poznanice u prahu i u kamencicima. Kamencice stavim u teglu sa vodom pa odozgo zatvorim lagano sa cistom gazom i ostavim par sati na suncu, tako da imam dvostruku vrednost, sto od sunca, sto od zeolita. Zavisi Julijana gde ste ga kupili, ali ne verujem da vam moze stetiti kakav god da je zeolit, ako je zeolit. Morate voditi racuna i proveriti gde i od koga kupujete, jer ovo je na zalost vreme prevaranata. Pozdrav i srecno 😉

 4. Stgao mi je odgovor od proizvodjaca. Preporucuje mi da Minazel ipak prepecem u rerni u tankom sloju na 200 st. 20 min. I da je bezbedan za humanu upotrebu… Pozdrav!

 5. Boja zeolita zavisi od kolicine klinoptilolita koji sadrzi u sebi.
  Najveci procenat klinoptilolita na svetu ima rudnik pored Vranja – preko 90% i njegova je boja bele kafe.
  Preporuka – ne kupujte zeolit u poljoprivrednim apotekama jer nije za ljudsku upotrebu, ima mali procenat klinoptilolita, a boja mu je zelena, siva itd. A obzirom na njegovu veliku apsorbcionu moc, uglavnom pokupi sve herbicide i pesticide iz drugih proizvoda koji se nalaze u apoteci. Nikakvo pecenje tu ne pomaze i onda eto vece stete nego koristi. Zato oprezno sa zeolitom nepoznatog porekla…

  Trenutno najbolji zeolit u Srbiji mozete naci kod Sase kog je pomenula Vesna u gornjem tekstu. Cena je povoljna (mislim da je 500 din za mesec dana), a usluga profesionalna. O njegovom kvalitetu svedoce brojni zadovoljni korisnici koji svoja iskustva prenose na FaceBook-u u grupi dr Sladjane Velkov.

  Sve najbolje!

  • Ovo je dezinformacija, kvalitet zeolita se određuje iskljucivo na osnovu procenta clinoptilolita, a ne na osnovu boje. Zeolit se u prirodi nalazi u više boja, od bele, preko sive, zute, plave, zelene… U Srbiji postoji vise nalazista kvalitetnog i cistog zeolita, gde je procenat clinoptilolita preko 90%. Odakle vam dokaz za tvrdnju i reklamu: da kod doticnog Sase je “Trenutno najbolji zeolit u Srbiji“?!

   • Potpuno ste u pravu,to je dezinformacija,ja koristim zeolit koji ima najveci procenat clinoptilolita 98%.Proizvodi se u Zemunu u fabrici koja prodaje zdravim radnjama,informaciju sam dobila od farmaceuta licno i pokazao se odlicno!!!

 6. Moj prvi kontakt sa zeolitom bio je na internetu. Citao sam toliko lepih stvari o njemu da nisam mogao da se odvojim od racunara. Ostao sam cele noci prikovan uz monitor i upijao svaku rec koju bih pronasao na netu. Te noci nisam ni spavao. Ujutru, cim je svanulo krenuo sam u potragu za zeolitom. Obisao sam nekoliko poljoprivrednih apoteka dok nisam pronasao jednu u kojoj se mogao kupiti. Cena je bila smesna – oko 200 dinara kg i odmah sam uzeo jednu zutu plasticnu kutiju Minazel-a.
  Cim sam stigao kuci razmutio sam jednu kasicicu u casi vode i popio na eks. Odmah sam primetio da je ukus i miris veoma cudan. A mirisalo je bas onako kako mirisu poljoprivredne apoteke. Svako od nas je bar jednom usao u apoteku i zna na sta mislim. U pocetku nisam obracao puno paznje na to, jer nikada ranije nisam probao zeolit pa sam mislio da to tako treba. Posle par sati poceli su strahoviti bolovi u stomaku, zatim mucnina i na kraju povracanje. Povracao sam vise puta u toku dana i sto god bi stavio u usta povratio bih posle par minuta.
  Mucio sam se tako ceo dan i na kraju sam odlucio da odem kod lekara. Bio sam toliko malaksao da nisam mogao ni da vozim pa sam pozvao taksi. Lekari su bili veoma ljubazni pa su me odmah primili, pregledali, uzeli krv i urin na analizu i poslali me u prostoriju za intervencije gde su mi ispirali stomak nekoliko puta i radili mi nekoliko klistira. nakon toga smestili su me u krevet i prikljucili mi infuziju. I dalje sam se osecao lose, ali sam bio opusteniji jer sam znao da ima ko da pazi na mene.
  Posle nekog vremena dosao je lekar koji me je primio i saopstio mi da imam tesko trovanje organizma i da su mi u krvi nasli ogromne kolicine pesticida i herbicida. Pitao me je cime se bavim i gde sam to mogao da pokupim. Bio sam iskren prema njemu i sve mu detaljno ispricao. Na sta mi je on odgovorio da sam imao srece sto sam se odmah javio, inace su kolicine tih otrova u krvi i urinu bile toliko velike da sam mogao okoncati zivot da se nisam obratio za pomoc. I jos mi je rekao da ne zna kakve posledice cu imati zbog toga.
  Iz bolnice su me otpustili posle 3 dana, ali sam se i dalje osecao jako lose. Nisam vise povracao, ali sam bio vrlo slab, igubio sam apetit, izbledeo sam u licu i nacisto sam se promenio na gore.
  Stoga dragi moji prijatelji NIKADA NE KUPUJTE ZEOLIT U POLJOPRIVREDNOJ APOTECI. Neka vam ova moja greska koju sam mogao zivotom platiti bude pouka, kako ne bi zavrsili kao ja, ili jos gore.
  Ja verujem da je zeolit dobar, ali ne ovaj iz apoteke.
  Sve vas lepo pozdravljam! Branislav Bg.

 7. Branislave, procitao sam vasu potresnu pricu i mislim da vam mogu pomoci.
  U mom komentaru na YT klipu o zeolitu gde govori Irene Barret imate telefon od Sase iz Vranja. Pozovite ga i popricajte sa njim o svemu sto ste ovde napisali. On ce vam reci sta je najbolje da uradite kako bi poboljsali vase zdravstveno stanje. POZDRAV

 8. Hvala vam Stojane. Procitao sam vas komentar i pronasao njegov broj. Pozvacu ga jos danas. Mada nisam siguran da mi moze pomoci, on nije lekar, on samo prodaje zeolit… Puno pozdrava.

 9. Pozdrav Stojane! Potpuno ste bili u pravu. Zvao sam Sasu i sve mu ispricao. Lepo me je saslusao i rekao da ce mi poslati 3 kutije njegovog zeolita i uputstvo kako da ga pijem. Kaze da je njegov zeolit najcistiji koji se moze naci u Srbiji jer ga nabavlja direktno iz rudnika, tako da nema gde da se napuni otrovima. I jos nesto, rekao je da nece da mi uzme novac, da ce mi potpuno besplatno poslati zeolit a ja treba samo da platim postarinu. Prosto nisam mogao da verujem svojim usima. Malo mi je hvalilo da se rasplacem… Veliki covek!!! Bog ga blagoslovio. Javicu se sa rezultatima posle nekog vremena.

 10. Želim vam svako dobro i srećan Badnji dan.
  Želeo bih da vas pitam samo jednu stvar pošto ste vi sigurno mnogo upućeniji od mene u upotrebu zeolita.
  Supruzi je izvađen operativno sarkom materice, zajedno sa matericom, jajnicima i 13 limfnih čvorova.
  Sada je trenutno na radio terapiji i pročitao sam da zeolit pomaže kod osoba na hemio i zračnoj terapiji.
  Da li mi možete preporučiti neki preparat na bazi zeolita koji bi smanjio štetu od radio terapije ili makar uputiti na nekoga ko bi mogao da mi pruži takvu informaciju.
  Unapred vam se zahvaljujem na odgovoru kao i na svemu što pišete na netu. Uz vas i prijatelje sa Nebojše sam uspeo mnogo realnije da sagledam stvarnost oko sebe.
  Još jedan pozdrav i svako dobro od Boga vam želim.

 11. Pozdrav svima!
  Evo da se javim sa malim kasnjenjem. Od Sasinog zeolita sam se potpuno oporavio vec posle par nedelja. Isao sam i na kontrolu, radio analizu krvi i nema vise ni tragova od otrova koje sam imao u krvi, a krvna slika mi je odlicna. Odlicno se osecam i imam mnogo vise energije nego ikad pre.
  Nenadu bih odgovorio da pozove Sasu (063215935) i poprica sa njim, mislim da mu moze dati zadovoljavajuci odgovor za problem njegove supruge.
  Jos jednom veliki pozdrav svima!

 12. Pozdrav svima
  Naj veći je problem što nema nikakav sertifikat ili pisanu overenu garanciju od bilo koje institucije. Iskreno!!! Sumljam da je neka prevara ,

 13. Pozdrav svima!
  moj prijatelj boluje od hepatitis C, rezultati su mu se pogorsali, i voleo bi da proba deljstvo zeolita. na vise mesta sam procitao da zeolit pomaze i u lecenju te bolesti.
  Da li mozda neko ima iskustva s time?
  i molim Vas da li moze neko da napise u kom je obliku, koja je kolicina u pitanju i koja je cena zeolita koji Sasa Cvetkovic iz Vranja prodaje?
  hvala puno!
  svako dobro

 14. Pozdrav. Koristim zeolit Homozel u bocicama sto se prodaje, i koji je jedini odobren od strane VMA. Na stranu sto je jako skup, moramo istrositi zalihe koje smo kupili, pa bi tek onda kontaktirao Sasu pa narucio od njega. E sad moje pitanje. Ja uzimam zeolit posle jela, i jedan mi je prijatelj rekao da pazim da mi pored otrova i toksina zeolit kroz urin ne iznese i vredne minerale i nutrijente koje sam uneo preko hrane. Da li postoji ova opasnost stvarno, i kada bi bilo najbolje vreme uzimati zeolit, pre posle jela, ili je svejedno? Hvala unapred ko god mi pomogne.

 15. Poštovani,
  Čitam o ovom zeolitu i postavila bih Vam jedno pitanje. Ali prvo da napišem par uvodnih reči. Imam 39.god i hormoni su mi poludeli. Menstrualni ciklus dobijam 2 puta mesečno. A sve je u redu po nalazima, ultrazvuku…MOje pitanje je da li Zeolit pomaže i u ovom slučaju, i kako da ga pijem tj koliko ?
  Unapred hvala na odogovoru ili savetima

  • Draga Milena, upravo sam procitala vase pitanje.Imala sam velikih problema u menopauzi .Spasao me je sojin preparat, jedan iz te grupe je meno-soja ili neki od preparata soje.Ima ih od raznih proizvodjaca.Ja sam pila MaxMedikin preparat.Smanjice vam valunge i ostale probleme zbog divljanja hormona.Meni i mojim prijateljicama je pomogao.Pozdrav, Svetlana

 16. Mene zanima samo jedno,uzimam antibebi pilule da li postoji mogucnost da zbog uzimanja zeolita se dejstvo pilule anulira?Desilo mi se dok sam uzimala nekakvu rusku kafu za mrsavljenje da je dejstvo pilula ponisteno,simptomi su bili kao da ih uopste nisam pila tih par dana.Da li zeolit moze da izazove slicne probleme?

 17. Svi sve nesto nude. Upucuju na FB, pratite ….odete tamo, naravno niko Vam i ne odgovara na pitanja ? Izgleda da svi prodaju samo MAGLU 🙂 kako bi dosli do para.
  Pratite zeolit na FB, a i tamo jos manje mozete dobiti odgovor a kamoli savet.

 18. Zeolit ne anulira dejstvo nijednog leka osim hemoterapije, ono sto zeolit uradi je da vas oslobodi stetnog nosaca iz leka koji vam svakako ne treba u organizmu. Znaci ne brinite se zbog hormonskih pilula! MMilena, vama preporucujem da probate da pijete zeolit pa ako vam ne pomogne u vezi vaseg problema bar ce vas detoksikovati i osloboditi vase telo teskih metala, nemate sta da izgubite! Pozdrav,

 19. Ljudi buidite obazrivi. U Srbiji nije nijedno klinicko ispitivanje obavljeno na primeni zeolita u humane svrhe.Ima 50 vrsta zeolita od kojih ima i toksicnih. Slanje postom je kriminal jer svaki lot mora da se ispita inace moze da steti zdravlju.Vise od pola navedenog je neistina.Covek koji je lecio sve zeolitom je prosle godine uhapsen jer se obogatio na ljudskoj muci. Trazite deklaraciju, koju niko nema. Kilogram zeolita kosta do 10 dinara a mikroniziran oko 40 din, sve preko toga je pljacka, a zaradjuje se od min 1000 evra po kilogramu.

 20. Zeolit ne može da bude otrovan. Ako u sebi ima bilo kakav otrov koji je vezao, on je vezan za samu strukturu zeolita i ne može se „razvezati“ u organizmu. Ali mu je zato slabiji kapacitet. Kao sunđer koji ima malo vode, pa ne upija 100%, ali ipak upija. Tako da bez obzira na zasićenost zeolita, on vam ne može nauditi. Zeolit za stoku je isti kao i za ljude. Potpuno je besmisleno da bi neko stoki mogao da daje nešto otrovno. Btw, u Srbiji je trenutno nivo aflatoksina za stoku 10 puta niži od dozvoljenog za ljude. Toliko o nama. Kilogram je u poljoprivrednim apotekama oko 200 dinara. Priča o trovanju pesticidima je smešna i providna, ne bi li se ljudi odvratili od kupovine jeftinog i prešli na kupovinu istog tog, ali 10 puta skupljeg. Znam trojicu veterinara koji su mi drugovi, a rođeni ujak mi je doktor veterine (doktor nauka) i proučavao je zeolit 80-ih, među prvima u Srbiji na naučnoj osnovi. Austrijanci su ga kupovali, mleli i prodavali nazad. O njemu se ćuti, jer farmacija mora da prodaje lekove koji ne leče, veća je zarada.

 21. Konacno neko ko zna o cemu prica, Urose bilo bi super kad bi se vas ujak pojavio u medijima i konacno objasnio ljudima sve o zeolitu, ljudi toliko pricaju gluposti iz neznanja da je to postalo krajnje iritantno.

  • tako je Urose svagdje u svjetu,od cega bi zivjele farmacije.Jel gosp.Sasa Cvetkovic registrovan,ima li ikakve papire za to sto radi,ili to ide na crno.Ja sam pobornik necega sto je legalno,nesto sto je registrovano.Mislim da je dobar predlog da se tvoj ujak oglasi ili pojavi u javnosti.

 22. Ja apsolutno verujem u to da taj mineral ima blagotvorno dejstvo.
  Prvo, jer se ne propagira na svim televizijama, sto mi deluje kao da hoce da ga sakriju, i ovo sto kazete „da nam prodaju lekove koje ne lece a da nam uzmu novac“. Drugo, jer sam ga ja licno, sebi za dokaz, proveravala na biljkama ( i jos uvek proveravam). Muz i ja koristimo zeolit od pre desetak dana, on ima problema sa varenjem (hernija na zelucu), i poslednja tri dana se ne zali na mucnine i bolove u stomaku. Uzimamo samo oko 2g dnevno.
  Skrenula bih paznju citaocima ovog clanka na ZEOLIT ZA LJUDSKU UPOTREBU, da obrate paznju na preparate u kapsulama i poljoprivredne proizvode. Ne znam nista o doticnom gospodinu Sasi i iz tog razloga ne zelim nikako da sporim to sto on prodaje. Dodala bih da kada pretrazujete internet, obratite paznju na to da li taj ko prodaje nesto sto planirate da unesete u organizam, ima makar na sajtu naziv firme i adresu (a dobro bi bilo i da ima neki dokument kojim se vidi da ispunjava uslove pravilnika o kvalitetu).
  Puno srece i dobro zdravlje zelim vam svima.

 23. od pre 4 dana pijem homozel zeolit koji sam platila 550din, 60gr. radije cu platiti nekoliko puta skuplje, jer ima sertifikat da je odobren od strane VMA, sa navedenim serijskim brojem, nego kupovati neproveren da bi prosla jeftinije… mene samo zanima koliko dugo se pije za detoksikaciju i koliko dugo se pravi pauza, posto sam cula razlicite savete (7 dana, pa mesec dana pauza, 3 nedelje, pa 3 nedelje pauza, tri meseca, pa mesec dana pauza…)

 24. Uverite se samo da koristite zeolit klinoptilolit, ovaj zeolit NIKAD ne dira nista sto treba da se nadje u organizmu, znaci fosfor, kalcijum, kalijum, minerale, vitamine… Iz prostog razloga sto su te cestice suvise sitne da budu zarobljene u resetki zeolita, jedan americki doktor je to lepo objasnio „ne mozete zarobiti misa u kavezu za lava..“ Cak sta vise, detoksikacijom tela, vise od 300 puta povecava unos materija i bioraspolozivost minerala, vitamina, aminokiselina i ostalih bio-regulatora..

  Toksini, slobodni radikali, teski metali imaju jak afinitet ka klinoptilolit-zeolitskoj resetki, katjoni negativno naelektrisani prisutni u resetki snazno privlace navedene stetne organske supstance u organizmu vezuju ih za sebe i iznose napolje.
  Nemojte slusati razne price, ja koristim zeolit dve godine svaki dan i tri puta dnevno po nekad, da je tacno to sto kazete verovatno bi mi do sad koza sa ledja otpadala..

  Sve ovo nije moja pamet, nego sam lepo sela i procitala, bilo bi lepo da svi tako urade a ne da nagadjaju i izmisljaju! Ako ima jos nesto da vam nije jasno, rado cu vam prepricati sve sto sam procitala..

   • Postovani! Imam Zeo Medic-ov Zeolit i pila sam ga samo dva puta u toku jednog dana. Posle prva dva grama izbacila mi se koprivnjaca blagog intenziteta na predelu oko pazuha, a nakon druge case sam primetila isto i na unutrasnjoj strani kod lakta. Nisam potpuno sigurna da je od Zeolita, posto upravo obavljam intenzivan posao sa upotrebom hemikalija za ciscenje, pa me interesuje da li se moze dogoditi da se pojavi alergija na zeolit ili je to mozda neka reakcija organizma na oslobadjanje od teskih metala? Ako je iko imao slicne simptome molim da mi odgovori. Unapred hvala!

 25. Videla sam bocicu od 100g koja kosta 550din, kao kontrolisan od strane ne znam koga, sertifikovan za humanu upotrebu. Pise samo da sadrzi klinoptilolit hahah, nema hemijskog sastava, nistaaa! Takodje granulacija mu je oko 200mikrona..

  Zeolit se smatra kvalitetnim ako sadrzi vise od 85% komponente klinoptilolit, obratite paznju na to i granulacija je jako bitna, sto je sitniji to je aktivniji, ja koristim od 30 mikrona a volela bih da nadjem usitnjen do nano cestice.
  Cena nije bitna al sve ostalo jeste!
  Sertifikat mu daje priroda, moze biti kasnije kontaminiran, u stvari zasicen i onda vise nema koristi od njega al veliko je pitanje da li moze da steti!

   • Mislim da nije Homozel, pisalo je samo prirodni zeolit koliko se secam.. Homozel ima hemijski sastav i sve podatke, jel

  • Ja koristimETS zeolite 180meg u 100 gr. i to je puder prirodni/postoji isti +DHQ,/nisam probao jos.Prirodni clinoptilolite 500gr. kosta me $32 a koristim 3-5grama dnevno i osjecam se super.posebno je dobar ako je organizam bio izlozen radijaciji.Lijepo je cuti svaki dobronamjeran komentar,pogotovu ako dolazi od nekoga ko je strucan.Hvala svima.

 26. Energetix firma ima preparate sa zeolitom, koji je obrađen u nano čestice. Moja iskustva su odlična. Drago mi je što su drugi izneli svoja iskustva za zeolit kupljen u pljoprivrednim apotekama, jer sam bila oštro kritikovana od drugih da kupujem skupe preparate a ima ih mnogo jeftinijih. I sada dokazano lošijih i nezdravih.

 27. dali bi mozela da mi posaljite materija za prirodni i modificirani zeoliti u primenu uklanjanje teskih metala iz otpadne vode

 28. Da li neko moze da mi kaze da li smem da pijem zeolit u prahu, kao brasno, koji sam dobio direktno iz rudnika? I da li mora predhodno termicki da se obradi? Ako mora da li je dovoljno 20 min u rerni na 200 stepeni? Koliko se uzima dnevno? I jos samo jedno pitanje: sme li da ga pije i moja zena koja ima pije lekove za stitnu zlezdu i ima autoimuno oboljnje. Hvala unapred na odgovorima

 29. Ako se kamencici zeolita potope, interesuje me razmera, kako se uzima i da li ima rok trajanja? Mozda se nisam dobro izrazila, skoro sam cula za zeolit i naisla na vase kometare. Unapred Hvala

 30. neka mi neko odgovori da li je koristio zeolit firme EKOKUNIS, BEOGRAD, kupila sam pakovanje l5 gr.-300 din. posle svih navedenih diskusija ne znam da li smem daga koristim.pijem lekove za secer, pritisak.srce. hvala

 31. Dragi prijatelji!
  17 godina nismo mogli imati djece. Moj muz i ja smo svasta probavali i nista nam nije uspjelo. Cak ni vantjelesna oplodnja. Onda smo culi za Sasu iz Vranja i preko prijatelja dobili njegov zeolit. Pili smo ga i muz i ja redovito skoro 5 mjeseci i na kraju se djesilo cudo. Ostala sam gradivna te rodila divnog sincica. Ne znam da li je od toga ili je sam Alah hteo tako, ali da ne bjese Sase, ko zna sta bi bilo…
  Hvala ti Sasa, ako ovo nekad procitas i hvala samom Alahu sto te stvori da pomazes ljudima!

 32. Evo sta je Nenad postavio na Sasinom zidu na FB profilu Sasa Cvetkovic (Aktivni Zeolit):

  Zeolit – iskustvo

  Pozdrav svima!

  Evo koristim ovu priliku da se jos jednom zahvalim Saletu na savetima i uputstvima u vezi koriscenja zeolita proteklih 10 meseci i da kazem par reci o svom iskustvu.
  Zbog izuzetno jake alergijske reakcije na ambroziju, koja je iz godine u godinu bivala sve jaca, odlucio sam da probam terapiju zeolitom. Zeolit sam poceo da pijem pocetkom januara i to kako mi je receno, 3x dnevno po 5 gr. i tako oko 3,5 meseca, a onda sam nastavio sa smanjenom kolicinom, 2x dnevno po 2-3 gr., koliko pijem i danas. Vec posle samo nekoliko dana od pocetka konzumacije primetile su se prve promene u vidu nestanka migrene, od koje sam patio 20 godina i za koju nisam ni pretpostavio da zeolit moze da izleci i koja se do danas nije vratila, poboljsanje opsteg stanja organizma, naleti energije, znatno vise snage. Kako je vreme prolazilo osecao sam se sve bolje i bolje a usput je nestala i alergija na kucnu prasinu. Sezona cvetanja ambrozije je dosla i dok ovo pisem, polako prolazi i sa zadovoljstvom mogu da kazem da je alergijska reakcija smanjena bar za 70%, tako da nije bilo potrebe ni za kakvim lekovima, za razliku od prosle godine, gde bez ventolina nisam smeo iz kuce da izadjem. Sve u svemu, mogu da kazem da sam jako zadovoljan Saletovim zeolitom i da me apoteke nece skoro videti

  Sve najbolje

  Nenad Palamarevic, Beograd

 33. Kako da izmerim 2 grama zeolita ili 5 grama. Koli je to deo kašičice ili koliko grama ima u jednoj punoj kašičici zeolita. Nemam neku preciznu vagu. Molim za savet.

 34. Otprilike jedna kafena kasicica je 4g kad je ravna, samo sto ne smije biti metalna no drvena ili plasticna. Tako je meni Sasa rekao i ja provjerila na vagi i tacno je…

 35. I mene interesuje koliko mi moze pomoci zeolit,pa molim ko ima iskustva da mi odgovori.
  Imam dugogodisnje migrene,glavobolje, sinusi,bolove u zelucu, kamen u zuci, hronicni umor, bolna ledja…sve to sa mojih 30 godina 😦
  Mislim da vam ne moram pisati koliko sam analgetika popila…

  • Vaso, najbolje je vi pozovite Sasu licno, sve ce vam on vec reci. Jako je ljubazan covjek. Iako niste kupili kod njega, ne brinite zbog toga, svima odgovara na pitanja. Evo i njegovog mobilnog 063/215-935.

 36. Ljudi nema potrebe toliko da merkate zeolit i da se opterecujete time, ja kad me muci kiselina uzmem dve prepune kasicice, i kiselina nestane kao rukom odnesena 🙂 pijem ga godinama, inace sad sam trudna pa sam zbog toga povecala unos, tako da bez straha nije to antibiotik. Ne znam da li znate ali FDA je klinoptilolit zeolit proglasila za generalno bezbedan mineral za ljudsku upotrebu..

 37. Da li je neko cuo za novi zeolit koji se pojavio u svim prodavnicama zdrave hrane u poslednje vreme po veoma povoljnoj ceni od 450 din za 800g. Navodno nije iz Srbije i radioaktivan je, tako sam bar ja cuo. Kupio sam pre neki dan jednu kutiju, ali ne smem da pocnem da ga pijem kad sam cuo ovu pricu o kontaminaciji… Sta mislite o tome? Molim za pomoc, ako se neko razume neka napise sta da radim?

 38. Evo svezih informacija. Ne znam koliko je tacno, ali gde ima dima ima i vatre. Kazu da je to Ceski zeolit koji je vrlo jeftin upravo zbog te radioaktivnosti. Pakuje ga i prodaje ga neka firma iz Zemuna po bagatelnim cenama. Tako pricaju po Nisu. Ja ga necu piti, tako sam odlucio. A drugima savetujem da se dobro informisu pre nego kupe bilo koji zeolit. Da se ne zalete ovako kao ja, pa zbog cene uzmu najeftinije, sto obicno bude i najmanje kvalitetno. Pozdrav svima!

  • E pa prijatelju u ovom slučaju ne važi pravilo – jeftino=nekvalitetno. Kvalitet je isti, razlika je eventualno samo u usitnjenosti a 10 puta veća cena je POREZ ZA BUDALE.
   Ja plaćam 170 din za 1KG

 39. Čedomire, ja sam čuo da je to čista izmišljotina konkurenata. Nisam do sada pio taj, već Bonita BM zeolit kupljen u prodavnici zdrave hrane za 250-300 din za 100gr.
  Sada planiram da pređem na Zeomedik od proizvođača Zeolink iz Altine (Zemun), cena mu je upravo ta – 450 din za 800g, pa ako počnem da svetlim u mraku, javiću vam da znate i vi. 🙂
  Pozdrav svima.

 40. Kako hoces brate, meni se bas ne svetli u mraku… I ne zanima me da li je izmisljotina ili ne. Sitne su to pare da bih ja rizikovao svoje zdravlje. A zar tebi nije sumnjivo zasto je tako niska cena, kad i sam kazes da si placao toliko za samo 100g. Koliko sam video po internetu neka realna cena zeolita je oko 10 evra za 1kg… A ovo je duplo manje, tako da ima tu neceg. Mozda i nije radioaktivan, ali ima ga nesto!

 41. Meni je kum dao telefon izvesnog Sase iz Vranja. Letos sam isao sa porodicom u Grcku pa svratio da uzmem malo zeolita. Odusevio sam se covekom. Ima 48 godina, a izgleda bar 15 mladje. Ja sam 10 godina mladji od njega, a on je za mene deckic… Bio je u sorcu, leto, vrucina, covek nema stomak, nego plocice od granita i sav je misicav, nigde sala. Kaze da pije zeolit punih 7 godina. Naravno, uzeo sam zeolit od njega i radovno ga koristim. Dugo smo pricali i covek mi je iskreno rekao da nije sve u zeolitu, da moramo i mi malo da se ukljucimo u sve to promenom losih navika. Poslusao sam ga i smrsao desetak kila, opste zdravstveno stanje mi je mnogo bolje, a licni osecaj fenomenalan. Ovo nije reklama, covek ima svoj profil na FB – Sasa Cvetkovic (Aktivni Zeolit), pa mozete i sami videti slike tih trbusnjaka i uveriti se…

 42. Pozdrav svima, nakon sto sam resila da pocnem da pijem zeolit, otisla sam u najblizu prodavnicu zdrave hrane i kupila upravo taj Zeomedic. Mislila sam zeolit je zeolit…vidim da neki komentarisu da se za taj spekulise da je stetan ali sada sam na njihovom sajtu videla da imaju sertifikat od VMA. Da li to automatski znaci da je ok? Pritom je neko rekao da je kao ceski, a oni pisu da je iz Srbije…kome sad verovati

 43. Pozdrav, hitno mi je potreban odgovor i pomoć. Naime moj deda već duže boluje od neke bolesti koju ni lekari ne mogu da konstatuju. Zadnjih mesec dana šta god da pojede odmah povrati, ništa ne može da mu prođe u želudac. Boli ga stomak i grudni koš, mnogo je smršao i oslabio, lekovi mu ništa ne pomažu. Ja mislim da njemu želudac otkazuje, ali niko nije siguran, pa ni lekari, a ne može da ide na operaciju jer je mnogo slab. Moje pitanje je da li bi Zeolit pomogao u ovom slučaju bar malo da bi bio u stanju da bilo šta pojede, a da ne povrati, da ga ojača malo? Čitao sam komentare i našao broj Saše koji nabavlja Zeolit direktno iz rudnika. Da li neko može da mi odgovori i pomogne? Moj email je luka032@gmail.com , bio bih vam jako zahvalan!!!

  • Sto se zeolita tice ne mogu odgovoriti, ali vam toplo preporucujem da procitate knjigu od Rudolfa Breuss-a rak leukemija i druge prividno neizlecive bolesti. U njoj sam procitala pismo izlecenog pacijenta sa slicnim tegobama. SVE NAJBOLJE!

 44. zdravo svima,kozmeticar sam po struci i skoro sam naisla na preporuku da je aktivni zeolit dobar za psorijazu,ekceme i uopste za lice a koristi se kao maska. pitanje moje je smem li ga koristiti u sklopu tretmana lica i koje su kontraindikacije ako ih ima? kome da se obratim za detalje? hvala.!!!

  • Sandra u Jagodini u prodavnicama zdrave hrane ima ZEOLIT u kutijama od pola kilograma i košta od 460 do 490 dinara, kako koja prodavnica je formirala cenu. Koristim ga od o7.2013.g. jednostavno u bokal vode stavim vršnu kašičicu Zeolita, sačekam da se izbistri, obično preko noći, ujutro ocedim bistri deo u staklenu flašu, a jedan deo mutne vode sa česticama zeolita koji ostane u bokalu popijem naštinu. Ispada da svaki dan popijem oko litar vode koji je oplemenjen ZEOLITOM, imala sam velikih problema sa gastritisom, sada tih problema nemam, u izvesnim sam godinama a laboratorijske analize su mi u granicama normale. Voda oplemenjna ZEOLITOM je jako pitka i meka poput kišnice. Sve u svemu dovoljno je što više nemam problema sa bolovima u želudcu, redovno sam pila Ranisan a od kad pijem ZEOLIT ja Ranisan ne kupujem uopšte.

 45. Poz ljudi

  Slucajno sam naleteo na ovog coveka/zenu dok sam trazio da kupim neku knjigu, pa sam mislio da je ok da podelim sa vama, iz Novog Sada je osoba koliko vidim, pa ako je neko zainteresovan evo vam ovde https://tinyurl.com/ouqfxrq , dostava je besplatna tako pise. Pretpostavljam da je zensko posto je u email-u ime Vladimirka.

  Nadam se da ce nekome pomoci. Pozdrav

 46. Pozdrav svima.
  Danas sam u zdravoj hrani kupila Zeolit ovog proizvodjaca http://www.macrolife.org/ Od jutra sam htela poceti da ga pijem,ali citauci sve dosadasnje komentare,vidim da ima dosta proizvodjaca,pravih,laznih….pa ne mogu da se ne zapitam a i Vas da li je ovaj Zeolit pouzdan za upotrebu? Da li neko moze da mi odgovori o kvalitetu i pouzdanosti konkretno ovog Zeolita i proizvodjaca? Hvala 🙂

 47. Samo da te malo ispravim Cedomire. Taj zeolit koji prodaje Zeolink ili Zeomedic iz Zemuna (to je ista firma) nije iz Ceske vec sa Kosova. To znam sigurno jer sam radio u tom rudniku dok sam ziveo u Gnjilanu. Sada zivim u Bg. Vlasnik je siptar, zove se Besnik, a kupio ga je od Amera nakon sto su ga ovi ispraznili i oterali dobar zeolit za Ameriku. Sada u praznim kopovima Ameri odlazu radioaktivni otpad koji dovoze iz Amerike. Inace, on taj zeolit prodaje po ceni od nekoliko dinara po kg, tek koliko da naplati troskove vadjenja rude. A ti Zemunci se dosetili kako da obrnu kintu i eto parica. Prodaju po 300-400 din za 800g pa vi izracunajte. Eto to je cela istina, pa ljudi neka razmisle sta ce da kupuju i piju.

 48. Citam u dahu „komentare“ i prosto se oseca da veliku vecinu njih pise ista osoba, istim stilom, istim izrazima… Toliko reci hvale za „Sasu iz Vranja“. Poenta: Ko god da je, ima smisla za marketing. Sto se Zeolita tice, moze biti da je koristan a moze biti i da nema koristi. Ljudska podsvest cuda cini, ne zaboravite to.

 49. Dali neko moze da mi kaze dali smem da pijem zeolit? Imam problem sa smanjenom funkcijom stitnom zlezdom ,to je bio rezultat iz krvi . Moj doktor nije jos siguran i zeli da opet uradim analize iz krvi za dva meseca da bi bio siguran . Dali ja smem piti zeolit ??

 50. Povratni ping: Čudesni zeolit - čudesno leči samo u Srbiji | Zoran Vujčić Zoran Vujčić

 51. Postovanje, imam 51 godinu i dijabetičar sam već 18 godina. Prosle godine mi je prijatelj preporucio zeolit Homozel (zarf grup) i od tada ga pijem 2 sata pre jela ili 2 sata posle tri puta dnevno. Od skoro sam presao na Homozeolit sa ukusima jagode, sumskog voca od istog proizvodjaca zbog dece koja nisu htela da piju obican.
  Poprilicno mi je pomogao, krvna slika mi je bolja nego kad sam imao 20-ak godina a i dijabeticarski umor mi je nestao.
  Ja bih ovaj proizvod preporucio svima…malko je skuplji ali kad se setim koliko sam ja para dao samo za vitamine koji mi nisu ni upola ojacali organizam kako je to uspeo sam mineral da uradi.

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s