HRANA KOJA UNISTAVA VAS I DNK VASIH POTOMAKA

Hrana koja uništava vaš i DNK vaših potomaka

Koliko je važna hrana koju jedemo za naš DNK? Koliko industrijski proizvedene hrane pune toksina čovjek može pojesti prije nego se pojave negativni simptomi?

ŠTO JEDEMOUlazimo li i mi u genetski modificirani svijet?!

SUZIMO I KIŠEMO Alergije su postale češće i teže – evo zašto!

NE JEDITE TO Devet najstrašnijih aditiva u hrani!

Dakako, i termička obrada zdravih namirnica može imati utjecaj na kvalitetu hrane. Primjerice znanstvenik Francis Pottenger je 1930. istraživao utjecaj sirove i kuhane hrane na zdravlje mačaka. Sirovo meso i mlijeko dramatično su popravili zdravlje mačaka uključenih u studiju i njihovih potomaka u sljedeće tri generacije. Suvremena znanost smatra da je ovo posljedica nedostatka taurina u kuhanoj hrani. Naime, mačke kao mesojedi nemaju mogućnost stvaranja taurina u svom tijelu pa ga mogu dobiti samo putem hrane.
Iako se ovi podaci ne mogu direktno preslikati na ljude, jer je naš metabolizam drugačiji, studija je pokazala da hrana utječe na zdravlje pojedinca, ali i njegovih potomaka.

Procesirana i genetski modificirana hrana uzrokuje oštećenja DNK

Suvremena prehrambena industrija uspjela je prekinuti vezu između lokalnog tla, lokalne hrane i ljudi koji tu žive. Prehrambeni lanac je razbijen. No, ljudsko tijelo ima svoje biokemijske potrebe i ne može se bez greške prilagoditi nizu novih kemijskih spojeva koje u njega unosimo.
Potreban je duži proces privikavanja koji traje generacijama, čak i kad je riječ o nemodificiranim prirodnim supstancama. Iz sličnog razloga 85 posto Aboridžina ne može tolerirati laktozu, dok isti problem ima samo dva posto Šveđana.

Ako se može žvakati i gutati, to još uvijek ne znači da je to hrana. Niske cijene, jednostavna priprema te umjetni mirisi i okusi uvjerili su ljude da su kemijske tvorevine koje se prodaju širom svijeta – hrana. Primjeri nekih najgorih namirnica koje utječu na DNK

Hrana koja uništava vaš i DNK vaših potomaka

1. Genetski modificirana hrana (GMO)

Ono što znanstvenici rade s hranom moglo bi se usporediti s genetskim ruletom. Hoće li novi gen koji se uvede u genom neke biljke ili životinje dovesti do ‘poboljšanja’ ili destabilizirati inače sigurnu hranu i učiniti je otrovnom za ljude, ne znaju ni oni sami.
Istina, stoljećima su ljudi mijenjali genetske karakteristike biljaka i životinja. Primjerice putem selekcije sjemena biljke koja ima poželjne karakteristike. No, uzgoj je nešto sasvim drugo od genetskog inženjeringa, koji stvara monstrume koji nam se danas nude kao hrana. Naime, dok je genetski kod GM biljke modificiran od strane ljudi, hibridna biljka kreirala je vlastitu genetsku strukturu.
Znanstvenici Ian F. Pryme i Rolf Lembcke provodili su in vivo studije o mogućim zdravstvenim posljedicama GM hrane, te zaključili da genetski inženjering stvara raširene genetske mutacije na stotine tisuća mjesta određenog genoma.
Hranu koja je stvorena u laboratoriju naše stanice neće prepoznati, pa će se puno toga gomilati kao toksični materijal. Što je najgore što bi se moglo dogoditi? Počinje s problemima u probavnom sustavu, smanjuje se imunitet, a eventualno nastaju i tumori.

Hrana koja uništava vaš i DNK vaših potomaka

2. Procesirane omega-6 masne kiseline i transmasti

Industrijskom revolucijom i obradom biljnih ulja bogatih omega-6 masnim kiselinama, poput kukuruza, soje, uljane repice, koja su sveprisutna u prehrani suvremenog čovjeka, došlo je do velike neravnoteže. Naime, uravnotežen omjer omega-6 i omega-3 masnih kiselina, uz koji je dotad ljudski genom napredovao, drastično se promijenio. Ovih dana, procjenjuje se da jedemo desetinu iznosa omega-3 masnih kiselina potrebnih za normalno funkcioniranje. Smatra se da je to jedan od ključnih razloga zbog kojeg veliki postotak modernog stanovništva pati od bolesti srca, raka, otpornosti na inzulin i dijabetesa, pretilosti, artritisa te ima druge upalne promjene. Samo bi eliminacija otrovnih transmasti mogla spriječiti pojavu na stotine tisuća kardiovaskularnih bolesti. Tim molekularnih biologa na Nacionalnom institutu za prehranu u Indiji proveo je studiju na štakorima jer su željeli vidjeti kako su geni pogođeni transmasnim kiselinama. Znanstveni tim je otkrio da su štakori hranjeni većom količinom transmasnih kiselina imali tri vrste gena koji podižu otpornost na inzulin. Ova zapažanja pomogla su objasniti kako konzumiranje transmasnih kiselina povećava rizik od dijabetesa i srčanih bolesti.

Hrana koja uništava vaš i DNK vaših potomaka

3. Šećer

Procjenjuje se da je 1820. prosječna godišnja konzumacija šećera po osobi bila manja od devet kilograma. Danas ona u prosjeku iznosi nešto više od 68 kilograma godišnje. Ostavlja li toliko šećera neki ‘otisak’ na genetskom materijalu? Epidemiologinja Lisa Giovanellije provela studiju o utjecaju šećera na organizam i zaključila da što više jednostavnih šećera (iz zaslađenih napitaka i raznih slatkiša) osoba jede, veće je oksidativno oštećenje DNK na krvnim stanicama (lumpocitima).

Hrana koja uništava vaš i DNK vaših potomaka

4. Visokofruktozni kukuruzni sirup (HFCS)

Nova tehnologija prihvaćena 1970-ih omogućila je proizvodnju jeftinog visokofruktoznog kukuruznog sirupa (HFCS). Danas se on dodaje u tisuće polugotovih i gotovih proizvoda uključujući slatkiše, napitke i umake. Najveći poznati problem s HFCS-om je to što ga mozak ne prepoznaje kao izvor kalorija – iako njima obiluje. Mozak ne dobiva signale i šalje signale kao da niste dovoljno jeli, tako da i dalje imate želju za hranom. Rezultati su očiti, a debljina je tek jedan od njih. HFC može oštetiti i genom. Naime, tijekom same proizvodnje ili naknadno, ovaj štetan spoj se ugrijava i dolazi do stvaranja hidroksimethilfurfurala (HMF), a on je poguban za DNK.

Izvor: http://magazin.net.hr  

T.T./wakeup-world.com

4 comments on “HRANA KOJA UNISTAVA VAS I DNK VASIH POTOMAKA

  1. Dragi čitatelji,
    Radiestezija potvrđuje da je istina, da prehrambene industrije usmjeravaju čovječanstvo sve više u GENETSKI MODIFICIRANI SVIJET. Prirodni Zakoni i Biologija nisu to predvidjeli, pa izlazimo iz normalnog funkcioniranja naših organa uključeni su i naš MENTALNA i ASTRALNA TIJELA koji će s vremenom dati krivu kondenziranu energiju našem ETERIČKOM i FIZIČKOM TIJELU. Nitko neće moći reći niti utvrditi svakojake simptome koji će se razviti u našem fizičkom tijelu. Onda će se tražiti uzroke u klimi, u zagađivanju, a sve su to komponente koje sve zajedno dovode do konačne rezultante.
    Da li se neki znanstvenik službene nauke pitao kako to da u našem tijelu na milijarde ljudi osjeti promjene vremena koje se tek razvijaju na daljini od tisuća kilometara. Kakvu povezanost ima naše tijelo sa tim promjenama? Energije od 0,5 volta i 0,5 Watta što svaki od nas posjeduje, zajedno sa energijama živih bića serijski povezane, produciraju električni naboj u oblacima i stvaraju se oluje, tornadi i vrtlozi. U našem dugogodišnjem iskustvu svi oni koji su svoju energiju preselili u energetsko SRCE, nemaju više utjecaja stvarajućeg nevremena na svojem tijelu. To je konstatacija od tridesetak godina, znači da smo povezani energetski sa tim promjenama, a to su vibracije emocija i strahova solar pleksusa.
    Najgora je situacija u Europskoj Uniji da ispočetka su se parlamentarci borili protiv GMO hrane, a danas imamo katastrofalni zakon da uvozna hrana ako je GMO ne mora biti deklarirana i tako masa ljudi u neznanju kupuje jeftiniju uvoznu hranu i ne zna da je većinom hrana toksična zbog aditiva, emulgatora i GMO. Mi podučavamo ljude da kupuju hranu od bakice na tržnicama, a to je hrana koju bakica uzgaja za sebe, pa nije otrovna a niti GMO. Mi kupujemo crvljive jabuke, ako crv nije umro nećemo niti mi se trovati.
    Hvala lijepa na ovom blogu u ime svih ljudi jer bi htjeli zaštiti sebe i svojju djecu i potomke od profitera kojih nije briga za naše zdravlje i naših potomaka.
    Komentirao Giovanni Garbin – doktor Duhovne Medicine.

  2. Dragi čitatelji,
    Postavit ću na blogove gdje komentira više od 50tak ljudi koji su zainteresirani na talijanskom jeziku i još neke informacije koje ću izabrati da budu aktuelni i spasonosni za svakoga.
    Hvala lijepa.
    Giovanni Garbin

  3. Zar ne vidite kako nas polako ali sigurno uništavaju sa svih strana? Zar ne mislite što ćete doživjeti u kratko vrijeme, bilo ekonomski, bilo sa klimatskim promjenama, sa bolestima – ZAR BAŠ VAS NIJE BRIGA ZA SVOJU DJECU? Najviše roditelja im kupuju sokove, coca-cole i hranu koja ih sistematski uništava i dovodi u alergije i svakojake bolesti?
    Mi se žarko molimo da se svi ljude PROBUDE od dubokog sna i letargije, a osobito poglavari država i religija da reču svojim vjernicima treba se moliti da dođe SIN BOŽJI da nas spasi od svih ovih bezizlaznih situacija – kako piše u Svetim Pismima.
    Giovanni Garbin

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s