ČEKANJE SRODNE DUŠE – Napisao Stefan Simic

Zanimljivo je to čekanje srodne duše koja nikako da se pojavi. Čekanje da nas neko prepozna, da se zaljubi u nas i da nam promeni život… Slušao sam jednom razgovor dve devojke, dve najbolje drugaricei tema je bila kako da se što bolje udaju. Jedna je htela nekog obrazovanog, nekog dovoljno pametnog sa kim bi moglo i da se priča. A ova druga se na to samo nasmejala, njoj to nije bilo važno – bitno je da tip ima para a za ostalo ćemo lako. I zaista, u toj rečenici „za ostalo ćemo lako“ staju sve tragedije ovoga sveta. U tom prividu mogu da se smeste svi loši brakovi, maltretiranja, ucene, promašeni životi… Već vidim ovu devojku kako priprema klopku za muškarca, kako planira da mu usisa i poslednju kap slobode, da ga obavije svojim sebičnim pipcima i da ga u potpunosti uvuče pod svoje. A vidim i njega kako oduševljeno naseda na sve to i kako se hvali okolo idealnom devojkom koja ga bezinteresno voli. Biće na početku najbolji prijatelji, a kasnije, kada isplivaju sva ona odvratna prećutkivanja, najgori neprijatelji koji neće moći da smisle jedno drugo… Uglavnom, svi mi čekamo tog nekog, samo što taj neko nikako da se pojavi. Onda počinjemo da ga izmišljamo, kreiramo njegove osobine, zamišljamo ga sa nama na letovanju, ili kako radimo neke obične stvari. A te osobe nema, nikako da dođe… Doduše prepoznajemo je na trenutak, negde, u nekome, zavaravamo se mesec, dva ili duže a onda se još više razočaramo, shvatimo da to nije to i bude nam još gore. Pitamo se da li treba da pristanemo na one koji nam se nude, koji hoće sa nama, ili da čekamo i dalje pa šta bude. Godine neumorno prolaze. Što si stariji sve je teže jer više hoćeš i znaš a realno sve manje možeš. Nisi načisto ni sa sobom a o drugima i da ne govorimo. Vreme protiče pored nas a mi stojimo ukopani u mestu i čekamo. Naša generacija se u međuvremenu poženila, udala, podiže decu, ispraća ih u školu, dočekuje ih iz grada dok mi i dalje čekamo pravu priliku. Tešimo se kako je samoća bolja od lošeg braka. Delimo ljubav sa kim god stignemo, spuštamo kriterijume, prilagođavamo se, pristajemo na ono na šta ranije ni u snu nismo… Upravo smo saznali da se naša najveća ljubav udala. Zovu nas na 15 godina mature. U pozorištu prestajemo da igramo ljubavnike i sve više počinjemo da igramo teče i očeve. Umesto glavnih aktera u životu postajemo savetnici, dobre komšije. Sve više posmatrači, sve manje učesnici. Menja nam se i telo, počinjemo da osećamo prve znake starosti. Gledamo tuđu decu kako rastu pored nas, krstimo ih, slavimo njihove rođendane a u dubini duše osećamo prazninu jer dobro znamo da ništa od toga nema veze sa nama… I zaista, da li treba pristati na ono što nam se nudi, ili treba sačekati pravu priliku i izboriti se za nju?
Ne znam kako je sa vama, ja i dalje čekam…

http://www.facebook.com/stefan.simic3/posts/10151423964634759?comment_id=25414371&notif_t=feed_comment

Advertisements

33 comments on “ČEKANJE SRODNE DUŠE – Napisao Stefan Simic

 1. Oprostite mi …ne znam ko ste Vi i čime se još bavita osim pisanjem.
  Znate li „priču“ o Animi I Animusu? Dva bića koja se besomučno,mahnito traže celoga života…naći prijatelja svoga srca i duše …ljubav i ljubavnika svoga bića…Tome uzvišene duše teže.
  Ples ljubavi,strast može dati potomstvo,ispunjenost ali ona je prvenstveno i suštinski očitavanje čovekove besmrtnost…glad za uzvišenom,vanvremenskom ljubavlju.
  Kontradiktorni ste…vi biste sve što izvesni imaju…ipak sa dozom cimizma,nipodoštavanja…sa istim željama…ipak iskreno primećujete da ste zarobljeni svojim telom…umom…
  Raširite svoja krila…otključajte svoje srce…pustite svoju energiju da slobodno kruži…možta će tada u Vaš život ušetati lepota kojoj se nadate…

  • Dragi Stefane Simić,
   Jako si lijepo opisao ovu temu – čestitam. Rekao si na kraju da i dalje čekaš, a od 31 komentara, ako si pročitao, trebao si naučiti zaključak tog velikog problema u cijelom čovječanstvu. Blogovi služe da se saznaju katastrofe, bilo koja, pa da se sazna kako ispraviti i dati poduku kako će se riješiti i zaobići tu katastrofu.
   Nisi se javio niti jednom da sudjeluješ u razumijevanju tog problema koji prouzrokuje u psihi muškaraca i žena depresiju i sve moguće psihičke pa i rijetke bolesti. Onda je uzalud niti pokretati te teme gdje nema poduke kako živjeti izvan tih velikih problema. Kao autor ovog lijepog opisa, trebao bi zaključiti da treba naučiti Prirodni Zakon i primijeniti ga – bez obzira na ono što smo dosad čuli i o čemu se stoljećima piše i naglašava da je to bezizlazna situacija koja je učvrstila svoje korijene u ljude.
   Savjetujem ti, ako prihvaćaš, da zaključiš kako treba da se muškarac ponaša onako kako to Priroda zahtijeva. Da li će naš Planet tražiti od Srodne Duše Venere utjehu, poticaj i snagu za život? Muški polaritet će prodrmati Ženski polaritet, onda će ona ti dati LJUBAV BOŽJU i SREĆU, povezanost lijevog režnja mozga sa desnim, inteligenciju, intuiciju i bit ćeš SRETAN to širiti oko sebe jer si ODAŠILJAČ ENERGIJE. Da li će u našem mozgu neuron odašiljač tražiti od neurona primača energije, ili će odašiljač učiniti svoje i cirkuit je uspostavljen? Da li će mobitel davati informaciju anteni odašiljača, ili će on primiti od antene? Da li će se uspostaviti cirkuit elektrona i zapaliti žarulja ako pozitivni polaritet ne pošalje elektrone? I tako u nedogled može se objašnjavati da smo mi muškarci obavezni davatelji LJUBAVI i princip-sjeme života, pa će ga žena pretvoriti u živo biće, jer joj je BOG dao taj dar Prokreacije? Ne treba povezivati ovu stvarnost sa Religijama, ali kao i uvijek, i Religije nas to naučavaju, a oni koji neće da vjeruju i slušaju, isto prokreiraju, ali ne svi. Onda traže umjetnu oplodnju a to nije po Prirodnom Zakonu. Kad bi se to saznalo, onda ne bi niti postojali ”prosvjedi ponosa” homoseksualaca. Što će nama ti prosvjedi a niti njihove oholosti – vi budite kako hoćete, ali nemojte nas uznemiravati sa tim glupostima ponosa. Već imamo dosta njih koji se ohole, ali takvi nemaju sreće na dugo.
   Evo, to treba definitivno objasniti svijetu, da se spriječe bračni problemi, a s time i problemi djece koja ostanu bez roditelja i bez Ljubavi.
   Želimo SREĆU i MIRNI ŽIVOT svima.
   Giovanni Garbin

 2. draga Nataša, prekrasno ste napisali ovaj komentar koji je ujedno i savjet.
  Biti zarobljenik ega, misleći pri tome da smo uzvišeniji i bolji vodi u prazninu koja umara dušu.
  Hvala Nataša

  • Draga Gordana,
   drago mi je što možemo razmeniti spoznaje i iskustva u ovom relativnom svetu i stvarnosti…
   …Svi smo mi jedno…od istog izvora i suštine…treba voleti sebe…mi jesmo jedinstveni i posebni…svako na svoj način…
   Čista,neuništiva energija…energija ljubavi je divna,moćna pokretačka sila…

   …Svi mi tragamo za posebnim osobama u našim životima…našim srodnim dušama…za nebeskim iskrama koje će probuditi ili zaparati naša srca i duše…
   …Slučajnosti nema…sve što nam se dešava u životu…več je unapred kreirano u „kosmičkom kafiću“…sve smo prizvali svojim mislima,osećanjima,delima…
   …Postoje neke sile u Univerzumu koje nam nisu naklonjene i koje nas mogu remetiti …Važno je da smo ih svesni i da ih možemo prepoznati …Snagom svoje volje,vere…možemo delimično ublažiti njihov negativni uticaj…Niko od nas ne želi negativne događaje u svom životu…

   Sve je mnogo komplikovanije nego što naš um može i da zamosli…

   Treba slediti svoje snove i ukoliko išta očekujemo…treba očekivati ČUDO…ukoliko verujemo u čuda…mogu nam se i desiti…
   …Najveći poklon koji sebi možemo dati jeste da izdvojimo svoju osnovnu suštinu od svega ostalog…da volimo sebe i druge…da rastemo kroz znanje,uvide,spoznaje…To je suština naše moći…
   …Ljubav nam daje toplinu i svetlost u tami…
   …Čista,bezuslovna,iskonska,iskrena,posvećena ljubav… isceljuje naše duše…
   …SVETLOST…MILOSRĐE…ZAHVALNOST…zablistaće punim sjajem…
   …VERUJEM…

 3. Verujem u više srodnih duša…bar meni se tako desilo.
  Bez ikakvih razmišljanja unapred kakve one treba da budu…jednostavno kada je osoba otvorena, najkomatibilnija osoba se pojavljuje…Najkompatibilnija osoba za rast i razvoj duše…tako ja mislim.
  Ono što mi dolazi tačno je odraz mog rasta…tačno ono što mi treba, ili što zaslužujem sviđalo mi se to ili ne. I nagrada i kazna. Jer ne postoji ni nagrada, ni kazna; već samo forme učenja.
  Uvek dolazi…Samo treba negovati beznamernu nameru…i što više voleti sebe…onda ste kao svetiljka za leptire….
  Naravno, traži se druga svetiljka!

 4. Necu da kritikujem….uostalom, i sama jos cekam, iako samo dobrano zagazila u cetrdesete….to ne znaci da nisam bila u vezama i da nisam pravila pogreske…od nedavno sam ponovo sama….mozda ponovo naidje neka nova “svetiljka“…mozda i ne, ali definitivno, ne treba se zanositi mislju da postoji idealan partner(ka)…treba biti sa nekim dok nam je u drustvu te osobe ugudno, dok nema tenzija, i nikako, ali bas nikako, ne treba da dopustimo, da postanemo samo dio nekog moranja za neku osobu….pozdrav autoru i osobama koje su ostavile svoje komentare :).

 5. Sa postovanjem svim tragaocima za Istinom

  Autor teksta se ovog puta dotakao jedne interesanten teme a to je gledano iz perspektive Inkarniranih Dusa, da se u praksi realizuje ono sto je vec manje/vise dogovoreno u pripremi prije dolaska na ovu trodimenzionalnu pozornicu.

  Da bi se doslo do toga da se desi spoj srodnih Dusa, nuzno je prethodno proraditi
  mnoge lekcije sto su nam predvidjenje da ih savladamo da bismo bili spremni
  da odgovorimo na taj izazov, jer puno je malih / velikih zavodnika Duse koji na razne nacine nastoje da nase srce sto vise otvrdne i ne bude u stanju da u sebe primi Prosvijetljenu Ljubav, koja onda sa svoje strane blagotvorno djeluje na Dusu.

  Ne treba zaboraviti da slicno privlaci sebi slicno a sto vec potpada pod jedan
  od Univerzalnih Kosmickih Zakona a sve suprotno od toga su samo razlicita
  stanja neosvijestenosti koja samo stvaraju manju / vecu neugodu.

  Gledano iz perspektive mnogobrojnih dolazaka i odlazaka(karma) gdje se stalno
  nalazimo u raznim ulogama i situacijama, svako ima sansu da dozivi istinski
  spoj sa sebi srodnom Dusom a sto je onda prava blagodet za daljni duhovno-evolutivni razvoj.

  Sa postovanjem

  Matija

  • Mislim da je Mtijin i Sonjin komentar pravo uputstvo za delanje svma koji su u potrazi za svojim srodnim dušama. Lepo je znati da postoje ljudi takvih shvatanja.
   Dodala bih samo da je neophodno da svako pronadje ljubav u sebi, tek onda je pronalazi u spoljnom svetu.Postoji naizgled paradoksalna ekvivalencija: koliko volimo sebe toliko nas i drugi vole, koliko uživamo u sebi toliko će i drugi uživati u nama, što više ljubavi damo to više imamo potencijal da primimo ljubav. Naravno ne smemo zaboraviti da se sve dogadja s razlogom, shvatili mi to ili ne.

  • Stojanka, samo opusteno. Ono sto Vam ne ulazi u glavu, vi zaobidjite. Neki ljudi jednostavno, komplikuju ono sto mogu reci jednostavno, da ih svi razumiju. 🙂

 6. Evo još jedno mišljenje, pa ćemo zajedno možda pronaći jedan zajednički jezik.
  U prenesenom značenju – pitao je jedan učenik Nebeskog Oca: “Oče, kako to da si stvorio neke ljude dobre a neke loše?“ Odgovor: “Zato da bi se odabrali jedan dobar i jedan loš, pa će onaj dobar pomoći da postane i drugi dobar.“
  Budući da Ljubav, ako je podijeljena sa Srcem, će uvijek pretvoriti loše u Dobro, sretni će biti oboje i njihovi potomci. Ima puno takvih obitelji, a nažalost ima i onih koji nisu uspjeli učiniti taj preobražaj na Dobro. Samo kad je u jednom partneru ŽARKA LJUBAV, i ne traži ništa za uzvrat, bit će nagrađen ŽARKOM LJUBAVLJU. Samo treba da je to u NAMJERI prije fizičkog susreta, onda će se prezentirati SRODNA DUŠA. Ako si mlak u ljubavi i tražiš da te zapali partner – načekat ćes se uzalud.
  Sa Srećom svima.
  Giovanni Garbin

 7. Bog nije na nebu, bog je u nama i u svemu stvorenom. To je energija koja je sve stvorila i koja prozima sve to. Pogresno su nas ucili da boga i sve ostalo trazimo van sebe, a ne u sebi.

  • Dragi čitatelji,
   Dragi istražitelji istine,
   Knjiga DRUGO LICE ISUSA – samo na francuskom i talijanskom jeziku

   Autori: ANNE I DANIEL GIVAUDAN

   Memoari jednog Esena (Esenia, pokrajina u ondašnjem Izraelu)
   http://www.l‘altro-volto-di-gesu-anne-e-daniel-givaudan (copy-paste)

   Dva vidovnjaka, Anne i Daniek Givaudan, Francuzi, su išla vidjeti u Kroniku Akashe što se zbilo za vrijeme kad je živio Isus na zemlji, a najvažnije, što je rekao i kako je rekao. Mi danas možemo svjedočiti da su sva ova pisanja istinita, da smo praktički ih provjerili – hvala njima smo ove važne stvari saznali i stavili u praksu.
   Mnogi ljudi i žene misle potcijeniti Majku Zemlju koja ih hrani, a ipak je njena snaga neodvojiva od Nebeske snage. Svatko mora asimilirati i dominirati sve Energije naše Majke od koje potječemo.
   Dvije su Energije koje karakteriziraju naše stanje živih bića. Dvije Energije koje se mogu pretvoriti, glupački, u dobro ili u zlo, ako ih ne razumijemo. Ali, iako Majka, kao Energija, prethodi Oca, kao Energija, u našem duhovnom uspinjanju, Energija Majke je uspavana ako ju ona Očeva Energija ne prodrma od sna kao njen Ljubavnik.

   Što znače ove riječi? Ako muški partner ne prodrma sa pozitivnim energetskim impulsom Ljubavi žensku partnericu, ona je “uspavana“ i nema energetskog procesa yin-yang. Orijentalac je razumio jednu lijepu stvar: Ako ne zadovolji ženu pravom nesebičnom Ljubavlju, neće dobiti Ljubav niti on niti djeca, jer ne struji snažna energija Ljubavi. Mi zapadnjaci čekamo da nas žena pokrene u procesu yin-yang, a Prirodni Zakon nalaže muškome da pokrene taj proces. Zato je u obiteljima pretežno mlakost Ljubavi. Žene instinktivno traže jakog, upečatljivog muškarca da bi se stvorio snažan energetski protok – onda će ta energetska veza biti solidna, neće se prekidati niti nakon prelaza u paralelni svijet.
   Sretno svakome.
   Giovanni Garbin.

 8. Nemojmo se uvrijediti da se uspoređujemo sa životinjama, to je samo za dokazati da se oni ponašaju po Prirodnom Zakonu, a čovjek ga ne poznaje, a važan je.
  Zapadni muškarac je trebao naučiti snažnu Ljubav od životinja: On će se potuči i do smrti sa suparnikom jer posjeduje jaču Ljubav i posljedično fizičku snagu, pa će ženka njega izabrati.

 9. „Upravo smo saznali da se naša najveća ljubav udala.“ A ta vasa najveca ljubav nikada nije ni saznala da je volite…. Da li je bilo snage i prilike da joj kažete da je vaša najveća ljubav? Možda ste i vi bili njena najveća ljubav? Koja joj nikada nije naznačila ni jednim gestom da jeste… I naravno da se treba ponašati po Prirodnom zakonu, apsolutno se slažem sa „ggarbinGiovanni Garbin“. Pozdrav N

 10. obavezno samo se vi nadajte za drugi zivot meni je jedan monah jednom reko zasluzili ste raj i vecni zivot svojim delima koja ste ucinili za zivota moj odgovor je bio hvala i raj poklanjam nekom gresniku kome treba meni ne treba pa i vecni zivot neka zivi ko hoce jos meni je dosta zivota

  • Draga Stojanka,
   Dragi svi ostali komentatori,
   Nakon što ste ovo pročitali, siguran sam da ćete promijeniti mišljenje o sebi, vi žene, i da će muškarci konačno, poslije toliko milenija neznanja, saznati koliko im je potrebna žena i SVAKA MOŽE POSTATI SRODNA DUŠA, ako ste pametni, draga braćo u Kristu. Tvoj razvitak fizički, Duhovni, tvoja uspješnost, intuicija, intelektulani razvitak ovisi o tvojoj majci, o tvojoj supruzi, o tvojoj iskrenoj bezuvjetnoj prijateljici. Visoko cijeni STVORITELJA da ti je dao takvo biće da te rodi, da ti upiše u tvoj DNK svoje vrednote. Tvoja Duša te upućuje da se približiš njoj, ali nemoj to činiti samo zbog seksualne privlačnosti, jer ćeš se razočarati da to nije tvoja Srodna Duša, pa ćeš tragati dalje i nećeš je pronaći jer nisi saznao kakvo je to biće. Orijentalac je razumio da treba da usreći svoju Kraljicu, a ona će usrećiti i tebe i djecu, i unuke i sve potomke, jer će biti upisano u njihovim DNK.
   Veliki je zločin maltretirati ženu, zlostavljati itd. da ne nabrajamo, jer vrijeđaš BOGA koji se mnogo “trudio“ da ju sastavi. Naravno da je to samo simbilozam, ON SE NE TRUDI za ništa što je učinio, ali smo GA malo usporedili sa našim životima truda.
   Stojanka, i ostale koje ste tako darežljive da biste poklonile Vječni Raj griješniku, plemenita je to gesta, a to može izraziti samo Biće koje je Genijalno stvorio naš NEBESKI OTAC.
   Budite sretne da ste žene, a mi muškarci treba da vječno zahvaljujemo BOGU što je simbolički rečeno, napisano prilikom opisivanja EDENA, da je odlučio dati ženu sa takvim karakteristikama da ne budemo sami (to je samo simbolika).
   Da li vam je svima dovoljno ovo objašnjenje? Ayur Veda, Asparsha Yoga, Kineska Tradicionalna Medicina, Tao i druge orijentalne nauke mnogo više pišu o Yin-Yang a zapadnjak nije educiran da gleda sa tog stanovišta Prirodni i Božji odnos muškog i ženskog Energetskog Principa. ISUS kaže: “Volite jedni druge kako sam vas ja volio.“ Onda treba otkriti kako nas je ON volio. Volio nas je BEZUVJETNO. Jako nam je uzor MAJČINA LJUBAV jer je tako bila GENIJALNO STVORENA od BOGA.
   NEKA NAM SVIMA ZABLISTA I NEKA NAS OBASJA BOŽJA LJUBAV.
   Giovanni Garbin.

  • Dragi čitatelji,
   Draga Stojanka i sve žene svijeta,
   Da zajedno vidimo što je na našem Planetu ŽENA. Ona je gošća koju trreba poštivati, jer je naš Planet muškog roda, muški energetski princip, a žena nam daje mogućnost prokreacije, ženski energetski princip. Srodna Duša našeg Planeta je Venera. To je energetski Yin-Yang. Dakle, ako je žena Srodna Duša muškarca na našem Planetu, treba da saznamo njenu Vrijednost. Pitanje: naučno je dokazano da žene imaju povezanu desnu polutku mozga sa lijevom, muškarac to nema. Ako je muškarac saznao i potrudio da energetski upiše u svoj DNK ženski princip od žene u BEZUVJETNOJ ISKRENOJ BOŽJOJ LJUBAVI, onda će mu se energetski spojiti desni režanj mozga sa lijevim i postat će intuitivan, veliki pijanista, muzičar, znanstvenik, izumiktelj, nobelolvac itd. Dakle to je taj dragocjen ženski princip kojeg treba da se cijeni i postavi na Kraljičino Prijestolje. Ako imate neku staru talijansku novčanicu “Lira“, pogledajte da Žena sjedi na Prijestolju sa golim dojkama. Dojke su hrana za dijete. Mlijeko njezino se prilagođava razvitku djeteta i ima supstance koje su mu potrebne. Kad ne doji žena isijava energije i supstance koje su potrebne svakom živom organizmu. Nauka je otkrila da je dovoljno da muškarac misli na bujne grudi žene, usporava starenje svog fizičkog tijela i prevencija je za svaku bolest. Da rečemo istinu, koju nisu otkrili: Nije potrebno da muškarac misli samo na bujne grudi, jer su povezali da je tu jača seksualna energija. I normalne grudi imaju čistu orgonsku energiju koje daju život, hranu djetetu i hranu u obliku energije bićima. Evo zašto je Žena Bogu draga.
   JEDNA GREŠKA NA ŽENI !!
   Kada je BOG napravio ženu, došao je do šestog dana, radeći preko vremena.
   Jedan Anđeo je došao i pitao ga:
   “Zašto koristiš tako puno vremena na nju?“
   I BOG odgovara:
   “Jesi li ti vidio sve specifičnosti, što sam joj dao da je formiram?“
   “Ona mora znati prati, ali ne smije da bude od plastike, imati više od 200 pokretnih zglobova, svi moraju imati mogućnost za promjenu, i usput da svaka dijeta funkcionira, i još da ima krilo za najmanje četvero djece….. ali u isto vrijeme da ima poljubac, da može izliječiti od jednog povrijeđenog koljena do slomljenog srca, i sve će ovo raditi sa samo dvije ruke.“
   Anđeo se začudio svim tim vještinama.
   “Sa samo dvije ruke? ….. Nemoguće!“
   I ovo je samo standardni model?!
   “To je puno posla za jedan dan ….. sačekaj sutra pa je dovrši“.
   Ne želim to, protestirao je BOG. Tako sam blizu da završim ovo biće, što je meni srcu drago.
   Kad se razboli, sama se izbori da ozdravi, i može da radi 18 sati dnevno.
   Anđeo se približio i dotaknuo ženu.
   “Bože, kako si je napravio tako mekanu.“
   “Da mekana je“, kaže BOG, ali napraviko sam je da ima i snagu. Nećeš vjerovati što sve može da učini i da izdrži.“
   “Može li misliti?“ pita Anđeo.
   BOG odgovara:
   “Nije samo da može misliti, ali može da surađuje i da pravi dogovore.“
   Anđeo nešto vidi, što mu je privuklo pažnju, i dotakne ženino lice …
   “Bože, izgleda da ovaj model ima jedan propust. Jesam ti rekao da puno stvari stavljaš na nju.“
   “Nije to nikakav propust ….. to je jedna suza“, ispravi ga BOG.
   “Zašto je to?“ upita ga Anđeo.
   I BOG kaže:
   “Suza je njezin način da se izrazi, njena tuga, njena ljubav, njena samoća, njen bol i njen ponos.“
   Ovo je ostavilo jak utisak na Anđela; “Ti si genije, Bože. Na sve si mislio, žena je sjajno biće!!“
   To je istina!
   Žena ima snagu, što joj se čovjek divi. One podnose teškoću, da nose tugu, ali znaju za Sreću, Ljubav i svoje mišljenje.
   One se smiju, kad žele da vrisnu. Žene pjevaju, kada žele da plaču. Plaču kad su sretne i smješkaju se kad su nervozne.
   Bore se za ono u što vjeruju.
   One su protiv nepravde.
   Ne uzimaju “ne“ za odgovor, ako ima drugi i bolji način za rješenje.
   Sve od sebe daju za svoju porodicu. One prate jednu prijateljicu doktoru, zato što se boje doktora. Žena voli bez granice…..
   One plaču kad im djeca nešto novo u životu dožive, i raduju se dobroti svojih prijatelja.
   One se raduju kada čuju za neko rođenje ili vjenčanje.
   Srce njihovo se slomi kada čuju za smrt neke drage osobe.
   One tuguju za izgubljenim voljenim osobama, ali jake su i kada nema više ništa za što da se bore.
   Žene znaju da jedan poljubac i zagrljaj može da zaliječi slomljeno srce.

   Ali, nalazi se jedna greška kod žene:
   ONA ZABORAVI KOLIKO VRIJEDI.
   Pošalji ovo svojim prijateljicama da ih podsjetiš koliko su fantastične …..
   Ali i nekim prijateljima, znancima, jer i njih treba podsjetiti što je žena.

   • Draga Stojanka,
    Dragi svi ostali komentatori,
    Nakon što ste ovo pročitali, siguran sam da ćete promijeniti mišljenje o sebi, vi žene, i da će muškarci konačno, poslije toliko milenija neznanja, saznati koliko im je potrebna žena i SVAKA MOŽE POSTATI SRODNA DUŠA, ako ste pametni, draga braćo u Kristu. Tvoj razvitak fizički, Duhovni, tvoja uspješnost, intuicija, intelektulani razvitak ovisi o tvojoj majci, o tvojoj supruzi, o tvojoj iskrenoj bezuvjetnoj prijateljici. Visoko cijeni STVORITELJA da ti je dao takvo biće da te rodi, da ti upiše u tvoj DNK svoje vrednote. Tvoja Duša te upućuje da se približiš njoj, ali nemoj to činiti samo zbog seksualne privlačnosti, jer ćeš se razočarati da to nije tvoja Srodna Duša, pa ćeš tragati dalje i nećeš je pronaći jer nisi saznao kakvo je to biće. Orijentalac je razumio da treba da usreći svoju Kraljicu, a ona će usrećiti i tebe i djecu, i unuke i sve potomke, jer će biti upisano u njihovim DNK.
    Veliki je zločin maltretirati ženu, zlostavljati itd. da ne nabrajamo, jer vrijeđaš BOGA koji se mnogo “trudio“ da ju sastavi. Naravno da je to samo simbilozam, ON SE NE TRUDI za ništa što je učinio, ali smo GA malo usporedili sa našim životima truda.
    Stojanka, i ostale koje ste tako darežljive da biste poklonile Vječni Raj griješniku, plemenita je to gesta, a to može izraziti samo Biće koje je Genijalno stvorio naš NEBESKI OTAC.
    Budite sretne da ste žene, a mi muškarci treba da vječno zahvaljujemo BOGU što je simbolički rečeno, napisano prilikom opisivanja EDENA, da je odlučio dati ženu sa takvim karakteristikama da ne budemo sami (to je samo simbolika).
    Da li vam je svima dovoljno ovo objašnjenje? Ayur Veda, Asparsha Yoga, Kineska Tradicionalna Medicina, Tao i druge orijentalne nauke mnogo više pišu o Yin-Yang a zapadnjak nije educiran da gleda sa tog stanovišta Prirodni i Božji odnos muškog i ženskog Energetskog Principa. ISUS kaže: “Volite jedni druge kako sam vas ja volio.“ Onda treba otkriti kako nas je ON volio. Volio nas je BEZUVJETNO. Jako nam je uzor MAJČINA LJUBAV jer je tako bila GENIJALNO STVORENA od BOGA.
    NEKA NAM SVIMA ZABLISTA I NEKA NAS OBASJA BOŽJA LJUBAV.
    Giovanni Garbin.

  • Draga Stojanka i sve žene svijeta,
   Napisala si lijepe i istinite stvari. Zadnji komentar si napisala da srodna duša ne postoji. Evo, rastumačili smo da ne postoji kad muškarac nije učinio ono što smo rekli 12 februara ove godine, ponavljamo:
   “Mnogi ljudi i žene misle potcijeniti Majku Zemlju koja ih hrani, a ipak je njena snaga neodvojiva od Nebeske snage. Svatko mora asimilirati i dominirati sve Energije naše Majke od koje potječemo.
   Dvije su Energije koje karakteriziraju naše stanje živih bića. Dvije Energije koje se mogu pretvoriti, glupački, u dobro ili u zlo, ako ih ne razumijemo. Ali, iako Majka, kao Energija, prethodi Oca, kao Energija, u našem duhovnom uspinjanju, Energija Majke je uspavana ako ju ona Očeva Energija ne prodrma od sna kao njen Ljubavnik.“ Znači, ako Ljubavnik ne prodrma od sna svoju suprugu, ona je uspavana i logično je da su njene sposobnosti Kraljice Ljubavi i Mira također uspavane i nema Energetske razmjene, ne ostvaruje se onaj Zakon Svemira Yin-Yang. Planeti, Sunca, Galaksije i svaki odnos funkcionira na taj način razmjene, da nadopunjuju jedni druge, jer ono što nema jedan ima drugi i to je ŽIVOT i EVOLUCIJA. Zato smo došli na ovaj vidljivi,
   konkretni svijet – da to naučimo. Zato, vi žene kad vidite da vas muškarac iskorištava i drži da ga samo perete, kuhate, rađate djecu, imate veliku priliku da ga naučite da Energetski i Duhovno raznijenite Vrline, Dobrotu i Ljubav, da surađujete u svemu, a ne da ste samo Pepeljuge u kući pod komandom i obavezama, a on je slobodan. Te uvjete postavite prije braka i nakon potpisa neće moći reći da niste dogovorili ravnopravnost, suradnju i LJUBAV obiteljske zajednice prije svega, gdje su i djeca.
   Nažalost, oni drugi koji su naučili da moraju nekoga varati i manipulirati, daju nam informacije u svoju korist, u svoja egoizma, iskorištavaju nas, stavljaju u ropstvo, da bi se provukli kroz život sa ekonomskim sredstvima onih koji su sa svojim krvavim radom priskrbili i da oni cijeli život lijenčare i žive bez da rade. Evo, to smo doživjeli sa neznanjem, jer se nismo informirali direktno od Svetih Pisama, a ne da nam tumače oni koji nas manipuliraju da ovisimo o njima i da i oni ne rade, da lijenčare.
   To se desilo na svim poljima, nažalost i u temi Religija, koje treba da lično proučimo. Sretno u životu svima – Blagoslov svemu Stvorenju.
   Komentirao Giovanni Garbin – doktor Duhovne Medicine – egzorcist – Sluga Božji.

  • Draga Stojanka,
   Drage žene cijelog svijeta,
   Najveća je današnja tragedija u svijetu da smo ovdje a nitko nam nije rekao zašto smo došli na ovaj svijet. Naravno da većinom ljudi kad vidi u kakvom smo svijetu, razočarani su i najviše bi voljeli da uopće ne postoje, jer se moraju boriti sa teškim situacijama. Kad bi čovjek znao zašto postoji, lakše bi mu bilo. Roditelji nas šalju u školu i kažu nam da treba da naučimo neku profesiju, ili šalju nas u autoškolu jer nam treba vozačka dozvola – onda ćemo pretrpjeti da moramo učiti i susreti se sa problemima. Za ovaj život nam nitko nije rekao zašto se trebamo susretati sa tolikim, a sada i teškim problemima, pa mnogi odluče da si oduzmu život, a poslije, kad je kasno, vide da su pogriješili.
   Mi smo u Školi Života – da naučimo Prirodne Zakone i da možemo živjeti bez ikakvih problema. Nisu nas to naučili ni u školama, ni u Crkvama a niti u obitelji jer ne znaju. Došao si ovdje i snađi se, kako žive drugi, tako se i ti prilagodi kako znaš. Evo onda frustracije, razočarenja, čekaš srodnu dušu a sam nisi dozrio da budeš srodna duša. Tražiš od drugoga da te usreći, a i on ili ona traži da je usrećiš, a niti znaš kakva je to vječna sreća. Poznaješ samo momentalnu sreću kao i dijete koje dobije na dar nešto, ali poslije par dana želi drugo i tim čežnjama nema kraja.
   Najtragičnije je da su nas u školi naučili da povežemo solar pleksus sa mozgom i da sa svojom voljom čeznemo za ostvarivanjem fizičkih nagona, čežnji, želja, udobnog života, da netko za nas radi, da se ne trudimo niti znojimo. Na taj si način tumačim život i tako treba da bude, inače sam nesretan ili nesretna. Upadnemo u depresije, umorni od svega, ništa nas ne zadovoljava jer se nije obistinilo ono što smo maštali kakav smo si život zamislili.
   Pogledajmo osobu koja je povezala energetsko srce sa mozgom, jer je razumjela da treba ENERGIJA LJUBAVI u svojoj volji. Neću zahtijevati niti osjećati da će me netko usrećiti – NEGO SAM JA SRETAN DA NEKOGA USREĆIM. To je energetsko srce povezano sa mozgom, onda sam druga vrsta čovjeka, neću čekati srodnu dušu da me zadovolji, jer moja želja i osjećaj ne žude za time, nego da USREĆIM i bilo u kom pogledu. Imam želju da nahranim ptice, životinje, da im pomognem, da ih usrećim sa komadom kruha ili žitaricom, da usrećim psa ili mačku. Ali obično takvi ljudi i žene su smatrani da su čudni, nastrani, i kažu ti da što te briga za druge, misli za sebe i ne mogu shvatiti što ti je, gdje si. Obično takvi ljudi rijetko pronađu srodnu dušu, jer su one rijetke, a oni koji pronađu su presretni u životu, brinu se i razviju jaku Ljubav jer imaju povezano energetsko srce sa mozgom i sa svojom voljom, pa i sa VOLJOM BOŽJOM jer je BOG LJUBAV.
   Ovo bi bilo dovoljno za živjeti sretno, imati svijet u LJUBAVI, a danas gdje je svijet? Pitajmo se, i zašto se to desilo? Da su nas u školi, u Crkvi, u obitelji naučili imati povezano energetsko srce sa mozgom da li bi se bilo ovo desilo? Sigurno ne bi.
   Razmislite malo o ovome, pa će vaša VJERA u LJUBAV ojačati i nikakva kritika, niti svjetonazor većine ljudi neće pokolebati, a niti udaljiti od ove ISTINE.
   Sretno svima.
   Giovanni Garbin.

  • Dragi Stefane Simić,
   Jako si lijepo opisao ovu temu – čestitam. Rekao si na kraju da i dalje čekaš, a od 31 komentara, ako si pročitao, trebao si naučiti zaključak tog velikog problema u cijelom čovječanstvu. Blogovi služe da se saznaju katastrofe, bilo koja, pa da se sazna kako ispraviti i dati poduku kako će se riješiti i zaobići tu katastrofu.
   Nisi se javio niti jednom da sudjeluješ u razumijevanju tog problema koji prouzrokuje u psihi muškaraca i žena depresiju i sve moguće psihičke pa i rijetke bolesti. Onda je uzalud niti pokretati te teme gdje nema poduke kako živjeti izvan tih velikih problema. Kao autor ovog lijepog opisa, trebao bi zaključiti da treba naučiti Prirodni Zakon i primijeniti ga – bez obzira na ono što smo dosad čuli i o čemu se stoljećima piše i naglašava da je to bezizlazna situacija koja je učvrstila svoje korijene u ljude.
   Savjetujem ti, ako prihvaćaš, da zaključiš kako treba da se muškarac ponaša onako kako to Priroda zahtijeva. Da li će naš Planet tražiti od Srodne Duše Venere utjehu, poticaj i snagu za život? Muški polaritet će prodrmati Ženski polaritet, onda će ona ti dati LJUBAV BOŽJU i SREĆU, povezanost lijevog režnja mozga sa desnim, inteligenciju, intuiciju i bit ćeš SRETAN to širiti oko sebe jer si ODAŠILJAČ ENERGIJE. Da li će u našem mozgu neuron odašiljač tražiti od neurona primača energije, ili će odašiljač učiniti svoje i cirkuit je uspostavljen? Da li će mobitel davati informaciju anteni odašiljača, ili će on primiti od antene? Da li će se uspostaviti cirkuit elektrona i zapaliti žarulja ako pozitivni polaritet ne pošalje elektrone? I tako u nedogled može se objašnjavati da smo mi muškarci obavezni davatelji LJUBAVI i princip-sjeme života, pa će ga žena pretvoriti u živo biće, jer joj je BOG dao taj dar Prokreacije? Ne treba povezivati ovu stvarnost sa Religijama, ali kao i uvijek, i Religije nas to naučavaju, a oni koji neće da vjeruju i slušaju, isto prokreiraju, ali ne svi. Onda traže umjetnu oplodnju a to nije po Prirodnom Zakonu. Kad bi se to saznalo, onda ne bi niti postojali “prosvjedi ponosa“ homoseksualaca. Što će nama ti prosvjedi a niti njihove oholosti – vi budite kako hoćete, ali nemojte nas uznemiravati sa tim glupostima ponosa. Već imamo dosta njih koji se ohole, ali takvi nemaju sreće na dugo.
   Evo, to treba definitivno objasniti svijetu, da se spriječe bračni problemi, a s time i problemi djece koja ostanu bez roditelja i bez Ljubavi.
   Želimo SREĆU i MIRNI ŽIVOT svima.
   Giovanni Garbin

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s