OTVARANJE UNUTRAŠNJIH VRATA – Ajlin Kedi

Prošlo je 50 godina od kada je Ajlin Kedi prvi put primila lično vođstvo od malog glasa u sebi, izvora koji je ona nazvala unutrašnji Bog. Ovaj bezvremeni vodič predstavlja izbor tih inspirativnih ipraktičnih poruka – jednostavnih učenja ponuđenih u nadi da će pomoći drugima da pronađu veru, ispunjenje i unutrašnji mir. Knjiga sadrži poruke i meditacije za svaki dan u godini – 365 iskri božanskog nadahnuća i mudrosti, radosne i pune srca, koje ulivaju snagu za suočavanje sa svakodnevnim trvenjima – glas Ljubavi za povezivanje sa unutrašnjim Bogom u svakome od nas.
Ajlin Kedi je osnivač čuvene Fajndhorn komune, fondacije u Škotskoj gde je grupica ljudi napravila čudo: prizivajući i komunicirajući sa duhovima prirode (elementalima), uz njihovu pomoć, od kamenite i neplodne zemlje su napravili prašumu u kojoj su nicale džinovske biljke.
Duhovni život ne znači da bi trebalo da se odrekneš svih ovozemaljskih stvari koje su ti potrebne i koje tvoj život čine lakšim.To samo znači da bi svaku stvar koja ti je potrebna trebalo da koristiš za dobro svih i u Moju čast i slavu. Kada završiš s tim, ma šta to bilo, to se vraća Meni s ljubavlju i zahvalnošcu, jer prepoznaješ da je sve što imaš Moje. Shvatićeš da što više daješ, to se više mesta stvara za primanje. Prihvati sve što ti je potrebno ali nikad ne pokušavaj da to poseduješ. Što si posesivniji, to je veća verovatnoća da ceš nešto izgubiti. Moja skladišta su dubke puna. Kada pravilno postaviš svoje vrednosti, apsolutno ti ništa neće nedostajati. Ali, ne zaboravi da uvek Mene staviš u sve što radiš, da se na svemu zahvališ i da Meni vratiš sve ono sa čime si završio.


7. Maj
Čuvaj taj centar u sebi miran kao vodenica, da bi mogao da reflektuješ sve najbolje bez izvrtanja i tada ćeš biti sposoban da zračiš sve najbolje. Ne dozvoli ničemu da te poremeti ili uznemiri; znaj da sve funkcioniše savršeno i prihvati to bez brige o svetu. Nauči da se smeješ sebi, naročito kad vidiš da postaješ suviše ozbiljan i opterećen problemima sveta. Kada vidiš da postaješ suviše ozbiljan, ostavi to što radiš, opusti se i počni da uživaš u životu, i videćeš kako sav napor i napetost nestaju. Ako ti se čini da si pod prevelikim pritiskom zato što nosiš pretežak teret na ramenima, odmah spusti taj teret, odmori se i opusti. Videćeš da ćeš biti sposoban da uradiš mnogo više u tom stanju odmora i opuštenosti, nego kada si kao napet komad lastiša, zategnut do kraja i spreman da pukne.


8. Maj
Ovaj duhovni život priziva duše koje su sasvim posvećene, jer ćeš, bez posvećenosti, propasti na svom putu. Postoje mnogi uticaji u životu koji te mogu lako izbaciti iz ravnoteže ukoliko nisi orijentisan na jednu stvar i potpuno posvećen. Živeti pun i sjajan život znači živeti ga sve vreme; on se ne može živeti delimično. Moraš stajati na vrhovima prstiju dan i noć, biti na oprezu i delovati u pravi čas bez ijedne misli o sebi ili zabrinutosti za sebe. Nekada ćeš morati da ideš napred s puno vere i poverenja, a da čak ne znaš zašto to radiš. Moraćeš da deluješ intuitivno i inspirativno i dok to radiš možda neće postojati nijedan povod ili razlog za to. Ali, kada znaš da je nešto ispravno, idi napred i učini to i znaj da te podržavaju sve sile svetlosti, jer JA JESAM s tobom.


9. Maj
Plivaj niz vodu, a ne uzvodno. Kada osetiš da je promena neophodna, budi spreman da se menjaš i ne pokušavaj da se odupreš. Budi veoma fleksibilan. Budi otvoren i nikad ne dozvoli da tvoj stav bude: «Ono što je bilo dobro za moje roditelje, dovoljno je dobro za mene”. Do promene nikad neće doći ako je to tvoj stav, a promene moraju da se dešavaju. Novo ne može da se ukalupi u staro zato što je novo prevazišlo staro i potrebno mu je više prostora. Pruži mu više prostora tako što ćete se zajedno širiti. Ukoliko ne postoji otpor, to ne bi trebalo da bude bolan proces. Kada je biljka u saksiji, ona se mora presaditi kako bi se njeno korenje razvijalo u nova carstva. Taj proces se dešava veoma prirodno; nema potrebe za naporom i stresom. Jednostavno pusti, opusti se i oseti kako se menjaš i širiš prirodno kao što dišeš i seliš iz starog u novo.


10. Maj
Nikad ne zaboravi da se zahvališ za svaku lekciju koju si naučio, ma kako ona bila teška. Shvati da će samo ono najbolje izaći na površinu i da je svaka teškoća samo kamen spoticanja na tvom putu. Postoje važne lekcije koje se moraju naučiti i što ih ranije naučiš, to bolje. Nikad ne pokušavaj da ih preskočiš ili da ih zaobiđeš, već ih vidi onakvim kakve jesu i suoči se s njima sa svih strana. Nikad se ne ponašaj kao pokvarena gramofonska ploča koja stalno iznova ponavlja stare greške. Kada želiš da se promeniš, možeš to i da učiniš. Kada želiš da budeš drugačiji i da živiš pobedničkim životom, treba da odlučiš da ćeš to učiniti i tako će i biti. Zašto ne počneš već sad da sagledaš najbolje u životu i da uživaš u njemu onako kako bi trebalo?


11. Maj
Ja sam izvor svih stvari. JA JESAM izvor obilja iz koga se snabdevaš. Misli na obilje; misli na napredak. Nikad nemoj misliti na nemaštinu ili siromaštvo. Kada misliš na ograničenje, ti stvaraš ograničenje; privlačiš ga sebi. Pre nego što se osvestiš, videćeš da si prekinuo slobodan tok Mog bezgraničnog snabdevanja svim stvarima. Kada ti sledeći put bude nešto nedostajalo, ne krivi okolnosti, uslove ili situaciju, već ostavi dovoljno vremena da zaviriš u sebe vidiš šta to u tebi izaziva prekid. Da li je to strah od gubitka, strah od nemanja? Strah može izazvati prekid brže od ma čega drugog. Prebaci sve svoje strahove i brige na Mene i pusti Me da te podržim. Pusti Me da te ispunim moći i snagom, verom i verovanjem. Kad jednom budeš imao prave duhovne vrednosti, videćeš da će ostatak tvog života doći na svoje mesto u pravom savršenstvu.

12. Maj
Ne možeš Me znati i ići mojim putem i sprovoditi Moju volju ako Me ne voliš; ne možeš Me voleti ako ne voliš druge ljude. Mnoge duše pričaju o ljubavi prema Meni, a da pri tom ne znaju šta znači voleti sebe i voleti druge ljude. Ključ je uvek ljubav i najvažnija lekcija je ljubav. Moraš naučiti da voliš to što radiš, da voliš duše koje su s tobom, da voliš tvoju okolinu, da voliš mesto gde živiš, da voliš vazduh koji udišeš, tlo po kome hodaš. Voli sve na šta ti padne pogled. Nije dovoljno da ti se nešto sviđa; moraš to voleti punim srcem. Dobro je da se povremeno preispitaš i vidiš koliko ljubavi ima u tebi. Razmisli o svojoj svakodnevnici i vidi koliko ljubavi ulažeš u sve što radiš, govoriš ili misliš.

Advertisements

2 comments on “OTVARANJE UNUTRAŠNJIH VRATA – Ajlin Kedi

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s