377592_4199520820275_2023742004_n

MLEKO I MLECNI PROIZVODI SU OPASNI PO VASE ZDRAVLJE?

Jeste li se ikada zapitali zbog čega su ljudi jedini sisari koji piju mleko druge vrste? Ili vam ta misao nikada nije pala na um… do sada. Današnje mleko je napumpano hormonima, pruža manje kalcijuma i vitamina D od ostalih izvora i uzrokuje navalu zdravstvenih problema. Mleko sa raznim dodatim ukusima je natrpano beskonačnom količinom šećera; onime s čime se ljudi svakodnevno bore.

Shvatanje opasnosti mlečnih proizvoda i njihovo izbegavanje u što većoj meri može pomoći pri eliminaciji mnogih zdravstvenih problema kao i kod usporavanja pokretanja ranog puberteta kod današnje mlade populacije. Današnje mleko sadrži oko 60 hormona, bezbroj alergena, masnoća, holesterola i postoji mogućnost da uključuje i isključuje gen za rak. Većinu ljudi su učili da moraju piti mleko zbog jakih, zdravih kostiju ali bezbroj druge hrane sadrži više hranjivih materija koje ne sadrže hormone, poput povrća (posebno spanaća, brokolija), kao i divljeg lososa i bademovog/kokosovog mleka. Biljni izvori vitamina D i kalcijuma se mogu apsorbovati na lakši način od onih životinjskog porekla i mnogo su zdraviji za vas. Jedna kriška sira je preterano obrađena, obiluje natrijumom i nije značajan izvor kalcijuma. Jogurt sa dodatim ukusom obično sadrži podugačak spisak sastojaka, uključujući i otrovnu hemikaliju aspartam. Većina se ljudi fokusira na važnost ta dva vitamina, ali magnezijum je izuzetno važan i neophodan za ispravno zdravlje kostiju, a kod većine ljudi postoji njegov nedostatak. Mnogi ljudi veruju da je sojino mleko zdravija alternativa kravljem mleku, ali to nije istina, naročito za žene. Sojino mleko imitira estrogen u ženskom telu, a prevaga estrogena može dovesti do povećanog rizika od razvoja raka dojke, mioma, endometrioze i smanjenog libida. Funkcija štitne žlezde se sojinim proizvodima takođe potiskuje. Bademovo i kokosovo mleko su dve sjajne alternative tradicionalnom kravljem mleku. Oba sadrže velike količine vitamina D i kalcijuma i, za razliku od kravljeg mleka, ne sadrže hormone. Još jedna prednost od korišćenja bademovog/kokosovog mleka je ta da traju duže i ne kvare se tako brzo kao kravlje.

Bademovo ili kokosovo mleko se mogu koristiti u svakodnevnim receptima kao zamena za kravlje mleko, kao što su tostovi, pekarski proizvodi, pasta sa sirom itd, a mogu se pronaći različiti ukusi, kao što su nezaslađena vanila ili tamna čokolada. Ta mleka su minimalno obrađena, ne sadrže zasićene masnoće, veštačke sastojke i uz to su istinski čista.

Današnja hrana nije ono što je nekada bila; preterano je obrađena i hemijski izmenjena kao nikada pre. Moramo se edukovati i zapitati sebe i jedni druge o tome šta stavljamo u naša jela i unosimo u naša tela. Budite otvoreni spram novih stvari koje su zdravije za vas i vašu decu. Važno je napomenuti da bademovo/kokosovo mleko ne bi trebalo davati bebama kao zamena za majčino mleko.

http://www.vestinet.rs/video-2/mleko-i-mlecni-proizvodi-su-opasni-po-vase-zdravlje

6 comments on “MLEKO I MLECNI PROIZVODI SU OPASNI PO VASE ZDRAVLJE?

  1. Dragi čitatelji,
    Sigurno da je mlijeko opasno za zdravlje kad je tretirano kemijski. Zašto kad se pokvari kupljeno mlijeko postane gorko i da moraš pljunuti, a kad se pokvari pravo mlijeko od krave, ovce ili koze postane kiselkasto i pomaže probavu? Evoluirani mačak već na daljinu razumije da ne smije piti kupljeno mlijeko – ali, opet ne svako. Do sada pronašli smo dva mlijeka koja pije mačak – znači dobra su bez kemikalija.

  2. Druga stvar je piti mlijeko od svoje majke, ali to je nemoguće, znamo zašto. Majčino mlijeko je prilagođeno po Prirodnom zakonu za dijete koje je rodila, a ne za dijete druge majke. Po tom principu funkcionira i stablo koje prilagođava limfu po Prirodnom zakonu od pupoljka ili cvijeta pa do slatkog voća. Stablo nema svijest, nema oči, uši, samo DNK u kojem je sve zapisano kao i vrijeme kad će sazreti voće. Po tom principu treba otkriti kako stvoriti lijek za svakog čovjeka posebno. To je PANACEA koju su alkimisti stoljećima tražili i nisu ga pronašli. Sretno svima.

  3. Naslov teksta treba prekoncipirati.Mlijeko od krave koja se hrani prirodno tj. travom i ne jede koncentrate koji su puni hormona i antibiotika,je zdravo i ne može se pokvariti.Ako nije termički obrađeno,mijenja formu,ali ne i hranjivost.Vi koji živite u gradovima,sve što kupite u trgovini,jednako je zagađeno.ako kupite kokos,bademe ili njihove prerađevine,tko garantira da isti nisu kemijski onečišćeni.Jedina alternativa je vlastita proizvodnja i solidarna razmjena.Također,rad na zemlji i sa životinjama bez ljubavi,komercijalno i materijalistički,truje plodove rada više od kemije.Živjeli

  4. „Jeste li se ikada zapitali zbog čega su ljudi jedini sisari koji piju mleko druge vrste?“ … pa ovo baš i nije istina… moje mačke piju mlijeko krave i pojedu mi sir ako ga ostavim na stolu… pas isto… to su samo neki primjeri koje sam uočila sa zivotinjama kojim zivim… pustila sam jednog mačića da ostane kod svoje majke da baš vidim koliko će ju dugo sisati… sisalo ju je godinu dana sve dok majka nije ostala trudna tada više nije dala. Piti mlijeko je prirodno, čak i među drugim vrstama postoji puno primjera gdje se međusobno sišu… itd. ne treba ici unaprijed sa zakljucima dok se covjek sam ne uvijeri u prirodi.

  5. Mleko od krave je namenjeno za tele a ne za coveka. Ne treba biti mnogo pametan da se uvidi logika. Ljudska Beba prestaje sa sisanjem u proseku nakon godinu dana. Nije problem da se ponekad popije kravlje mleko narocito od zdrave krave i u manjoj kolicini sto ce uraditi i zivotinje ali za razliku od ljudi one to rade jer su gladne a kad naidju na svoju primarnu hranu zaboravice na mleko. Ovo industrijsko treba zaboraviti, osim u slucaju nuzde (citaj opstanka) Covek sa druge strane danas svoj jelovnik kao i slatkise ne moze da zamisli bez kravljeg mleka, i zdravstveni problemi mogu nastati kada se to nametne kao obavezna ishrana i covek pocne za tim da poseze svaki dan po nekoliko puta. Jednostavno, nije primarno kao ljudska ishrana i tako ga i tretirajte.

  6. Vec drugu godinu u mojoj kuci koristimo samo bademovo i kokosovo mlijeko i ponekada koziji ili ovciji sir ili jogurt . Bademovo mlijeko ima B-12 pa mi ne treba B 12 iz mesa. Ja licno nisam u stanju da absorbujem kalcijum iz zivotinjskog porekla pa uzimam suncokret svjeze sjeme i susam sjeme sa spirulinom ili jod iz kore zelenog oraha koji mi pomaze ako zelim pojesti nesto sira, da apsorbujem taj clcij.

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s