SKRIVENE TAJNE O MLEKU

Ovu belešku pišem samo zato da bihpodelio informacije o MLEKU sa svima…..kojima je to potrebno….
by Alternativom do zdravlja on Wednesday, March 16, 2011 at 10:23am ·
Da, tako je… mleko je savršena hrana „majke prirode“ …ali za tele… dok se ne odvoji od majke. Sve što ste do sada znali o kravljem mleku i mlečnim proizvodima, verovatno je delo mita (priče) mlekarske industrije. Kravlje mleko je nezdrava tečnost iz bolesnih životinja, koje sadrži ogroman broj opasnih supstanci i supstanci koje izazivaju bolesti koje imaju sveobuhvatan negativan efekat na svakog ko ga konzumira.
OSNOVNI SADRŽAJ MLEKA
„SVAKO“ kravlje mleko (obično ili „organsko“) sadrži 59 aktivnih hormona, mnoštvo alergena, masti i holesterol.
Najčešće, kravlje mleko sadrži izmerljive količine herbicida, pesticida, dioksina (i do 200 puta više od bezbednosnih granica), i do 52 snažna antibiotika (verovatno 53, uključujući LS-50), krv, gnoj, izmet, bakterije i viruse. Kravlje mleko može u sebi da ima i tragove svega onoga što je krava jela… uključujući i stvari poput radioaktivnih otpadaka tokom nuklearnih testova (stroncijum iz 50-ih).

NAJČEŠĆI RAZLOZI SMRTI U AMERICI
http://webapp.cdc.gov/sasweb/ncipc/leadcaus.html (1998)
1. 724,859 Bolesti Srca (razlog: masti/holesterol: meso/mleko/mlečni proizvodi)
2. 541,532 Zarazne neoplazme (kancer: razlog: otrovi/mleko/mlečni proizvodi)
2.a. 250,000 Medicinski sistemi (lekovi/itd. razlog: ignorisanje/neosposobljenost)
3. 158,448 Kardiovaskularne bolesti (razlog: meso/mleko/mlečni proizvodi)
4. 112,584 Bronhitis i Astma (razlog: otrovi/mleko/mlečni proizvodi)
5. 97,835 Nenamerne povrede i nesrećni slučajevi
6. 91,871 Pneumonia i grip (razlog: slab imuni sistem i sluz)
7. 64,751 Dijabetes (razlog: mleko/mlečni proizvodi)
7.a. 40,000+ Ubistva (muškarci, žene i deca)
8. 30,575 Samoubistva (razlog: psihički problemi)
9. 26,182 Nefritis (Brajtonova bolest – zapaljenje bubrega)
10. 25,192 Bolesti jetre (razlog: alkohol i drugi otrovi)
(2.a. i 7.a. su dodata radi potpunosti liste)

POKRETACI RAKA
Od ovih 59 hormona, jedan je snažan hormon RASTA sličan insulinu – kao Faktor Rasta JEDAN (Insulinlike Growth Factor One – IGF-1). Poklopilo se da je on identičan i u kravama i u ljudima.
Smatrajte ovaj hormon „delijom pokretačem“ kancera… (u medicinskom svetu IGF-1 se smatra glavnim razlogom u ubrzanom rastu i povećanju raka dojke, prostate i debelog creva, i sumnja se da je on taj koji izaziva i ostale vidove raka).
IGF-1 je prirodan sastojak SVAKOG mleka… novorođenče bi trebalo da raste brže! Šta to tera oko 50% gojaznih ljudi da misle da im treba da još rastu? Potrošači ne misle ništa o tome jer ne znaju srž problema… kao ni većina lekara.
Dodatak: josh neshto vezano za IGF-1
1979 Naučnici su otkrili IGF-I. 1989 Naučnici saznaju da IGF-Bio sam identičan u kravljim telima i ljudskim telima. 1994 FDU naišao na najveću kontroverzu u svojoj istoriji odobravanje genetski modifikovanih, bovine hormon rasta poznatog kao BGH (tzv. BST). Kada se taj hormon ubrizga u krave, nivoe IGF-I u mleku povećanje od oko 80%
1998 IGF-je ključni faktor u rastu i širenje raka prostate (Nauka – januar 1998) i dojke Rak (Lanset – maj 1998.) 1999 IGF-identifikovan je kao ključni faktor u rastu raka pluća (Journal of the National Cancer Institute – . januar 1999) Journal of American Dijetetski Udruženja (Strana 1231) pise da je IGF-I nivo kod ljudi koji piju mleko: „Serumski IGF-I nivo (krv nivoa) značajno se povećao u mlečnoj grupi. . . povećanje od oko 10% iznad osnovne linije – ali je bio nepromenjen u kontrolnoj grupi „.

KOLIČINE
Svaki zalogaj tvrdog sira sadrži DESET PUTA više onoga što je bilo u mleku od kog je napravljen… zbog toga, potrebno je 10 litara mleka da bi se napravio 1kg sira, tačnije kačkavalja koji se nalazi u marketima, kucna proizvodnja svodi se na 5l za kilogtam kackavalja ili nekog drugog sira. Svaki zalogaj sladoleda sadrži 12 puta više… a puter 21 put više onoga što je sadržano u molekulima masti tog mleka.

MONSANTO i rbGH (Posilac) Monsanto Chemical Co., proizvođač blagih otrova poput DDT-a, Agens Orange, Roundup i drugih potrošio je oko pola milijardi dolara pronalazeći način da se otrov ubrizga u krave… da natera kravu da proizvodi VIŠE mleka.
Nažalost, napravili su „PET“ grešaka u svom Frankenštajn Posilac (rbGH) pokušaju, pa su zarazili gotovo sve životinje… ali taj važan izveštaj (Ricard, Odaglia i Deslex, 1989) je bio skriven po nalogu Klintona.Kanađani su pročitali dovoljno o ovom izveštaju (pre no što je bio ukraden) pa su odbili rbGH za svoju zemlju.Monsantov Posilac stvara dodatni IGF-1 u mleku: i do 80% više.
Administracija za Hranu i lekove (The Food and Drug Administration – FDA) govori da se IGF-1 razara u stomaku. Ako je to tačno FDA je dokazala da majčino mleko za bebu ne funkcioniše.
Zdrav razum govori da su njihova „istraživanja“ smešna jer ovaj sastojak za rast pospešuje rast bebe teleta (ubrzano, kao što je to prirodno).

IGF-1 SE POVEĆAVA
Ovo istraživanje uključuje dve grupe, jednu grupu koja konzumira 350ml mleka na dan i drugu koja konzumira 700ml na dan. Ovaj izveštaj beleži da su učesnici koji su konzumirali 350ml više na dan imali povećanje IGF-1 za 10% u svojoj krvi! Sada, uzmite u obzir to na dan, iz svih izvora, tipičan potrošač mleka/mlečnih proizvoda unosi oko 39% mlečnih proizvoda od celokupnih dnevnih namirnica, i to povećanje od 10% postaje vidljivi deo problema. Ne zna se razlika u odnosu na IGF-1 između ljudi koji ne konzumiraju i onih koji konzumiraju mleko/mlečne proizvode ali uzimajući u obzir stope kancera… ona je ogromna.

MASTI
Sveže pomuženo mleko – 49% kalorija je iz masti.
„2%“ mleko – 35% kalorija je iz masti.
Kačkavalj – 74% kalorija je iz masti.
Puter – 100% kalorija je iz masti.
Većina ljudi veruje da je puter samo mast. Većina ljudi nema predstavu čak ni o tome koliko masti leži u mleku i mlečnim proizvodima. Većina gojaznih ljudi treba da shvati da su mleko, sladoled, sirevi, jogurti, i svi ostali proizvodi koji koriste mlečne derivate (kazein, surutku, laktozu, mlezivo) najverovatnije najveći razlog zbog njihove povećane telesne mase i zdravstvenih problema.

KALCIJUM
Kalcijum? Odakle KRAVE dobijaju kalcijum za svoje velike kosti? Iz biljaka, naravno!
Kalcijum koji one konzumiraju iz biljaka sadrži velike količine magnezijuma neophodnog za apsorbovanje i iskorišćenje kalcijuma za telo.
Kalcijum u kravljem mleku je praktično neupotrebljiv jer sadrži nedovoljnu količinu magnezijuma (one nacije sa najvećom potrošnjom mleka/mlečnih proizvoda takođe imaju i najviše obolelih od osteoporoze. Dokaz? Šta mislite o istraživanju na 78000 trudnica u periodu od 12 godina?)
Još o ovome možete pročitati na:
http://www.notmilk.com/deb/030799.html Članak o istraživanju na 78000 trudnica
http://www.notmilk.com/deb/092098.html Kalcijum i bolesti kostiju
http://www.notmilk.com/badbones.html Ko dobija bolesti kostiju?
http://www.notmilk.com/calcium/index.html Razne informacije o kalcijumu
Kravlje mleko sadrži tri puta više kalcijuma od mleka majke dojilje. Bez obzira na to, nijedno nije veoma korisno jer da bi bio apsorbovan i iskorišćen, mora da postoji jednaka količina magnezijuma (kao što postoji u listovima koje krave jedu da dobiju sav kalcijum koji im je potreban za kosti).
Mleko ima dovoljno magnezijuma da bi se apsorbovalo oko 11% kalcijuma.
Prema američkom poljoprivrednom predstavništvu (USDA) 235ml kravljeg mleka sadrži:
Kalcijum (Ca): 291,336mg
Magnezijum (Mg): 32.794mg
USDA preporučuje 1200mg kalcijuma na dan. USDA je preporučio tri šolje mleka na dan, što sadrži samo 900mg kalcijuma. Neki raspravljaju da je samo 1/3 magnezijuma neophodna. Priroda ipak nalaže da je taj odnos 1:1. Ako bi odnos za ispravnu apsorpciju bio 1/3 magnezijuma na prema 1 kalcijum, onda bi,
ne više od 300mg od ukupnih 900mg kalcijuma bilo iskorišćeno. Ako, što u stvari jeste, je odnos 1:1 samo 98,38mg kalcijuma je korisno. Nije bitno koliko kalcijuma neko unosi, ved koliko ne gubi.

PROTEINI
Mleko se može smatrati „tečnim mesom“ zbog svog visokog sadržaja proteinima, koji zajedno sa ostalim proteinima, može zapravo trošiti kalcijum iz tela. Zemlje koje vode stroge proteinske dijete (meso, mleko, mlečni proizvodi) imaju najviše obolelih od osteoporoze.

MIT O „ZDRAVOM“ PROTEINU
87% mleka čini voda. To ga čini veoma skupom vodom, zar ne? Kada se razloži na osnovne grupe CELO MLEKO je:
VODA, MASTI, KAZEIN, PROTEINI, I OSTALO
87% 3,25% 4% 4,75% 1% (napomena: to je 3,25% „mlečne masti“ koje uključuje 87% vode)
80% proteina u mleku je kazein. Kazein je moćno vezivno sredstvo, polimer koji se koristi za dobijanje plastike, i lepak koji se više koristi da se napravi čvrst nameštaj, ili za lepljenje nalepnica na staklene flaše. Nalazi se u hiljadama proizvoda obrađene hrane kao vezivo. Kazein je moćan alergen, histaminik koji stvara dosta sluzi. Jedini lek u telu Olimpijske atletičarke Flo-Jo bio je Bendril, moćan antihistaminik, koji je uzela da bi se odbranila od svog poslednjeg obroka- pice. Za celu priču o Flo-Jo možete posetiti:
http://www.notmilk.com/deb/092198.html
http://www.notmilk.com/deb/111598.html i
http://www.notmilk.com/deb/112398.html za celu priču.

BAKTERIJE
U kravljem mleku je dopušteno da se nalazi izmet. Izmet je ogroman izvor bakterija.
Mleko se najčešće pasterizuje više puta pre nego što stigne do vašeg stola… svaki put na svega 15 sekundi na 162 stepena Farenhajta.
Da bi se voda sanitarizovala, smatra se da je treba kuvati nekoliko minuta (na 100 stepeni Celzijusa). To je ogromna razlika zar ne!?
Imajte na umu da se na sobnoj temperatur broj bakterija udvostruci svakih 20 minuta.
Nije ni čudo što se mleko pokvari toliko brzo.

GNOJ
Dopušteno je da jedan kubni centimetar kupovnog kravljeg mleka sadrži do 750.000 somatskih ćelija poznatih pod nazivom „GNOJ“ kao i 20.000 živih bakterija… pre nego što se uklone sa tržišta.
To su ogromne količine – i do 20 miliona bakterija i do 750 miliona gnojnih ćelija u jednom litru (nešto više od četvtine)
1 šolja = 236.5882cm kubnih 177,441,150 gnojnih ćelija ~ 4,731,600 bakterija
680ml (oko 3 čaše) = 532,323,450 gnojnih ćelija ~ 14,220,000 bakterija („preporučena“ dnevna doza) EU i Kanađani dozvoljavaju za manje „ukusno“ mleko 400,000,000 gnojnih ćelija po litru.
Tipično ove količine su manje… ali mogu dostići ove nivoe i opet dospeti na Vaš sto!

HOLESTEROL
Količina holesterola u ove tri čaše, je jednaka onoj koju bi neko uneo kroz 53 tanko sečena parčeta slanine. Da li poznajete i jednog lekara koji preporučuje ovoliko slanine na dan?

ČISTOĆA
Da li su kravlje mleko i mlečni proizvodi „čisti“? Uzmite u obzir sledeće: „D-3 se uvek dobija iz životinja. Reakcija na sunčeve zrake koja pretvara 7- dehidroholesterol u vitamin D- 3 je „čista“ hemijska reakcija koja se odvija u određenim delijama vaše kože“ „Provitamin poznat i kao 7-dehidroholesterol se izvlači i izoluje iz kože sisara koja se čisti“
Vitamin D-3 može doći iz četiri različita izvora: Svinjske kože, ovčije kože, jetre sirove ribe, i svinjskog mozga. Najčešće Vitamin D-3 se izvlači iz svinjske kože i kao takav prodaje mlekarama.
Kratak odgovor na pitanje „da li je mleko čisto“ – SVAKAKO NIJE OSTALE „STVARI“
Masti i holesterol. Mnogo toga. Prema mlečno orijentisanoj USDA „piramidi hrane“ svako mleko, mlečni proizvodi i svo meso bi trebalo da predstavlja ne više od 8% celokupne ishrane. Statistički gledano, prema obimu prodaje u narodu od 281 milion Amerikanaca, to funkcioniše kod skoro 40% ljudi koji koriste mleko i mlečne proizvode… ne uzimajući u obzir meso!Mleko svakog od 4.700 sisara na Zemlji je formulisano isključivo za tu vrstu. Postoje i posebni laktoferini i imunoglobulini (stvar koja funkcioniše za poboljšanje imuniteta isključivo krava) koji se kod ljudi ponašaju kao alergeni.

LEUKEMIJA
Prema Hoards Dairyman-u (knjiga 147, strana 4)… 89% Američkih stada za mleko ima virus leukemije. (više na
http://groups.yahoo.com/group/notmilk/ )

DIJABETES
Protein laktalbumin, koji se nalazi u mleku jeste glavni razlog nastanka dijabetesa (i kao glavni razlog zašto ga ne treba davati novorođančadima)

KRONOVA BOLEST
Mikrob paratuberkulozis stvara stočnu bolest pod nazivom „Džonova bolest“. Krave koje oboljevaju od „Džonove bolesti“ imaju dijareju, i i teške fekalne izlive bakterija. Ova bakterija se razvija u mleku, i ne može se uništiti pasterizacijom. Ponekad, u mleku rođena bakterija, će početi da raste u čoveku domaćinu, a rezultati su iritirajući crevni sindromi i Kronova Bolest.

BOLEST LUDIH KRAVA
Takođe se u mleku mogu naći i prioni (zarazne supstance sastavljene isključivo od proteina) u mleku i mesu. Ovo je kristalna supstanca koja se ponaša kao virus… sa periodom „inkubacije“ od 5 do 30 godina.
Krajnji rezultat je Bolest Ludih Krava.

HOMOGENIZACIJA
Veliki molekuli masti ne mogu proći kroz crevni zid u krvotok. Krem više ne raste… jer homogenizacija raščlanjuje ove velike molekule u male koji zaista dospevaju u krvotok! Ovo postaje prečica za bilo koji novonastali masni otrov (vodici, dioksini itd.) do vaših najzaštićenijih organa.

AKUMULATIVNI EFEKTI
Kako ovo utiče na ljude koji konzumiraju kravlje mleko i mlečne proizvode? Gojaznost (preko 50% i taj broj još raste), bolesti srca, rak, alergije, problemi sa varenjem, dijabetes, astma, smanjenje osetljivosti na antibiotike, problemi u ponašanju, kao i konstantno unošenje dioksina, herbicida, pesticida (i svega ostalog što krava jede, a što nije dobro za bilo koje živo biće), koji kruže taložeći se u LJUDSKIM mastima… nije zdravo u bilo kojoj meri.
Oni koji se odupiru da veruju u istinu bi trebalo da shvate da dobar deo svetske populacije ne može podneti laktozu u kravljem mleku. Do 95% crne populacije, oko 53% Španaca, Brazilaca i Portugalaca…Toliko o tome kako je kravlje mleko „savršena prirodna hrana“ za ljude! Majka priroda zna bolje. Pitanje za zdrav razum: Gde je bilo ovog ogromnog „MLEKO JE MORANJE“ pre frižidera, pasterizacije i masivnog transporta? Ranije kada su krave davele svega 1-2 litra mleka dnevno, ono se brzo prerađivalo u puter i sir! Sada se u ove iste krave ubrizgava Posilac kako bi mogle da proizvode 25 ili više litara mleka na dan… tokom cele godine… sada je iznenada (nakon mnogo hiljada godina) „glavni proizvod“. NE!

ZAGAÐENJE
Postoji nekoliko stotina miliona krava za mužu u svetu. Savka od ovih krava troši oko 25kg hrane i oko 140 litara vode na dan, što obezbeđuje u najboljim slučajevima proizvodnje oko 25 litara mleka (preko 10 puta više od onog zašta ju je majka priroda stvorila), a to znači da se sve ono što ostane izbacuje .To znači oko 135 kg urina i izmeta na dan… po jednoj kravi, za dnevnih nekoliko desetina milijardi kilograma zagađenja. Na godišnjem nivou… ova količina iznosi nekoliko biliona kilograma netaknutog zagađenja koja zagađuje naše potoke, reke, jezera… i sisteme pijaće vode.
Krave su toplokrvni sisari. Kao i svi drugi sisari one ispuštaju gasove. U neku ruku kao kod slonova njihov digestivni sistem je dosta neefikasan što dovodi do proizvodnje više gasova. Tokom dokumentarnog filma na Discovery Channel-u o slonovima suština je bila da prosečan odrastao slon ispušta dovoljno metana kroz gasove po danu koliko je potrebno da bi se kola vozila 20 milja.
Ni krave nisu ništa bolje. „Novi Engleski Naučnik“ (strana 5 – 31.8.96) navodi da stoka proizvodi oko 48 kilograma metana svake godine. Krave za mužu jedu više jer proizvode mleko. Sada nekoliko stotina miliona krava pomnožite sa minimum 48 kg metana godišnje… što iznosi nekoliko desetina milijardi kg metana koji se oslobađa u atmosferu svake godine. Sa tolikim brojem stoke, svinja, ovaca i drugih „fabrički gajenih“ životinja nije teško zaći u nit ovog problema.
Ovo znači da je „govedina intenzivna hrana staklene bašte“ i ogroman razlog zbog globalnog zagrevanja (sa mlečnim proizvodima jedan od glavnih uzroka globalnog zagrevanja).Još jedan veliki problem je: „Mleko je veoma snažan zagađivač: ono je oko 400 puta veći zagađivač nego neobrađeni otpaci i đubre.
Na konkretnom primeru 4000 litara mleka ima podjednak potencijal da zagadi okolinu koliko i neobrađeno đubre nekog mesta od 7000 ljudi.“

ODGOVORI NA NEKA PITANJA
Q: Šta je surutka?
A: Surutka nastaje kada se Masti i Kazein uklone iz mleka. U proizvodnji sira, ukišeljeno mleko postaje sir. Osnovni sastojci surutke su tzv. goveđi serum, albumin i laktalbumin. Takođe se u surutki nalaze i drugi hormoni.
Q: Šta se dešava sa: 59 hormona, alergenima, herbicidima, pesticidima, dioksinima i do 52 antibiotika Kada se pretvore u sir?
A: Sve se samo koncentruje.
Kada se pretvore u puter?
A: Alergeni se gube: ali dioksini, pesticidi i antibiotici ostaju u masti.
U sistemu za varenje?
A: Steroidni hormoni preživljavaju, kao i dioksini i antibiotici. U homogenizovanom mleku, proteinski hormoni preživljavaju… što zavisi od pH vrednosti u želucu, neki proteini u siru preživljavaju ali ne svi… 11 steroidnih hormona preživljava.
I ŠTA SE DALJE DEŠAVA?
Konačno, sve se završava, ali ne pre nego što hemijski glasnici (hormoni) „ne ostave svoju poruku“.
Svaki od ovih hormona i proteina se drugačije ophode prema organizmu i imaju različite odnose degradacije. Svi oni preživljavaju do određenog stepena… i efekti su kumulativni.

OSTALE PUSTE-ZAGAÐUJUĆE SUPSTANCE U KRAVLJEM MLEKU
Surutka: Proteini u krvi. Goveđi serum lactalbumin se identifikuje kao okidač za dijabetes i druge autoimune bolesti.
Lactoza: Dva šećera: Glukoza i Galaktoza. Galactoza je identifikovan kao pokretač glaukoma. Postoji nekoliko tekstova koji pokrivaju laktozu (uključujući galaktuzu i galaktosemiju)
http://www.notmilk.com/deb/090599.txt Dr. Gordon: Bolest srca
http://groups.yahoo.com/group/notmilk/message629 Lactoza je opasna
http://groups.yahoo.com/group/notmilk/message453 Benovo srce
http://groups.yahoo.com/group/notmilk/message396 Rak kod žena
http://groups.yahoo.com/group/notmilk/message378 Netolerancija na laktozu
Mlezivo (prvo kravlje mleko): zajedno sa hormonima, konkretno IGF-1, kao i gomilom agenasa za povećanje imuniteta kod Bolesti Krava.
Ono što je indikativno znati je to da, mleko proizvodi u našem organizmu velike količine sluzi u stomaku i stomačnoj šupljini, dok jogurt to isto pravi u plućima i plućnoj šupljini….šta li tek rade maslac, surutka, kajmak, sir…itd…Ne morate biti debeli da bi imali velike količine sluzi u organizmu…i oni mršavi je imaju u velikim količinama pogotovo ako se hrane sa namirnicama koje izazivaju stvaranje sluzi…Sluz izaziva fizičke blokade za razmenu materija…i onda mi možemo ždrati do besvesti i umirati od gladi ako nam je zbog toga poremećena razmena materija u debelom i tankom crevu…Prema nekim tabelama dobijenih naučnim ispitivanjima sa početka prošlog veka…sva hrana koja je kuvana, meso i mlečni proizvodi, napici….sve što proizvodi u organizmu kiselu sredinu (povećava kiselost) jeste i proizvođač sluzi…Ono što je interesantno za kazati jeste sledeća činjenica: postoji zavod za zdravu ishranu pri medicinskom fakultetu, gde profesori medicinskog fakulteta svojim pacijentima dele nutricionistički saveti za skidanje viška kilograma…..E pa jelovnik koji oni daju ljudima sa problemom gojaznosti sadrži 90% mleka i mlečnih proizvoda…i to po minimum u 5 do 6 obroka dnevno……iako se pouzdano zna za štetnost primene mleka….da li je moguće da profesori medicinskog fakulteta koji školuju generacije budućih lekara ne znaju za to…ili ih nije briga….ili to rade namerno? Tužno i ružno.. 😦

DODATAK VAŽNO
KVALITET (RECIKLIRANOG) MLEKA
Za sve one koji jo piju (reciklirano), mleko …
a da to I ne znaju !!!
Mleko sa proteklim rokom iz trgovina šalje natrag proizvođaču, koji ima zakonsko dopuštenje da ponovi proces pasterizacije na 190 C stepeni, te ga vrati natrag na tržište.Prema zakonu, taj proces može se ponavljati pet puta.Proizvođać je dužan objaviti koliko puta je ponovio ovaj proces i on ga obično objavi ali na svoj način znajući da niko ne pita da li je mleko prerađivano više puta.
Tajna je napisana na dnu kartonske kutije, sitnim brojevima.Pretpostavimo da je napisani broj 123456, nedostajući broj označava koliko je puta mleko bilo reciklirano.Recimo npr. 123 56, broj 4 nedostaje – to znači da je tom mleku 4 puta protekao rok trajanja i da je toliko puta bilo ponovo prekuvano.
To nije sve, jer u paketu sa 12 tetrapaka, nekim pakovanjima nedostaju brojevi, a drugima ne.
Ipak to znači da je cela ta pošiljka tretirana jednako.
Na taj se način firme dobro bogate i to tako što recikliraju i ponovo prodaju više puta prerađivano pokvareno mleko.

Izvor: http://www.facebook.com/pages/Zdrava-strana/136442369764320

 

Komentar Mayanski Kalendar – Da, cijela mljekarska industrija je orijentirana na profit! Čovjek je jedino biće koje pije mlijeko kao odrasla osoba … i pije mlijeko namijeno drugim bićima … kravlje mliljeko je hrana za njezinu djecu, teliće …kravlje mlijeko nije hrana za ljude … i ljudima je potpuno nepotrebno!

11 comments on “SKRIVENE TAJNE O MLEKU

  1. Pre dosta godina je izasao slican teks u casopisu @Trece oko@. Na zalost nisam ga sacuvala ali od kada sam prestala da insistiram da deca piju mleko mnogo su zdravija… Nas 6toro u kuci popije 2l mleka nedeljno, sir i melecne proizvode skoro da ne kupujemo…. Ali pasemo zelenis maksimalno… Pozdrav

      • Dragi čitatelji,
        Draga zlaja,
        Nije lako biti sigurni da smo kupili dobru hranu na pijaci (tržnici). Sigurni smo sa jabukama kad ih vidimo da su crvljive, da imaju neke crne točkice, to je zdrava jabuka jer ako crv nije umro, nećemo niti mi se trovati.
        Za narandže i limune, mi imamo dvije metode koje upotrebljavamo. Desnu ruku uperimo u smjeru bilo koje hrane, koncentriramo se u energetsko srce na sredini prsne kosti i pitamo u sebi Srce: “Da li je ta hrana dobra za mene i moju obitelj?“ Dobijemo intuitivni odgovor. Promatrao sam mačka nakon što sam mu stavio u posudicu od stakla ili keramike ili limenu, kupljeno mlijeko. On samo pogleda iz daljine, okrene glavu i neće se niti približiti. Onda mu stavim mlijeko od bakice koje kupujem dogovoreno svaka 2-3 dana, odmah ide piti to mlijeko.
        Pred oko 25 godina kupovao sam industrijski sir koji nije plijesnio. Ponudio sam mačku i nije htio jesti. Kupio sam emental švicarski koji plijesni, pojeo je. Onda sam narezao nekoliko komadića sira koji plijesni oblikovano da raspoznajem od onoga ementalera. Sve pomiješano sam stavio na pod, on je pojeo točno ementalera a drugoga ostavio. Proučavajući i druge životinje i policijske pse koji otkriju drogu u plastičnim jajašcima u crijevima, odakle ne može izaći nikakvi miris, nego je vibracija
        droge koju on prepoznaje instinktivno. Da ne nabrajam dalje to dugogodišnje istraživanje. Oni imaju instinkt, mi ljudi, izgubili smo instinkt, a treba da razvijemo intuiciju. Tko ne razvije intuiciju je kao slijepac koji luta u svom životu i svašta mu se događa. Druga metoda, da ćemo kupiti zdravu hranu je radiestezija, visak ili rašlje, a to treba proučiti jer je povezano sa intuicijom.
        Onda ima metoda da po aspektu možemo ustanoviti valjanost: na primjer, veliki krumpir sa kvrgama a ne glatki, nemoj kupiti, one će se kvrge razviti i na tvom tijelu jer su to kemikalije u gnojivu mu razvile. One velike jagode, velike lubenice, veliki crveni luk, velike jabuke i da izgledaju kao da su od plastike – nemoj kupovati. Još bi se moglo nabrajati, zasad smo dali ove informacije. Još vam dajemo nešto lijepo.
        LJUBAV JE KAD VOLIŠ SEBE, I ONDA SEBE VOLI TEBE.
        Sretno želimo svima
        Giovanni Garbin

  2. Ja mislim da je preterano sve ovo. ne treba da jedemo mleko ne treba da jedemo jaja isto kao da smo pojeli pticu sa krilima i noktima, ne treba da jedemo meso , to su kao lesevi zivotinja pa sta da jedemo. Samo zrna , nemamo zube za tu vrstu hrane ne mozemo jesti kukuruz i psenicu, i oni koji jedu Svinje zna se kakvi su, pa sta da radimo samo voce . Mislim da je sve ovo preterano. naucne studije postoje mnogo i svako prica kako mu je drago. I lekari kazu vakcinisi se avakcine otrov . Maleko je sada kao kancerogeno a u stavi samo lobi hoce d za zaradi pare. Pa svi nas lazu kako ko hoce onda ako hoce da zivimo ili da jedemo sve ili da ne jedemo nista i da se pobijemo, da ne jedemo jaja, mleko, meso samo voce a onda ce mo biti kao cackalice bez snage a i pameti jer slusamo svakog ko kaze ovako ili onako.Moje misljenje svako zna sta mu smeta kod hrane i to ne treba jesti a ovi nazovi strucnjaci i naucnici koji ko zna za koga rade i od koga su dobili novac da kazu ovo ili ono, posebna su prica.Ne valja nam ni voda ni mast , nego treba ulje koje nije nizasta, Moja majka 80 gdin bila bolesna stano i jela na ulju , kod mene je 3 god. i jede na svinjskoj masti i sada zdrava. Pa ko je u pravu, a ima i ono autosugestija i sugestija. nego jedite sve jer je sve hrana, i pustite nazovi strucnjake te ne moj ovo nemoj ono . Ajde da se pobijemo onda je najbolje hahahahaha.

    • Mleko je oduvek bilo kancerogeno i oduvek je izazivalo i druge bolesti, to što ljudi nisu imali leka i imena za njih ranije ne znači da nisu postojale ali činjenica je da je u prošlosti 70 godina smatrano dubokom starošću u zemljama koje svoju ishranu baziraju na namirnicama životinjskog porekla. Pogledajte klasičnu Indijsku i Japansku kuhinju, recimo, gde se manje ovakvih namirnica troši – ljudi su najdugovečniji; a pogledajte eskime koji jedu mnogo mesa – umiru sa 45 godina. Takođe ishrana američkih indijanaca je bila pretežno vegetarijanska (dok ih evropljani nisu naterali na nomadski način života i beg) i upravo se zasnivala na starim vrtstama (ne hibridima) kukuruza koji je veoma zdrav; energičnost američkih indijanaca je naširoko poznata.
      Ulje takođe nije zdravo. Sva masnoća koja nam je neophodna nalazi se u semenu i orašastim plodovima i ne treba je izdvajati iz prirodnog oblika. Kada je reč o zubima, onda bi, vi koji tvrdite da su nam zubi stvoreni za meso, trebali da jedete sirovo meso, ne koristeći se raznim alatima (jer alat neće da vari umesto vaših creva) i da sopstvenim zubima zakoljete sebi hranu – dakle, onako kako svaki pravi, prirodni, mesojed radi. Kukuruz i pšenica su prirodna hrana za ptice, ne za ljude; zapravo klice pšenice su izrazito zdrave ali celo zrno ne. Ja lično već godinama, a poznajem ih još dosta, jedem samo voće, povrće, razno seme i orašaste plodove. I svi mi smo vrlo zdravi i energični. Nismo čačkalice bez snage, ima nas punačkih a bavimo se i sportom. Za vašu informaciju – sve više sportista prelazi na čisto biljnu ishranu.
      Imate vi još dosta da učite o ishrani, nadam se samo da nećete morati na teži način kao neki koje poznajem a bili su vaših stavova.

  3. Točno je da se danas krave hrane svim i svačim i da je to što se kupuje u trgovinama najmanje mlijeko,a najviše kemija.Točno je također da je mlijeko osnovna,a vrlo često i jedina hrana ljudima koji žive na Himalaji i da na Zemlji nema zdravijih i dugovječnijih ljudi🙂

  4. Tu informaciju za kravlje mleko sam saznala pre dve godine preko KOPP organizacije,tako da mi to nije strano.Razumem rezignACIJU LJUDI-STA DA JEDEMO AKO JE SVE LOSE???Cinjenica je jedno -kravlje mleko do pre pedeset godina i sada -nije jedno isto. Vazno je samo da ostanemo budni i kriticni , nemora se sve verovati sto se pise. Ali ,covek ima zdrav razum,a pogotovo i intuiciju, i moze sam da zakljuci neke stvari ako se aktivira i ne dozvoli da mu iskljucivo mediji kroje kapu. U cemu je jos razlika sto se tice mleka je – na odredjenim podrucjima gde mleko nema dugu tradiciju ,ljudi nemogu da ga podnesu i moze da dodje do velikih komplikacija . U podrucjima kao sto je na primer Vojvodina ,ili Alpi , je mleko vec stotinama godina involvirano u ishranu i mi smo telesno „naoruzani “ , za razliku od npr.indijaca kod kojih to nije prisutno ! Srdacno pozdravljam Gospdjicu Mihajlovic ,i raduje me njen angazman i njena kriticnost !!!

  5. Dragi čitatelji,
    Evo da kažemo nešto što će nas podignuti iz te dileme, jesti mliječne proizvode ili ne jesti? Postoje načini kako ustanoviti da li je mlijeko dobro za ishranu ili nije.
    Hvala Bogu na našim selima se još nije desilo da su krave manipulirane na sve mile načine da daju puno mlijeka, pa ih prisiljavaju sa hormonima, i svim supstancama da produciraju sve više i više, a za zdravlje ljudi ih nije briga. Sada se otkrivaju mnoge stvari koje su prije bile sakrivene. Znači da imamo mogućnost da se ne trujemo niti sa mlijekom, samo ako hoćemo. U kući imamo mačka koji nam je otkrio da ne kupujemo mlijeko u dućanu. Nije ga htio piti. Onda se desilo da smo imali to mlijeko i izvan frižidera, pokvarilo se i probao sam ga okusiti, odmah papile gustative su otkrile vrlo gorki okus da sam morao pljuvati i isprati usta, staviti nešto u usta da nemam taj gadni okus. Kad se pokvari mlijeko koje kupujemo od bakice svojih 5-6 krava i donese na tržnicu po istoj cijeni dućana, postane kiselo i ugodno za piti, pomaže fermentaciji probave. TO JE MLIJEKO, a ono koje postane gadno u okusu i promijeni boju – to nije vidjelo ni kravu, ni ovcu, ni kozu. Tako su i mliječni proizvodi koji su sama kemikalija i nije nikad vidjelo kravu.
    Na slijedećem komentaru ću vam dati izvještaj jedne parlamentarke u Europskoj Uniji, koja je bila na simpoziju, gdje nije bilo pristupa novinarima i javnosti, a glasali su za mliječne proizvode. Rečeno je da SVI MLIJEČNI PROIZVODI koje EU nudi potrošačima nisu učinjeni od mlijeka, nego mlijeko u prahu kojeg prodaju na tone, a kemičari samo znaju od čega je učinjeno (naftni derivat).
    Dragi čitatelji, situacija je jako loša što se tiče odabira što ćeš jesti. Išao sam u jedan vrlo posjećen market u Zagrebu, mjerio sam radiestezijski povrće i voće. Samo jedna vrsta narandža rezultira dobra, bez otrova unutra, ali koru ne možeš ribati za staviti u kolače, jer je otrovana. Možete i ne vjerovati, zelje velike glave, nemojte jesti, mrkve velike, kelj, paradajz – ništa se ne može jesti jer ćete se otrovati. Moj senzibilan organizam sa keljom sam se poslije jedan sat jako bolno osjetio u probavi. Paradajz ne kupujte, da se ne bi pokvario stavili su u njega genom od štakora. Jednom sam pojeo komad lubenice – teško je bilo dva dana. Poslije sam saznao da uberu zelenu, daju injekciju neke kemikalije i kroz noć za vrijeme prijevoza postane crvena kao da je zrela.
    Dakle, kupujmo od bakice na tržnici, ali se lako sazna dali je preprodavačica ili donese plodove iz svoga vrta ili vrta susjede.
    Sretno svima i razmislite što ćete kupiti za djecu. Nemojte kupovati sokove, piše svugdje da ima samo minimalno indicirani sok, a sve kemikalije. Manje vas košta iscijediti narandžu i limun i kupiti sezonsko voće nego sok. Nema coca-cole, nema čokolade, sve su podesili na profit, a zdravlje ljudi uopće ne dolazi u obzir.
    Komentirao Giovanni Garbin – doktor Duhovne Medicine.

    • ^ Objasni nam samo još kako da iscedimo sok od narandže i limuna a da ne bude i on otrovan, pošto su narandže, utvrdili smo jel, otrovne. Od koje bakice to da tražimo na pijaci narandže i limunove iz njene bašte. lako je palamuditi šta sve može biti škodno a druga stvar je a šta je ljudima stvarno dostupno. Ako ćemo iskreno i meso je puno hemije, žitarice sadrže gluten i pune su pesticida a često i drugih toksina (alfatoksin nedavno u Srbiji) voće se prska u proseku po 10 puta, tako i povrće. Ostaje nam još sungazing…

      • Dragi čitatelji,
        Draga zlaja,
        Nije lako biti sigurni da smo kupili dobru hranu na pijaci (tržnici). Sigurni smo sa jabukama kad ih vidimo da su crvljive, da imaju neke crne točkice, to je zdrava jabuka jer ako crv nije umro, nećemo niti mi se trovati.
        Za narandže i limune, mi imamo dvije metode koje upotrebljavamo. Desnu ruku uperimo u smjeru bilo koje hrane, koncentriramo se u energetsko srce na sredini prsne kosti i pitamo u sebi Srce: ”Da li je ta hrana dobra za mene i moju obitelj?” Dobijemo intuitivni odgovor. Promatrao sam mačka nakon što sam mu stavio u posudicu od stakla ili keramike ili limenu, kupljeno mlijeko. On samo pogleda iz daljine, okrene glavu i neće se niti približiti. Onda mu stavim mlijeko od bakice koje kupujem dogovoreno svaka 2-3 dana, odmah ide piti to mlijeko.
        Pred oko 25 godina kupovao sam industrijski sir koji nije plijesnio. Ponudio sam mačku i nije htio jesti. Kupio sam emental švicarski koji plijesni, pojeo je. Onda sam narezao nekoliko komadića sira koji plijesni oblikovano da raspoznajem od onoga ementalera. Sve pomiješano sam stavio na pod, on je pojeo točno ementalera a drugoga ostavio. Proučavajući i druge životinje i policijske pse koji otkriju drogu u plastičnim jajašcima u crijevima, odakle ne može izaći nikakvi miris, nego je vibracija
        droge koju on prepoznaje instinktivno. Da ne nabrajam dalje to dugogodišnje istraživanje. Oni imaju instinkt, mi ljudi, izgubili smo instinkt, a treba da razvijemo intuiciju. Tko ne razvije intuiciju je kao slijepac koji luta u svom životu i svašta mu se događa. Druga metoda, da ćemo kupiti zdravu hranu je radiestezija, visak ili rašlje, a to treba proučiti jer je povezano sa intuicijom.
        Onda ima metoda da po aspektu možemo ustanoviti valjanost: na primjer, veliki krumpir sa kvrgama a ne glatki, nemoj kupiti, one će se kvrge razviti i na tvom tijelu jer su to kemikalije u gnojivu mu razvile. One velike jagode, velike lubenice, veliki crveni luk, velike jabuke i da izgledaju kao da su od plastike – nemoj kupovati. Još bi se moglo nabrajati, zasad smo dali ove informacije. Još vam dajemo nešto lijepo.
        LJUBAV JE KAD VOLIŠ SEBE, I ONDA SEBE VOLI TEBE.
        Sretno želimo svima
        Giovanni Garbin

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s