NASTANAK COVEKA I RELIGIJA

Došao je moj trenutak da otkrijem običnim ljudima istinu i srce mi je prepuno radi toga!

Nije mi cilj da vređam nečije verovanje, nego da predstavim zablude koje nam je kao vrsti neko nametnuo kako ne bismo mogli napredovati dalje u našoj evoluciji (razvoju). Naši preci su bili neuki i nepismeni i kao takvi su primili servirano znanje o nečemu što je kasnije postalo uobičajeno verovanje. To verovanje je neko zloupotrebio kako bi vladao nad vama, vašim strahovima od smrti i života. Prihvatajući ova propisana načela od strane ljudi, mi smo kao civilizacija danas zakazali i kao produkt toga uništavamo okoliš i prirodu jer smo se odelili od nje. Slepi u svom verovanju koje smo primili od tih naših neukih predaka doveli smo našu dragu Zemlju na ivicu uništenja. A, naša civlizacije je samo na korak do zvaničnog uvođenja Novog Svetskog Poretka, kontrolisanog društva i čipovanja ljudi u smislu potpune kontrole, pa i odluke o tome ko će živeti, a ko ne. To su isti oni koji vas zaprašuju sa neba čemtrejlsima, koji vam uvode GMO, šire razne nove viruse, vrše depopulaciju čovečanstva, izgladnjuju ljude….

Ovo je tekst, uvid i tumačenje mog ličnog horoskopa koji je uradio naš poznati astrolog Ljubiša iz Beograda.
Ljubicasti Mandrak
uzdizanje feniksa
,,,,,,,,
sve to sto pricas na fejsu je u stvari ciscenje koje si pokrenuo,,,,,jer ti si meditacijom pokrenuo ,,,energija koju si poceo da primas same zlatne zrake sunca tvoje telo je pocelo da se puni i pokrenulo se ciscenje sve sto se zivotima gomilalo u tebi je isplivalo na povrsinu,,,to je znak da si krenuo da se uzdizes sve vise i vise, ta zedj za duhovnoscu,,,je kod tebe jaka ,,,a gde postoji zedj postoji i voda ,,jer ti si bio duhovan dosta zivota unazad,,,,ti si covek sa misijom,,,,,a i u prosloj inkarnaciji si imao duhovni put,,,,ali te je uhvatila inkvizicija jer nisi hteo da cutis,,,ti si tvrdio da je sunce bog ,,,,,,spaljen si na lomaci,,,,zato ti na inkviziciju bacas vatru jer su i oni tebe bacili u vatru,,,bacili su te u vatru al si se ti iz nove vatre rodio,, spaljen si na lomaci ali si kao ptica feniks iz pepela ponovo vaskrsao,,,ti si bio uspavan prvi deo zivota a onda si gledao na rubu znanosti,,, i tvoj duh se probudio,,,zato si sad ti osuo paljbu po njima jer su te spalili sprecili te da pricas ,,,istina je ugasena ,,,,zato se ti cimas prenosis poruku svima da se istina ponovo ne ugasi,ti sad zavrsavas svoju misiju ,,sad je covecanstvo spremno da cuje,,,,vidis da si uspeo toliko si pricao i pricao da je papa dao ostavku. Ovo mi je Ljubiša poslao porukom! Ovaj tekst je pisan baš za mene. 🙂
Samo jedna mala dopuna. Ovo je potpuno tačno s tim da sam tvrdio da je Sunce bog u našim životima jer ako ono odluči da nas pomete svojim bakljama nas neće biti, isto tako ako se preobrazi u Belog Patuljka opet nas neće više biti. Zato sam tvrdio i učio ljude da je Sunce bog u njihovim životima jer sam to znao od ranije.

Pa da progovorim ono što sam bio sprečen paljenjem na lomači u vreme inkvizicije u prošlom životu. Da zvonim sada na sav glas da im uši utrnu od istine koja će mnoge osloboditi!!

„Otkrivanje o postanku čoveka“
Ko ne istražuje kako smo postali nije dovoljno svestan!
Na početku je važno da shvatimo da imamo najmanje DVA stvoritelja. I ovim znanjem SVA religija će pasti u vodu jer će je ova objava proglasiti ništavnom.
Dakle,
Prvi je po jevrejima Ha šem, hindusima Brahman, ili po meni sveprisutna inteligencija svog postojanja, sve u svima (sveprožimajuća informacija svega). Ili naprosto nevidljivi BOG- sve što postoji, koji je vandimenzionalni, a ujedno i sam svoje stvorenje i mi kao deo njega! Ili jednostavno Prastvoritelj svega.
Drugi je/su po sumerima anunaki tj. oni koji su sišli sa neba na Zemlju- dakle vanzemaljska civilizacija. Najpoznatiji među njima su dva brata Enki i Enlil koji su nas genetski unapredili, koji su se zavadili dokle će ići njihov eksperiment i čiji uticaj je prisutan na Zemlji do dana današnjeg. Ova dva brata su nam ostavili polaritet u amanet u smislu dobra i zla, muško i žensko, te se time svrstavaju u principe koji postoje kao polaritet.

Prastvaranje od strane BOGA tj. Prastvoritelja

Nauka je dokazala da nebeskim telima poput meteora, kometa i dr. koji padaju na planete dolaze i gradivni elementi života sa njima. To se zove Panspermija tj. razmnožavanje Boga.
http://erudijum36.com/tag/panspermija/
Tako je taj svepostojeći BOG- Prastvoritelj koji je sve u svima i svo svoje stvorenje, pre mnogo miliona godina posejao svoje seme i na Zemlju, to seme je uzraslo i dalo različite plodove tj. vrste. Jedna od vrsta je bio i predak savremenog čoveka odnosno neandrtalac. Jednog momenta BOG- Prastvoritelj je video da ta vrsta ima predispozicije da postane dovoljno svesna sebe ako se izvrše neke izmene na njenim genetskim materijalom te je „poslao“ anunakije da to izvrše. Naravno sa njihovog ugla gledišta oni su pravili sebi robove, a BOG- Prastvoritelj je iskoristio tu priliku da ima još jednu vrstu pomoću koje će se spoznavati još više u svom samoodržanju. Na taj način mi imamo nepisani ugovor postojanja, da živimo na Zemlji, i da sve više samospoznajemo sebe kroz rad na sebi i svom unapređivanju kako bismo se iskazali kao jedinke i kao nešto što je posebno i unikatno. Svaki osećaj u našem životu koji preživimo i doživimo služi njemu da on održava svoju kreaciju, te smo pozvani da s time u vezi živimo sami sebe, a ne neke nametnutne društvene norme ili religiozna ograničenja.
Da bi BOG- Prastvoritelj ubrzao našu evoluciju (rećićemo u svojoj milosti jer bi za to bile potrebne još milioni godina, da dosegnemo ovo što smo danas), dopustio je anunakijima da izvrše genetske manipulacije nad našim precima, i ovde dolazimo do našeg drugog stvaranja.
Prvo stvaranje je bilo predstvaranje i kasnije postojanje kroz napredak (evoluciju) kao vrste, a drugo od strane anunakija, stvaranje unapređene postojeće vrste koju je BOG- Prastvoritelj začeo.
Dakle, moje delovanje NIKADA nije bilo po pitanju BOGA- Prastvoritelja kao apsoluta o kojem sam gore pisao, kao naš PRVI slučaj stvaranja, nego o tim anunakijima koji su se predstavili našim precima kao bogovi i koji su bili sa njima na Zemlji. Nema sumnje da su oni za naše pretke to i bili obzirom da su ih genetski izmenili i time postali njihovi stvaraoci. Kao kada biste vi genetski izmenili neku životinju i dali joj svest čoveka, za nju biste bili njen tatica stvaranja tj. bog.

Sastojci DNK otkriveni u međuzvjezdanom prostoru

Autor: Barbara Arbanas Kovačević

Matrix World

Građevni blokovi života bi mogli potjecati iz sićušnih ledenih zrnaca koja čine plin i prašinu koji se nalaze između zvijezdi i mogli bi biti ključ za razumijevanje nastanka života na planetima. Istraživači su otkrili vrlo važan par prebiotičkih molekula u ledenim česticama međuzvjezdanog prostora. Kemikalije, otkrivene u ogromnom plinskom oblaku udaljenom oko 25 000 svjetlosnih godina od Zemlje bi mogle biti preteča ključne komponente DNK te bi mogle igrati određenu ulogu pri stvaranju važnih amino kiselina. Među prebiotičkim molekulama otkrivenim od strane skupine studenata astronomije iz Virginije nalazi se molekula zvana etanamin za koju se smatra da proizvodi adenin, jedan od četiri nuklea koji formiraju prečke DNK. Druga novootkrivena molekula, zvana cijanometanimin, igra određenu ulogu u stvaranju amino kiseline alanina – ključnog biološkog procesa.

„Otkriće ovih molekula u međuzvjezdanom oblaku plina znači da važni građevni blokovi DNK i amino kiselina mogu „sijati“ novonastale planete kemijskim prekursorima života,“ rekao je Anthony Remijan s Nacionalnog radio-astronomskog opservatorija (NRAO).

U svakom slučaju, riječ je o međuzvjezdanim molekulama koje su dio međufaze od nekoliko koraka što na kraju rezultira konačnom biološkom molekulom. Detalji procesa ostaju nejasni no ova nova otkrića pružaju novi uvid u to gdje se ti procesi javljaju.  „Moramo provesti daljnje eksperimente kako bismo bolje shvatili djelovanje ovih reakcija no to bi mogao biti jedan od prvih koraka prema biološkim kemikalijama koje se javljaju u sitnim ledenim zrncima,“ izjavio je Remijan. Prema istraživačima, ovo je otkriće omogućila nova tehnologija koja ubrzava proces prepoznavanja „otisaka“ kozmičkih kemikalija. Sposobnost prepoznavanja promjenjive sekvence je vezana uz mogućnost određivanja određenih količina energije koja se emitira ili apsorbira što je do sada bilo uglavnom nemoguće. Nove su laboratorijske tehnike astrokemičarima omogućile mjerenje karakterističnih obrazaca takvih radio frekvencija određenih molekula. Astronomi kažu da prikupljanjem takvih informacija mogu sparivati uzorke koji otkrivaju dokaze o određenim molekulama. U laboratorijima Sveučilišta Virginia i Harvard-Smithsonian centra za astrofiziku su se mjerile radio emisije cijanometanimina i etanamina, a frekventni su uzorci tih molekula kasnije uspoređeni s podacima dostupnim javnosti, a koji su dobiveni istraživanjem pomoću GBT-a (Green Bank Telescope) u razdoblju između 2008. i 2011.g. Dok mnogi ovo otkriće smatraju revolucionarnim, astronomi ostaju rezervirani jer kažu da su potrebna dodatna istraživanja. No, ipak, ovo bi otkriće moglo povećati izglede za pronalaženjem vanzemaljskog života. Vanzemaljska je inteligencija česta tema među astronomima, biolozima i javnosti. Trenutno je NASA-in rover Curiosity na Marsu zadužen za potragu za vanzemaljskim životom, a mnoge će buduće misije američke svemirske agencije također tražiti znakove organskih spojeva na asteroidima i kometima. Ideja o tome da je univerzum um tog BOGA- Prastvoritelja, odn. sveprisutne inteligencije sveg svog postojanja i sve u svima, je i ova slika kao i novinski natpis o najnovijem otkriću naučnika:

Fizičari pronašli dokaz da svemir funkcionira kao divovski mozak?

od snowman na Veljača 8, 2013

Znanstvenici i pisci znanstvene fantastike već desetljećima propagiraju ideju da je svemir poput divovskog mozga. U današnje vrijeme neki fizičari govore da bi moglo biti i dokaza da je to u stvari točno. U određenom smislu.

Prema jednom proučavanju, objavljenom u časopisu Nature’s Scientific Report, svemir bi se mogao razvijati na isti način kao neki divovski mozak – s električnim pražnjenjima između moždanih stanica predstavljenih u obliku galaksija koje se šire.Rezultati računalne simulacije pretpostavljaju da je ”dinamika prirodnog rasta”, odnosno način na koji se sustavi razvijaju, ista za različite vrste mreža bilo da je to internet, ljudski mozak ili svemir kao cjelina. Suautor te studije, Dmitri Krioukov sa Sveučilišta Kalifornija u San Diegu, rekao je da iako takvi sustavi sad izgledaju jako različito, oni su se razvili na jako slične načine. Rezultat toga je da se svemir zaista razvija poput mozga. Ova studija postavlja ozbiljna pitanja o tome kako svemir funkcionira, nastavlja Krioukov. “Za fizičara to je jedan neposredni signal da nešto nedostaje u razumijevanju procesa u prirodi,” rekao je za Space.com. Njihova simulacija napravljena je kroz model svemira u samim početcima, ubrzo nakon velikog praska, i proučavala je kako su se kvantne jedinice prostor-vremena koje su manje od subatomskih čestica, umrežavale između sebe dok je svemir rastao.Otkrili su da je ta simulacija identična procesima koji se odvijaju u drugim mrežama. Neke poveznice među sličnim dijelovima rezultirale su ograničenim rastom, dok su druge djelovale poput željezničkih čvorišta od kojih se moglo ići prema mnoštvu mogućnosti za različita spajanja. Na primjer, neke veze su ograničene i slične, poput slučaja kada neka osoba koja voli sportove posjećuje mnogo sportskih web stranica – a neke su važne i spajaju se s mnogim drugim dijelovima mreže, poput internetskih tražilica Google i Yahoo. Ne, to ne znači doslovno da svemir “razmišlja”, već kako je prethodno istaknuto, to bi moglo značiti da postoji puno veća sličnost između jako malog i jako velikog, od onoga što  na prvi pogled pretpostavimo.

Izvor: HuffPost

Izvor: http://znanost.geek.hr/clanak/fizicari-pronasli-dokaz-da-svemir-funkcionira-kao-divovski-mozak/#ixzz2NHnuuBLD

Tetragramaton YHWH ili JHVH

Što se tiče JHVH- to je pogrešno protumačeno da se radi o nekoj osobi. JHVH je tetragramaton tj. najjači princip od kog sve kreće. Pokretač stvaranja kao recimo kiseonik, vodonik, zemlja i vatra- tj elementi života (zapazite da fali PETI element koji je po meni kosmička živa sila ili prana, drugo ne vidim šta bi moglo da bude, a da je toliko važno za naš opstanak od kosmičke sile). O ovom tetragramatonu isto govori verovali ili ne i spiritualni satanizam. Dakle, reč JAHVE ili JHVH se ne odnosi na nekog judejskog boga nego na opšte elemente života kako sam napisao gore! Taj tetragramaton je poznat još i kao „Drvo života“ Čovek je u suštini sastav ovih 4+1 elemenata tj. „Ja sam onaj koji sam“ princip. Zemlja kao koštani skelet i koža, 80% smo voda, dišemo vazduh, vatrene su nam misli jer su energija, i živimo od kosmičke prane. To je simbol opšteg stvaranja odnosno postojanja, ne ime nekog jevrejskog boga.

Anunaki Enki, Enlil i njihov otac Anu
Što se tiče anunakija najpoznatiji su nam dvojica i to Enki i Enlil. Enki je bio naučnik i reč EN-KI znači doslovno bog zemlje, a Enlil je bio general nebeske komande koja je upravljala matičnim brodovima nad Zemljom, te EN-LIL zato i znači bog neba. Njih dvojica su bili polubraća i imali su oca po imenu Anu. Pošto je Enki bio svo vreme prisutan na Zemlji i sporovodio razne genetske eksperimente, imao je veći uticaj nego njegov polubrat Enlil. Drevni judeo-prehrišćanski Paganizam je sam Enki osnovao i imao je za cilj da se čovek poveže sa prirodom i da napreduje svešću, za razliku od svog polubrata Enlila koji je želeo da ljude drži na nivou malo većim od životinje i da ima kontrolu nad njima. Enki je slika Satane, a Enlil je slika biblijskog boga. Inače reč „Satana“ NEMA nikakve veze sa nekim ličnim imenom, nego sa titulom koja u prevodu znači „POBUNJENIK“. Enki se pobunio ili satanio kasnije protiv plana Enlila i Anua, da se unište ljudi potopom jer su mislili da im je eksperiment pošao u krivu stranu. Zato je Enki po Sumerima javio Noi da sagradi arku i da spasi sebe i celu svoju porodicu, jer bolesni Enlil i Anu imaju nameru da unište čovečanstvo.  Anunaki su u suštini imali za cilj da od postojeće vrste neandrtalaca naprave napredniju vrstu koja će za njih rudariti rudu i biti im robovi. Poznata istorija mnogo govori o robovlasničkom društvu u vreme Sumerije, Vavilona, Egipta… što jasno potvrđuje ovu priču.
U principu to je izgledalo ovako:

Da bi naša priča dobila veći kredibilitet pogledajte ovaj članak iz novina:
Nikola DUPER: Razgovor s autorom “Knjige koja će zauvijek promijeniti naše ideje o Bibliji”
Treba reći da je podnaslov možda još intrigantniji: Bogovi koji su došli iz Svemira? Imao sam čast sresti autora ove kontroverzne knjige tijekom jedne konferencije u Firenci gdje smo obojica bili u ulozi predavača. Mauro Biglino je predstavljao svoju knjigu i moram reći da sam bio doslovno zapanjen onim što sam čuo. Sljedeći korak je bio kupiti i pročitati knjigu što je samo pojačalo početni utisak da se zbilja radi o vrijednom tekstu. Treba reći da je Mauro hrabar čovjek koji je znao da će ga ova knjiga koštati posla, barem što se tiče Crkve i institucija koje su s njom povezane, ali to ga nije pokolebalo u namjeri da iznese činjenice koje su očigledno veoma dugo ostale skrivene. Ali za ovako jaku temu i najkraći uvod je predug pa bolje da počnemo sa ovim i za mene izuzetno zanimljivim razgovorom..

Tko je Mauro Biglino u profesionalnom smislu?

Radio sam za mnoge izdavačke kuće proizvodeći multimedijalne instrumente komunikacije. Osim toga radio sam za “Edizioni San Paolo”, nakon što sam završio studij starohebrejskog jezika kod židovske zajednice u Torinu, prevodeći Stari Zavjet sa mazoretskog teksta Codex Leningradensis. Do sada sam preveo 23 knjige Starog Zavjeta od kojih je njih 17 već objavljeno, četiri sam preveo za sebe, a dvije, “zahvaljujući” mojoj knjizi, nikada neće biti objavljene. Da bi na najbolji način počeli ovaj razgovor, koji će pretpostavljam potaknuti mnoge i različite reakcije u Hrvatskoj, želio bih citirati Alberta Moraviju: “Ljudi duboke vjere nikada se ne skandaliziraju. Ne vjerujem da se je i Isus ikada skandalizirao, dapače, nije se nikada skandalizirao. Farizeji su se skandalizirali.” Želim otkloniti svaku sumnju da je ovaj razgovor način da se povrijedi ili obezvrijedi nečija vjera. Jedina namjera je predstaviti jednu knjigu koju veoma cijenim zbog sadržaja i metode kojom je pisana. Potpuno se slažem s vašim stavom, odnosno, stvarni vjernici se ne skandaliziraju i sigurno se neće skandalizirati zbog moje knjige. Želim naglasiti da knjiga nema namjeru dovesti u pitanje ničiju vjeru, to jest, ja ne govorim o Bogu jer o Bogu ne znam ništa. Uvjeren sam da pravi vjernik može sve ono što nađe u mojoj knjizi smjestiti u plan božje providnost. Bog, jedini, svemogući, transcendentalni itd. može postojati, nezavisno od onoga što ja prevodim u mojoj knjizi i ne želim na nikakav način ulaziti u to pitanje. Iako nemam apsolutnu sigurnost jednog vjernika isto tako nemam niti sigurnost nevjernika.

Kako počinje vaš interes za starohebrejski?

Pošto već 30 godina proučavam religije i povijest religija, osjetio sam potrebu da se približim izvorima bez posredovanja. Dakle obratio sam se židovskoj zajednici u Torinu. Imao sam sreću naići na jednog velikog učitelja koji je i osnivač jednog centra židovskih studija koji i danas postoji.

Što ste otkrili zahvaljujući vašem poznavanju ovog jezika?

Prije svega otkrio sam svu prekrasnu konkretnost autora Biblije koju nažalost nisam našao u tradicionalnim prijevodima te iste Biblije u mnogobrojnim verzijama koje sam pročitao. Uz to, omogućen mi je pristup izvornim tekstovima bez posrednika. Knjiga se zove “Knjiga koja će zauvijek promijeniti naše ideje o Bibliji – Bogovi koji su došli iz Svemira?” Govori li taj naslov i o tome što se vama dogodilo? Da. Ali moram reći i da je naslov izabrao izdavač i da se nisam potpuno slagao, mislim da je pretjerano provokativan. Ali ipak taj naslov ima svoje opravdanje. Kada smatramo da imamo sigurne i provjerene ideje o nekom sadržaju i zatim počnemo postavljati pitanja o tom istom sadržaju, neizbježno je da ideje više neće biti one prvotne. Dakle, vi ste pokušali napraviti jedan leteralni prijevod mazoretskih tekstova s tim da postoje i stariji prijevodi na grčkom jeziku. Jesu li napravljene usporedbe? Prijevodi koje sam napravio za izdavačku kuću “Edizioni San Paolo” prema ugovoru su morali biti doslovni. Trebao sam prevesti stuttgartsku Bibliju masoretskog teksta iz Lenjingrada. To mi je dalo mogućnost potrage za izvornim značenjem konsonantnih korijena. Prijevod sam radio koristeći rječnike koje su razvili rabini u SAD-u i Izraelu, dakle koristeći prve izvore etimologije. Što se tiče izvora, odnosno masoretskog teksta iz Lenjingrada, treba reći da se radi o službenom izvoru ili, drugim riječima, općenito prihvaćenom biblijskom tekstu. Izazov je bio baš u tome da se provjeri što stvarno kaže tekst koji je izvor religije. Oni koji su napravili grčku verziju, u trećem stoljeću, imali su pristup drugim izvorima koji samo djelomično odgovaraju Lenjingradskom, tako da je rabini ne prihvaćaju. Postoje komparativni studiji o ta dva izvora, a i sam namjeravam napraviti jednu publikaciju u kojoj ću objaviti razlike koje će pokazati kako su kroz stoljeća Biblije bile različite.

Znači da ćemo moći vidjeti postoje li razlike i u onim dijelovima koje ste objavili u knjizi o kojoj danas govorimo? Točno, ali ne samo to, vidjet ćemo kako su se konsonante mijenjale kroz stoljeća. Ono što su Mazoreti napravili (kustosi tradicije, od 6. do 9 stoljeća) je ubacivanjevokala između niza konsonanti koje su pisane bez razmaka. To znači da su raspoznali riječi i unutar njih ubacili vokale. Dvije izuzetno zanimljive stvari su da nitko ne zna kako je bila vokalizirana Biblija, tada kada je napisana, kao i to da su Mazoreti napravili taj posao ne prema jezičnim temeljima već prema njihovoj teologiji i dogmi. Sada kada smo saznali neke osnovne informacije zamolio bih vas da nam date nekoliko primjera iz knjige koja je podigla toliko prašine i zbog koje ste na koncu ostali bez posla. Možemo početi od stvaranja čovjeka. Radi se tekstu koji je puno konkretniji od onog kojeg smo navikli slušati. Tu operaciju vrše bića koja Biblija naziva Elohim (ime koje je uvijek prevođeno u jednini kao Bog, dok Biblija nikada ne dovodi u sumnju da se radi o više individua) i koja u tom opisu izgleda veoma slično onome što bi mi danas nazvali genetska inžinjerija. Prijevod nam kaže da su stvorili vrstu homo sapiens tako da su napravili određene promjene na hominidima koji su već postojali na Zemlji. Očigledno je, dakle, da ne ulazim u pitanje stvaranja ljudske vrste, kao i da je sasvim moguće da je Bog prethodno stvorio čovjeka i sve ostalo, ali je sasvim jasno da Biblija ne govori o tome. Zanimljivi su opisi viđenja proroka koji, bez ikakve mistifikacije i na veoma konkretan način, govore o letećim objektima kojima se i sami proroci čude. Vrijedno je spomena da je njihovo čuđenje, pošto se radi o nečemu što potpuno izlazi iz njihove sfere shvaćanja, ipak manje od našeg kada smatramo takve slične pojave nestvarnima. Treba spomenuti i deset zapovijedi koje ne odgovaraju učenjima koje mi poznajemo. To su zapovijedi za koje i sam Elohim kaže da su bitne za savez. Znači postoji cijeli niz aspekata koji potpuno mijenjaju mnogo toga što nam je dosada rečeno.

Možete li nam dati tih deset doslovno prevedenih zapovijedi?

U XXXIV poglavlju Knjige Izlaska, gdje se govori o zapovijedima, Jahve govori sa Mojsijem i kaže mu doslovno: “Zapiši za tebe sljedeće riječi koje će biti temelj saveza s tobom i Izraelom:

  1. Ne sklapaj saveze s drugim stanovnicima zemlje
  2. Ne uzimaj druge žene sinovima Izraela
  3. Ne izrađuj božanstva od lijevanih metala
  4. Poštuj slavlje izlaska iz Egipta
  5. Posveti meni svu prvorođenu mušku djecu
  6. Poštuj subotu
  7. Svaki muškarac će se morati pojaviti ispred mene tri puta godišnje
  8. Ne nudi krv žrtve na kruhu
  9. Meni daj prve plodove zemlje
  10. Ne vrij kozlića u mlijeku njegove majke

Može li nam pomoći ovaj vaš prijevod u potrazi za takozvanom nedostajućom karikom u ljudskoj evoluciji?

Ako želimo vjerovati onome što piše u Bibliji i ako smatramo ispravnim prijevod riječi Tselem koja, prema svim etimološkim rječnicima rabina, znači nešto materijalno što sadrži sliku i priliku Elohima, sigurno je da može. Biblija nam kaže da su nas ova bića napravila tako da su unijela, u već postojeće humanoide, nešto što je izvađeno iz samih Elohima i što sadrži njihovu sliku i priliku. Naravno mi danas znamo da je riječ o DNA. Ako se jednog dana prihvati to što piše, ne samo u Bibliji nego i u puno starijim i preciznijim Sumerskim tekstovima, tada ćemo shvatiti zašto smo neuspješno tražili tu takozvanu nedostajuću kariku. Vjerojatno ta karika ne postoji nego je zastupljena upravo s ovom operacijom genetskog inžinjeringa.

Postoje li opisi fizičkog izgleda Jahve, divova, anđela i drugih bića?

U standardnoj Bibliji ne postoji opis Elohima, dok u Enohovom apokrifnom tekstu postoji. Treba reći da je taj tekst apokrifan samo za katolike dok je za koptsku Bibliju kanonski. U njemu se kaže da su Elohim bili visoki, tvrde kože, velikih i sjajnih oči, lica koje je naizgled zračilo svjetlo. U Bibliji u dva navrata postoje opisi divova. Jedan je onaj poznati kada se David bori sa Golijatom, koji je jedan od nekoliko divova koji se nalaze u redovima Filistejaca, i kaže se da imaju šest prstiju na rukama i nogama, znači sveukupno 24. Zanimljiv je i opis anđela koji su u Bibliji sve osim duhovnih entiteta. O njima se govori kao o materijalnim bićima, sa rukama, dvije noge, koja moraju jesti i piti, mogu se uprljati, moraju se prati, moraju hodati, moraju se odmarati baš kao i mi.

Tko su bili divovi, odnosno u kakvoj su vezi sa Elohimom?

To je veoma kontroverzna tema. U jednom trenutku Biblija kaže da su Elohimomi sinovi vidjeli da su Adamove kćeri zanimljive za seksualne odnose i tako su se sjedinili s njima. Problem je u tome što Biblija govori i o postojanju divova koji su se zvali Nephilim ali ne kaže da su oni rezultat miješanja Elohima i ljudi, tako da postoji mogućnost da se radilo o nekoj drugoj vrsti.

Spomenuli ste Adamove sinove, možete li nam objasniti što znači Adam prema vašim istraživanjima?

Adam proizlazi iz riječi Adama koja se koristila za definiranje Zemlje, dok je riječ Nerez značila zemlja u smislu njenih stanovnika. Pretpostavljam, dakle, da su riječ Adam koristili za stanovnika planeta Zemlje, prije svega da bi ga mogli razlikovati od drugih koji, po svemu sudeći, nisu bili zemljani.

Spominje li Biblija kada su Elohim stigli, zašto su stigli i kada su otišli?

Ne postoji nikakva naznaka o tome kada su stigli i svaka pretpostavka, ako se temeljimo na Bibliji, ne bi bila korektna. Ne spominje se zašto su stigli ali postoji bilješka o trenutku kada su Elohimi podijelili teritorije kojima će upravljati (10. poglavlje knjige Postanka i 32. poglavlje Ponovljenog Zakona – Deuteronomium). Kaže se da je u jednom trenutku njihov vođa podijelio teritorije na zone utjecaja i da je Elohim, kojega mi poznajemo pod imenom Jahve, izabrao svoj. O tome kada su otišli ispričat ću vam jednu zanimljivu priču. U knjizi “Židovski ratovi” Josip Flavij, 67. – 68. godine nove ere, govori da su u artemizijskom mjesecu, koji dolazi nakon mjeseca židovskog Uskrsa, svećenici u hramu čuli veliku buku i glas koji kaže: “Mi napuštamo ovo mjesto”. Odmah zatim, piše Josip Flavij, vidjeli su na nebu desetke nebeskih kola koja su letjela među oblacima. Dodaje da su mnogobrojni ljudi bili svjedocima jer bi inače taj događaj bio nevjerojatan. Tko želi provjeriti ova epizoda je ispričana u šestom poglavlju spomenute knjige, stihovi 296 – 299.

Vrlo zanimljivo. Dakle Elohimi su bili prisutni na zemlji i u Isusovo doba?

Prema Josipu Flaviju izgleda da jesu.

Postoje li arheološke potvrde onoga što ste pronašli u Bibliji?

Recimo da jezgra Biblije sve više pronalazi potvrde u arheološkim istraživanjima iako moramo uzeti u obzir da svaki narod, kada priča svoje priče, vrlo često pretjeruje, uljepšava i izbjegava neke istine i govori dobro o sebi. Postoje arheološki nalazi u hramu pronađenom u mjestu Kuntilla Ajrud, između Sinaja i Negeva, koji svjedoče kako je Elohim zvan Jahve bio služen i poštovan od strane židovskih proroka zajedno sa njegovom “Asherah” odnosno partnericom. Samo naknadno je teologija izbacila ženu ali još u petom stoljeću, Židovi sa egipatskog otoka Elephantina, slavili su Yahua i njegovu partnericu Anat – Yahu.

Prije šest mjeseci istraživači sa sveučilišta u Tel-Avivu pronašli su čeljust homo-sapiensa, u pećini u centru Izraela, koja, sudeći po dosadašnjim istraživanjima, potiče iz razdoblja od oko 250.000 do 400.000 godina prije Krista. Ako ova vijest bude potvrđena morat će se ponovno napisati povijest homo-sapiensa i morat će se ozbiljno uzeti u obzir podatak iz same Bibilije koja govori o operaciji genetskog inženjeringa baš u tom periodu.

Što možemo reći o imenu Jahve?

Uz ime Jahve vezano je puno toga zanimljivog. Prije svega treba reći da nije poznato na kojem jeziku je to ime prvi put izgovoreno. Sigurno je samo da to nije bio hebrejski jer tada nije postojao. Biblija kaže da je prvi put izgovoreno u doba Enosa, Adamovog unuka. I kada se Jahve pojavljuje pred Mojsijem, koji ga pita kako se zove, on izgovara tetrogram YHVH dodajući: ovako ćete me se sjećati. Dakle Mojsije tada nije govorio, kao i narod koji ga slijedi, hebrejski nego vjerojatno egipatski, možda neku varijantu amorićanskoga ili čak aramejskoga jezika koji se tada počinjao širiti. Tetragram je zapisan tek nekoliko stoljeća poslije, negdje oko osmog ili devetog stoljeća prije Krista, na osnovu izgovora jezika koji ne poznajemo. Iako se vaše istraživanje temelji isključivo na biblijskom tekstovima bilo bi zanimljivo čuti koliko se rezultati podudaraju sa zaključcima Zacharie Sitchina. Sitchin se temelji na sumersko-akadskim i babilonskim tekstovima i tek ponekad zalazi u Bibliju. Ja radim potpuno obrnuto, polazim od Bibilije i tek povremeno konsultiram sumersko- akadske tekstove na kojima se dijelom temelji i sama Biblija. Ono što mogu reći je da Biblija potvrđuje Sitchina puno više nego što je i on sam ikada rekao. Recimo viđenje proroka Zaharije kada opisuje ono što naziva leteći Efa (veoma teško prevodiva riječ, a koja je često izraz za mjeru žitarica, 1 efa sadrži otprilike 40 litara žita) koji ima metalni poklopac (prozor) koji kada se otvori otkriva ženu koja ga vozi. Zatim dolazi još jedna leteća žena i tada obje odlete. Kada prorok Zaharija pita anđela Malaha, koji je bio s njim, gdje nose Efu, anđeo mu kaže da ga vode u zemlju Sumer gdje će mu biti sagrađen temelj na koji će ga postaviti. Vidimo, dakle, da u Bibliji postoji jasan opis letećih objekata, a spominje se i Sumer gdje taj objekt odlazi. Zanimljivo da je, po Sitchinu, upravo Sumer mjesto gdje su ti leteći objekti stigli i odakle su polazili. Mogu još dodati da već više mjeseci čitam prijevode klinastih sumerskih tekstova, koji nemaju veze sa Sitchinom, kao na primjer priču o sumerskom Edenu, i nalazim velike sličnosti i paralelizme sa Biblijom.

Ako krenete od vaših prijevoda kako bi definirali Bibliju?

Rekao bih da je to klasična povijesna knjiga koja se ne bavi religijom. I sami Elohimi se nisu nikada, prema onome što piše u Bibliji, bavili duhovnošću ili onostranim. Moji prijatelji Židovi, iz židovske zajednice u Torinu, mi kažu da oni o onostranom ne znaju ništa jer im njihov Bog nikada ništa o tome nije rekao. Mogu samo dodati da je to jedna velika istina. Iako je, prema vašim prijevodima i zaključcima, Biblija samo povijesna knjiga, ipak ste radili na tekstu koji je temelj duhovnosti velikog dijela čovječanstva pa me zanima kakav je vaš odnos prema duhovnosti i Bogu? Pošto već trideset godina radim na ovim tekstovima znam što je rečeno o Bogu kroz povijest čovječanstva. Svjestan sam da se prema Bogu može imati samo jedan stav: vjera. Uzaludni su pokušaji da ga opišemo, shvatimo ili opravdamo. Ako moram izabrati jedan stav tada bi izabrao Apofatizam koji govori da o Bogu ne treba reći ništa. Čak i kardinal Martini nedavno, u knjizi “Noćni razgovori u Jeruzalemu”, kaže: “Bog se ne da svrstati i dakle, Bog se ne može smatrati samo Bogom katolika”. Prema tome meni je draže ne govoriti jer o Bogu ne znam ništa. Prema Bogu možemo imati samo vjeru i ništa drugo. Tko ima vjeru treba je sačuvati za sebe, treba je živjeti hrabro i dosljedno, ne treba o njoj polemizirati, ne treba niti pokušavati uvjeriti druge jer, čim pokuša svesti Boga na razinu racionalnog objašnjenja, samim tim ga obezvrjeđuje čineći ga diskutabilnim.

Mislim da ste svjesni da ste ovom knjigom ušli u domenu onoga što se uopćeno naziva ufologija. Od kada traje vaš interes za ufologiju?

Nemam nikakvog interesa u ufologiji i o NLO-ima ne znam ništa. Zanimljivo je da oduvijek živim u podnožju planine Musinè, koja je jedno od najpoznatijih mjesta u Italiji po broju pojavljivanja NLO-a, i usprkos tome nikada nisam imao priliku vidjeti barem jednoga. Ali da budem do kraja jasan, ako bi mi sutra rekli da NLO-i ne postoje za mene to ne bi imalo nikakvog značaja. U Bibliji piše to što sam preveo i za mene je potpuno nebitno postoje li danas isti fenomeni ili ne. Moram priznati da je moje pitanje bilo tendenciozno, želio sam samo potvrditi da ovu knjigu nije napisao ufolog. Apsolutno ne! Dapače, ja se uopće ne želim baviti ufologijom, ne zato što mislim da nije vrijedna truda, nego jednostavno zato što nemam za to vremena. Želim posvetiti sve vrijeme koje imam na raspolaganju isključivo prijevodima.

Smatrate li da su ufološki studiji bitni za prošlost i budućnost čovječanstva?

Uvjeren sam da su bitni ali isto tako sam uvjeren da se svatko mora baviti svojim poslom. Imam pred sobom još jako puno starih tekstova da bih se mogao posvetiti bilo čemu drugom, koliko god to bilo zanimljivo kao recimo ufologija.

Ali da se vratimo našoj temi, čime se bavite u novoj knjizi?

Riječ je, kao i u prvoj knjizi, o Bibliji i o leteralnom prijevodu. Predstavljam prijevode iz knjige Postanka, govorim o anđelima i kerubinima i dokazujem, zahvaljujući razoružavajuće jasnim riječima same Biblije, da su kerubini bili u stvari leteće mašine i objašnjavam njihovu funkciju. Govorim o Sotoni i Luciferu, figurama koje su potpuno umjetno stvorene. Jedno poglavlje je posvećeno Jahvi, jedno monoteizmu, jedno o izabranom narodu i činjenici da je bilo više izabranih naroda kroz stoljeća. Po svemu sudeći ti “izabranici” su bili prije svega rezultat novih genetskih inženjeringa, kao recimo Noe.

Ako vam sada ne postavim sljedeće pitanje uvjeren sam da ću navući na sebe mržnju naših čitatelja i mogao bih završiti u paklu. Kako su opisani Sotona i Lucifer?

Sotona je teološka izmišljotina. Satan nije bilo ime nekog bića nego izraz za protivnika, odnosno za funkciju koju danas zovemo javni tužitelj. Mogli su je imati Malahimi, znači anđeli, kao i ljudi. Ta funkcija nije bila u smislu protivnika Boga (Elohimi), naprotiv, često su ih upravo oni postavljali. Paralelizam između Sotone i Lucifera je potpuna izmišljotina koja potječe iz XIV poglavlja Izaijine knjige. I u ovom slučaju dokazujem, prenoseći kao uvijek originalni starohebrejski tekst, da se to ime ne odnosi na Sotonu nego na vladara na Bliskom Istoku kojemu se Izaija ironično obraća: “Ti koji se smatraš svjetlonošom i sinom Auore sada ćeš pasti i završiti u prašini kao i svi drugi ljudi”. Upitno je da li je riječ o Nabonedu i tumačim zašto, ili o Kserksu I Velikom i objašnjavam zašto smatram da je ipak riječ o potonjem. Nepostojanje Sotone je zaista vrijedan podatak pošto sva glupost sotonista počiva na izmišljenom entitetu pa bi bilo vrijeme da prestanu sa obožavanjem nečega što ne postoji.

Postoje li prijevodi vaše knjige?

Prva knjiga je već prevedena na engleski jezik, uskoro i na španjolski, a mislim da je gotova i elektronska verzija koja će vrlo skoro biti objavljena uz mogućnost kupnje preko Interneta. Nažalost, još ne mogu reći na kojem siteu. Druga knjiga izlazi u rujnu i sigurno je da će i ona biti prevedena na engleski jezik. Hvala lijepa na ugodnom i zanimljivom razgovoru i sve najbolje u vašem budućem radu.

http://www.skriveno.com/index.php/2011/06/nikola-duper-razgovor-sa-autorom-knjige-koja-ce-zauvijek-promijeniti-nase-ideje-o-bibliji/
Enki i Enlil iz duhovnog ugla
Obojica i Enki i Enlil su nam dati kao „slika“ odnosno principi jedan za dobro, a drugi za zlo. SVA učenja i sve religije postoje kako bi nas svrstale na jednu ili na drugu stranu. Ovo nam je iskušenje, jer kako sam pisao ranije da nema zla ne bismo znali šta je dobro i obrnuto. Dakle, kada prihvatimo OBA ova principa u sebi (to su one 2 podjednake zmije našeg znaka koje se penju uz kičmu o kojima sam pisao nešto ranije), tada se otključavaju vrata prosvetljenja i imamo pristup univerzalnom centru znanja. Samo od nas i našeg uma koliko je on deprogramiran zavisi to koliko ćemo moći pristupiti tom znanju.
Dakle, sve religije su u stvari prisutne kako bi nas ograničile na jedan ili drugi princip te kako nebismo mogli radi toga doživeti prosvetljenje, videti i shvatiti u kakvom matriksu živimo. Tada postajemo ograničenog uma, a to znači da nismo bezgranični u shvatanjima nego smo ograničeni samim sobom tj. onim što smo poprimili u naš um. SVE što nije otvoreno za najnovija i najneverovatnija saznanja ma kako ona čudna bila, je u stvari ograničenost u umne zapravo mentalne programe.
Naš znak sangejzinga jasno pokazuje ove principe koji nam govore da treba da prihvatimo podjednako OBA principa, odnosno i dobro i zlo te da ne treba da biramo među njima, nego da im dozvolimo da se sjedine u jedno nešto potpuno novo, a to je po meni „Pozitivan neutral“ na taj način imamo pristup univerzalnom centru znanja koje nam se otvara. Sve dok ne budemo objedinili ove principe u nama živećemo u našim umovima odnosno nametnutim mentalnim konstrukcijama tj. iluziji.
Postavljena je blokada da ne doživite lako prosvetljenje! ta blokada je u vašim glavama i jednom principu na koji se SVI hvataju kao na udicu, i onda ostaju neprosvetljeni.
Oduvek vam je servirano da morate izabrati između dobra i zla, između boga i satane, jing i janga…. ali, to je POGREŠNO. Ja vam sada obznanjujem da trebate prihvatiti OBA principa odjednom, jer odabiranjem jednog jača drugi u vama, i tako se stvara velika neravnoteža. Kada prihvatite dobro i zlo podjednako, ono se SPAJA u vama i tada nastaje nešto što ja nazivam „pozitivan neutral“. Vi se ne trudite da budete dobri, nego ste dobri, vidite jasno stvari kakve jesu, otvaraju vam se novi vidici, pristupate za vas do sad neotkrivenom znanju, jasno vidite i shvatate.
Pogledajte naš znak sangejzinga, dve zmije koje se penju uz kičmu. OBE su jednake i nema razlike među njima… znači OBA principa treba da prihvatite PODJEDNAKO, kako bi se one ravnomerno penjale kičmom i stigle do krunske čakre i tu se SPOJILE u jedno. Pazite, one su samo naizgled razdvojene, ali se povremeno SPAJAJU i tu dolazi do izražaja istočnjački znak jing i jang (koji znači da u svakom dobrom ima pomalo zla, i da u svakom zlu ima pomalo dobra).
KADA SE TO DESI ONDA SU POLARITETI (dobro i zlo) SPOJENI U VAMA I TADA DOŽIVLJAVATE PROSVETLJENJE. SVE DOKLE GOD SE ODLUČUJETE SAMO IZMEĐU DOBRA ILI SAMO IZMEĐU ZLA, NIKADA NEĆETE DOŽIVETI PROSVETLJENJE, MOŽETE ČAK POLUDETI KAO SAMOZVANI MASONSKI GURU KOJI ME PROGANJA VEĆ DVE GODINE!
To je ta blokada u vašim glavama koja je podignuta naukama o dobrom i zlu, tj. Bogu i Satani. Netrebate se odricati ni jednog, nego ih trebate prihvatiti oba podjednako- to je KLJUČ koji vam sada dajem. ♥
Spojite polaritete u vama i dopustite prosvetljenju da se desi…

Na nama je samo da živimo sebe, ko mi u stvari jesmo!
Na nama je samo da živimo SEBE, ma kakvi jesmo i da ne bežimo od samih sebe ma kakvi da smo kako bismo kroz ta naša iskustva jačali tog sveprisutnog BOGA (kažem da nikada tog BOGA – Prastvoritelja u smislu sveprisutne energije svega nisam nikada dovodio u pitanje nego sam ga nazivao još i Prastvoriteljem, ali jesam i dovodim one koji su došli sa visina i predstavili se našim precima kao bog ili bogovi). BOG- Prastvoritelj ne traži nikakve službe, obožavanja, molitve… on traži (ne traži ali tako ispada) samo da proživljavamo sebe. I mnogi se reinkarnira više stotina puta baš iz tog razloga jer ne žive sebe nego neka propisana pravila, i time bivaju svi isti i uniformisani, a sama promisao Prastvoritelja (BOGA) je bila i jeste ta da se samoiskažemo kao jedinke što u stvari i jesmo. Sledeći slepo neke propisane norme mi u stvari živimo njih i postajemo one, a ne mi sami tj. ono što mi jesmo! Religija koja govori kako je bog stvorio čoveka, a koja se temelji na svetim knjigama kao što smo videli gornji tekst gde postoji i drugačiji prevod Biblije je smisao koji se odnosi na naše drugo stvaranje tj. nadograđivanje već postojećih bića od strane anunakija i time je u pravu kada govori da je bog osoba. Ali ako ćemo mi kao civilizacija poštovati neke vanzemaljske entitete kao svog boga, onda se ne možemo nazivati slobodnima jer smo njihovo vlasništvo, što je u jednu ruku tačno, ali tada bi nam se trebalo reći da smo mi ništa drugo nego njihovi robovi. E, sad kada bi robovi znali da su robovi, oni bi mogli podići ustanak i pokušati se osloboditi svojih gospodara tj. tlačitelja i zato vam je nametnuta religija koja vas uči da zavisite od njih koji su fizički entiteti koji su nas nadogradili genetski kao svoju vrstu, ali traže naše obožavanje i našu POSLUŠNOST. Sve što postoji na ovom svetu je uticaj jednog ili drugog anunakija. U suštini sve se svodi na to dokle će ići njihov produkt tj. mi. Enki se zalaže da se čoveku da svo znanje o sebi, svojoj svesti i shvatanju svega, rad na sebi i podizanja samosvesti. Pošto je Enki naučnik to je i logično jer on želi da njegov eksperiment napreduje i da on nadgleda svoj rad kao i svaki drugi naućnik što bi želeo. Enlil je taj koji je okrutan prema ljudima i koji želi da ljudi imaju svest malo veću od životinja kako bi mogao upravljati njima. Dakle, odavde nastaju dve nauke, prva je rad na sebi koji se zove Paganizam ili Satanizam u kojem nema kontrole i ograničenja, druga je uticaj kontrole i upravljanje nad masama tj. Religija koja postoji danas, a najrasprostranjenija je judeohrišćanska struja u vidu mesijanskog judaizma, hrišćanstva i islama. Znajući da Enlil želi ljude potlačene, pod kontrolom, da upravlja njima jasno je da njegova struja ima uticaja na tajna društva koja vladaju svetom, kako na dominantnu hrišćansku religiju da bi proširila taj uticaj, tako i na masone, iluminate, grupa Bilderberg i druga tajna društva. Nije tajna da je isto svevideće oko po hrišćanskim crkvama ali i masonskim tj. iluminatskim građevinama i obeležjima. Kakva je razlika između hrišćanskog i iluminatskog svevidećeg oka koje znači kontrolu u smislu nadgledanja? Kada smo ovo spojili u jedno i dokazali, da li je onda logično da i čemtrejlsi kojim nas zaprašuju kao gamadi sa neba, kako bi nam ometali evoluciju ali i slabili imunitet potiče od Enlilove struje kontrole nad ljudima, uvođenje GMO u smislu daljeg eksperimentisanja Enlilovih životinja, i na kraju potpuna kontrola kada će nam se i sam Enlil, koji je idejni tvorac takvog društva i predstaviti otvoreno, odnosno Novi Svetski Poredak i čipovanje ljudi, te opstanak podobnih robova?

Pogledajte ovaj tekst kako bi vam bile jasnije neke stvari u vezi Enlilove kontrole i dominacije ovim svetom: Zavjera je istinita >> Papa vatikanskim dokumentom pozvao na Novi svjetski poredak! Papa predlaže prevladavanje sustava iz Bretton Woodsa i stvaranja nove svjetske financijske vlasti, koja bi, slijedom ekonomske krize, utvrdila pravila tijeka i sustava monetarne razmjene. U stvaranje tih pravila i u taj sustav bi trebali biti uključene i nove zemlje koje su u velikom razvitku, kao i one u razvoju, kako bi se stvorila „opća javna vlast univerzalne nadležnosti“. Papinsko vijeće za mir i pravdu načinilo je dokument, koji je danas predstavljen novinarima akreditiranima pri Svetoj Stolici, za reformu financijskog i monetarnog sustava, a u povodu održavanja sastanka G-20 od 3. do 4. studenoga u Cannesu. Tim dokumentom Vatikan želi pridonijeti raspravi na sastanku G20 u Francuskoj kako bi se došlo do uravnoteženijeg ekonomskog razvitka. Na konferenciji za novinare je, uz ostale, govorio i predsjednik Papinskog vijeća za mir i pravdu kardinal Peter Kodwo Appiah Turkson, koji je naglasio kako je još papa Pavao VI. u svojoj enciklici Populorum progressio objavljenoj 1967. govorio kako „aktualna svjetska situacija iziskuje akciju na temelju jasne vizije svih ekonomskih, društvenih, kulturnih i duhovnih pogleda“. A, taj bi vizija trebala biti temeljena na Kristovu svjedočenju koji je došao na zemlju ne da osudi, već da spasi, i ne da bude služen već da služi. A, papa Benedikt XVI. je 2009. u enciklici Caritas in Veritate napisao kako “zabrinjava složenost i težina aktualne ekonomske situacije”, ali je potrebna duboka obnova koja bi “ponovno otkrila temeljne vrijednosti na kojima stvarati bolju budućnost”. „Kriza nas obvezuje na ponovno i drugačije projektiranje našeg hoda. Potrebna su nova pravila i potrebno je pronaći nove oblike zauzimanja, uzimati pozitivna iskustva i odbacivati negativna. Kriza na taj način postaje prilika za nove projekte“, napisao je Benedikt XVI. u svojoj enciklici.
To su temelji na kojima je Papinsko vijeće za mir i pravdu načinilo svoj dokument u kojem poziva Ujedinjene narode, zbog mogućnosti da okupi sve države svijeta, na stvaranje svjetske financijske vlasti. Potrebno je da UN preuzme na sebe stvaranje nove finsncijsko-monetarne vlasti nakon što su propale institucije kao što je sustav iz  Bretton Woodsa (iz toka sustava su nastali MMF i Svjetska banka, ali to očito više nije dovoljno), zatim G8 i G20 itd. Potreban je sustav vlasti super partes, odnosno koji bi horizontalno koordinirao među državama. Ta vlast bi na demokratski način odlučivala i kažnjavala u skladu s pravom. Riječ je o „svjetskoj vladi“, koja pak ne smije napustiti multilateralizam kako na diplomatskom tako i na razvojnom planu, te joj na prvom mjestu mora biti mir.  Novim zahtjevima ne mogu odgovoriti ni G7, ni G20, drži Vatikan, jer te organizacije nisu vođene logikom UN-a. Države koji čine G20 ne mogu predstavljati sve narode. Nemaju ni zakonske ovlasti. Zbog toga je potrebno uključiti organizaciju UN-a, a MMF i Svjetsku banku treba temeljito obnoviti kako bi u tim ustanovama bili predstavnici svih zemalja, a ne samo pojedinih.  Svjetska bi banka trebala postati nekom vrstom središnje svjetske banke. Svjetska vlada bi trebala upravljati financijskom situacijom.
Vatikan odlučno osuđuje ekonomski liberalizam bez pravila i nadzora, koji je doveo do stanja u kojem se sada nalazi svjetska ekonomija, te drži kako bi na svjetskoj razini trebalo uvesti pravila o oporezivanju financijskih transakcija.

Preneseno sa:   http://dalje.com/hr-svijet/papa-predlaze-stvaranje-svjetske-vlade-koja-bi-narodima-donijela-pravdu/390699

http://dalje.com/hr-svijet/papa-predlaze-stvaranje-svjetske-vlade-koja-bi-narodima-donijela-pravdu/390699

http://www.4dportal.com/hr/dnevne-vijesti/zavjere/2098-zavjera-je-istinita-gg-papa-vatikanskim-dokumentom-pozvao-na-novi-svjetski-poredak
http://www.naturalnews.com/038477_Pope_world_government_New_Order.html
Dalje, Enlilova hrišćanska crkva i tajna društva koja vladaju svetom tj. zaostavština uvodi i sprovodi čipovanje ljudi u smislu opšte kontrole nad njima.
http://www.kurir-info.rs/veliki-brat-amerikanci-pocinju-cipovanje-beba-i-odraslih-clanak-675587
Mikročip u kojem će biti ugrađena radio-frenkvencija (RFID) biće umetnut u svrhu kvalitetnije medicinske nege, a plan je da svi građani budu čipovani do marta ove godine.

Neverovatna vest pojavila se u medijima širom sveta. „Obama Health Care Bill“ zahteva da se svi građani i novorođenčad SAD-a čipiraju do mart 2013. godine. Hoće li se to ostvariti u tako kratkom vremenu ostaje da vidimo. Mikročip u kojem će biti ugrađena radio-frenkvencija (RFID) biće umetnut u svrhu kvalitetnije medicinske nege. Neke države poput Virdžinije već su u nastojanju da se takva ideja zaustavi prie nego se ozakoni. Kako je ovakav potez SAD-a svakim danom sve izvesniji, senatori Čarls Šumer i Lindsi Graham donose zakone pomoću kojih bi svim građanima omogućili posebnu biometrijsku karticu (National Biometric ID Card) kako bi se mogla dobiti dozvola za rad. Pomoću te kartice i ugrađenog mikročipa i pomoću „Big Brother“ elektronske baze podataka za praćenje, moći ćete biti identifikovani u svakom trenutku, gde god se nalazili. „Čip će biti zamena za ličnu kartu kakvom je danas poznajemo. Ovo je samo vrh ledenog brega, od onoga što nas sve čeka u budućnosti“, tvrdi Paul Mekgire. „Bilderberg grupa dala je naredbu ugradnje mikročipa prvo u Americi pa kasnije i u celom svetu. Mnogi zbog ovoga napadaju Obamu, ali budimo realni, ko god da je na vlasti ovo je ideja još od Džordža Buša“, rekao je Paul Mekgire, koji je o ovome pisao u svojim knjigama. „Nova tehnologija toliko je napredna da zvuči kao naučna fantastika. Sveti Pavao pisao je kako će lažni prorok vladati svetom i nateraće nas da primimo pečat zveri. Mikročip ne mora nužno biti taj pečat, već početak odbacivanja Isusa Krista i prihvaćanje antihrista za našeg Boga. To su opasnosti i izazovi koji stoje pred nama“, dodaje Mekgire. U poslednjem delu teksta se jasno vidi da ovaj sagovornik Paul Mekgire naseda na hrišćanku priču o antihristu, što je i cilj ovih mračnjaka Enlilovih kako bi nasilu sproveli svoje planove uvodeći opšte svetsko vanredno stanje te kako bi mogli intervenisati jer će se mnogi pozvati na Bibliju koju oni samo ispunjavaju da bi se samo naučigled njoj dao legitimitet kako se ona ispunjavanjem proročanstava gradi kao nešto što je istinito.

Kraj navoda.

Čipovanje ljudi je počelo, a u čipovima ima CIJANID!

Bio sam POTPUNO u pravu kada sam napisao da svetski vladari (HRIŠĆANI tj. ILLUMINATI) će odlučivati ubuduće u ime Boga ko će živeti, a ko ne! Ovaj klip baš govori o tome u novom svetskom poretku, i potpuno kontrolisanom orvelovskom društvu! U RFID čipovima je ugrađen CIJANID i moći će ih isključiti, a time i vaš život kada god oni to žele.

http://www.youtube.com/watch?v=bImTv7BkyE4

– Amerikanci usađuju u tijela ljudi mikročipove i tako mogu kontrolirati sve, kazao je Paolo Bernini (26), tek izabrani zastupnik talijanskog Parlamenta član pokreta Pet zvijezda (M5S) bivšeg komičara Beppea Grilla.
U emisiji Ballarò talijanske televizije RAI, mladi zastupnik Bernini kazao je kako je zabrinut zbog činjenice da u SAD-u usađuju ljudima pod kožu mikročipove preko kojih mogu kontrolirati ljude i sve što oni rade….

Ostatak teksta na linku:

http://www.vecernji.hr/vijesti/talijanski-politicar-amerikanci-usaduju-mikrocipove-ljude-clanak-520569

Enlil je taj koji ljudima zabranjuje da imaju znanja više nego što inače imamo. Tako da je logično sada zašto NASA krije neke informacije od nas, zašto je nauka samo na materijalnom nivou, zašto nema prave duhovnosti u religioznosti, kontrola nad ljudima u smislu hrane, vode itd. Dok je Enki što bi se reklo flegma prema nama, on nam sve dozvoljava i otkriva. Drevna znanja poput magije, otvaranja čakri i podizanja životne kundalini energije i svega onoga što je inkvizicija zabranjivala poštujući Enlilove želje da se ljudima ne daje takvo znanje o njihovoj moći. I sada dolazimo do konačnog otkrivenja. Dok se mi trvemo koji od ova dva principa Enkija ili Enlila je ispravniji oni bez ometanja i dalje rudare rude na odnosno u unutrašnjosti naše Zemlje. Cilj svega ovoga je jasan, a možete ga pročitati upravo u stavu niže: Kako rudariti neometano rudu sa neke nazovimo planete milionima godinama?
Doći na nju, stvoriti robove koji će raditi za njih. Držati ih na nivou svesti malo većom od životinje, uvesti im religiozni sistem za obožavanje nekog imaginarnog boga, uvesti im modalitete nejedinstva i stalnih gledanja na razlike i podele, suzbijati njihovu svesnost tokom istorije kako bi bili na nivou svesti malo većom od životinje, te kako ne bi videli ove činjenice. Potom iscenirati svoj odlazak i povlačenje sa te planete. Zatim takva planeta će patiti jer će biti samo eksploatisana, a neće biti obnavljana jer niko više neće isceljivati tu planetu slanjem energija u njeno središte, nego će slati svoje energije gore u nebesa nekom nametnutnom bogu, koji će i dalje neometano rudariti na planeti. Ljudi su dati da šalju Zemlji energije za njeno ozdravljenje i izlečenje, a  ne da je eksploatišu i koriste samo za svoje potrebe.
I to se sve maskira i prikriva kako vi ne biste videli da je to gorka istina, nego da biste bili OGRANIČENI u svoja nametnuta verovanja! Usred uticaja ove dva entiteta koji su unapredili našu vrstu genetski, mi smo zaboravili na našu dragu Zemlju te ona danas radi toga pati. Pagani, indijanci i ostala domorodačka plemena NIKADA nisu radili od naše Majke Zemlje ovo što se radi u doba vladavine mesijanskih judeohrišćana! Zato što su oni voleli i poštovali svoju Majku Zemlju i ona je za njih bila boginja!
https://www.youtube.com/watch?v=a2diqGc1-Mw

Pitanje za sve vas koji čitate ovaj tekst!
Indijanci su poštovali Majku Zemlju, kada su došli judeohrišćani na njihovu zemlju počeli su da je uništavaju!
Ko je ispravniji onda?
https://www.youtube.com/watch?v=1dxsYcA-3TE

Prehrišćanske prakse, prakse pagana su uključivale davanja pažnji ili energija svojoj Majci Zemlji odnosno Gayi. Pre pojave robovlasničkog mesijanskog judeohrišćanstva, postojala je samo jedna vera, a to je vera u Majku Zemlju i prirodu. Kada se ovo prokleto najveće ZLO, kao delo svetske kontrole od strane Enlila pojavilo, počeli smo da slavimo nekog boga i da njemu dajemo svoje energije zapostavljajući Majku Zemlju, radi čega naša Majka sada pati!
Poštivajući i dalje LAŽNU religiju o kojoj smo samo čuli i poverovali slepo u nečiju priču, umesto da verujemo prirodi koja nas OKRUŽUJE prizvali smo svoje samouništenje.
NEKA JE PROKLET SVAKI BOG MA KOJI BIO, KOJI IMA ZA CILJ ODVOJENJE LJUDI OD MAJKE ZEMLJE, I OTUĐENJE OD NJE!!!!
https://www.youtube.com/watch?v=YMFdXQ5zS_g

Posledice ovog otuđenja od Majke Zemlje danas imamo kao to da se otvaraju velike rupe svuda po Zemlji koje gutaju ljude:

http://matrixworldhr.wordpress.com/2012/03/27/na-planeti-se-otvaraju-ogromne-rupe-nalik-na-ponikve-ali-znanost-na-to-ne-reagira/

http://www.jutarnji.hr/foto–video–propada-tlo-pod-nogama-rupe-u-zemlji-otvaraju-se-od-gvatemale-pa-do-kine/1088674/

U kući se u trenutku otvaranja rupe, koja je 15 metara duboka, nalazilo pet odraslih osoba i dvogodišnje dijete, prenosi CNN. Nesrećnog muškarca kojeg je rupa progutala pokušao je da spasi njegov brat Jeremy, ali nije uspio. Jeremyja su sa ivice rupe skolonili vatrogasci kada je rupa počela da se širi.
http://doznajemo.com/2013/03/01/rupa-koja-se-iznenada-otvorila-u-zemlji-progutala-jos-jednog-covjeka-brat-nije-uspio-spasiti-36-godisnjaka/

http://danas.net.hr/crna-kronika/lovran-sjedio-na-klupi-pa-zajedno-s-njom-propao-kroz-tlo

http://www.rtl.hr/vijesti/novosti/681200/otvorila-se-zemlja-u-samom-centru-zagreba/

http://www.rtl.hr/vijesti/novosti/678642/zemlja-kod-imotskog-progutala-betonski-stup/

http://www.rtl.hr/vijesti/novosti/677506/urusavanje-tla-i-kod-zadra-rupa-sira-i-duza-od-metra/

Šta smo to počinili? Kako smo samo pogrešili?
Oprosti nam naša draga Majko koja nas držiš i trpiš takve kakvi jesmo. 😦
Dajemo svoje energije molitvama, mantrama, mislima svemiru gde se oni raspršuju, a ne dajemo ih našoj Majci Zemlji i onda ona pati radi nedostatka naših energija ka njoj. Postavljeni smo na Zemlju kako bismo je LEČILI svojim energijama, a ne da ih rasipamo u visinama svemira!
Kako smo samo pogrešili, kako smo samo povredili našu Majčicu Gayu, kako smo okrutni prema njoj, a ona nas voli baš takve kakvi jesmo. Naša Majka nam poručuje da nas ne optužuje radi toga, poručuje nam da nas razume i da shvata kako smo bili obamnuti. Gaya nas voli i drži nas u svom naručju, ljubomorno nas čuvajući u svojoj ljubavi. Naša Majka nas moli da se SETIMO zašto smo na Zemlji, da se setimo ugovora između nje i nas- da nas ona čuva, a da joj mi dajemo svoje energije isceljenja.
Ne postoji NI JEDNO biće sem čoveka koje bi lečilo našu dragu Majčicu svojim energijama. A, ljudi su danas zauzeti samima sobom i svojim strahovima od smrti, neznajući da na ovaj način hrle u smrt.
Otvaraju se RANE svuda po Zemlji, naša Majka pati, neće nas moći uskoro zaštiti jer joj nedostaje naše isceliteljske energije. Ljudi upadaju u rupe koje se otvaraju, a naša Majka je tu nemoćna jer je slaba. Usmerite svoje energije ka njenom središtu i počnite lečiti našu dragu Majku Zemlju. Vi ste svi šamani, indijanci, maje…. vi ste sposobni da pomognete našoj dragoj Zemlji da se oporavi.
Prenesite ovu poruku svima, ako želite da doživite blisku budućnost! ♥

Seti se da si na Zemlji sa SVRHOM i ZADATKOM. Seti se kako si mnogo ranije u prošlim životima slao svoje energije Majci Gayi i oporavljao je njima. Seti se zelenih poljana, prolistalog drveća, žubora potoka, pesme ptica, i jauka zrikavaca… seti se kako si molio za Majku Gayu, kako si joj posvećivao pesme i igre za njeno oporavljanje, jačanje i snaženje. Seti se… kako je tvoja Majka tada bila zdrava, bez bolova i jauka koje danas proživljava, bez rana – rupa koje se otvaraju po njoj, bez pomora životinjskog sveta jer smo mi zatajili radi naših strahova koje su nam nametnuli od smrti, radi naših vera u nevidljivo i nepostojeće, a samo ispričano nekad davno. 😦
Seti se kako si lepo i bezbrižno živeo, kako si trčkao bos po goloj zemlji, nekad si se rasekao na neki kamenčić ali to ti nije smetalo. Seti se zvuka bubnja u prašumi, mirisa bilja i disanja punim plućima. Seti se planine na koju si se penjao sav zadihan, i zveri sa kojim si se nekad morao boriti za svoj život. Seti se svega….. SADA ♥
Našoj Majci je drago da ZNAMO ko smo, šta smo i šta možemo, a sigurno nismo neki jadni, mali, grešni i nikakvi kakvi nas predstavljaju kako bismo se poistovetili sa time i zaista bili takvi.
Seti se…. jer u tom sećanju ti je spas dušo moja draga.

Da biste lečili Majku Zemlju radite ovo:

Slušaj ove predivne zvuke, sedi mirno, ispravi kičmu, zatvori oči, uspori disanje… podigni svoje energije…. neka se tvoje energetsko polje širi na sve krajeve Zemlje i neka je isceljuje… ♥
https://www.youtube.com/watch?v=WlMfBlsQUlk

Slati svoje energije Majci Zemlji je nešto najlakše što možete raditi svakodnevno!
Sedite ili lezite sa ispravljenom kičmom, zatvorite oči, usporite disanje (važno je jako usporiti disanje jer će vam to pomoći u podizanju energija), oprostite sve što imate protiv bilo koga, i onda počnite mislima slati svoje energije dole u središte zemlje. Recite ovako glasno, poluglasno ili u mislima:
„Ja sada šaljem Majci Zemlji deo svojih energija za njeno isceljenje. Neka je moje energije koje joj šaljem izleče i iscele od svih rana koje joj je nanela moja vrsta. Neka se vazduh sada pročisti, neke njene reke, potoci, jezera i mora ponovo budu čisti i bistri, neka ceo morski svet bude obnovljen mojim energijama. Neka šume budu izlečene sada, neka sav šumski svet uživa u obnavljaju mojim energijama sada, neka njene pustinje i sahare sada budu obnovljene, njeni gradovi i sela neka sada budu pohođeni i obnovljeni mojim energijama. Posebno sada šaljem svoje energije njenom Jezgru, koje se zove Sofija. Neka njeno jezgo bude jako i snažno, neka sada bude obnovljeno mojim energijama koje šaljem. Neka Zemljin štiti sada bude obnovljen energijama koje mu šaljem, neka nas čuva od svemirskog zračenja i uticaja Sunca.  Neka se podigne moja aura sada, neka se proširi do svakog kraja Zemlje i neka moje energije obnavljaju celu Zemlju sada, sav njen morski, pustinjski, biljni, šumski, životinjski i ljudski svet. Neka moj um i moje telo budu generatori energija koje će se slivati u Zemljino Jezgro i obnavljati Majku Zemlju sada“.

Raj, Pakao ili Reinkarnacija
Koncept REINKARNACIJE je pobedio lažni koncept Enlilovog učenja da posle smrti ideš u raj ako si bio poslušan crkvi, ili pakao ako joj nisi bio poslušan!
http://www.kurir-info.rs/nova-teorija-smrt-ne-postoji-clanak-687111
NOVA TEORIJA: Smrt ne postoji?!

PLANETA,10:24, 09.03.2013.

Autor: B92

Verujemo u nju zato što nam je rečeno da ćemo umreti. Ljudi se povezuju sa telima, a kao što znamo, tela umiru.

BEOGRAD – Mnogi od nas se plaše smrti. Verujemo u nju zato što nam je rečeno da ćemo umreti. Ljudi se povezuju sa telima, a kao što znamo, tela umiru. Međutim, nova naučna teorija smatra da smrt nije finalan dođajaj, piše Robert Lanca, stručnjak za naprednu tehnologiju ćelija na svom blogu. Jedan od dobro poznatih aspekata kvantne fizike jeste da određena opažanja ne mogu apsolutno biti predviđena. Umesto toga, postoji čitav niz mogućih opservacija, svako sa različitom verovatnoćom. Jedno učestalo objašnjenje, interpretacija „mnoštva svetova“, tvrdi da svaka od ovih mogućih opservacija korespondira sa drugačijim univerzumom (multiverzum). Nova naučna teorija nazvana biocentrizam malo je pročistila ove ideje. Postoji beskonačan broj univerzuma, i sve što verovatno može da se desi, dešava se u njima. Smrt ne postoji u pravom smislu u ovim scenarijima. Svi mogući univerzumi postoje u isto vreme, bez obzira na to šta se u njima dešava. Iako su naša tela predodređena da budu uništena, osećaj života – „Ko sam ja?“, je zapravo fontana energije od 20 vati koja kontroliše mozak. Međutim, ova energija ne nestaje nakon smrti. Jedan od najpouzdanijih aksioma nauke jeste da energija nikada ne umire – ona ne može biti ni stvorena ni uništena. Energija se prenosi s jednog sveta na drugi. Sudeći po biocentrizmu, prostor i vreme nisu tvrdi objekti kakvim ih smatramo. Ukoliko mahnete rukom kroz vazduh – ukoliko uklonite sve, šta je ostalo? Ništa. Ista stvar može se primeniti i na vreme. Mi ne možemo da vidimo ništa kroz kosti koje okružuju naš mozak. Sve što vidimo i osećamo trenutno je vrtlog informacija koji se dešava u našoj glavi. Prostor i vreme samo su alati koje koristimo kako bismo sve povezali. Smrt ne postoji u vanvremenskom i besprostornom svetu. Na samom kraju, čak je i Albert Ajnštajn priznao: „Moj stari prijatelj napustio je ovaj čudan svet ispred mene. To ne znači ništa. Ljudi poput nas znaju da je razlika između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti samo tvrdoglavo uporna iluzija“.

Besmrtnost ne znači neprestano postojanje u vremenu bez kraja, ona je smeštena van vremena.

Reinkarnacija
Iskonsko znanje čovječanstva i prakršćanska vjera
«Što čovjek sije, to će i žeti » Je li to doista tako? Primjena ove rečenice na vlastiti život svakako je odlučujući ključ kako bismo sve događaje mogli razumjeti i mijenjati. Isus iz Nazareta i prakršćanstvo poznavali su ovaj «zakon sjetve i žetve» i znali za mogućnost reinkarnacije ljudske duše u uvijek novom tijelu. Prema tome, sjetva niče u ovom životu, u onostranom ili u sljedećem zemaljskom životu. Pri tom čovjek prima mnoge pomoći, primjerice mnogobrojna upozorenja i opomene koja mu pomažu da spriječi prijeteći udarac sudbine. Kotač ponovnog rođenja – U Bibliji se nalaze mnogi tragovi znanja o reinkarnaciji. Jakovljeva poslanica primjerice, upozorava da naš jezik može prouzročiti «požar» koji iznova pokreće kotač ponovnog rođenja (3, 6).
http://www.theologe.de/reinkarnacija.htm

I na kraju najslađa poslastica za sve:
CRKVA I REINKARNACIJA
https://www.youtube.com/watch?v=WtThgpZXeEU
Dr. Majkl Njutn – Michael Newton – Putovanje Izmedu Života
https://www.youtube.com/watch?v=gPunFlz4R14
5th Dimension Reincarnation / Reinkarnacija
https://www.youtube.com/watch?v=5uLImJx4Nrc
Smrti nema -Tajna Akademika Behtereva
https://www.youtube.com/watch?v=Ui2ErTc8POo
Kontraverze by Drago Plečko – umiranje, međustanje i reinkarnacija
https://www.youtube.com/watch?v=YB3R_mVZr7g
MISTIČNE MINUTE: Ima li života nakon smrti?
https://www.youtube.com/watch?v=_7W7Jk6zz90
Dječak koji se sjeća prošlog života
https://www.youtube.com/watch?v=FaxJGWR86zM
Istina o religiji ceo video sa prevodom
https://www.youtube.com/watch?v=zjbDKEXJ9Bs

Smrt- predivno iskustvo

Hira Ratan Manek

„Svi strahovi nestaju sangejzingom pa i onaj od smrti“

Prosvetljenje je za „običnog“ čoveka isto kao i za „svete“ ljude. To osvešćivanja deo uma da sam uvidiš kakva je stvarnost a ne kakvom ti je neko prikazuje da ona jeste. Prosvetljenje svako može postići a za to je potrebno za početak samo malo preispitivanja sebe (NE DRUGIH, TO RADI EGO NEGO SEBE SAMOG). Kada puknu mentalni programi i konstrukcije i glava postane prazna bez konstrukcija misli, vi onda jasno VIDITE I ZNATE. Tako i ja jasno vidim, znam i osećam na višem nivou nego ikad do sad. Pitaš se kakve to ima veze sa sangejzingom o kome je ovaj sajt? Ima jer to su benfiti posle 45 minuta sangejzinga kada ste potpuno sami izvor informacija a ne uzimate ih odrugih. Vi postajete izvrom informacija.

UVID- SMRT JE VELIČANSTVEN PRELAZAK

Kako nekoga kontrolisati najbolje nego strahom. Tu najveću zaslugu ima svakako religija. Kada shvatimo da su nas obmanjivali i lagali u vezi smrti kako bi nas kontrolisali našim najvećim strahom od nepoznatog, mi se penjemo na viši nivo svesti i shvatanja. Razumemo da je smrt samo jedan prelaz a za koji smo spremani ceo život. Uveče idete ne spavanje (umirete) a ujutro se dižete iz sna (smrti u život) i tako svako veče i dan.

PRATITE NAREDNE INFORMACIJE KOJE ĆE VAM DOLAZITI PREKO MEDIJA ALI ZNAJTE DA AKO SE NEŠTO KATASTROFIČNO I DESI DA VAMA NE MOŽE NIŠTA JER NE MOŽETE UMRETI. SMRT JE SAMO ILUZIJA I OBMANA, ONA JE SAMO SREDSTVO DA VAS DRŽE U KONTROLI. SMRT NE POSTOJI, POSTOJI SAMO RECIKLAŽA ENERGIJE ODNOSNO PRELAZAK IZ JEDNOG OBLIKA U DRUGI.

Konačno je došao čas da razumemo smrt na pravi način a ne onakako kako nam ga religija ma koje vrste servira kako bi nas držala u pokornosti i kontroli tim strahom!

SMRT NIJE BOLNO NEGO VELIČANSTVENO ISKUSTVO. NEMATE SE ČEGA PLAŠITI KADA DOĐE DO TOG PREDIVNOG OSLOBAĐANJA VAŠEG UNUTRAŠNJEG VIŠEG JA.

Zašto se neki boje smrti a došli su na Zemlju da bi je preživeli i stekli to iskustvo? Nemate se čega bojati, ako se desi ma kako bilo to ste sami vi izabrali kako biste prošli kroz to! Smrt uopšte nije bolan proces nego oslobađajuć jer se oslobađate tela i bivate SLOBODNI I OSLOBOĐENI. Hej nemate se čega plašiti kada ona dođe prirodno samo se prepustite jer to ste došli da preživite. Vi ste energija a ona ne može nestati nego samo preći iz oblika u oblik.

BUDITE SLOBODNI, VESELI I VEDRI… NEMOJTE SE BOJATI NIČEGA JA SAM SE SETIO TOG ISKUSTVA I ZATO VAM GA SAD PRENOSIM. STRAH KOD LJUDI OD NEPOZNATOG POGOTOVO OD SMRTI UVEK JE BIO PRISUTAN JER NIKO IM NIJE MOGAO REĆI DO SAD KAKO JE TO STANJE… SETIO SAM SE I NE PRESTAJE MI ENERGIJA TEĆI TELOM OD UZBUĐENJA KADA VAM PRENOSIM SVOJA SEĆANJA…. TO JE NEŠTO PREDIVNO I NEPONOVLJIVO, ZA TO ŽIVITE CEO VAŠ ŽIVOT! SAMO DA ISKUSITE TAJ MOMENAT ALI NEGDE USPUT U ŽIVOTU TAJ SE OSEĆAJ IZGUBIO- PROBUDITE GA I SHVATITE DA NEMA ČEGA DA SE BOJITE. USKORO POSTIŽEMO SVOJ CILJ. OSEĆAM KAKO RASTU VIBRACIJE MAJKE ZEMLJE I KAKO NAM SE SVEST ŠIRI. NEKI LJUDI SE BOJE OD MOGUĆEG DOLAZEĆEG UNIŠTENJA A U STVARI ONI SU SE RODILI DA BI TO PREŽIVELI! ONI SU DOŠLI DA TO DOŽIVE I DA SE POMAKNU NA VIŠE NIVOE POSTOJANJA… SMRT NE POSTOJI, STRAHOVI NE POSTOJE- ONI SU SAMO NISKE VIBRACIJE, USTANITE I BUDITE JAKI, NEMOJTE SE BOJATI!

Ostatak teksta na linku:

http://www.cybermikan-sungazing.org/smrtpredivnoiskustvo.htm

I na kraju zaključak da su raj i pakao u stvari stanje uma. Ako imate smiren i miran um vi ste u nirvani ili raju, i vaš život će biti rajski ali ako imate buran način razmišljanja, nesređene misli, košmare, nemire… završićete najčešće na psihijatriji, jer vam se život pretvorio u pakao.

Za ovu temu usko je vezan i post sa ove stranice na našem sajtu:
Oduprimo se matrixu
I na kraju pre će mene neki mentalno programirani ljudi od strane nakaradne nepotrebne religije prozvati za demoniziranog, opsednutog, lažnog proroka, satanistu, i bacati prokletstva na mene, nego što će PREISPITATI svoja verovanja!!!!! Ranija su me sprečili paljenjem na lomači da govorim istnu, sada više ne mogu sem da me uklone i ubiju ponovo. Ali džabe će im i to biti jer ću se opet vratiti i ljudima govoriti istinu, otkrivajući matriks, laž i prevaru u kojoj žive!!!

Miroslav Kiš Cybermikan

Oni koji žele da prate moja dalja istraživanja i delovanja to mogu uraditi preko mog facebook profila:

– https://www.facebook.com/cybermikans

Izvor gornjeg teksta: http://www.cybermikan-sungazing.org/nastanak-coveka-i-religija

Advertisements

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s