DOBRODOŠLI KUĆI – ECKHART TOLLE –

STA CE SE PROMENITI 21.12.2012-te?

Sudeci prema cesto citiranim prorocanstvima Maja, doći će do kraja vremena. Međutim, „kraj vremena“ iz njihovog ugla posmatranja ne znači „kraj sveta“, kako to neki pogrešno tumače. Iako izgleda,da se trenutno sve nalazi pred krupnom promenom, ovaj globalni proces transformacije koji se događa na kraju (vremena), pokazuje se kao veoma neophodan jer nas navodi da se malo okrenemo i pogledamo oko sebe.
Šta će se promeniti ?
Grupna svesnost planete Zemlje i svih onih koji postoje na njoj biće podignuta na viši nivo frekvencije (osnovna frekvencija). Okidač ovog procesa je dokazano kosmičko zračenje koje dolazi iz srca naše galaksije i koje se izgleda već ispoljilo preko usmerenih udara na naš solarni sistem i aktivnost sunca. Povećano zračenje „solarnog vetra“ koje se događa u ciklusima, kao i polja „tamne materije“, iskrivljuju magnetno polje planete Zemlje, što dovodi do pomicanja osa magnetnog polja i stalnog porasta njegove frekvencije. Trenutno povećanje te frekvencije koju naučnici nazivaju Šumanova frekvencija, u stvari prouzrokuje evidentne pomake u svesnosti celokupnog života na planeti Zemlji. Trenutna frekvencija je 13 Hz.
Po Majama, godine 2012. planeta zemlja će ući u novo razdoblje u smislu frekvencije i u novi krug stvaranja koji počinje procesom buđenja (osvešćivanja) koji je, međutim – već u toku! 21. 12. 2012. naša planeta sigurno neće „propasti“ kao što se to govori sa svih strana. To će biti dan kao i svaki drugi dan pre njega.
Ali, naše psihičko opažanje vremena i sebe samih kao „bića u vremenu“ će se iz temelja promeniti u nadolazećim godinama. Detaljnije rečeno, postaćemo svesni iluzorne prirode vremena i „stvarnosti prostora“ kao jedno bezvremeno biće (u) SADAŠNJOSTI.
„Novo, svesno ljudsko biće“ nikada više neće izvlačiti svoj osećaj samog sebe iz svoje lične priče. Tu anomaliju nazivaju psihološko vreme. To biće će svoj osećaj sebe izvoditi iz svog sadašnjeg prisustva, postojanja. To se naziva unutrašnji opažajni prostor, iz koga to „novo, svesno biće“ – SVESNO stvara svoj svet.

KRATKA IGRA UMA SA ILUZORNOM PRIRODOM VREMENA
Vreme se pokazuje kroz kretanje objekata u prostoru. Dok se planeta Zemlja okreće oko Sunca i oko svoje vlastite ose, menjaju se godišnja doba kao i dani i noći. Ovi ciklusi omogućavaju istinski napredak evolucije. Ako bi neki kosmički potres doveo do uništenja sve vidljive materije u jednom potezu, ostao bi samo večno prisutni univerzum, potpuno lišen vremena – ali ne apsolutnog vremena, jer u stvari, NE POSTOJI VREME. Postoji samo SADA.
A taj univerzum je svestan, on je život, to je univerzalna Svesnost, sama po sebi. To je kvantno more mogućnosti koje se u određenom trenutku stvara unutar našeg 3D matriksa. Ta „prostorna svesnost“ prožima sva bića u kosmosu, od kvantuma do galaksije. To je univerzalna inteligencija koja doživljava iskustvo same sebe u vidu planete, biljke, životinje ili čoveka. Ta univerzalna Svesnost vam je dostupna na suptilnoj i profinjenoj granici SADAŠNJEG TRENUTKA i nigde više u vremenu!
To je jedan čisti osećaj „JA JESAM“, iznad misli, osećanja i čulnih opažanja. To je univerzalna Svesnost iz koje se pojavljuju sve stvari.
I, usprkos svojoj neshvatljivoj ogromnosti, ta Svesnost si, paradoksalno, baš TI, tvoje stvarno JA! Da, ti si ta Svesnost utelovljena kao ljudsko biće koje sada sedi ispred kompjutera i postaje svesno ovoga beskonačnog sadašnjeg trenutka. A možda i ne.
Kako god, kada se budeš probudio, sve to neće ni biti važno, u smislu bezvremenitosti. Razmisli o činjenici da ti još uvek čitaš ove redove a to jasno ukazuje da si ti jedno od onih ljudskih bića koja samo što se nije probudilo. Mi smo u sred evolucije koja znači globalni proces buđenja koji će uskoro doći do svog vrhunca.
Jedna divna Svesnost želi da se „rodi“ u svakome od nas koji smo ovde na planeti Zemlji.
Tokom ovih vremena krize i agonije planete Zemlje, celokupno čovečanstvo je na pragu da postane svesno svog izvora i svoje stvarne uloge na toj planeti. Čovečanstvo će pronaći svoju istinsku svrhu u usklađivanju sa planetom Zemljom i sa svim osećajnim bićima. Ona rađa život da bi smo ga negovali i starali se o njemu, a ne da ga ubijamo. U dolazećim dekadama, mi ćemo evoluirati u veliku globalnu porodicu u kojoj će svako ljudsko biće prepoznavati sebe u drugome i poštovati ga na način otvorenog uma.
Mi koji JESMO smo oni koji vam pokazuju put.
Ljudsko srce je spremno da se otvori i čovek više nikada neće zatvarati oči pred „otvorenim ranama“ svog kolektivnog bića koje je njegov bez-svestan um stvorio i koje su ga veoma pritiskale toliko dugo vremena. I DA, ovaj proces je bolan, pa svako rođenje je takvo! Ali, unutar te patnje je i blagoslov pročišćenja i ostvarenja ako osoba dobrovoljno sarađuje i sve to oseća iz srca.
Radi toga, prosvetljenje više nije privilegija nekolicine izabranih kao što je ranije bilo. Udruženi sa svesnošću Zemlje, mi smo na pragu da svesno uđemo u svet koji zovemo SADA. To naše „MI“ će postati tvorac novog sveta.
Prosvetljenje je ostvarenje individualne, lične Svesnosti na svaki način i u svemu što JESTE. Ono će vam doći onom brzinom koju određuje vaša spremnost da prestanete poistovećivati sebe sa svojim mislima i osećanjima koje te misli stvaraju.
Dakle, potrebno je da vaša van vremenska Priroda posmatra kroz vaše oči i dominira životom, umesto da to čini vaš strahom upravljani um koji je krajnja samo-centriranost i egomanija čija je svrha da uništi Zemlju i na taj način i samu sebe. To vanvremensko JA koje je u vama, VIDI istinu i usklađeno je sa životom koji VOLI SAM SEBE. Ono ne poznaje strah jer je strah odsustvo ljubavi.
Vi ste taj ŽIVOT!
Zbog toga, ne obraćajte bilo kakvu pažnju na proročanstva o „sudnjem danu“ i na paranoidne (uplašene) sledbenike tih proroka koji su prisutni ovde na internetu. Oni šire strah i užas zato što su uglavnom kapitulirali i predali se a u isto vreme oni su bića koje je progutala opčinjenost smrću i katastrofama. Čak i ako sada mislite da stvari izgledaju kao da je nešto „krenulo naopako“ u procesu stvaranja, možete bez ikakve sumnje biti sigurni da se sve i dalje odvija prema planu. Jednostavno, sada je došao trenutak buđenja iz ovog destruktivnog sna. U istoj meri u kojoj „nepravda vapi ka nebesima“, u toj meri je dobrota već materijalizirala samu sebe na Zemlji.
Čini se da nas očekuje puno posla, u smislu implementacije svetskog mira i lečenja Zemlje. Ipak, ovaj posao prvo započinje sa nama samima, jer stvarna promena dolazi iz naše unutrašnjosti. U tu svrhu, obilje unutrašnje mudrosti i snage vam je dostupno: Usidrite sebe u SADA,tako što ćete se usredsrediti na vaš osećaj sebe u telu. Pokrečite se sa potpunom svesnošću svoga tela, tako da možete osetiti vibraciju u svakoj njegovoj ćeliji.Onda će kosmička svesnost rasti u vama. Iz sveobuhvatne KOSMIČKE SVESNOSTI, mi ćemo zajedno učiniti čuda.

Dobro došli u Trenutak! Dobrodošli kući!
Budite svesni:
„Postoji mesto u kome sve započinje, stanje čiste energije,koja jednostavno – JESTE. U tom kvantnom inkubatoru stvarnosti, sve je moguće!
Prolazeći kroz izvršioce: maštu, iščekivanja, rasuđivanje i molitvu,mi dovodimo neke od tih mogućnosti u postojanje.
Pomoću buđenja o tome šta smo mi,šta imamo i šta nemamo i kakvi bi trebali da budemo,
mi nadahnjujemo život našim najvećim zadovoljstvima i najdubljim patnjama.“

Piše: Ekhart Tolle


 

Advertisements

One comment on “DOBRODOŠLI KUĆI – ECKHART TOLLE –

 1. Sa postovanjem svim tragaocima za Istinom

  Na jedan pomalo pjesnicki nacin autor ovog teksta nam pokusava da docara
  njegov osobni uvid u ovu vjecnu a uvijek i iznova prekrasnu Bozansku
  igru stvaranja.

  On nam porucuje a i ohrabruje nas kao da kaze „dodjite i budimo sada
  svi zajedno majstori toka i promjene i osjetimo svu ljepotu stvaranja“.

  Sa postovanjem

  Matija

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s