SAD ZABRANJUJE PRODAJU ORAHA, A NOVI ZELAND – UZGAJANJE HRANE U VLASTITOM VRTU

Kako vlasti pogoduju farmaceutskoj industriji

Tvrdite da su orasi ljekoviti? Onda ih registrirajte kao lijek (ako vam mi to dopustimo)!

Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) zabranila je kompaniji Diamond Foods prodaju njenih oraha u SAD, navodno zato što im je pripisivala ljekovita svojstva. Zapravo, na etiketi oraha je pisalo da su orasi bogati omega 3 masnim kiselinama. Takva tvrdnja, veli FDA, može se odnositi samo na lijekove, pa Diamond Foods mora ishoditi registraciju svojih oraha kao lijeka, što je skupa i neizvjesna procedura. Bez toga, ti se orasi ne smiju prodavati.
Pritom je FDA zanemarila rezultate 35 znanstvenih istraživanja, koji pokazuju povoljne učinke oraha na krvožilno zdravlje i srčanu funkciju, iako su im ta istraživanja dostupna u američkoj nacionalnoj knjižnici. FDA inzistira da proizvođač podnese poseban zahtjev za registraciju oraha kao lijeka i prođe kroz kompliciranu proceduru, kao da ljekovitost oraha već nije utvrđena.   „Utvrdili smo da promovirate svoje proizvode s orasima kao lijekove, jer ih namjenjujete prevenciji, ublažavanju i liječenju bolesti“, napisala je FDA proizvođaču, prigovorivši mu i da se dotični orasi ne smiju preporučivati protiv bolesti čije je dijagnosticiranje i liječenje dopušteno samo ovlaštenim stručnjacima.

Jasno je da, kao i uvijek, FDA brani financijske interese farmaceutskih kompanija, jer ako se dio populacije prebaci na biljnu terapiju, njihovi prihodi će se smanjiti. Zabrana uzgajanja hrane u Novom Zelandu. Vlasti usko surađuju s velikim proizvođačima lijekova, kao i s industrijom hrane. Tako je Novi Zeland građanima oduzeo pravo uzgajanja i distribucije hrane iz vlastitog vrta, osim ako za to ne pribave posebno odobrenje nadležnih vlasti. Prema novozelandskim medijima, ova se odredba tiče hranjivih tvari, sjemenki, prirodnih lijekova, minerala i pića, uključujući vodu. Budući da je postupak pribavljanja odobrenja skup i neizvjestan, mnogi će mali proizvođači odustati, pa će i njihov tržišni udio preuzimati velike korporacije poput Monsanta. S kojima vlastodršci plodno surađuju na obostrano zadovoljstvo. Zakon daje vlastima i pravo da provjeravaju poštivanje ovih propisa putem pretresa prostora u kojima sumnjaju da se neovlašteno proizvodi i distribuira hrana. Pritom predstavnici vlasti smiju biti i naoružani, a smiju ih pratiti i predstavnici prehrambene industrije. Da ne bi bilo zabune u čiju je korist Zakon pisan.


Izvor teksta: Natural News

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/sad-zabranjuje-prodaju-oraha

2 comments on “SAD ZABRANJUJE PRODAJU ORAHA, A NOVI ZELAND – UZGAJANJE HRANE U VLASTITOM VRTU

 1. Dragi čitatelji,
  NEĆE USPJETI, JER JE POKRENUTA GLOBALNA MEDITACIJA I MOLITVA.
  U svijetu imamo, HVALA BOGU, 4 milijarde i 855 miliona Meditanata i Molitelja da se obistini Apokalipsa 11, da budu odstranjeni svi oni koji rade svjesno ili podsvjesno na uništavanju ZEMLJE i ŽIVOTA na njoj.
  Koga interesira da se uključi, opširno je napisano na blogovima Vesne. Znači da treba Meditirati sa Srcem i Moliti za spas Zenlje, ali time molimo i za svoju obitelj i svoje genealosko stablo. Nažalost, oni koji mole samo za sebe i svoju obitelj, ne mogu dobiti pomoć, jer ako Život bude uništen na sve načine kako su negativne sile odlučile, pojedinačni ljudi koji mole samo za sebe i obitelj, ne mogu se spasiti.
  Kad je potonula Atlantida u njoj su stanovali oni koji nisu molili GLOBALNO za cijelo čovječanstvo. Oni koji su GLOBALNO MOLILI bili su naseljeni u Egiptu, Grčkoj i ostalim pokrajinama koje nisu potonule.
  Danas je u toku razdijeljenje onih koji su izabrali LJUBAV i onih koji su izabrali bol, strah i patnju.
  Komentirao Giovanni Garbin – doktor Duhovne medicine – egzorcist – Sluga Božji.

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s