Dr. GRIGORIJ GRABOVOI

Učenje Grigorija Grabovoia se na Zapadu proširilo najprije kroz praktičnu primjenu iscjeliteljskih metoda, potom putem edukativnih seminara. U osnovi se radi o postizanju nove Svijesti, što je preduvjet ostvarenja novih uspjeha. Recept je veoma jednostavan i uspješan: misaone strukture nalaze se van konvencionalnih, etabliranih rješenja, čime se ostvaruju odgovarajući željeni rezultati.

Znanstvenik sa istaknutim sposobnostima

“Ruske iscjeliteljske metode”, obnavljanje organa, regeneracija organizma – teme koje zadnjih godinu dana plijene pažnju širom Evrope. Pri tome, ime koje se najčešće spominje je Grigori Grabovoi, znanstvenik posebnih sposobnosti. Rodjen u Kazahstanu 1963 godine, studirao je na državnom sveučilištu u Tashkentu primijenjenu matematiku i mehaniku. Istovremeno je od ranog djetinjstva postao svjestan svojih vidovnjačkih sposobnosti, koje su se pokazale veoma efikasne u raznim životnim područjima.Posebno upečatljive bile su njegove “dijagnoze” kvarova na zrakoplovima i svemirskim letjelicama.  Posebno djelotvorna podrška ljudima bolesnim od “neizlječivih” bolesti, pokazala se tehnologija “Obnavljanja čovječjeg organizma pomoću koncentracije na brojčane nizove”. Riječ je o specijalnim kombinacijama brojeva, povezanim sa konkretnim ciljem u svrhu regeneracije zdravlja putem uspostavljanja harmonije sa “Normom Stvoritelja”  Mnogostruke kombinacije brojeva obuhvaćaju široki spektar indikacija (bolesti), koje je Grabovoi u okviru svoje aktivnosti dobio sa razine samog Stvoritelja.  Feedback od strane korisnika/praktikanata novih iscjeliteljskih metoda je iznenadjujuće pozitivan!  No, bolest i iscjeljenje su “samo”dio Grabovoievog učenja jedne proaktivne, životnopodržavajuće i humanističke filozofije pod nazivom “Spasenje i harmoničan ravoj” – čovjeka i planete Zemlje. On je takodjer aktivan u radu sa experimentima teleportacije materije, što predstavlja vrlo kompleksnu temu!  U njegovom učenju, koje je sa velikim zanimanjem i oduševljenjem preplavilo Evropu u posljednjih godinu dana, radi se najprije o osnovama “upravljanja realnošću uz pomoć Duše, Duha i Svijesti”

Obnavljanje samoiscjeliteljskih sposobnosti

Učenje Grigori Grabovoia se na Zapadu proširilo najprije kroz praktičnu primjenu iscjeliteljskih metoda, potom putem edukativnih seminara. U osnovi se radi o postizanju nove Svijesti, što je preduvjet ostvarenja novih uspjeha. Recept je veoma jednostavan i uspješan: misaone strukture nalaze se van konvencionalnih, etabliranih rješenja, čime se ostvaruju odgovarajući željeni rezultati.  Onaj tko poznaje funkciju Duše, Duha i Svijesti, može aktivno kreirati prostor i vrijeme. Mi možemo svjesno kreirati svijet oko sebe, “Glavni zadatak je naučiti misliti kao što to sam Stvoritelj čini” (Grigori Grabovoi).  Neophodno je da uvijek imamo na umu činjenicu da se u pogledu zdravlja ne dešavaju “čuda”, koja dolaze iz vanjsog svjeta, već da je rezultat naših djelovanja u uskoj vezi sa našom individualnošću, te našom sposobnošću vizualizacije, fokusiranja i vjerovanja, tj. svjesnog mobiliziranja naših iscjeliteljskih snaga. Biološki i fizikalno je sve moguće. Duša, Duh i Svijest moraju biti spremni za navedene procese ili biti trenirani.

Na slici male sferice

Svetlana Smirnova i Sergey Eletskiy, kao bivši učenici Grigori Grabovoia, praktični su primjenitelji njegovog znanja vec 15 godina. Slijedeći unutrašnji impuls, donijeli su ovo znanje u Evropu, gdje djeluju u vidu Academy of Human Being, koja Grabovoievo učenje prenosi razumljivo i dosljedno. U siječnju 2011 educirani su prvi docenti, koji posjeduju licencu za prenošenje Novog Znanja na područjima svog djelovanja. Licencirani internacionalni docent koji pokriva, medju ostalima, hrvatsko govorno područje je Ljubica Jelača Renner, slobodni saradnik Academy of Human Being.

Po metodi dr. Grigori Grabovoi

(2) Nove metode obnavljaju organe

Svaki organ, kao i svaki drugi objekt percepcije, sadrži individualno informativno polje, božansku matricu, koja prdstavlja osnovu čitave egzistencije. Ova matrica je po svojoj prirodi perfektna „norma“ Stvoritelja. Bolest predstavlja tzv. umjetnu matricu, koja odstupa od prvobitne matrice Stvoritelja.  «Ovaj fenomen ima svoje polazište u vremenu Isusa Krista» – glasio je komentar genetičara Petra Garjajeva na spektakularne iscjeliteljske uspjehe triju ruskih znanstvenika – Arkadya Petrova, Igora Arepjeva i Grigoria Grabovoia. Ova tri znanstvenika formirala su energetsko-informativne metode, putem kojih čovjek može obnoviti organe odstranjeen operativnim putem.  U kakvom li vremenu živimo?! Odjednom je davno operirana žuč ili maternica ponovo vidljiva putem ultrazvuka!  Takodjer kronične bolesti moguće je uz pomoć navedenih metoda otkloniti, a posve „usput“ čitavo tijelo se podmladi. Objektivni znanstveni nalazi potvrdjuju ove uspjehe, potvrdjujući i ideju trojice znanstvenika o nastupanju Novog doba.  Kad je Svetlana Smirnova 1995. godine doputovala iz rodnog Sibira u Njemačku, nije ni slutila da će nakon 15 godina biti voditelj njemačkog centra za spektakularne iscjeliteljske metode, razvijene u Rusiji. U njenoj obitelji su svi liječnici, ona sama je neurolog.sa desetogodišnjim radnim iskustvom. U potražnji za alternativnim metodama liječenja, kako bi izbjegala ili umanjila utjecaj high-tech medicine, progutala je niz knjiga  medju kojima je se najviše dojmila trilogija Arkadya Petrova «Spasi sebe», «Spasi svijet u sebi» i «Spasi svijet oko sebe». Arkady Petrov je u prvom redu znanstvenik, potom vidovnjak i iscjelitelj. U Moskvi i ostalim ruskim gradovima Petrov je osnovao Institute, u kojima putem seminara obrazuje zainteresirane. U osnovi ovog obrazovanja jest mentalna snaga, jasnoća duha i aktiviranje samoiscjeliteljskih snaga. On i njegove kolege govore o «harmoniziranju» individualnog (unutrašnjeg) i kolektivnog (vanjskog) svijeta, povezanom sa novom Sviješću i u cilju ostvarenja životnopodržavajuće koegzistencije i spasenja Zemlje.  Svetlana Smirnova i njen kolega i partner, Sergey Eletski, prolaze sve stupnjeve obrazovanja u institutu Arkadya Petrova, razvijajući time osobne mentalne i vidovnjačke sposobnosti. Na tom putu susreću i druge ruske eksperte s navedenog područja, kod kojih se dalje obrazuju. Jedan od njih je i Igor Arepjev, koji je bio odlučujuća podrška Arkadyu Petrovu u njegovim eksperimentima obnavljanja organa (1998).Oni su uspjeli putem mentalne snage obnoviti žuč i slijepo crijevo Arkadya Petrova. Ovi organi su godinama ranije bili operativnim putem odstranjeni.

Arkady Petrov i Igor Arepjev razvijaju zajedno mentalne tehnike i iscjeliteljske metode, institucionaliziraju ih i stavljaju pod kritičku lupu znanstvenika. Pozvani liječnici i znastvenici su u početku skeptični, potom prinudjeni priznati iscjeliteljske uspjehe, koje djelomično osobno medicinsko – tehnički analiziraju i dokumentiraju. Mnogi iscjeliteljski uspjesi su ovjereni od strane javnih bilježnika.  Najčešće spominjano ime posljednjih godina jest Grigori Grabovoi, poznat po metodama brojčanih nizova u svrhu iscjeljenja bolesti, obnavljanja ograna i upravljanja dogadjajima. Zabilježeni su mnogi praktični primjeri iscjeljenja putem navedenih metoda. Grabovoiev priručnik «Obnavljanje čovječjeg organizma putem brojčanih nizova» uskoro će biti preveden i izdan na hrvatskom jeziku. Priručnik za svaki dan u mjesecu «Metode koncentracije», nalazi se u prodaji od 14.06.o.g. (Narudzbe naayurveda.vastu@gmx.de ayurveda.vastu@gmx.de). Putem ovih vježbi koncentracije svakom je čovjeku moguće profiniti osjetila, postići jasnoću razuma, te ojačati koncentraciju i snagu volje. Ove vježbe služe postizanju ili održanju dugoročnog duhovnog, mentalnog i fizičkog zdravlja..  Ova tri ruska znanstvenika, koji su istovremeno i iscjelitelji, utiru vrlo jedinstven put, koji se izdvaja od svih dosadašnjih puteva. Njegova osobnost sadržana je upravo u sposobnosti obnavljanja operativnim putem odstranjenih organa i istovremene regeneracije, tj. podmladjivanja čitavog organizma, onako «usput».  Njihovo obrazloženje je vrlo jednostavno: svaki organ, kao i svaki drugi objekt percepcije, sadrži individualno informativno polje, božansku matricu, koja prdstavlja osnovu čitave egzistencije. Ova matrica je po svojoj prirodi perfektna „norma“ Stvoritelja. Bolest predstavlja tzv. umjetnu matricu, koja odstupa od prvobitne matrice Stvoritelja.

Rezultati navedenih metoda često se ne mogu objasniti racionalnim putem. Ipak, ruski znanstvenici su veoma djelotvorni u svom nastojanju navedene metode i tehnike približiti «običnom čovjeku», sa željom da što više ljudi bude upućeno u Znanje Novog doba.  Značaj ovog Znanja moguće je spoznati tek kroz vlastita iskustva, kao kod 57-godišnje Tatjane Piroshnikova, kojoj je 1992 godine operativno odstranjena maternica. Čuvši za nove ruske metode, Piroshnikova je počela sa obrazovanjem kod Arkadya Petrova. Nakon četiri mjeseca primjene dobivenih metoda, ustanovljeno je rentgenskim putem da je matenica ponovno izrasla.  Kod Alekseya Gurasheva konvencionalna medicina nije mogla riješiti problem trombophlebitisa (tromboze i upale površinskih vena), jer su gangrenozni procesi već bili u toku. Liječnici su savjetovali amputaciju noge s čim se Gurashev nikako nije htio složiti.. Već nakon prvog dana tretmana kod Arkadya Petrova, oteklina se povukla, a na mjestu gdje je bila crna gangrenozna fleka, počela se stvarati nova koža. Gurashevi zdravstveni problemi se više nisu pojavili.  56 godišnja Galina Nesheretova je čitajući trilogiju A. Petrova («Spasi sebe», «Spasi svijet u sebi», «Spasi svijet oko sebe») u dijelu koji govori o regeneraciji zuba, poželjela da joj davno izvadjeni zubi ponovo narastu. Nakon nekog vremena zubno meso je nateklo, potom su izrasli «treći» zubi.  Petrov i njegove kolege su polagali veliku pažnju na to da svi njihovi eksperimenti budu popraćeni medicinsko –analitičkim provjerama. U moskovskom «Centru za sistemski razvoj na polju medicine», uspješno su provedene mnoge njihove analize. Pri tom je direktor Anatolij Milov stavio na raspolaganje svoje najveće stručnjake, koji su posjedovali najviša obrazovanja kako u tehničkom tako i u medicinskom smislu.Oni su uz pomoć najsuvremenijih aparata evidentirali stanje prije i poslije tretmana, bivajući pri tom uvijek iznova iznenadjeni brzinom otklanjanja zdravstvenih problema, čak i u slučajevima kad konvencionalna medicina više nije nalazila rješenje problema  Sergey Kasakov, specijalist u moskovskom „Centru za sistemski razvoj medicine“ navodi da je njega osobno najviše impresioniralo da se već nakon 15 – minutne primjene navedenih mentalno-informativnih metoda, na tkivima raznih organa evidentiraju upadljivi regenerativni procesi. I ne samo to, sva prijašnja oboljenja se takodjer gube. Prema izjavama Petrova, ozbiljne statistike evidentiraju vidno podmladjivanje čitavog organizma kod osoba koje su bile izložene tretmanima. «Moglo bi se reći da je sve Science Fiction, ipak je realnost.» govori Petrov «dovoljno je vjerovati, doći s tim znanjem u kontakt, upotrijebiti ga i..već se dogadja.»  Po njemu se ne radi o novoj medicini, već o novom poimanju svijeta, novom samorazumijevanju čovjeka, njegove psiho-fizičke strukture, njegove osobnosti, njegovog mjesta u Univerzumu. «Očito je vrijeme zrelo za otvaranje vidovnjačkih sposobnosti kod mnogih ljudi. Rekao bih da je svaki čovjek sposoban za to»(Petrov).  Direktor internacionalnog Centra za valnu genetiku u Luxemburgu, Petr Garjajev, smatra da je na znanstvenicima da objasne sve ove fenomene.

Izvor: Svet – centre Hamburg

Iscjeliteljska matrica

Autobiografsko djelo Arkadya Petrova, trilogija „Stvaranje Svijeta“, Tom I „Spasi sebe“

(Slobodan i skraćen prijevod, baziran na iscjeliteljskim iskustvima)

„Kratko prije 2000.-te godine je Boris Orlov došao k meni…Jedan prijatelj …je bio učesnik u saobraćajnoj nesreći. Pri sudaru dvaju vozila, on je bio doslovno sprešan. Liječnici nisu davali nadu da će preživjeti. Nalazio se u bolnici na reanimaciji. Boris reče:  „Mi smo zabranili isključivanje reanimacijskih aparata. Spasi Denisa, molim Te…Mi razumijemo da, nakon liječničkog iskaza, možemo samo čuda očekivati…Jednostavnije je nabrojiti što nije ozlijedjeno. Jetra je u jako lošem stanju, bubrezi gotovo da ne rade, rebra su polomljena, crijeva potrgana. Ovo bi se još moglo reparirati, ali postoji puno hematoma. Jedan jako ozbiljan hematom nastao je usljed udarca u glavu. I grlo je prerezano staklom. Liječnici su nabrojali ukupno sedam razloga zbog kojih bi Denis trebao ležati na groblju.“  Slijedećeg dana, dakle, poveo sam sa sobom dvije djevojke iz Puškin – filijale moga centra (Napomena redakcije: radi se o iscjeliteljicama, jedna od njih je Petrova kćerka Nadežda)…Mi jurimo u Botkinovu bolnicu…Ulazimo u odjel…Liječnik, koji je Denisa operirao, je jako zbunjen. On ne razumije kako jedan akademik iz posve druge branše može biti od koristi…Ipak, daje nam bolnički mantil i dozvoljava nam nekoliko minuta se zadržati pored bolesničkog kreveta. Jedan šokirajući prizor! Izlazimo iz sobe, spuštamo se stepenicama…“Vidovnjakinje“ stavljaju poveze na oči, kreću sa poslom. Mi promatramo energetiku. Srčana čakra je zatvorena, ostale gotovo ne pokazuju aktivnost, osim Muladchakra (1. čakra) u donjem trokutu snaga. Ona je crvena i još uvijek aktivna. Sve se sada usmjerava samo na nju. Iznad glave nalazi se violetna boja – znači da se energetika potpuno prekopčala na astralni nivo. Djevojke gledaju putem unutrašnjih vizija i pričaju mi što vide.  Liječnik sluša o čakrama, energetici. On to ne podnosi. Njega interesira samo Soma (fizičko tijelo).  „Pokušajte normalizirati rad jetre. Ako to ne uspijemo u naredna dva – tri dana, umrijet će. Dalje…,“ nastavlja liječnik, „moramo uspostaviti rad bar jednog bubrega. Nećemo uspjeti, nemamo dovoljno vremena za to. Osim toga, debelo i tanko crijevo su u hematomima. Bolje reći – oba organa su jedan jedini hematom. Ako ne otklonimo hematome, umrijet će. Postoji, osim toga, jedan problem sa plućima – tamo počinje upalni proces, u blizini srca. I, postoji još jedan jako opasan hematom u glavi…Ako zaista vjerujete da ga možete spasiti, ako zaista razumijete što činite, ne usudjujem se ometati vas.“  S tim riječima je liječnik napustio sobu. Dešavanje je za njega imalo jasan karakter šizofrenije. Djevojke – vidovnjakinje, s povezima na očima, koje, navodno, promatraju organe čovjeka, koji se nalazi iza debelih zidova reanimacijskog odjela…Kako to razumjeti? On je otišao, djevojke su nastavile svoj posao.

Percepcija sa druge razine

Djevojke, naravno, ne znaju ništa o medicini. Ali, njihov tajanstveni „pomagač“ snalazi se na jako dobar način. On zna sve: kako su stanice izgradjene, kako se putem djelovanja na njih starta mehanizam regeneracije, kako se obnavljaju resursi organizma, kako otkloniti negativna djelovanja, kako korigirati informativni program održanja na životu i puno drugoga.  Djevojke vide kroz ekran unutrašnjih vizija cijelu zastrašujuću sliku smoždenog Denisovog tijela. Jetra, bubrezi, crijeva, polomljena rebra, edeme u plućima, koji će uskoro dovesti do upale, one vide bijele „fleke“ od grla do mozga. Posljednje ih posebno uznemirava. Usljed ozljede kapilarnih veza, stanice ne dobivaju hranu, one odumiru. Iza konture Denisovog tijela su dvije sjene, jedna bijela, poput nejasnih čovjekovih kontura i druga crna. Druga sjena desno je nešto viša od prve. Ovo simbolizira proces dekonstrukcije energetskih sistema organizma. Oni su „bez struje“, odvojeni od polja hrane, od strukture životnopodržavajućeg upravljanja organizmom. Denisova Svijest je potpuno ugašena. Ne želi podnositi bol, ne želi živjeti, ne zna čemu Denis treba živjeti. Može se reći, bez pretjerivanja, da je 99% mrtav. Samo aparati za reanimaciju, koji nisu iskopčani usljed Borisovog pritiska…drže Svijest prisilno u tijelu.

Iscjeliteljski impulsi

Za nas ovo znači, najprije Denisu vratiti životni smisao, cilj egzistencije, kako bi se sam borio za život. Kako to učiniti? Vidimo, u Denisovoj Svijesti svijetli jedna slika: dojenče. Povećavamo sliku. Prije nekog vremena, Denis je dobio kćerku. Ona će, dakle, biti cilj njegovog života, njegove egzistencije. Energetski povećavamo hologram. Slika unutrašnjih vizija pokazuje njegov kardiogram, kao i encefalogram.  Moždani impulsi se polako pojačavaju, Denis počinje plakati. Čudno, kako čovjek koji je u komi, može plakati. Slijedi jaka kompresija krvnih žila. Moramo oslabiti energetsko pulsiranje, koje izazivamo – moramo sporije raditi. Prebrzo djelovanje može dovesti do opasnog energetskog vrtloga. Korigiramo moždane impulse, izravnavamo energetsko pulsiranje. Uspostavljamo ponovo prolaz sunčeve i zemljine energije – sasvim meko – najprije u Alfa – ritmu. Denis se umiruje. Mi radimo sa njegovom kralježnicom. Ovdje se javljaju isprekidane energetske nakupine. Srebrnim snopom obradjujemo sve tamne fleke. Radimo na hematomima, jetri, bubrezima, edemima u plućima. Otvaramo srčanu čakru, koja je bila posve zatvorena. Svjetlosnim snopom idemo meko preko hematoma u mozgu.  To je sve, više ne možemo učiniti za njega. Mozak ima svoje granice. Njegovi će neuroni ponovo početi dovoditi rad organa pod kontrolu i taj bol on neće moći podnijeti. Može doći do šoka. Naš ekran unutrašnjih vizija čvrsto drži djelovanje pod kontrolom. Naredni tretman počinjemo večeras. Nije neophodno da dodjemo ovamo. Ekran je pohranio Denisovu auru, koja je ujedno sustav njegove osobne indentifikacije. Dovoljno ju je pozvati na ekranu unutrašnjih vizija i preuzeti podatke iz finih struktura Zemlje, gdje su pohranjene sve informacije o svim bio – organizmima na planeti i u svako doba stoje na raspolaganju operatoru (iscjelitelju). Od sada počinje mukotrpan posao obnavljanja organizma, u biti – izgradjujemo Denisa od početka, stanicu po stanicu.

Vidljivi uspjesi

Nakon nekoliko dana počinje funkcionirati, najprije jedan bubreg, potom drugi. Hematomi su se razgradili, edemi u plućima jednostavno nestali.  S glavom je sve bolje. Nakon cirka dva tjedna Denis počinje otvarati oči. On još nije u stanju govoriti, ali očima i stiskom ruke pokazuje da mu je stanje već daleko bolje. Djevojke su mu na posebnoj službi i ne ostavljaju ga samoga ni minute. One podržavaju Denisa energetski, što mu omogućuje pobijediti infekcije. Tako je već krajem mjeseca mogao ustati i biti otpušten iz bolnice.  Kad se glavni liječnik, kojeg smo već tretirali kao prijatelja, pozdravljao sa Borisom Orlovim, priznao je:  „Slučaj je neobjašnjiv, ali resursima organizma s naše strane, izgleda, još uvijek nije posvećena dovoljna pažnja. Kako si vidio, sve smo učinili, kako bismo mu spasili život.“  To me još jednom uvjerilo, čak i kad bi Isus Krist došao ponovo na Zemlju i oživio mrtvog, naši bi liječnici rekli: „Čega sve nema!“

Izvor: Svet – centre, Hamburg

http://www.magicus.

http://www.vastuveda.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=77:svjetlo-vjenosti&catid=39:novosti&Itemid=63

*METODE KONCENTRACIJE GRIGORIA GRABOVOIA ZA 31 DAN –http://www.scribd.com/doc/101919233/metodeKoncentracijeGrigoriGrabovoi

*RUSKI
http://infosvoboda.ru/knigi/tehnologi_buduchego/8051-grigoriy-petrovich-grabovoy-metody-koncentracii-na-kazhdyyden.html                                                                  

*HRVATSKI                                                                                                               http://www.centartara.com/radionice-i-seminari/60-seminari-qtehnologije-svijestiq-grigoria-grabovoia.html

*SRPSKI
http://www.vecnamladost1489999.com/category/koncentracija/

Advertisements

38 comments on “Dr. GRIGORIJ GRABOVOI

 1. Hvala na divnom tekstu,mozemo li dobiti uputstva za koriscenje ove metode i matematicke simbole za lecenje pojedinih bolesti? Hvala unapred,svako dobro!

 2. Svaka pohvala za tekst.Zanima me gde se mogu nabaviti njegove knjige ako sam dobro shvatila ima ih.Odusevila sam se citajuci jos jednom hvala

 3. Ja redov no citam vase tekstove sto mi ih saljete.Ima veoma interesantnih tekstova.
  Hvala vam za to,posebno za ovaj tekst za regeneraciju organa.Treba dati vise primera izlecenih kako bi dobili stvarnu sliku o isceljenjima i uverili razne „neverne tome“.
  PetarS

 4. Pozdrav svima, imate na ovom blogu sve sta pozelite… 😀 za svaciju dusu po nesto pa izaberite. Jeste da me neki napadaju, neki hvale, neki me svrstavaju u New ager-e, nekima licim da surujem sa iluminatima i masonima i ko zna sta jos nece za mene reci, ali ja znam da sam cista od svega toga i da ne pripadam ama bas nikom osim Bogu i sebi, svoja sam potpuno, a to sto sam radoznala po prirodi i volim da ceprkam i capnem od svega po malo stavim ovde na blog i na Facebook to je deo moga karaktera ili znatizelje ko li ce ga znati. Sve sto radim, radim iz cistog, nesebicnog srca, sa mnogo radosti i zadovoljstva i posebno ljubavi. Nista me ne moze vise obradovati, nego kada znam da sam nekome nesto na bilo koji nacin pomogla… Ne mogu da stignem sve komentare procitati i svima na njih odgovoriti, ponegde malo „uletim“ negde stignem odgovoriti a u vecini slucajeva ne i nadam se da se niko nece ljutiti zbog toga. Kada na Google-u ukucate par reci iz teme koja vas zanima i u produzetku ukucate blog Vesne Mihajlovic, automatski vam se pokazu svi tekstovi srodnih tema koje sam stavila na blog, tako vam je jednostavnije doci do zeljene informacije. Neke informacije iz ove oblasti se mogu usmenim putem preneti, pismenim malo teze i verujte ipak je potrebno da se osnovno znanje o toj tehnici, pomoci i samopomoci dobije na seminarima koji se odrzavaju na teritoriji bivse Jugoslavije, Rijeka, Zagreb, Beograd i jos mnogo vecih i manjih mesta, bitno je da ima dovoljan broj kandidata i oni koji trebaju stici ce do vas. U kontaktu sam sa osobama koje su osposobljene za prenos znanja iz te oblasti i nije nikakav problem da se sa njima stupi u kontakt. Sada je doslo vreme da sve sto pozelimo mozemo i da ostvarimo i ne kaze se dzaba „pazi sta mislis moglo bi da ti se i ostvari“ (bilo lose, bilo dobro, zavisi sta i kako mislimo). Zbog toga vam savetujem da se ne igrate i drugima ne pozelite nesto lose, jer ce kosmos brzinom svetlosti da vam to vrati uvecano, trostruko… Sve sto odasiljemo, to nam se i vraca, zbog toga je bolje da smo pozitivni i da nam se dobro vraca. Nase misli su energija koju mozemo upotrebiti kao lek ali i kao oruzje…i na kraju nam se sve to opet vrati kao bumerang. Naravno, ako se ne kosi sa kosmickim/bozanskim principima onda smo na pravom putu da to dobro i prizovemo u svoj zivot. Tehnologija Grigorija Grabovoia je cudo i verujte da regeneracija organa je ostvariva, pa cak i oni organi koji su odstranjeni hirurskim putem, to je nasa buducnost i nije ni cudo da se na to bune oni kojima takva vest ne ide u prilog, a ko su oni, malo razmislite pa ce vam se samo kazati. Dokazano je da na mestu odstranjenog organa ostaje hologram sa zapisima/energetski zapis o tom organu i verujte tu se cuda desavaju. Prosla sam i sama taj seminar i svakodnevno vezbam, citam, ucim, radim na usavrsavanju tog znanja i ima rezultata verujte, cak i tamo gde su lekari digli ruke…Na Facebook-u sam napisala par kratkih tekstova iz ove metode kako pomoci sebi i drugom, ali sve se ne moze na taj nacin preneti verujte i zbog toga postoje visednevni seminari na kojima dobijete mnoooogo informacija i „alatki“ za rad sa tom metodom. Rad se odvija mentalnim putem, postoje sifre/brojcani nizovi za svaku bolest i ko nauci sa njima baratati taj nikada vise nece biti bolestan. Usput radimo na svom karakteru, smanjujemo i transformisemo, menjamo sve nase negativne parametre sa pozitivnim/dobrim, jer bez dobrog dusevnog, postenog i nadasve samilosnog coveka nema dobrog lekara niti iscelitelja. U sve to se ukljucuje i aspekt nase duse i znamo sve sto radimo i zelimo drugome da nam se to trostruko vraca u razlicitim oblicima kao bumerang. U Beogradu se snalazimo medjusobno za knjige, skripte i sve ostalo sto je iz te oblasti, ljudi se jako trude, prevode, dele i nekako se snalazimo. Postoji i site Grigorija Grabovoia za one koji su prosli seminare gde de mogu dobiti sve informacije. Tu tehniku treba nesebicno siriti i pokazati ljudima kako da rade sa njom. Pokusacu neke stvari preneti i dati osnovna uputstva ovde u komentaru samo da ‘uhvatim’ malo vremena. O cudesnim iscelenjima, regeneraciji i uskrsnucima sa ovom metodom postoji i knjiga, ali ja je nisam jos imala u rukama i ne mogu u to ime nista reci, ali mogla bih prepricati neke informacije koje sam cula od osobe koja je bila u Rusiji i u kontaktu sa njima, jer postoje vise osoba koji su bliski saradnici G.Grabovoia…. Sve sto budem mogla, znala i smela da stavim ovde na blog, stavicu, jer moja jedina zelja je pomoci svima. Jos jednom da naglasim za sve one zlobnike koji bi me najradje maknuli odavde, nisam ni od koga placena za ovo sto radim, ne pripadam nikome, a nisam cak ni u radnom odnosu i pored „bitke“ koju „bijem’ sa mojim ukucanima, jer sam sva, vise vasa nego njihova, ali ja imam cilj da na neki nacin priblizim ljudima sve ono sto bi im moglo pomoci, ukazati, pokazati…Greske svuda postoje i niko nije savrsen pa tako ni ja. Sve vas lepo pozdravljam i zelim svako dobro od srca, Vesna ..:)
  P.S. Goga, ima tekst na tu temu ovde na blogu, hvala u svakom slucaju…https://vesnamihajlovicblog.wordpress.com/2012/02/16/dr-gerson-terapija-otkrijte-kako-stres-uzrokuje-rak-i-kako-da-se-leci-u-okviru-gerson-programa-ishrane/

 5. Super, kad imas vremena „razbacuj“ sto vise mozes materijala od Grabovoi-a. On je izuzetan covek u svakom pogledu. Covek ocigledno ima karmu koja je procistena sveg negativnog, ima otvoreno trece oko, celovito moze da komunicira sa svojom dusom, duhom i svesti/potsvesti i tako moze menjati svoju okolinu, moze da prima frekvencije buducnosti i biti vidovit, pa cak moze i materijalizirati po nekim spisama. Ovaj covek zasluzuje nasu paznju, jer je „full package“.

 6. za zdravje u momentu19751

  GG: -vječan život: 39718514; potpuna sloboda: 721498175; objektivno viđenje: 887219454218; nova kolektivna svjest: 915777918934198; sloboda od globalne katastrofe: 98818891; idealna budučnost: 813791; rješenje problema za 10 godina unaprijed: 189317514; fiksacija rezultata: 91738919

 7. Ovde su vam brojevi, ali su na engleskom. Imam knjigu na nasem jeziku, ali ne i u elektronskom obliku. Oni koji zele raditi sa tim brojevima, bilo bi dobro da se na neki nacin informisu kako se sa njima radi i sama sam prosla kroz seminar samo da bi znala kako baratati sa njima i verujte da je ovo tehnika koja obnavlja regenerise sve organe u ljudskom telu, vaskrsava… Srecno/sretno

  – SIFARNIK GRIGORIA GRABOVOIA

  http://www.neologicaltech.com/SearchResults.asp?Cat=62

  http://www.scribd.com/doc/101919999/Sifarnik-G-G

 8. Kad covjek pogleda neke stvari uzimimo da uspijemo mi svi ovladati energetsko-infomacijskim tehnikama podmladimo se desi se CUDO CAK NE UMREMO GDJE BI MI SVI ZIVJELI OVDJE NA FIZICKOJ RAVNI SVIJET JE MALEN IMA NAS VEC 6 MILJARDI BESMRTONOST BI ONEMOGUCILA OPSTANAK ZEMLJE ZANIMA ME OVO FUTURISTICKO -UTOPIJSKO PITANJE TKO ZNA ODGOVOR

 9. A gdje sada živimo? Svijet je malen? Ljudi su trošak? Predlažem da ispitaš svoje misli. Zemlja je nekad bila ravna ploča i bila je manja, onda je postala kugla pa se je povećala, možda se opet poveća, ako mi proširimo svoj um.

 10. Svi se interesuju za brojeve, a brojevi su gore vec stavljeni.Evo jos jednom brojeve/kodove http://www.neologicaltech.com/SearchResults.asp?Cat=62
  Ostale brojeve koji nisu u knjizi dobijemo na Grabovojevom sajtu, ili jedan preko drugoga, medjusobno se snalazimo… 😀

  1.VIDEO – Trnoviti put Grigoria Grabovoia [dio 1]
  http://www.youtube.com/watch?v=5HGoIFEubtk
  2.VIDEO – Trnoviti put Grigoria Grabovoia [dio2]
  http://www.youtube.com/watch?v=DAjOuHeHs2U
  4.VIDEO – Trnoviti put Grigoria Grabovoia [dio 4]
  http://www.youtube.com/watch?v=RmFJcdTZEag

  Grigori Petrovič Grabavoj – Večna mladost
  http://www.vecnamladost1489999.com/grigori-petrovic-grabovoj/

 11. Povratni ping: NOVO – ТEHNOLOGIJE NOVE SVESTI G.G. – PREDAVANJA I SEMINARI | Blog Vesne Mihajlović

 12. Vesna… fantastican svetlosni radnik . Opis odlican . Sve pohvale za rad jer Vas pratim dugo i citam Vas blog koji je neopisivo koristan.Povodom ove price zelim reci da metode treba vezbati i nisu tako lake kao sto se cini .Osnovno je da prodjete bazni kurs gde se uci vizualizacija , koju mnogi ne mogu uspostaviti .Znam iz iskustva sa seminara da se ekrani unutrasnjeg vidjenja ne otvaraju svakom u isto vreme …Svi traze nizove brojeva za ono sto im odgovara ali niko ne zna sta dalje, kad dobiju taj niz ..jer brojeve ne krijemo a obuku bih poverila samo predavacima Petrov Fonda. Vezbe se trenutno rade u Norma centru u Beogradu, osnivac je Aleksandra Knez Milojkovic…pa koga zanima rad sa nizovima ne mora biti samouk i sumnjati dali radi ispravno ili ne …Svetlosni pozdrav Antonija

 13. Vesna da li postoji mogucnost da stupim u kontakt sa Vama. Veoma me interesuje metod samoizlecenja i regenracije o kojem pricate i pisete. Takodje, bih volela da se raspitam i o seminarima koji se realizuju i svim vrstama obuke na ovu temu, a vidim da Vi vec imate nekog iskustva u tom domenu.
  Srdacan pozdrav, Ivana

 14. VESNA PISEM VELIKA SLOVA RADI VAZNOSTI .LICNO BIH VOLIO ODGOVOR OD TEBE POSTO SI VIDIM BILA NA SEMINARU ILI OD NEKOG TKO SE OVIM TEHNOLOGIJAMA SVESTI BAVI DUZI NIZ MESECI ILI GODINA. ZASTO OVO PITAM OCIGLEDNO JE DA JE DOTICNI DOKTRO GRABOVOIJ AKADEMIK SKOLOVAN COVEK UZ NJEGA KOLIKO CITAM SKOLOVANI LJUDI I PO DVA FAKULTETA IZ RUSIJE SVETA ITD . MEDJUTIM TREBA STVARI POSTAVITI U REALNOST AKO SE NETKO BAVI TIM TEHNOLOGIMAM INFORMACIONO -ASOCIJATIVNIM KOLIKO ON ILI ONA I VERUJE U LJUDE IMA OTVORENOST LJUDSKOG SRCANOST KOLIKO JE ON U STVARI U MOGUCNOSTI DA PROMENI PRVO OKOLINU KOJA DRUGACIJE MISLI VI NE MOZETE NATERATI NEKOG NA VASA MILSJENJA.DRUGO NE MOZEMO BITI SVI SVECI ISCJELITELJI TO JE NEMOGUCE LJUDI SE RADJAJU S RAZLICITM SPOSOBNOSTIMA U RAZLICITIM SU DRUSTVENO SOCIJALNIM OKRUZENJIMA I MATERIJALNIM. TAKODJER NIVIDOVITOST SE NE MOZE POSTICI TAKO U INDIJI 30 GODINA I VISE NEKU USPIJU RAZIVTI TE PERCEPCIJE NACINOM ZIVOTA PREHRANOM ASKETSKIM ZIVOTOM ITD . OVDE JE ZANIMLJIVO TO JEDNA RECENICA U SAVETIMA LICENCIRANIH GRABOVOIJEVIH UCITELJA UCITE TEHNOLOGIJE DA BI ISCJELJILI SEBE A POTOM MOZETE DRUGE ISCJELJIVATI AKO JE TAKO UZMIMO ZENU ILI MUSKARCA U 4 STEPENU KARCINOMA KRVI ILI MOZGA DOK BIH NETKO NAUCIO TE TEHNOLOGIJE SVE OD TRI NAUCNIKA A I ODREDJENI SEMINARI ZA PROSECNOG BALKANCA SU SKUPI OSOBA KOJA IMA RAK BILA BLIZA ILI POZNANIK BI ODAVNO UMRLI.BUDIMO OTVORENI AKO ZELITE DA OVAJ SAJT KAKO VI TVRDITE VESNA TREBA DA POMAGA LJUDIMA JER PRETPOSTAVLJAM NA OVOM SAJTU SU LJUDI ILI BOLESNI KOJI TRAZE POMOC ILI ONI KOJI B I POBOLJSALI ZIVOT BILI SRECNI JI ZDRAVIJI. AKO JE TAKO KAO STO SAM NAVEO U OVOJ RECENICI GORE ZASTO ONDA KOD LJUDI U KARCINOMIMA DIREKTNO ILI GRABOVOIJ ILI OSTALA DVA NAUCNIKA NE POMAZU TIM LJUDIMA TELPATSKI NA DALJINU RADU I VRSE UNISTAVANJE RAKA U ORGANIZMU.JER ONI BI TO BRZE IZVRSILI JER SU NA NIVOU OD ONOG KOJI UCI MESECIMA ILI GODINAMA. SMATRAM DA OVA UCENJA PO MOM MISLJENJU MOGU POMOCI DELIMICNUO JER COVEK AKO USMERI SVOJU SVEST U SEBE VIZUALIZRIA POZITIVNO MISLI SIGURNO SE BOLJE OSECA I STANICE U TELU BOLJE REAGUJU MEDJUTIM AKO SE GOVORI O CUDIMA U OVIM TEHNILOGIJAMA DAJ VEC JEDNOM POKAZITE TE SNIMKE SLIKE IZLECENIH LJUDI NJIHOVE KRVNE SLIKE PRIJE I POSLE BILO KOG RAKA SNIMSKE ORGANA U TELU KOJE NEDOSTAJU KA O I REGENERIRANIH ORGANA SNIMSKE PODMLADJENIH LJUDI OD 60 DA IZGLEDA KAO OD 30 ITD. KAD SETO ZVANICNO POKAZE U VELIKIM BROJKAMA I MOGUCNOSTI LICENCIRANIH UCITELJA DA LECE NA DALJINU CAK ONDA IMAMO REVOLUCIJU I EVOLUCIJU LJUDSKE SVESTI OVAKO SVE TO OSTAJE NA PRICI ZAKULISANO I NEDOKAZANO I IPAK U C OVEKU STVARA SUMNJU.NE MOZES VEROVATI NECEM SKOZ AKO NEMAS REZULTATA VIDLJIVI U TVARNOM SVETU SVE OSTAJE U MASTI.

 15. VIDIM DA NEMA RAZUMNI KOMENTAR I SAVET NA MOJ TEKST.RECI CU PAR MOJIH SAVETA VAMA VESNA I NE BIH ZELIO DA ME SHVATITE DA IMAM NESTO PROTIV VAS VASEG RADA ILI NE ZNAM CEGA JER KAKO KAZETE SAMI PROVODITE VISE VREMENA O OVIM TEMAMA NAZOVITE ALTERNATIVNIM NEGO S FAMILIJOM KUCI. AKO VEC STE BILI NA TOLIKO 600 SEMINARA PRETPOSTAVLJAM IMATE I GODINA ONDA PISITE ISTINE O ALTERNATIVI U SMISLU TKO TACNO ISCJELJUJE OD SVIH TIG GARBINIJA KUSECA GRIGORIJA GRABOVOJA I SLICNIH O KOJIMA PISETE NA OVIM SAJTOVIMA.JER NEMA SMISLA GOVORITI O NEKIM CUDOTVORCIMA AKO NEMA REZULTATA I PISATI O KOJEKAVIM PETIM DIMENZIJAMA VANZEMALJCIMA I SLICNO AKO NEMATE DOKAZE SLIKE I OSTALO.AKO GOVORIMO O ISCJELILJTEIMA NAVEDITE KONKRETNO TACNE DOKAZE TKO OD TIH LJUDI LIJECI NE IZLIJECUJE ILI PRODAJE MAGLU S SLIKAMA IZLIJECENIH KARCINOMA SVIH VRSTA U SVIM FAZAMA I NA TAJ NACIN MOZETE NEKOM TKO MOZDA GLEDA OVAJ SAJT POMOCI U SUPROTNOM SVO VASE PISANJE NEMA UOPSTE IKAKVOG SMISLA.REKLA KAZALA KOJEKAVE TEHNIKE BEZ ZIVIH REZULTATA SLIKA KLINICKIH DOKAZAILI LJUDI. SVE OSTALO JE CISTA GLUPOST I NISTA VISE. DANAS SE TAKO VARA LIJEPIM RJECIMA SLIKAMA KOJEKAVIM SEMINARIMA DA JE POPLAVA TIH BUDALA KOLIKO SRCE ZELI. JEDINO TAKO PO MOM MISLJENJU VAS SAJT IMA SMISLA KAD VEC STE ZAKO0RACILI U PODRUCJE ALTERNATIVE. DO TAD LIJEP POZDRAV VAMA

  • Vrlo zanimljivo! Koliko dokaza i rezultata je potrebno da bi Tomo počeo da vjeruje..?
   Ali kad smo već kod dokaza. Ljudi dolaze kod „alternativaca“ kada službena ili aktualna medicina odkaže ili nema odgovora i ne može ništa učiniti…. A onda se od alternativaca očekuju „čuda“, koja su uvijek „sumnjiva“ kada se analiziraju kroz usta tih nevjernih Tomi. Dokazi su traženi i u ona vremena, kada su stizala prva saznanja o tome da se zemlja vrti. Usput rečeno, ništa se nije promijenilo. Oni isti čuvari naučne „ukalupljenosti“ koji održavaju vatru lomače, na kojoj su spaljivali prije, i dan danas na tu istu vatru bacaju sve što pokuša da proviri iz tih zabravljenih kalupa.
   Ovo komentarišem jer imam jak razlog.
   Osobno sam pohađao kurseve po učenju Petrova i Gabravoja. Usavršavao sam se kod Petrova osobno. Sva ta znanja i tehnologije su odraz novog vremena, gdje će se postojeći Zdravstveni i obrazovni sistemi morati „transformirati“. Naravno, najbolnije će biti za Farmaceutske „gigante“, koji će kroz određeno vrijeme izgubiti većinu „klijentele“.
   Ono što je najvažnije, te nove tehnologije djeluju. Ja sam to isprobao na sebi i drugima. To djeluje… Što bi rekao onaj što ga spališe na lomači: Ipak se vrti…
   Razlika između onoga vremena i ovoga je u tome, što se je sve ubrzalo… Sada se za 10 godina dese promjene, koje su u ono vrijeme trebale stotine godina.
   Nadam se da će čuvari vatre na lomačama još za svog života završiti na „stubu srama“ ako ih nekako drugačije ne pregazi vrijeme.

   Milorad

   • Milorade ili Vesna na koji nacin je moguce stupiti u kontakt sa Vama, vrlo me interesuje ovo so cemu pisete.. Da li je moguce dobiti vasu email adresu kako bismo se culi? Ne znam kako to tacno funkcionise na ovim blogovima. 🙂
    Puno lepih pozdrava od Ivane

 16. Ja se izvinjavam svima, ali, moje je da vam pruzim informaciju gde se sta nalazi, desava, a na vama je da to nadjete, proverite, isprobate. Nikome nista ne nudim, ne namecem i ne forsiram. Nisam lekar ortodoksne medicine, ali me alternativa jako privlaci od kada znam za sebe, tome sam i posvetila citav moj zivot, uceci i razvijajuci moje unutrasnje potencijale. Na blogu ne drzim seminare i ne zelim ni sa cim da ugrozim bilo ciji zivot, svako je odgovoran za sebe i svoje postupke. Iskreno ja i dalje ucim i ne zadovoljavam se sa postojecim stanjem…Sada sam zavrsila Kvantnu Transformaciju i isceliteljsku tehniku BARSA koja je fantasticna, koja cuda cini, koja na licu mesta brise sve negativne programe u coveku i dolazi do isceljenja. Upravo sam se vratila sa puta, bila sam jedno vreme odsutna i radila sam, odnosno poklanjala, radila na ljudima, vezbala i rezultata ima vidljivih vec posle dan dva. Ljudi su sokirani, npr. godinama pijuci tablete protiv visokog pritiska, od jednom im se pritisak regulise i nemaju potrebu vise piti tablete i tako vec dvadeset i nesto dana. Visokog pritiska vise nema i jos mnogo drugih stvari, odnosno bolesti se uz put regulise, kao sto je dugogodisnji svrab po telu, kako su lekari rekli od neke alergije… Mnogo raznih primera bih mogla navesti koje sam radila. Onaj koga interesuje, na internetu ima sve informavcije o svemu sto ga interesuje i doci ce do rezultata. nude se razni seminari, radionice, kursevi pa izvolite. Ceo zivot ucim i placam, i niko me ne pita da li imam ili nemam, snalazim se kako znam i umem samo da dodjem do onoga sto zelim i sto volim da radim. Oni nezadovoljnici koji nisu zadovoljni mojim radom ovde na blogu, ja im stvarno ne mogu pomoci, ne preostaje im nista drugo, ili da se pomire sa cinjenicnim stanjem, ili da promene blog da se ovde vise ne muce, ni sebe, ali ni mene. Srecno svima od srca.. 😀

  P.S. Zaboravih napisati poruku za „Zen“ Ne brinite se vi za moj rejting i ovaj blog. Ljudi nisu ovce i tacno mogu sami prosuditi sta njima odgovara, a sta ne i bez ovakvih dusebriznika kao sto ste vi. Svako uzima tacno ono sto mu odgovara i zar ne znate da se nista, ali bas nista, ne desava slucajno u ovom nasem zivotu, tako ni to. Lep pozdrav i brinite se vi o sebi, zivite svoj zivot a u tudji se ne dirajte i verujte bicete srecniji.. 😀

 17. MILOrade hvala na tvojim misljenjima.Dozvoli da postavim pitanje ovako licno sam se bavio alternativom prvo kao radoznali covek tko ne zeli vise energije ljubavi srece na svetu bio bi lud zar ne.Da sad ovde ne komentarisem puno jer sam u gornjem redu pitao tacno one koji znaju da citaju ako znaju.Prijatelju dragi puno je po svetu takvih iscjelitelja nevazno tko su uzgred ipak sa mi fakultwetskih obrazovan da u bas sve verujem.Nemoj nekog nazivati neverni toma ako do kraja nemas odgovore na neka pitanja.Prvo licno sam kontaktirao stom svetlanom novak dipl ekonomisticom i nemam bas dobro misljenje o njoj a ona je licencirani jedan od ucitelja ove metode u svetu.Znas dnassu puno sajtovi po svetu svega i svatko se reklamira po onoj slika toboze svedocenja ljudi koji su prosli seminare knjige itd.Ja tebe licno pitam ovo imam jednu knjigu o grabovoiju obnavljanje covjecjeg organzima preko brojeva u njoj pise praktikat moze delovati na isceljenje nekog drugo zasto ti svetlana kad ih se pita grabovoj petrov vjaceslav ili tko vec ne deluje ma bolesne neke ljude koji npr imaju kancer 4 stepena kako kaze svetlana.Dapace ona kaze moraju sami koje gluposti ako si iscjelitelj lleci nekog jer taj nema nivo svesti kao ti recimo uvezbanu godinama ako si 4 godine to vezbao recimo npr.Drugo pitanje jel moguce od tolikog broja ljudi u Srbiji ili po svetu da nigde nema dokaza daj jednom nek pokazu zenu devojku muskarca koji nema zuba slikana usna supljina i taj zub koji naraste tehnologijom svesti bilo njega samog da vezba na sebi ili grabovoija da deluje da vidimo KONACNO ISTINU DAL IMA SLIKA REGENERIRANIH ORGANA JASNO SLIKA ORGANA KAD GA NEMA I KAD GA IMA NE NEKE ADOBE PHOTOSHOP TEHNIKE CRVENE SLIKE I BELOM PODLOGOM I SKROZ CRVENE SLIKE ORGANA.Ovako tvoji komentati nemaju potvrdu koliko znam na zvanicmom sajtu vecne mladosti nema tih slika jasnih s dokazima i pecatom odredjenih medicinskih ustanova .Postedi se te price famaracije to znamo
  ali zar alternativci ne varaju poput faramacije istim obimom i KOLICINOM.Jos jedan dokaz zasto svi oni od svetlane ljubice i ostalih se e podmlade da vidimo tu njihovu caroliju i magiju kad se pokaze moc istine TIH TEHNOLOGIJA ONDA JE ISTINA DOKAZANA OVAKO SAMO PRICE PREKO WEB SAJTOVA SLIKE SEMINARI KNJIGE U UPROSCENO DIZANJE PARA UGLAVNOM BOLESNIM LJUDIMA.Ako netko ima dogovor rado bih licno vezbao te tehnologije u punom obimu ovako je samo prica za pricanje

 18. Dragi moj „Zen“ (nadam se da je to ime koje koristiš ovako na netu, ali ipak je mnogo simbolično)
  Napisao si nekoliko tvrdnji, koje su za diskusiju i nekoliko paušalnih (subjektivnih) ocjena i mišljenja, koji baziraju na negativnim iskustvima i na negativnim konceptima i ubjeđenjima, koji su sveprisutni u našem kritički raspoloženom,“demokratsko-malograđanskom javnom mišljenju.
  Tvrdiš da si se kao radoznao čovjek bavio alternativom…. To je vrlo širok pojam, ali ako ga svedemo na temu o kojoj pišemo, onda ne možemo preko činjenice da, baviti se alternativom te vrste, zahtijeva „Kritičnu Masu“.. vlastite samointegrisanosti, što znači da čovjek, koji nema povezan svoj racionalni intelekt sa iracionalnim dijelom sebe, tj. onog dijela sebe koji se naziva duša, ne može razumjeti cjelovitost čovjeka i samim tim ne može biti uspješan u „bavljenju alternativom“ i onda zbog neuspjeha koji su posledica nerazumijevanja „jezika duše“ i teme o kojoj je riječ, pribjegava kritičnom odnosu do materije i traži „krivicu za svoje neuspjehe“, na drugoj strani.
  Dakle za baviti se alternativom, nije dovoljno biti „radoznao“ i načitan duhovnom literaturom, kojom smo preplavljeni. Za „baviti“ se alternativom je potrebno prije svega biti samointegrisan ili duhovno ujedinjen u samom sebi i imati „nekoliko“ osjećaja više od osnovnih pet sa kojima funkcionišemo u ovom materijalnom svijetu. Što znači, da sa tim dodatnim osjećajima možemo osjetiti emocije, misli, tjelesne osjećaje i druga stanja osobe kojoj pokušavamo pomoći. Ako toga nema, onda možemo birati između priznanja neuspjeha i traženja krivaca za naš neuspjeh izvan nas samih.
  Vrlo važno je razumjeti i prihvatiti bolesti kao posljedicu sveukupnih odnosa, djelovanja, mišljenja i osjećanja svijeta oko nas i nas samih kao sastavni dio toga svijeta, koji je naše tijelo, čija ćelija smo mi. Pokušaj zamisliti kako izgleda jedna od tvojih ćelija koja nije zadovoljna sa svojim statusom u tvom tijelu i koja pokušava na svaki način djelovati protiv tijela čiji sastavni dio je. Uporedi to sa stanjem zdravlja ljudi u našem individulalističko-naučno-tehnološkom društvu i upitaj se zašto imamo toliko oboljelih od raka. Hoću da kažem da, neke naše ćelije koje „slušaju“ naš svakodnevni negativizam, počinju da „protestuju i malo po malo postaju kancerogene i kao što se događa u društvu, kada ljudi protestuju i kada protesti postanu nekontrolisani… dolazi do revolucije i promjene sistema. U tjelu čovjeka poslije takve revolucije dolazi do neke vrste samouništenja tijela.
  I kako liječiti te ćelije koje su negativno raspoložene do vlastitog tijela???? jedini ispravan način je da im „nekako“ prenesemo pozitivne informacije ljubavi i jedinstva, da bi „ponovno“ prihvatile svoju ulogu u tijelu i počele „raditi“ to što je njihovo poslanstvo…….
  Nadam se da si razimijo moju dobronamjernost, kroz ovaj pokušaj da ti prenesem moj pogled na „pomagati čovjeku“.
  Zato ne bih komentarisao ono što pričaš o svom iskustvu sa Svetlanom i sa ostalima, koji samo gledaju kako „izvući“ pare jadnim bolesnicima. Naš moto je, ne gledati na onoga koji priča, već slušati i čuti „šta“ priča. Jer nauka nije niti izdaleka rekla zadnju riječ. Ove nove tehnologije od Petrova i Gabravoja se polako približavaju onome što savremena nauka već zna i tako će uskoro doći do neke vrste zajedničkog djelovanja najprije u interesu čovjeka. To da će u tom procesu pasti mnogi koji se oslonjaju na ego, je logična posledica odumiranja nepotrebnog i nefunkcionalnog tkiva novog društva.
  I kada me pitaš za rezultate…. Imamo ih mnogo. Nama nije stalo do toga da to svi znaju. Nama je važno da mi znamo i da zna poneko od onih kojima smo pomogli. Kada govorim u množini, govorim o sebi i o mojoj ženi jer radimo zajedno i imamo naš neprofitni zavod preko koga prenosimo nova-stara znanja i pomažemo ljudima sa jedinom namjerom da svjetlo svjesnosti posvijetli u svaki „razum“ i da svakim danom imamo sve više srećnih i zdrvih ljudi koji počinju vjerovati da su stvarno bili stvoreni po slici i prilici našeg tvorca i da imaju sve kvalitete svoga „oca“. Nama nije potrebna reklama, jer ne živimo od toga.
  Zato ponavljam. „Ipak se vrti“.

  Milorad

 19. MILORADE HVALA NA ODGOVORU NE ZAMJERI NA VELIKIM SLOVIMA RECIMO DA ZELIM DA PISEM CITKO I PREGLEDNO NE GLASNO KAKO BI NEKI TUMACILI OVA SLOVA NITI SE NA NIKOM NE DEREM. TO STO TI PRICAS MNOGO SAM SE NASLUSAO I VIDIO U ZIVOTU. NISAM DODUSE PUNO STAR RECIMO DOVOLJNO NISAM NI GLUP IPAK IMAM NEKU FAKULTETSKU DIPLOMU NECEG NIJE VAZNO.STO SE TICE ALTERNATIVE RECIMO DA SAM IMAO NEKA USKUSTVA POZITIVNA NIJE VAZNO TE UNUTARNJE SVESTI. PISES NASIROKO I RAZUMEM DA DRUSTVO U KOJEM ZIVIMO JE U KRIZU DUHOVNOSTI ODAVNO MATERIJALIZMA OVIH ZADNJIH 20 GODINA RECIMO SVETSKE KRIZE .NE PITAM TE JA O SIROKOJ PRICI ZNAS NITKO NIJE MOGAO MENJATI SVET MNOGI SU POKUSALI ISUS BUDA MAHARISHI MAHES YOGI S SVOJIM POKRETOM TM KOJI JE INACE BIO DIPL TJ DOKTOR FIZIKE PO STRU CI NISU USPELI NE VERUJEM NI DA CES TI NITI VECNA MLADOST. DRAGI PRIJATELJU RAZUMEM DA TI I ZENA ZELITE ZIVETI OD NECEG KRIZA JE RECESIJA ALI MENE ZANIMA BIT NEMA SE TU STA KRITI KAKO PISES MALI BROJ LJUDI JE IZLECEN I KOD NJIH JE CUDO. CUDO NAZOVI TO TAKO NIJE KRIO ISUS HRIST KAD JE DIZAO MRTVE I LECIO BOLESNE .NAZALOST NEMATE REZULTATA OPIPLJIVIH SLIKAMA FOTOGRAFIJAMA I ZIVIM PRIMERIMA OSTAVIMO MOJ EGO NISAM SVETAC SVOJE GRESKE BIH I PRIZNAO AKO BIH SE S NEKIM PRORJECKAO TO JE OSOBINA ZIVOG COVEKA KAKO KAZE SRI CHINMOJ MOZEMO MENJATI JEDINO SEBE NE SVET.ALI ZASTO NEMAS DOKAZA O REGENERACIJI ZUBA ORGANA LECENJA KANCERA 4 STEPENA I DA NE NABRAJAM DALJE.ZASTO GRABOVOIJ KOJI KAZE DA JE ISUS NE LECI BOLESNE. IDES SIROKO TO ME NE INTE RESIRA NEMA DOKAZA DA TO MOZE DOISTA KAD SI OTISAO SIROKO PROMENITI SVET.
  KAKO TVRDITE NA VASEM SAJTU PAZI PISE NA SAJTU VECNE MLADOSTI NE STARITI NE UMRETI NE BOLOVATI. JA IDEM OD ONE NAPRAVI SAD AKO MOGU NEKOM AKO NE MOGU NECU ODMACI I PO ONOJ DRAGI BOZE CUVAJ ME SAD AKO TE IMA. SVATKO DOBRO TI ZELIM

 20. Žalostan sam kada sretnem nekoga, ko ima „falkutetsko“ obrazovanje i diplomu, i čita tako površno i već ide brzopleto odgovarati (ponavljati svoju istinu).
  Tamo sam jasno napisao da ne živimo od toga rada.
  Dalje…. Površnost se vidi i iz toga što nisi razumijo što to znači „Samiintegrisanost“ i (“ imati “nekoliko” osjećaja više od osnovnih pet sa kojima funkcionišemo u ovom materijalnom svijetu“), što mi govori da ti ne razumiješ jezik kojim ti pokušavam nešto reći, odnosno, nedostaju ti „osjećaji“ da bi to osjetio i prepoznao….
  Također si pogrešno shvatio da je sajt „Večna mladost“ moj sajt. iako sam rekao da: „Zato ne bih komentarisao ono što pričaš o svom iskustvu sa Svetlanom i sa ostalima, koji samo gledaju kako “izvući” pare jadnim bolesnicima“.
  Nivo na kome ti funkcionišeš ti jednostavno ne dozvoljava da bi shvatio područje koje komentarišeš i kritikuješ.
  Ništa loše ne mislim o tebi lično. Ali prije nego što se odlučiš brzopleto reagovati, pokušaj vidjeti gdje si i pokušaj shvatiti da sva kritičnost koja je usmjerena prema svemu gore navedenom, nije ništa drugo nego, ogledalo u kome se vidi sva negativnost, neprihvatanje sebe i nezadovoljstvo koje je nagomilano u tebi i ne dozvoljava ti da vidiš ono što je pozitivno. A toga ima mnogo: živ si, imaš kompjuter da možeš pisati i komentarisati ponekad i stvari koje ne razumiješ, imaš diplomu koja te vjerovatno ne čini sretnim. Imaš mnogo toga a ipak si mnogo negativno usmjeren…..
  Koliko razumijem dosta si toga pročitao, ali vidim da je to površno.
  A što se rezultata tiče, kao što sam već pisao, nemamo potrebe da se o njima priča na način kao što ti pokušavaš (nesvjesno) podmetati kukavičije jaje.
  Nešto se može pročitati na http://www.pikapunto.net/pp/index.php?option=com_content&view=article&id=21&Itemid=124&lang=sl
  Mnogo više rezultata imamo u našoj neobjavljenoj knjizi ISKUSTAVA koju nam svakodnevno dopunjavaju naši prijatelji kojima smo pomagali da prepoznaju svoju bolest kao rezultat svoga „života“ i kojima smo pokazali kako se nesvjesno činjenje transformiše u budno, svjesno i aktivno kreiranje svoje svakodnevice.
  Ali kao što rekoh, za to je potrebno nekoliko osjećaja više od uobičajenih i pozitivna usmjerenost ka samointegraciji…

  Milorad

 21. MILORADE OPET PISEM VELIKA SLOVA RADI CITLJIVOSTI .I OPET KAZEM HVALA NA TVOJIM ODGOVORIMA GORE NAPISANIM U TVOM TEKSTU.DRAGI PRIJATELJU DOBRO ZNAM O KOME I STO PRICAM I DOBRO RAZUMEM STO GOVORIS ZA TVOJU INFOMACIJU MALO SAM DUBLJE U ALTERNATIVI OSIM CITANJA.STO SE TICE NEGATIVNOSTI TO SVATKO IMA I JEDNU I DRUGU STRANU SEBE.ALI TI MI UPORNO NE MOZES ODGOVORITI TACNO NA MOJE PITANJE PA ZAOBILZIS OKOLNIM PUTEM TRAZECI ODGOVOR.NARAVNO DA ODREDJENE STVARI SE RAZLUCUJU RAZUMOM TO O CEMU TI PRICAS DOBRO MI JE LICNO POZNATO IAKO HVALA BOGU NISAM BOLESTAN DA BI TO SPOZNAO.ZNAS KAD NETKO IMA ISKUSTVA NIJE GA LAKO PREVESLATI.DA PRECIZIRAMO STO SI TI HTIO RECI DA VI ZELITE POMOCI UGLAVNOM BOLESNIM LJUDIMA TO JE U REDU TO TREBA RADITI SVATKO U SKLADU S SVOJIM MOGUCNOSTIMA TO VI RADITE RECIMO ALI TO CINE I BOLNICE I IMAJU VISE ZNANJA OD VAS U TOME I TAMO JE TIM LJUDIMA MESTO.AKO NE MOZETE ISCJELITI LJUDE STO NE MOZETE JER SE VIDI NE SAMO PO TVOM TEKSTU NEGO I DOKAZIMA KOJE NEMATE DA IH IMA NE BI IH KRILI OD TOLIKO LJUDI VIDELI BI SE SNIMCI JASNI SLIKE DOKAZI TIH CUDA IZRASTANJE ORGANA KAMO SRECE DA JE TAKO ALI NIJE.UZ TO DRAGI PRIJATELJU NE ZNAM ZA TEBE LICNO VEC GOVORIM O TOM SAJTU VECNA MLADOST STO TI TZV ISCJELITELJI UZIMAJU 560 EVRA 450 EVRA ZA DVA DANA NEKIH PRICA .COVJECE ZAR MISLIS DA JE NETKO GLUP AKO JE INTELIGENTAN I ZDRAV DA TO NE VIDI JADNI LJUDI HVATAJU SE SVAKOG KAD IH MEDICINA PREVARI PA IH I TZV ALERNATIVCI DOKRAJCE U NJIHOVOJ ZADNJOJ NADI GDE JE TU BOG I HUMANOST.UOSTALOM HOCES ISKRENO KAD SAM TU NAZOVI GOSPODJU SVETLANU OVAKO KAO I TEBE PITAO KONKRETNO ZAOBILAZILA JE ODGOVORE I ZNAS STO MI JE LICNO REKLA PAZI DA SAM ENERGETSKI VAMPIR I TI TO ZOVES DUHOVNOSCU. TO STO TI PRICAS RAZUMEM JEDNIM DELOM DA BOLESNOM COVEKU TREBA DATI UTEHU PRICATI LEPE RECI ALI VI PRODAJTE PRICU CUDA PAZI CUDA ISCJELJENJA PROMENE CAK SVETA RASTA ZUBA.NARAVNO DA POZITIVNO COVEK TREBA M ISLITI U SVETU DA ODRZI KOLIKO TOLIKO BALANS.ALI SVETAC SE NE POSTAJE ZA DVA DANA I NARAVNO DA JE LJUBAV BOG ALI I ISTINA JE BOG TJ PRAVDA.I STO JE ISTINA KOD SVIH OVAKVIH I SLICNIH PRICA SLEDECA STO ME UCI ISKUSTVO S OVAKVIM PRICAMA KOD NAZOVI ISCJELITELJA KAD RECES ISTINU ONDA ZAOBILAZITE STVARI PO ONOJ NEMOJ NEGATIVNOST GOVORITI TI PREBACUJETE NA NEKOG RECI TIPA NEGATIVNOST NE MOZES GLEDATI SVET U CELIN I SLICNO TO JE ZA NAIVNE LJUDE I ONI KOJI NE VIDE APSOLUTNO NISTA.STO NE KAZTE KONKRETNO UZIMAMO NOVAC LJUDIMA JER OSTALI SMO BEZ POSLA IZ ODREDJENIH RAZLOGA RECESIJA MLADJI LJUDI ITD VEC PRODAJETE MAGLU LEPIM RECIMA I ZAOBILAZNIM OPUTEVIMA. JA NEMAM LICNO PROTV NIKOG SVATKO NEK ODLUCUJE KOME DAJE NOVAC ALI MOLIO BIH TE KADO NECEM PRICAS ONDA IMAJ DOKAZE.VIDIS JA SEBE NE ZOVEM ISCJELITELJOM U ZIVOTU POMOGAO SAM NEKIM OSOBAMA PREPORUKA BILJNI PREPARATI I NEKI SU OZDRAVILI NEIKIM INVALIDIMA SAM DAO NOVAC I KAD SAM GA IMAO MALO TO SMATRAM LJUDSKIM CINOM LJUBAVI.U VEZI TIH UNUTARNJIH ISKUSTAVA U MEDITACIJI SPOZNAO SAM KAO PROV TRECE OKO I NJEGOVO OTVARANJE DODUSE PRIVREMENO KAO I ISKUSTVO U MEDITACIJI DA DUSA NE UMIRE .OVO NEMA VEZE S NEKIM DUSEVNIM POREMECJAEM VEC MEDITATIVNIM VEZBAMA IAKO AKO NISI ZNAO RAZLIKA IZMEDJU MEDITANTA I DUSEVNOG BOLESNIKA JE MEDITANT UNUTARNJA VIDJENJA KONTROLIRA DODJU I ODU BOLESNIK NAZALOST NE ZATO GA I PROGANJA I NEKI NAZALOST UMRU. DRAGI PRIJATELJU PRODAJETE MAGLU BOLESNIM LJUDIMA NEMOJ SE UVREDITI KRTIIKE SU NEKAD DA LJUDI BUDU BOLJI NE NEGATIVNOSTI NITI IMATE VIDOVITOST NITI MOZETE REGENERIRATI ORGAN NITI MOGU RASTI ZUBI A KOLIKO VIDIM NITI SE MOZETE PODMLADITI.UZGRED SRBIN SAM PRAVOSLAVAC VERNIK DRUGE KULTURE INDIJSKU POSTUJEM VOLIM NEKE STVAR I ALI ZATO NE BEZIM OD PRAVOSLAVLJA KAO STO NEKI TI ISCJELITEJI BEZE VIDIM I RUSKI TZV U TENOLOGIJAMA NOVE SVETI.PRIMETIO SAM JEDAN DETALJ DOTICNOG VJACESLAVA VALJDA JE RUS KOJI DRZI PRSTEN NA LEVOJ RUCI I TO TI GOVORI STO JE TO VI STE IZGLEDA NEKI MASONI -SARLATANI I NISTA VISE.AKO SAM NEKOG UVREDIO STO SAM REKAO ISTINU ILI KRIVO GOVORIM NEK MI OPROSTI LJUDSKI JE GRESITI .KAKO KAZE JEDAN INDIJSKI SVETAC I SVETAC IMA GREHA TREBA MU OPROSTITI.U SVAKOM SLUCAJU LICNO ZELIM TI SRECU I ZDRAVLJE U ZIVOTU.

 22. Vjerujem u duhovne staze i duhovno iscjeljenje, međutim za Grabovoja sam uvjeren da je prevarant. To je čovjek koji je spreman da dobro unovči tuđu nesreću. Osuđen je 2008. na 11 godina zatvora jer je roditeljima za novac obećavao da će im vaskrsnuti djecu. Takvom čovjeku nije mjesto na ovim stranama.

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s