PRONADJEN ELIKSIR MLADOSTI…?

Ukucam na Google-u recenicu “Pronadjen eliksir mladosti”ili zivota, jer sam na taj naslov vec negde krajickom oka naisla i nehajno presla preko njega. Kada sam otkucala na google-u primetila sam da se ta vest rasirila i da se svi manje vise takmice ko ce biti taj, koji je otkrio eliksir mladosti. Na jednom mestu tvrde da su pronasli amerikanci, na drugom da su grci , na trecem da su hrvati, na cetvrtom da je pronadjen u sibiru i tako u nedogled… Pitam se, sta ako su svi u zabludi i da niko nije u pravu, a ne sanjaju da se eliksir mladosti ne nalazi nigde van nas, vec u nama samima, samo to trebamo otkriti i osvestiti. Sve izvanjsko je samo takmicenje njihovih ega. Donosim vam cetiri teksta pa se i sami uverite… 😀

– 1. PRICA – Tableta, za koju američki naučnici kažu da je pravi „eliksir mladosti“, sadrži lenalidomid koji podstiče proizvodnju imunih ćelija. Životni vek možda neće biti produžen, ali ćemo duže biti mladi i zdravi.

Američki istraživači tvrde da su otkrili čarobnu tabletu koja produžava životni vek tako što jača imunološki sistem. Tableta, za koju kažu da je pravi „eliksir mladosti“, sadrži lenalidomid koji podstiče proizvodnju imunih ćelija koje usporavaju proces starenja. Time se poboljšava sposobnost tela da se odbrani od raznih bolesti, kao što su tumori, piše londonski „Telegraf“. Dr Edvard Gecl sa Kalifornijskog univerziteta kaže da lek možda neće učiniti da ljudi žive duže, ali će im svakako obezbediti kvalitetniji život jer će duže biti zdravi.
Budući da je potrebno uzimati samo male količine leka, stručnjaci veruju da njegovo korisćenje neće izazvati bilo kakve nuspojave. Lenalidomid je po svojoj strukturi sličan talidomidu, supstanci u sastavu tablete protiv jutarnje mučnine koja je komercijalizovana 1961. godine, ali je posle nekog vremena povučena sa tržišta jer je dovođena u vezu sa oštećenjima fetusa. Zbog toga dr Gecl kaže da mlade žene ne bi nikako trebalo da uzimaju tu tabletu. Rezultati istraživanja biće objavljeni u januarskom broju časopisa „Klinička imunologija“.

– 2. PRICA – Pronađen eliksir mladosti

Naučnici grčke Laboratorije za molekularno i ćelijsko starenje Nacionalnog zavoda za istraživanja otkrili su enzim koji usporava starenje čoveka. Revolucionarno otkriće grčkih naučnika objavljeno je u uglednoj američkoj naučnoj publikaciji **Žurnal biološke hemije***   

NAUČNICI grčke Laboratorije za molekularno i ćelijsko starenje Nacionalnog zavoda za istraživanja otkrili su enzim koji usporava starenje čoveka. Revolucionarno otkriće grčkih naučnika objavljeno je u uglednoj američkoj naučnoj publikaciji **Žurnal biološke hemije**. U atinskoj Laboratoriji za molekularno i ćelijsko starenje otkriven je polienzimski kompleks, čija uloga je da čovekov organizam oslobađa štetnih (oksidovanih) proteina koji se tokom procesa starenja koncentrišu i izuzetno su toksični za ćeliju. Funkcionisanje enzimskog kompleksa se usporava tokom procesa starenja. Grčki naučnici su u svojim eksperimentima uspeli da deluju na ovaj enzimski kompleks i izazovu ubrzavanje i usporavanje procesa starenja ćelije. Dokazali su da je genetičkom intervencijom moguće uticati na polienzimski kompleks i usporiti starenje organizma. Ovo otkriće je izazvalo veliko interesovanje medija i radoznalost javnog mnjenja zainteresovanog za “eliksir mladosti”. Rukovodilac istraživanja, dr Statis Gonas je u mnogobrojnim izjavama za grčke medije objasnio da cilj istraživanja nije produženje ljudskog života i stvaranje metuzalema, već jačanje odbrane organizma od različitih toksičnih dejstava kojima je izložen, čime se postiže odlaganje pojavljivanja simptoma starosti i poboljšanje kvaliteta života u “trećem dobu”. Celokupno istraživanje grčkih naučnika finansirala je Evropska unija, a rezultati istraživanja objavljeni u američkoj naučnoj publikaciji deo su doktorske disertacije Niki Hondrojani.
KORAK KA PRIRODI – GRČKI naučnici će nastaviti rad na ovom projektu. Sledeći cilj je da se, umesto genetičke intervencije, iz prirode izdvoje supstance koje podstiču aktivnost ovog enzimskog kompleksa u ljudskom organizmu, čime će se postići usporavanje starenja ćelije.

– 3. PRICA  – Revolucionarno otkriće hrvatske znanstvenice: Pronađen eliksir mladosti!

Revolucionarno otkriće hrvatske znanstvenice: Pronađen eliksir mladosti!

IVA TOLIĆ NORRELYKKE, mlada hrvatska znanstvenica, na tragu je onoga o čemu većina žena, a u posljednje vrijeme i muškaraca, odavno sanja – eliksiru mladosti. Djevojka iz Travnog sa svojim je stručnim timom u njemačkom Dresdenu počela proučavati kvasac iz afričkog piva koji bi, kako kaže, konačno trebao uslišiti molbe mnogih i pomoći nam da zauvijek ostanemo mladi, lijepi. A ukoliko ovoj talentiranoj znanstvenici rad krene onako kako očekuje, revolucionarno otkriće, koje je dosad bilo u razmjerima urbane legende, bez sumnje, usrećit će mnoge. A to bi trebalo funkcionirati otprilike ovako: stanice kvasaca stabla afričkog piva dijele se na svojstven način – „majka“ stanica dijeli se na dvije jednako mlade stanice „kćeri“ te time, različito od dosad poznatih dioba zadržava svoju mladost i „svježinu“. Kvasac je inače poznat kao jedan od bitnih čimbenika u održavanju mladolikog i svježeg izgleda, ali ovaj je poseban upravo zbog svoje specifične biološke diobe. Naime, ostale stanice dijele se tako da „majka“ stanica proizvede novu stanicu koja je prema ustaljenim pravilima prirode mlađa od nje, što kod kvasca afričkog piva nije slučaj te ga čini potpuno novim otkrićem u napredovaloj znanosti.  Ivin cilj je bio odgovoriti na temeljno pitanje biologije: jesu li baš svi živi organizmi podložni starenju, a odgovor na koji je naišla već sad je zapanjio mnoge njezine kolege. Drugim riječima, stanice ovog kvasca uvijek su mlade, zapravo, može se reći čak i besrmtne, što ovo otkriće čini apsolutno izuzetnim. Međutim, cijela stvar još je uvijek u povojima, jer Iva i njezin stručni tim još moraju otkriti kako besmrtne stanice pretočiti iz laboratorija u svakodnevnu uporabu. Ostaje otkriti koji molekularni mehanizam ovu diobu čini posebnom, a postoje i naznake da on omogućava regeneriranje oštećenih stanica. Jednostavnije rečeno, ovo otkriće nije samo u funkciji ljepote i mladosti, ono može pomoći i kod mnogih drugih opasnih bolesti kojima danas još uvijek nema lijeka. Iva se molekularnom biologijom počela baviti iz ljubavi prema životu i vječnom pitanju koje ju je opsjedalo još dok se s loptom igrala na zelenim površinama zagrebačkog kvarta u kojem je odrasla. Što je to život i kako on funkcionira? Ne sumnjamo, doznat ćemo uskoro!

– 4. PRICA – PRONADJEN ELIKSIR MLADOSTI – Пронађен еликсир младости

молодая мама ребенок дети семья
Прави еликсир младости разрадили су научници из Новосибирска. Они су направили јединствени препарат који наводи људски мозак да производи матичне ћелије. А оне са своје стране у стању су да обнављају болесне органе. Чудотворно средство омогућава да се остане млад и здрав у сваком добу. Лечење матичним ћелијама је модни тренд. Оне могу да помогну у борби против инфаркта, можданих удара и различитих повреда. У козметологији обећавају избављење од проблема са кожом, враћање лицу младалачке свежине. Проблем је у томе што методика коришћења матичних ћелија која постоји данас није ни из далека безопасна, објаснио је за Глас Русије генерални директор компаније која је направила нови препарат Андреј Артамонов:  Како се сада то дешава? Узимају се матичне ћелије из коштане сржи. После тога размножавају их и уводе опет у крвоток. То је већ размножавање ван организма ћелије. Не зна се где се оне диференцирају: оне могу да оду у повређени орган, а могу да оду у сасвим здрав. И у срцу, на пример, може да израсте ребро. То су у суштини већ стране ћелије за организам.  У Новосибирску овај проблем је решен. Научници су направили препарат под шифрованим називом Г5. Он наводи коштану срж човека да израђује нове матичне ћелије које затим саме налазе повређени орган и обнављају га. По речима стручњака, Г5 осигурава хоуминг ремонтних ћелија – оне не напуштају сопствени организам. То је препарат нове класе регенеративне медицине и нема премца у свету, тврди Андреј Артамонов. Таквих препарата данас нема. Г5 наводи коштану срж да израђује сопствене матичне ћелије, при томе оне не напуштају организам. Са годинама матичних ћелија има све мање и мање. Због тога, органи се не обнављају и ми почињемо да старимо. Нови прилаз медицини се састоји у томе да се организам натера да регенерише самог себе. Постојеће методике усмерене су на симптоматско лечење: ако се појави бол, треба узети аналгетик. Много је теже, али и исправније, окренути се резервама човековог организма. Само то може да нас учини све млађим и срећнијим, да се сетимо какви смо били у детињству. Препарат направљен у Новосибирску је успешно прошао предклиничка испитивања. Укоро ће започети клиничко тестирање. А за годину и по постоје шансе да се Г5 појави на тржишту. 

Komentar  jednog gospodina glasi: Наркотици и атомско наоружање су мала маца како ће ово да поцепа људско друштво и да изобличи суштину човека…ако је истина, а није немогуће да јесте… Врхунско зло у руху врхунског добра…

Advertisements

4 comments on “PRONADJEN ELIKSIR MLADOSTI…?

 1. Slazem se u potpunosti sa gospodinom.Izoblicice nas i spolja i iznutra,iscepati duse.Na kraju cemo biti gori nego slika Dorijana Greja.Pusa Vesnici.

 2. Sa postovanjem svim tragaocima za Istinom

  Za ljudski fizicki orzanizam (tijelo) receno je i to je odavno poznato da je on kod relatvino normalnih uslova zivljenja ustanju samog sebe izlijeciti razumljivo da je ponekad potrebna mala asistencija stanara tojest nas (mi nismo to fizicko tijelo) ono je samo vozilo koje posjeduje svoju vlastitu svijest i inteligenciju a koje mi (Inkarnirane Duse) upotrebljavamo kao svoje vozilo da bi mogli bolje da istrazujemo i upoznajemo ovu fizicku realnost.

  Doktor- izvorno latinski znaci ucitelj, onaj koji je bolje upoznat da nam rekne
  ali po etickim normama iz tih davnih vremena kako po potrebi da asistiramo
  da bi nase fizicko tijelo bilo stalno Okej.

  Vracamo se sada u ovo nase vrijeme i nema se potrebe vise puno objasnjavati
  sta je sve ucinjeno da nase psiho-tjelesno zdravstveno stanje bude maltene
  sto je moguce vise ugrozeno i da se trajno pretvorimo u potrosace proizvoda
  Multinacionalnih kompanija a svi ostali prateci servisi su jednom dugorocnom perfidnom strategijom pretvoreni u obicne teklice.

  Iz procitanog tekst vidljivo je da je to sve jos u razvojnoj fazi i da se to sve
  reklamira po jednom oprobanom receptu. Radije sacekajmo jos jedno vrijeme
  da se sto no se kaze prasina slegne, bolje se onda vidi a i cuje.

  Sa postovanjem

  Matija

 3. Neka se oni igraju boga. Ja i žena ćemo po starinski živa biljna hrana,gladovanje,urinoterapija,kupke… Zato mi danas ljudi ne veruju koliko mi je godina. 🙂

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s