TOČAK KARMIČKOG SRCA

7_1.jpg

Slika 1. Točak Života

Um je kao ogledalo; dok odražava, skuplja prašinu. Potreban mu je nežni povetarac Mudrosti Duše da skine sa njega prašinu iluzija. Nastoj, o putniče na stazi, da spojiš svoj Um i svoju Dušu! Neznanje je kao zatvoren sud bez vazduha. Duša je kao ptica zatvorena u njemu. Ona ne peva, niti može da pomeri i jedno svoje pero, pevačica je nema, letačica je nepomična, i od iscrpljenosti vene. Ali čak i neznanje je bolje od Znanja glave koja nema Mudrosti Duše da ga vodi osvetljava i da uzleti u Nebeske visine. Seme Mudrosti ne može da niče i raste u bezvazdušnom prostoru. Da bi živeo i sabirao iskustvo Umu su potrebni širina i dubina i vrhunci koji ga vuku Dijamantskoj Duši! Ne traži ove vrhunce u iluziji, već se uzdigni visoko iznad nje, potraži večitu i nepromenjivu Svetu Plamenu Mudrost, i ne veruj lažnim predstavama uobrazilje!Potraži unutar sebe Večnog Čoveka, kloni se pohvala, o Čoveče; jer lažno učenje preziru Mudraci celoga sveta, a razvejavaju ga vetrovi dobroga Zakona Univerzuma. Učenje oka je za gomilu, a učenje srca je za odabrane! Učenju ime je Veliko Sito, Točak Dobrog Zakona brzo se okreće. On melje dan i noć. Odvaja plevu od zlatnog žita, otpad od brašna. Ruka Karme vodi taj Točak, njegovi obrtaji označavaju otkucaje Karmičkog Srca. Budi dobre volje, i zadovoljan svojom sudbinom. Takva je tvoja Karma, Karma ciklusa tvojih rođenja, sudbina onih koji su, u svom bolu i tuzi, rođeni zajedno sa tobom. Raduj se i plači iz života u život, jer to je sve veza za tvoje pređašnje postupke … Srce je kao simbol Istinske Kosmičke Ljubavi naš jedini Hram u Večnosti, tako je zapisano u Nebesima! Ako ne čuješ, ne možeš videti! Ako ne vidiš, ne možeš čuti! Viđenje i sluh se uče u tišini! Trojstvo prebiva u Slavi u neprolaznom blaženstvu, to je jedina zvezda vodilja, Vatra što gori i peče, ona je Vatra Svetog Ognja pročišćenja! Ti ćeš u tišini, prvo čuti i videti, a kroz Vatru Svetog Ognja razumevanje će ti se roditi samo! To je tvoj uspeh o Čoveče, jer ti ćeš se uzdići kao ptica Feniks iz pepela tvoga pročišćenja! To je Vatra Svetog Duha! Stoga uđi, prikaži mi se Gospodaru, Ti koji imaš Silu, Snagu i Moć u Vatri, koji imaš svoj presto na Sedam Stubova. Na tvojoj glavi zlatna kruna u tvojoj ruci štap moći koji usmerava bogove ili sedam zraka manifestacije Sunca!

7_2.jpg

Slika 2. Ptica Feniks – Vatra Pročišćenja Svetog Duha

Žalost leči dok uživanje boli, jedino tuga čini čoveka skromnog. Čovek bi mogao biti bogat, ali ne bi bio srećan u duši sve dok je on zadovoljan sa svim materijalnim što ima. Život je kao mladić koji treba da se hrani sa ljubavlju. Život je najbolji učitelj, uči pomoću onoga što je preostalo od učenika, uvek. Srećan čovek ima dug put, život će dati njemu ono što bezgranično bogatstvo nikada neće moći! Naša patnja  je znak Večnosti, očajanje je dokaz untrašnje čvrstine, dok probuđeje donosi viđenje sklada.

7_3.jpg

Slika 3. Život

Mi nismo Ljudska Bića, koja imamo Duhovna Iskustva. Mi smo Duhovna Bića koja imamo Ljudska Iskustva! Ne postoji ništa bolje od snova i ideala da bi se jednog dana napravila budućnost!

7_4.jpg

Slika 3. Stvaranje Univerzuma. U svemu je seme svega, u nama je seme Univerzuma!

Um deluje kao neprijatelj onima koji ga ne kontrolišu, a kao najbolji prijatelj za one koji steknu kontrolu nad njim. – Bhagavad Gita.

Bolje biti prosjak na Nebesima, nego Vladar celog Carstva Senki – Materijalnog Sveta!

Onaj koji daruje puno ljubavi u jednom životu, u sledećem ostaje dugo mlad iznutra i spolja. Zamisli kako je Bog koji daje beskonačnu ljubav mlad iznutra i spolja!

Tok Večnosti je naš najbolji učitelj, upravljač našeg života je naše Svetlo i Životna Vatra, a naše Razumevanje je najbolji dar koji smo dobili od Večnosti!

Za sve što si u životu ti propustio, dobio si nešto drugo. Za sve što si u životu dobio, izgubio si nešto drugo! Toliko o tvom pogledu unazad kroz život. Ti možeš za tim da žališ ili možeš tome da se raduješ!

Sunčeva Mudrost isijava Svetlo Istine Svim Živim Bićima u svim bojama. U svim bojama koje možeš da zamisliš kao i u mnogim onim koje ne možeš da zamisliš, dok je čovekova ljubav samo senka sopstva! Kada ti voliš nešto, ti imaš osećaj pripadnosti. Ti samo možeš voleti nešto jer imaš osećaj duboke pripadnosti. Ukoliko to ne postoji, ti to ne možeš voleti. Ljubav je stoga senka sopstva. Više Sopstvo, veća senka i veća ljubav! Kada se ljubav nadkrili preko celog stvaranja, onda ti postaješ Veliki Sopstvo. To je milost Gospoda. Kada milost Gospoda osvane, tada nastaje neprestano slavlje.

7_5.jpg

Slika 4. Univerzum nastao iz Nebule

Ukratko…

Nekada davno kada je Zemlja izašla iz Kosmičke Noći, Pralaje, iz tame praskozorja, ona je bila ogromne veličine. Bila je toliko velika da se pružala sve do današnjeg Saturna. U toj prvobitnoj Nebuli je sve bilo rastvoreno i haotično uskomešano, iz nje je posle izašao u postojanje čitav solarni sistem. Naime, rotacijom, prvobitnim kružnim pokretima oblikovali su se prvobitni prstenovi, ploče, tanki diskovi. Dok su se oni vremenom zgušnjavali, nastavljeno je da se pomoću vrtložnih kružnih pokreta, rotacionom silom, formiraju Planete. Svi Univerzumi i svi planetarni sistemi su nastali rotacijom. Rotacija nastaje Božanskim Vatrenim Kovitlacom onih visokih duhovnih bića koja su iz Nebule izvlačila najfinije supstance, iz prvobitne haotične, dok se grublje supstance grupišu kao planete sa duhovnim bićima koja žive na njima čekajući dan da i ona budu uzdignuta i pretvorena u finiju supstancu iz Prvobitne Kosmičke Noći. Jer Sveti Duh je osnova svega, te su zajedno sa tim procesom izvlačenja finije supstance iz grublje visoka duhovna bića odvojila ono što im je potrebno iz haotične supstance, a tako se ujedno menjao i transformisao naš solarni sistem milijardama godina, i to još uvek čini. To je Velika Alhemija Neba i tajna stvaranja Filozofskog Kamena Zvezdanog Neba. Dakle, spiralno ponavljanje je majka mudrosti. Prvo je sve što postoji bilo jedna raspršena uskomešana masa, potom je cela pozornica našeg Sunčevog Sistema rotacijom postala jedno džinovsko telo. Nakon toga su posebnu pozornicu napravili Saturn, Jupiter i Mars dok su Sunce, Mesec i Zemlja ostali jedno telo.  Potom se odvojio Uran i Vulkan (Uran 2). Nakon toga je Sunce izašlo napolje, potom su se iz Sunca izdvojili Merkur i Venera, da bi se kao vrhunac razdvojili Mesec i Zemlja. S tim da treba znati još i ovo, da su Merkuru i Veneri zamenili mesta, jer nekadašnja Venera je sadašnji Merkur i obratno. Ovi veliki kosmički događaji su nazivani Kosmički Ratovi jer su planete pratila i duhovna bića koja na njima borave. Odvojeni planetoidi su ostaci ovog sukoba. Tu treba da se traži iskonska tajna o poreklu zla. To je velika pozornica Duhovne Stvarnosti našeg Sunčevog Sistema. Ova velika dešavanja su sačuvana u legendama, mitovima i sagama širom naše Plave Planete. Sada je planeta Zemlja u Tački Inkarnacije 4.5.5, Merkurovoj polovini Zemljinog Doba u Tački 7.4

7_6.jpg

Slika 5. Deus Ex Solis, naše vidljivo Sunce na nebu odraz Duhovnog Sunca na Nebesima

Iz Mudrosti i Svetlosti Božiji sinovi potiču. Oni povezuju čoveka sa Jednim Izvorom. Izvorom Mudrosti, Ljubavi i Svetlosti. Mi ih znamo pod mnogim imenima: Rama, Krišna, Hermes Trismegistos, Avram, Mojsije, Orfej, Aglaofemus, Pitagora, Sokrat, Platon, Vardhamana, Buda, Lao Ce, Konfučije, Zoroaster, Jeremija, Jezekilj, Danilo … Svi oni su skrenuli pažnju na duboko neznanje čoveka i pokazali mu put unutrašnjeg iskupljenja. Buda je već rekao: koren svih tuga leži u samom početku i biva sakriven u neznanju, iz koga potiče život i Lao Ce je rekao u svom Tao Te Kingu: Najviše znanje je ne znati. Međutim, veoma je bolno znati koliko je slabo znanje naše. Zato je Hermes izgovorio reči: Stani i postani trezven: vidi očima svoga srca ponovo! A ako ceo Ti ne možeš da uradiš ovo, onda barem dozvoli onima koji su u stanju da to urade. Jer bezakonje neznanja poplavi ceo svet, uništavajući dušu koja je zaključana u telu i sprečava je od pristajanja u luci spasa. Neznanje je pravi uzrok bola: Oče moj oprosti im, jer oni ne znaju šta čine, učitelj Isus Hristos je bio da nam to kaže. Viđeno iz ljudske svesti o vremenu svi oni sprovode svoj zadatak u toku svoga vremena u periodu pre Hrista – kako to zapadna hronologija posmatra. U Hristu svi koji su se desili pre Njega i sve što dolazi u aktivnost posle Njega biva povezano u krugu sadašnjosti, u hronologiju nulte tačke, simboličke godine prve. Ono što je pod imenom Melhizedek prenešeno Abrahamu, pod simbolima hleba i vina je delo Hrista, Hrista kao Svetlosti, Ljubavi i Mudrosti, koji je jedno sa Ocem i Sve. Ono što Hrist kao planetarni Duh daruje na Zemlji je duhovna moć Sunca koja može da ispuni Hrišćanske misterije u srcu čoveka. Svi narodi sveta su priznali Sunce kao izvor svog života. Indijci su ga zvali Agni – na sanskritu Vatra, Egipćani su imali svoga Horusa ili Ra, Vavilonaci su ga poznavali kao Marduk i kasnije Šamaš, Persijanci su govorili o Mitri, Grci o Adonisu, Heliosu ili Apolonu – Dionisiju, Norvežani su imali svog Baldura ili Odina…

7_7.jpg

Slika 6. Zračeći Sveti Duh iz Trostruke Vatrene rešetke Piramide isijava u obliku Šri Jantre

Treće Sunce se rađa iz Lotosa, iz središta Zemlje. Iz Lotosa su rođeni Bogovi naši Tvorci. Konačna sudbina Zemlje je da postane plutajuća lopta Svetlosti u moru zlatnog etra!

7_8.jpg

Slika 7. Ponovo rođenje naše Planete kao Trećeg Sunca, iz lotosa su se bogovi rodili!

Pripremili: Aca i Ranka

Izvor: http://hramezoterije.com

http://atlantidaforum.com

Advertisements

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s