GLEDANJEM U SUNCE PREPORADJA SE NAS ZIVOT I ZDRAVLJE♥

259/13

Epifiza je žlezda unutrašnjeg lučenja (endokrinološka) smeštena otprilike u središtu glave. Ta žlezda je potpuno aktivna od rođenja, a zatim počinje da kržlja (atrofira) tako da je kod odraslih veličine zrna graška. Smatra se da je tada njena uloga vrlo ograničena. Zanimljivo je da je to jedini organ u čoveku koji nije podložan bolesti. Prirodna veličina epifize (koja nije zakržljala) kod zrelog čoveka može se uporediti sa ping-pong lopticom. Tada je potpuno aktivna i daje čoveku mnoge mogućnosti smatrane za fantaziju, npr. telepatija, znatno povećano polje čulne percepcije, življenje bez hrane i pića, suptilno disanje, nezavisnost od uticaja temperature, prelaženje u druge dimenzije, promena izgleda i gustoće tela. Duhovne vežbe izazivaju aktivaciju hipofize i njen fizički razvoj, a posebno kontemplacija i meditacija. Istraživanja sprovedena na nekima (kompjuterska tomografija) koji ne jedu i gledaju u sunce su pokazala da je njihova epifiza prosečno dva puta veća od prosečnog čoveka.

Gledanje u Sunce preporadja nas zivot i zdravlje. Autizam i Epilepsija. Dokazano je da Melatonin moze biti koristan u kontroli epileptickih napada.
Postoje dokazi iz medicinske literature koja je utvrdila da melatoninske dopune u vecim kolicinama mogu imati koristi kod autisticnih pacijenata. Medju prvim istrazivacima koji su ustanovili da melatonin moze pomoci u lecenju poremecaja spavanja kod dece sa invaliditetom, autizmom i drugim bolestima su J. E. Jen i M. E. O’Donnell, sa Univerziteta British Columbia u Vankuveru, Kanada. Oralnim unosenjem dodatnog melatonina u odredjeno vreme pre spavanja uocena su poboljsanja spavanja na oko 80 posto njihovih pacijenata, bez ikakvih nuspojava. Casopis Pineal Research, poglavlje 21, strane 193-199, 1996). Naknadnim pokusajima Japanski strucnjaci su dostigli slicne rezultate (oko 70 posto pacijenata je poboljsalo svoje stanje). Nedavno su naucnici sa Sveucilista u Rimu, kontrolisano oslobadjali odredjeni oblik melatonina kod autisticne dece s kronicnim problemima spavanja. Melatonin se pokazao kao najdelotvorniji za resavanje ovih problema (Journal of Autism and Developmental Disorders 36:741-752, 2006). Ovi rezultati idu ruku pod ruku s istrazivanjima koja su utvrdila da autisticna deca i tinejdzeri imaju smanjene razine melatonina koji se oslobadjaju u vecernjim satima u vreme spavanja. (najverovatnije zbog disfunkcije pinealne zlezde), i da to smanjenje razine melatonina moze uticati na patofiziologiju i razvoj autizama u pogodjenim pojedincima (Neuro Endocrinology Letters 21:31-34, 2000; Biological Psychiatry 57:134-138, 2005).

Nadalje, naucna literatura ukazuje na vezu izmedju problema sa spavanjem u autizamu i epilepsijom. B. A. Malow sa Univerziteta u Vanderbiltu je primetio da “epilepsija i spavanje imaju medjusoban povezan odnos, sa losim spavanjem pospesuju se napadi i da napadi takodje negativno uticu na proces spavanja … Lecenje poremecaja spavanja, koji su potencijalno uzrokovani ili doprineli autizmu, moglo bi takodje povoljno uticati na kontrolu i ponasanje po danu” (Mental Retardation and Developmental Disabilities Research Review 10:122-125, 2004). Znacaj ovih istrazivanja postaje jasniji kada se uzme u obzir da u realizaciji oslobadjanja melatonina u vecim kolicinama moze da se postigne veoma mnogo koristi u kontroli epileptickih napada.

Pineal gland – the ruler of

TRKA ZA ZIVOT: PRIKAZ PINEALNE ZLEZDE
ZAHVACENE KALCIFIKACIJOM- SVEOBUHVATNI ARANZMAN
NAPOMENA: KALCIFIKACIJA PINEALNE ŽLEZDE NASTAJE PRE SVEGA ZBOG UNOŠENJA FLUORA U ORGANIZAM PREKO FLUORISANE VODE I PASTE ZA ZUBE.

 

PINEALNA ZLEZDA- Pineal Gland 101: Pineal Gland Activation –
http://www.youtube.com/watch?v=V5c4qoG8fZM&feature=player_embedded

 

IZUZETNO VAŽNA ČAKRA NA SAMOM TEMENU NAŠE GLAVE IZ KOJE SE LUČI AMRITA, NEKTAR BOGOVA, NEKTAR BESMRTNOSTI, SOMA….
TEK SAD VIDIMO KOLIKO MALO ZNAMO!
Ova čakra je zaslužna za to što mi neki možemo živeti BEZ UNOSA HRANE U SEBE!!!
BINDU ČAKRA – Ko nije u nekom trenutku sanjao o izvoru vječne mladosti i poželio ga pronaći? Kao i u većini priča i mitova, i u ovoj postoji zrno istine. Jer, taj izvor mladosti, vitalnosti i zdravlja smješten je u bindu čakri – jednom od najtajanstvenijih i najveličanstvenijih energetskih centara u ljudskom tijelu. Bindu čakra se nalazi ispod mjesta đe se uvrće kosa, na zadnjem dijelu glave. Anatomski, smještena je na mjestu đe se susreću zadnje i bočne kosti lobanje. Na tom se mjestu smjer toka kosmičke energije koji teče u čakru može dosta jasno viđeti. Kada ovaj energetski centar spava, tada je nalik na tačku, no kada je probuđen, njegova energija počinje teći ili kapati. Bindu čakra ima dosta zadivljujuće učinke. Ona je centar fizičkog, psihičkog i duhovnog zdravlja i zato je vrijedna pomoć na našem duhovnom putu. Ona takođe donosi sklad i osjećaj dobrobiti kao i što nam pomaže smiriti emocije. Pomoću ove čakre možemo kontrolisati glad i žeđ, a i savladati nezdrave prehrambene navike. Koncentracija na ovu čakru pomaže protiv depresije, nemira, osjećaja straha i tjeskobe u srcu. Lagani pritisak noktom na mjesto đe se nalazi bindu čakra probudiće spontani osjećaj sreće koji se širi prema srcu. Kada je dijete nemirno i ne želi ići spavati, pomoći će nježna masaža bindu čakre mekim, kružnim pokretima u trajanju nekoliko minuta – dijete će se uskoro stišati i postaće pospano. No, najvažniji zadatak bindu čakre je stvaranje AMRITA, nektara besmrtnosti.
Na fizičkom nivou, to znači da buđenjem bindu čakre postaje aktivna epifiza koja je povezana s ovim centrom. Ova žlijezda šalje hormon koji na tijelo i um djeluje kao izvor mladosti. Zato su mu rišiji dali ime Amrit, nektar besmrtnosti. Što je aktivnija bindu čakra, tim obilnije teče dragocjeni Amrit. U drevnim spisima je rečeno da je samo jedna kap dovoljna da izrastu izdanci na komadu suvog drveta i da se preminuli vrati u život.

U Ajurvedi se taj životvorni nektar naziva sanđivini bhuti (sok koji vraća život mrtvima). Postoje jogiji koji ne jedu nikakvu hranu, već se hrane isključivo nektarom bindu čakre. Kada bismo mogli iskoristiti taj eliksir za naše tijelo, ne samo da bi produžili život već bi uživali u savršenom zdravlju. No, na žalost, taj dragocjeni nektar kaplje ravno dolje u vatru manipura čakre i izgori prije nego što počne djelovati. Nekim vježbama joge možemo uhvatiti nektar u višudi čakri i tako ga iskoristiti. Atma je besmrtna, no tokom ovog zemaljskog postojanja mi smo vezani za ovo smrtno tijelo. Samo u tom vrlo krhkom tijelu možemo postići duhovnu realizaciju i oslobođenje (mokšu). Zato se jogiji trude održati tijelo zdravim koliko god je to moguće, da bi im to omogućilo da dovrše duhovni razvoj u sadašnjem životnom vijeku. To je razlog zbog kojeg su rišiji u davna vremena tragali za metodama kojima bi se taj dragocjeni nektar mogao sakupljati u tijelu, a njegovu dobrobit iskoristiti. Otkrili su da mogu upravljati tokom nektara uz pomoć višudi čakre i jezika. Jezik sadrži suptilne energetske centre, od kojih je svaki povezan s određenim dijelom tijela ili organom. Kad se jogijskim tehnikama nektar čvrsto drži u višudi čakri, tada počinje djelovati. Način na koji se to događa sličan je homeopatiji, i poput homeopatskih ljekova njegovi blagotvorni učinci šire se čitavim tijelom putem izlaznih energetskih kanala u jeziku. No, kako uhvatiti taj dragocjeni nektar jezikom? Tehnikom znanom kao kećari mudra, a njen učinak se povećava kada se radi zajedno sa uđđaji pranajamom i đalandar bandom (sve tehnike su opisane u Svamiđijevoj knjizi Sistem „Joga u svakodnevnom životu“ – op.p.).

Simbol bindu čakre je Mjesec, pa se ona naziva i čandra čakra (Mjesečev centar). U unutrašnjem kosmosu, koji svojim unutrašnjim okom možemo viđeti u meditaciji, izgleda kao da bindu ima kružni otvor s kapkom koji ga gotovo sasvim pokriva, a odatle kroz maleni procijep sija svjetlost. Taj traćak svijetla, koji je zračenje Jastva, u sahasrara čakri nalikuje tankom srpu mlađaka. Ako je bindu čakra potpuno probuđena i otvorena, sija svijetlim i srebrnkastim sjajem pomut punog mjeseca. Mjesec je simbol savršenosti, nektara i energije. Priroda od Mjeseca prima pranu koja održava život, koja omogućava svemu da raste i napreduje. Mjesec je simbol Gospoda Šive, a mantra bindu čakre je AMRITAM – Ja sam besmrtan. Na kraju mantre mira pjevamo:
OM TRIJAMBAKAM JAĐAMAHE
SUGHANDHIM PUŠTIVARDHANAM
URVARUKAMIVA BHANDANAN
MRITJOR MUKŠIJAM AMRITAT.
Om, moje poštovanje Gospodu Šivi
Koji je sveprisutan.
Neka nas On hrani i blagoslovi zdravljem
Neka nas Njegov blagoslov oslobodi i vodi u besmrtnost. Ova mantra je poznata kao MAHA MRITJUN ĐAJA MANTRA – veličanstvena mantra pobjede nad smrću (ova mantra je iscjeliteljska, pomaže nam da savladamo svoje strahove). Neka Šivina svjetlost ispuni našu svijest. Neka se nektar besmrtnosti širi i neka proširi naš unutrašnji prostor. Taj nektar usklađuje sve čakre. Strah, tuga, ljutnja i ostale emocije koje stvaraju bolest, otpuštaju se iscjeljujućom vibracijom ove mantre. Neka ona širi vibraciju miomirisa, melodioznosti, ljubavi, sreće i zadovoljstva širom cijelog svijeta.

Ovaj tekst o Bindu cakri je napisao – obradio Miroslav Kiš Cybermikan

 

JOS O  PINEALNOJ ZLEZDI, LSD I SEROTONINU

Iz farmakološkog rada na Orange Coast College, Costa Mesa, California Sažetak: Prezentacija korelacija između pinealne žlijezde, psihofarmakološke molekule LSD I njegovog antagonističkog neurotransmitera serotonina
Pinealna žlijezda, LSD i serotonin
Slijedeći redovi namjenjeni su pokušaju da se u odnos stave materijali koji nemaju naizgled veze jedan s drugim u smislenu cjelinu. Cilj je spojiti informacije o pinealnoj žlijezdi, psihofarmaku LSD i neurotransmiter serotonin. Iscrpne studije su rađene o svakom od njih. Na primjer, postoje tomovi rada o LSD-u, pinealna žlijezda je iscrpno proučena, i serotonin nije nepoznat laboratorijskom radu. Ali samo su malobrojne studije ova tri pojma dovele u odnos. Ovaj rad je zahtijevao veliku količinu istraživanja. Rezultat je rada sa mnogo udžbenika, tekstova i znanstvenih magazina. Informacije iz ovog rada će biti korisne istraživačima koji žele svjesno utjecati na suptilne metaboličke procese. Kratka povijest otkrića pinealne žljijezde (epifize)
Pinealna žlijezda je veličine zrna riže. Do njezinog otkrića je došlo vrlo teško i kasno. Galen u drugom stoljeću je bio prvi koji ju je opisao na Zapadu. On je mislio da je ona ventil koji regulira tok misli iz lateralnih moždanih komora iz jedne u drugu. Rene Descartes (Dekart), francuski filozof, koji je napravio nekoliko zanimljiv znanstvenih otkrića pisao je o njoj 1500 gordina kasnije. Descartes misli da je pinealna žlijezda “sjedište duše”. Također je postulirao direktnu poveznicu između pinealne žlijezde i oka “vezama” u mozgu. Također je postulirao da žlijezda igra ulogu interpretatora, glavnog interpretatora osjeta vida. Ne samo da je ona interpretator već i da pokreće mišiće koji odgovaraju na objekte u vidnom polju. Ovo se, vjerovao Descartes događa zbog prolaska tekućine kroz šuplje cijevi u žlijezdi i mišićima.


Prva osoba koja je dala pinealnoj žlijezdi endokrini status je bio Otto Heubner, poznati njemački pedijatar. 1898 on je opisao prerani pubertet u momka koji je imao tumor na pinealnoj žlijezdi. Da bi situacija bila konfuznija, također je opisano nekoliko pacijenata koji su kasnije ulazili u pubertet zbog tumora na pinealnoj žlijezdi. Zbog ovih konfuznih izvještaja pinealna žlijezda se slijedećih 50 godina povezivala sa pubertetom. 1918 Nils Holmgren, švedski anatom, napravio je detaljnije mikroskopke pretrage pinealne žlijezde žaba i morskih pasa. Ovdje je našao stanice koje liče fotoreceptornim stanicama u vrhu pinelane žlijezde. Zbog ove sličnosti Holmgren nije pravio studiju o sisavcima. Nova runda istraživanja počela je 1958. kada je Lerner i njegov tim na sveučilištu Yale ekstrahiralo supstancu nazvanu melatonin iz pinealne žlijezde stoke. To je dalo potrvdu teoriji da je pinelalna žlijezda endokrina. Daljnja mikroskopska istraživanja, ovaj put na pinealnim žljijezdama sisavaca, pokazala su asocijaciju između pinealne žlijezde i simpatičkog živčanog sustava. Također je otkriveno da pinealna žlijezda u sisavaca nema stanice slične stanicama oka, kako je pokazano kod žaba i morskih pasa. Istraživanje pinealne žlijezde je fragmentirano zbog različitih profesija ljudi koji su se za nju interesirali (teolozi, biolozi, endokrinolozi, zoolozi). Ima se još mnogo za reći o pinealnoj žlijezdi, slijedeća istraživanja se očekuju poveznice duhovne naravi pinealne žlijezde s mozgom. Zvijezda ovog rada je pinealna žlijezda. LSD I serotonin su uzeti u rad zbog njihovog misterioznog odnosa sa pinealnom žlijezdom. The star of this essay is the pineal gland. LSD and serotonin are taken in consideration because of their mysterious relationship to the pineal. Most of the findings regarding LSD and serotonin will be better understood after being first familiar with the epiphysis (the pineal gland). Lokacija pinealnog organa u raznih životinja Indijski jogiji koji koriste meditacije trećeg oka često usmjeravaju učenike da se koncentriraj u centar čela između očiju. Ovo je dobra točka njezine lokacije u toj ravnini. Druga ravnina bi išla kroz centar ušiju. Pinealna žlijezda se nalazi na križanju tih dviju ravnina, u dubini glave. U viših kralježnjaka ona se nalazi između dvije velike polutke mozga, ispred malog mozga. Možemo je naći kod većine životinja. Kod viših kralježnjaka ona je u svezi s malim mozgom. Mali mozak je jedan od najstarijih dijelova mozga. On se sastoji od dvije hemisfere prepune vijuga. Njegova najvažnija funkcija cini se da je koordinacija mišićne aktivnosti u tijelu. Takvu aktivnost započinju impulsi koji dolaze iz motoričkog područja velikog mozga. Između velikog mozga i kralježničke moždine i mišića, impulsi prolaze kroz mali mozak. Kako se odvija akcija tijela, senzorički impulsi iz proprioceptora (koji govore o položaju tijela), očiju i organa za ravnotežu također se šalju nazad u mali mozak . Mali mozak tad uspoređuje ono što dobiva s onim što je veliki mozak naredio da se radi. Ako postoji razlika, on šalje korektivne impulse u mišiće. Nije čudno da ptice imaju relativno velike male mozgove pošto se moraju vrlo spretno gibati u tri dimenzije, za razliku od nas koji se gibamo većinom po ravnoj površini. Kada razmišljamo o lokaciji pinealne žlijezde, zamislite je na vrhu kralježničke/kicmene moždine. Ona se nalazi anatomski u najstarijem dijelu mozga. Najpopularnije biće u istraživanju trećeg oka je mali gušter Sceloporus occidentalis. On doslovno ima fotoreceptivni dio pinealne žlijezde koja se nalazi na vrhu njegove glave. Mali otvor može se vidjeti na lubanji gdje se nalazi njegovo “treće oko”.
Možemo vidjeti iz ovih dokaza da kod viših kralježnjaka, treće oko je migriralo s pozicije na vrhu glave, na poziciju više centralno i dolje. Kod nižih kralježaka pinealna žljezda je imala fotoreceptivne dijelove, tako da je doslovno služila kao treće oko. Ono je dokazano kao funkcionalno istraživanjima u kojima pri izlaganju svjetla ta žlijezda bilježi aktivnost te je živcem prenosi do mozga. Također sadrži dvije fotoreceptivne kemikalije koje reagiraju na različite valne duljine svjetla. Suvremena otkrića funkcije i fiziologije pinealne žlijezde. Svjetlo na ovom planetu se izmjenjuje kao dan i noć (cirkadijski), te su znanstvenici povezali sa isto tako izmjenjujućom funkcijom pinealne i drugih žlijezda. Postoje ciklusi od 24 sata u promjenama koncentracije serotonina (N-acetilserotonin – NAS) I melatonina u štakora, također u konverziji norepinefrina (neurotransmiter potrebnog za funkcioniranje sinapsi u tkivu nervnog sistema)


Postoji odnos između spolnih hormona i sposobnosti epifize da primi svjetlo. Predloženo je da je funkcija pinealne žlijezde u štakora endokrini provodnik, koji provodi efekte okolišnog osvjetljenja do spolnih žlijezda. Pinealna žlijezda stvara metoksiindole koji odlaze u krvotok i stimuliraju dalje endokrine žlijezde. Još jedna zanimljiva funkcija epifize (pinealne žlijezde) je produkcija melatonina I serototnina. Serotonin se proizvodi još u crijevima, on je također transmiter, jedan od 4 najčešća. Interesantna stvar kod serotonina je njegova preobrazba u melatonin koja se događa kemijski unutar epifize. I to se događa samo u epifizi. Epifiza proizvodi melatonin u mraku (dokazano na eksperimentima s larvama morskih bića), i otpušta ga u krvotok.

Znači funkcija epifize je u svezi s primanjem svjetla i endokrinološkom funkcijom.
Melatonin se sintetizira iz serotonina (5-hidroksitriptamina) na slijedeći način:

(1) N-acetiliranje u N-acetylserotonin,

(2) O-metilacija kroz hidroksiindol-O-metiltransferazu (HIOMT).

Serotonin se metabolizira u 5-hidroksindol acetaldehid monoaminooksidazom (MAO). Ovi međustadiji I aktivnost enzima koji se između stadija nalaze regulraju količinu melatonina koji je prisutan u organizmu. Serotonin, LSD, epifiza (Treće Oko)
Kako je spomenuto, serotonin je jedan od 4 najčešća neurotransmitera u viših kralježaka. On nastaje u crijevima i nalazi se kasnije najčešće među neuronima mozga, te koristi za provod električnih impulsa preko sinaptičke pukotine (komunikacija neurona). Impulsi koji stižu na sinaptičnu pukotinu prolaze kroz elektrokemijske procese s ionskim oblicima kalija i natrija. Kratki nastavci neurona – dendriti oslobađaju serotonin koji onda djeluje na okolne stanice i impuls se nastavlja.
Neuroni imaju sigurnosni sustav za neurotransmitere. Neurotransmiteri imaju specifične receptore koji funkcioniraju na principu ključ-brava. Droge koje mijenjaju svijest sve oponašaju neurotransmitere da mogu djelovati na neurone (osim alkohola, koji mijenja osjetljivost stijenke neurona). LSD je jedan od poznatih spojeva koji tako radi. Vrlo glatko ulazi u bravu tog sustava. On može glumiti da je serotonin do te točke da ga neuroni međusobno izmjenjuju naprijed nazad preko sinaptičke pukotine. Kada LSD dodje do druge strane on je prihvaćen ali ne šalje poruku dalje. Impuls se onda šalje kroz slabije korištene puteve. Specifično, LSD prvo djeluje u najstarijem dijelu mozga, a zatim krvotokom ide u stražnji dio mozga (gdje se nalazi područke za vid), zatim gore kroz područje za sluh te do drugih centara. Molekule LSD-a označene sa tvarima vidljivim na rendgenogramu, znanstvenici su mogli pratiti kako ide kroz tijelo. Često ulazi u takozvane kreativne centre koji mogu, kada usmjerimo svjesnost na njih, dati hipotetski potpuno novu sliku svijeta. Odavdje dolaze pitanja ljudi koji su doživjeli trip.


Zbog LSD-ovog efekta sličnog serotoninu, čini se da postoji poveznica između mentalnih bolesti i nedostatka serotonina. Intravenozna aplikacija serotonina ne daje psihodelične efekte. A melatonin ima istu indolnu strukturu kao LSD – vrlo interesantno!
SPEKULACIJE
Imam nekoliko spekulativnih teorija o efektima meditativnih tehnika na praktikanta. Pretpostavljam da, radeći razne tehnike disanja, dok se koncentrira na treće oko (pseudo lokacija epifize) čovjek stimulira epifizu koja mijenja proizvodnju melatonina i serotonina te tako zaziva promjenu u svjesnosti te prirodne uvjete za religijsko-duhovno iskustvo
Razgovor između Lu K’uan Yu (student) I Liao Jan (učitelj) o taoističkoj meditaciji: Za vrijeme treninga, oba oka trebaju se okrenuti prema unutra prema centru (iza I između očiju), da čovjek uhvati ovo iskustvo Jednote koje se nalazi u izvornom mjestu duha, bez napora ili pretjeranog opuštanja; ovo se zove fiksiranje duha na njegovo izvorno mjesto koje je ondje gdje sav vječni život izvire. Oni koji prate ove upute, će namjerno usmjeravati svoju biokemijsku ravnotežu prema boljem. Otići ću i dalje u spekulaciji. Moja je teorija da postoji SVJETLO koje penetrira čak I najdublje od prirodnih tkiva. Mislim da ono ima direktan efekt na fiziologiju pinealne žlijezde koja zatim utječe na cijeli organizam. Istraživanje potrebno za daljnje razumijevanje. Trenutačno trebamo daljnja istraživanja u specifičnim područjima. Prvo treba biti iscrpno istraživanje o efektima svjetla na ultrastrukturu epifize. Ovi eksperimenti ne bi trebali biti ograničeni na samo jednu vrstu, već na sve koje imaju pinealnu žlijezdu. Također treba istražiti I efekte LSD-a. Sveza serotonin/LSD/mentalna bolest se trebaju otvoreno istražiti. Dokazi ovih istraživanja trebaju biti dovedeni u svezu sa pinealnom žlijezdom. Također istraživanje melatonina I njegovih funkcija, te istraživanje efekata meditacije na kemijsku ravnotežu tjela I koncetraciju serotonina I melatonina. Ove informacije mogu biti korisne u našim životima. Znati da postoje efekti psihotropnih droga koji samo oponašaju prirodne tjelesne efekte I da se mogu postići I bez droga… put je ka rasvjetljenju načina kako da “promijenimo” svoju “svjesnost”.

Tekst je nastao iz vise izvora sa interneta
P.S. Mislim da zbog loseg i nepravilnog nacina zivota, nepravilnog unosenja hrane, hemijskih otrova kroz kozmetiku.., usled nepravilnog spavanja tj. nespavanja u odredjeno vreme (najbitniji deo vremena za zdrav san je od 22h-01h) nasa Epifiza vremenom postaje kalcifikovana. Usled njene zaprljanosti mi ni ne slutimo da nije sve ok, da se tu nesto lose dogadja, da tu nesto ne stima….Za sada je jedini nacin da je aktiviramo u pravom smislu te reci, gledanjem u Sunce, u sigurnim satima, a to je sat vremena po izlasku ili sat vremena pred zalazak Sunca, pocinje se sa 10 sekundi u sigurnim satima i povecava svaki naredni dan po 10 sekundi, jer je tada najnizi indeks zracenja. Prvi dan se gleda 10sekundi, drugi dan se gleda 20sekundi, treci dan se gleda 30sekundi i tako se svakog dana povecava za 10 sekundi do navrsenih 45 minuta…Ja licno sam zavrsila ceo proces gledanja po Hiri R.M. ali sam nastavila da gledam svakodnevno po Umasankaru. Aktivirajte se Suncem…pod takvim gledanjem u Sunce nestaju sve bolesti, pa cak i one najteze…Kada vam Svetlost, odnosno Fotoni prolaze kroz oci, ono sto je potrebno i zdravo ide direktno u krv i tada svi receptori koji su bili zatrovani raznim naslagama otrova iz hrane, raznom hemijom, se oslobadjaju i Epifiza pocinje funkcionisati kako treba, onako kako je nas Stvoritelj i predvideo da funkcionise u savrsenstvu. Tada se iz Epifize danju luci Serotonin a nocu Melatonin…Postoji jos jedan jako mocan nacin gledanja u Sunce po Umasankaru, Indijcu koji putuje po svetu i besplatno siri to znanje. Razlicito je od Hirinog nacina i potrebno je znati kako, nije pozeljno da se covek upusta u taj nacin gledanja u Sunce ako nije prosao obuku kod Umasankara, jer nije svejedno kada i iz kog ugla se gleda u Sunce, zbog sigurnosti coveka i njegovih ociju/vida. Dobrobiti od takvog gledanja u sunce su mnogostruke… 😀

Ovde cu vam staviti dva videa, prevod je na Makedonski jezik, od prilike da vidite jedan deo programa gledanja u sunce po Umasankaru.

VIDEO – Sunyogi Umasankar – Messages from Mahavatar Babaji – macedonia  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=anUZXxJGlKI#t=163

VIDEO – SUNYOGI Umasankar (sungazing) with МК subtitles                                 https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=B0iZt87s2r4

Advertisements

7 comments on “GLEDANJEM U SUNCE PREPORADJA SE NAS ZIVOT I ZDRAVLJE♥

  1. Nama,smrtnicima u ovom drustvu,mnogo toga sto dolazi izdaleka,izgleda mnogo cudno i nemoguce,poput neke lose ili lazne reklame.Ali bogu hvala,istina kakva god bila sve sigurnije izlazi na videlo.,kazem videlo,jer istina je samo jedna i o zivotu i o smrti.Vreme je za “svetlost“ koja je sa nama.oko nas i u nama….Najveca istina je da je nase telo stvarno solarni cip.,gledam u sunce po tehnici HRM,ne znam koliko ce me to preporoditi i u zdravstvenom smislu i u spiritualnom smislu kad dodjem do kraja sunceve joge ali vredi i sama cinjenica da vrlo brzo,gledanjem u sunce,pocinjete ,drugacije da gledate na zbivanja oko vas.Zasada to ide u pravcu neke jako smirene produhovljenosti.,ne znam sta ce biti kasnije,ali nastavljam sa time i ko zna……mozda je vreme da se svi polako okrenemo suncu,ali svako ima pravo i da misli da to nije normalno……tradicija je nasa puna sujeverja,pa ako nista drugo,neka i gledanje u sunce postane nasa tradicija……ima i zasto…

  2. TEKST JE DOBAR MEDJUTIM PO KNJIZI YOGE U SVAKODNEVNOM ZIVOTU 7 CAKRA JE EPIFIZA NJENA MANTRA PO TOME JE SIVO HAM MALI ISPAVAK CYBERNIKANA OSTATAK TEKSTA JE DOBAR

  3. Dodao bih jos jedan komantar naime potvrdjuju lijecnici ne samo yogiji hipofiza uskladjuje rad ostalih hormona u tijelu ona j e u biti vaznija od epifize ,medjutim posto svjetlost djeluje na mozak daje mu frekevenciju a ona djeluje na epifizu povecava je dokaz HIRA ondavjerovatno stimulira i hipofizu MI MORAMO U STVARI HIPOFIZU ODRZATI DA FUNKCIONIRA DA NE ATROFIRA ZBOG NACINA ZIVOTA NE EPIFIZU ONA IMA OVE UCINKE TELEPATIJE GLAD OSJECAJ DOBAR I SL ALI HIPOFIZA JE BITNA MANTANJEJE OM TO JE TRECE OKO ALI JE VAZNO ZNATI KOJI OSTALI NACINI STIMULIRAJU OVU ZLIJEZDUTJ HORMON HIPOFIZU JER NJENIM FUNKCIONIRANJEM I POVECANJEM TIJELO JE DUZE ZDRAVO.

  4. Pinealnu zlezdu jedino ugrozava nedostatak sunceve svetlosti, cime rapidno opada lucenje zivotne energije. Unapredite svoju epifizu upijanjem dnevne doze sunceve svetlosti… Pinealna zlezda, Epifiza je pokretac endokrinog sistema i upravlja najvecim delom funkcija u ljudskom telu.
    VIDEO – EPIFIZA, ČEŠER, ŠIŠKA

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s