RAMSHI – PORUKE IZ VISIH DIMENZIJA

Ramshi je 12-to Dimenzionalni Ucitelj Genetike i Univerzalni Stvaraoc

RAMSHI

Ramshi je bice koje postoji u 12-toj dimenziji.
Wendy Kennedy je duhovni kanal za njene/njegove poruke, neke od njih su dostupne ovdje u prevodu:
LIČNA MOĆ
Ljepota trece dimenzije je u tome da su vase misli izuzetno fokusirane (na jednu od mnogih moguci stvarnosti). Kao rezultat toga, u vasem uglu galaksije vi imate osjecaj izoliranosti a s time dolazi i osjecaj nemoci. Taj osjecaj je lazan. Vi ste jos uvijek bica koja imaju moc. Ali kako nemate vjeru u sebe i kako ne vjerujete da imate moc da kreirate svoju realnost u sred vase svakodnevne „borbe i nereda“ radja se taj generalni osjecaj nezdovoljstva. Tacno na vrijeme! Sa svim promjenama koje se desavaju taj osjecaj nezadovoljsva i nelagodnosti ce vas natjerati da duhovno rastete i da sirite svoje poglede. Sa tom sirinom dolazi i prosvijetljenje.
Dio nezadovoljsva i osjecaja nemoci dolazi zbog iluzije da Bog postoji izvan vas, da je on svemocni, sveznajuci i kritican prema vama. Sve dok vi ne budete mogli potpuno prihvatiti da ste svako od vas Bog, vi cete zauvjek ostati bez mogucnosti da u potpunosti dosegnete svoju moc, i da u potpunosti uspostavite vezu sa univerzalnom (bozanskom) energijom ljubavi. To je jako tesko za vas da shvatite, tu misao „ja sam Bog“. Cak i sa nase 12to dimenzionalne perspektive „Bog“ ne postoji. Nikad nije postojao momenat usamljne svijesti koja je postala svjetlo. Prica o tom postanku je pomalo izvan vasih parametara percepcije. Ako bismo vam pokusali to objasniti to bi bilo kao da vi govorite sa domorodackim plemenom u dzungli koje nije vidjelo vasu tehnologiju, a vi im pokusavate objasniti sta je televizor. Sa njihove tacke gledista to bi bilo potpuno nerazumljivo. Isto bi se desilo kad bi vam mi rekli nasu pricu o stvaranju univerzuma, ali mi smo skrenuli sa teme…Vasa licna snaga pripada vama i vi je mozete doseci. Jedina osoba koja vas ogranicava ste vi sami. Vi postojite u zoni „Slobodne Volje“ (u vasoj zoni univerzuma vlada zakon „Slobodne Volje“). Sve sto vam se desava, vi ste se slozili s time. Tesko je povjerovati da biste se slozili sa svim tim nevoljama, ali to je tako i to je tacno. Nevolje vas natjeraju da se pruzite izvan vase zone lagodnosti. To je nacin da rastete i da sirite svoje poglede. To je natuknica u vasoj dimenziji dvojnosti/dualnosti. Prihvatite to iskustvo. Ogranicavanje licne moci dolazi od stagnacije, kad se ne pomijerate (mentalno i duhovno), kad se ukocite od straha. Neodlucnost moze biti jedna od najvecih prepreka koju treba savladati. Kada donesete bilo kakvu odluku to ce vas pomjeriti duz vase putanje. Osjecaj krivice i zalosti za propustenim prilikama ili zato sto ste nesto „pogresno“ uradili ce vas sprijeciti da se pomjerite naprijed. Do pomjeranja naprijed dolazi kad prepoznate svoja osjecanja i kad odate priznanje svojim iskustvima. Kada prepoznate blokadu i kada je otklonite samim time sto ste je prepoznali i kad prihvatite svoju ulogu u njenom postanku (u stvaranju te blokade). Kad prihvatite da ste je vi kreirali, vi time prihvatate postojanje svoje moci. Sto češće to prepoznate, tim vise stojite u svom punom svjetlu.
STRAH OD IZBORA
Strah da ćete pogrijesiti ili izabrati nesto neodgovarajuće, mnoge od vas vrlo cesto zadrzava na mjestu, i sprijecava vas da krenete naprijed ka vecoj sreci i zivotu koji zelite. Ovo moze biti velika smetnja, ali vi to mozete promjeniti.
Mogucnost da pomjerite vase poglede i shvatanja ka pogledima koji odrazavaju visu svijest, je jedan od poklona koji su na raspolaganju ljudskom rodu. U vasem 3-o dimenzionalnom tijelu vi mozete da drzite sva stanja svjesti sve do najviseg nivoa dimenzionalne skale, sve do nivoa „Stvaratelja“ ili „Izvora“. Mi vas cujemo da pitate: „Kako je to moguce ako sam ja 3-o dimenzionalno bice?“ To je zato sto ste vi, sjetite se, multidimenzionalno bice koje se projicira u ovu igru ili iluziju linearnog postojanja. Kako biste uspjeli da napravite ovaj pomak u svjesti i kako biste presli preko „dimenzionalne granice“, vi morate da stavite centar svog bica u svoje srce (centrirajte svoju svjest u cakru ili energetski vorteks srca). Sa ovog mjesta vi imate mogucnost da pristupite svim nivoima svjesti. Mozete ovo uporediti sa koristenjem funkcije „help/pomoc“ kad igrate igru na racunaru. Ta „help/pomoc“ funkcija vam omogucava da pristupite informacijama o cilju igre, kraticama kako da dodjete do cilja i osnovnim funkcijama i pravilima igre. Vasa svjest je trenutno koncentrirana na 3-ce dimenzionalnu stvarnost. Vas centar srca, vasa cakra srca je univerzalna pristupnica ka (multidimenzionalnim) informacijama i pomoci.
Nivo svjesti koji cete izabrati kad se fokusirate na vasu cakru srca je ovisan o „sablonu vase duse“. Vasi vodici iz visih dimenzija vam cesto pomazu u ovome. Zapamtite vi imate holografsku prirodu. Zapis svakog dogadjaja je pohranjen u svim dimenzijama kao cisti neobradjeni podatak. Prisjecanje na dogadjaj ili pregled na dogadjaje se procesuira kroz filtere ili poglede dimenzije sa koje se taj dogadjaj gleda. Ako igrate igru u kojoj bi pogled sa perspektive „Stvaratelja“ ili „Izvora“ skinuo iluziju igre, vase „vise ja“ (higher self), nakon konsultacija sa vasim andjeoskim vodicima ce odabrati da gleda na dogadjaje sa nize perspektive kako bi sacuvali iluziju igre. U drugim situacijama vi odaberete da gledate na dogadjaje sa vise perspektive kako bi ste pomjerili energiju, i tako se pomjerili unutar vase 3-ce dimenzionalne realnosti blize cilju, sto god da je taj cilj. Sto cesce pristupate visim zapisima i sto cesce odrzavate vase vise (i sire) stanje svjesti unutar vaseg 3-ce dimenzionalnog tijela vase tijelo pocinje sve vise da odrazava te vise vibracije. Zapamtite vase tjelo je napravljeno od energetskog sablona. Kako promjenite taj sablon tako ce se i vase tjelo promjeniti. Vi to nazivate „duhovno uzdizanje“ (ascension). Celije u vasem tjelu pocinju da vibriraju na visim frekvencijama, tako visokim da predju u novu dimenziju. Ovako cete svi vi napraviti vase novo tjelo za prelazak u „novo doba“ koje slijedi (dogadjaj povezan sa 2012). Nikad nema pogresnih izbora, vi birate vibracije unutar frekventnog podrucja. Vi odlucujete sa svakim vasim  udahom da li cete ostati u podrucju u kom se trenutno nalazite ili cete pomjeriti poglede i promjeniti vase mjesto (unutar frekventnog podrucja) u igri koju vi nazivate Zivot. Vi nikad niste zarobljeni na jednom mjestu i vi uvjek mozete napraviti novi izbor koji ce vas pomjeriti u novom smjeru. U stvari mi vas ohrabrujemo da to uradite. Zivot postane dosta dosadan ako uvjek ponavljate istu stvar, posebno ako to sto radite nije uzbudjujuce i ispunjeno radoscu. Kad vas strah paralizira i kad ne mozete napraviti odluku mi vam kazemo da napravite odluku i da izaberete bilo sta kako bi se pomjerili naprijed i omogucili energiji da ponovo pocne da tece. Neodlucnost je jedna od najbrzih i najsigurnijih nacina da zaustavite tok energije. Energija tece, mozda ne uvjek na nacin na koji vi to ocekujete ili na nacin koji ce vam donijeti najvecu radost, ali ona otvara vrata tako da ponovo mozete stupiti u vezu sa „visim ja“. Ako ste u stanju da prepoznate vasa osjecanja o tome sta dozivljavate vi mozete podesiti vasu putanju i pribliziti se rezultatima koji su vam vise pozeljni.
Ovo je zaista igra, i vi je jako volite igrati. Pokusajte da ne budete tako ozbiljni, nemojte da vam igra bude teska. Uzivajte u njoj, zabavljate se! Cilj igre na ovoj planeti je da vidite koliko radosti mozete stvoriti. Koliko ste u stanju manifestirati. Sanjajte velike snove, zivite velikim zivotom. Cak i na autoputu zivota postoje alternativne putanje koje su ispunjene lijepim krajolicima. Uzivajte u voznji.( Ramshi ) – Izvor:
http://poruke.weebly.com/

RAMSHI : AKASA ILI AKASHIC ZAPISI

Hajdemo razgovarati o Akasik Zapisima, hocemo li? Kao sto znate zapisi su pohranjeni u Zemlji, Suncu (Helios) i Alsion-u (Alcyone, centralna zvijezda u sazvijezdju Plejada). Zapisi su pohranjeni u kristalskoj matrici (crystalline matrix). Vi pravite „upload“ iz svoje matrice u njihovu (kristalnu matricu). To pomalo lici na vasu igracku „Velika Crtanka“ („Magna Doodle“, crtanka sa malim magnetima u pozadini koji se pokrecu kad se olovka povuce po povrsini). Vase energetsko polje se oslikava u kristalskoj matrici, to se desava automatski kao kad povlacite olovku preko magnetne prasine (unutar „Velike crtanke“). To je dio prirode magneta. Polaganje ili upisivanje zapisa je dio vase prirode. To je jedan tip pohrane podataka. Potom imate slucaj gdje su informacije pohranjene u kristale. To radi na istom principu. To je kao da pisete svoj dnevnik ili kao da kupujete knjigu umjesto da je posudite iz biblioteke. U tom slucaju kristali se koriste umjesto papira i olovke. To je (koristenje kristala za pohranjivanje podataka) odavno zaboravljeno na ovoj planeti, ali cete to uskoro ponovo otkriti. Vi fokusirate misli i isto kao u slucaju gdje vase polje pravi zapis u kristalinskoj matrici pohranjenoj u biblioteci vi pravite zapis u kristalu. Zato sto je struktura kristala nesto gusca nego kristalinske matrice u bibliotekama, energija se mora fokusirati i to se postize kroz misli (fokusiranje misli). Jos jednom, film sa informacijama je ubacen u kristal.
Pitanje: Sta su dijamantski oblici koji su ugravirani u kristale?
Ramshi: To su zapisi. Stanovnici Atlantisa su koristili masine. To se moze postici tako da neko sjedne u stolicu, opusti se, zamisli i to se onda prevede u kristal koristeci svjetlosni zrak ili laser. To je kao da koristite kompjuter radje nego da pisete rukom. Ovaj proces se cesto koristio za velike dokumente ili za naucne podatke. Tako je bilo mnogo lakse i mnogo efikasnije.
Pitanje: Kako pristupate takvom zapisu, kako ga ocitavate?
Ramshi: To se moze uraditi na nekoliko nacina. Mozete upotrebiti tehnologiju da biste pristupili tim zapisima. To lici na filmski projektor. Ali, i kad ne koristite masine jos uvjek imate pristup zapisima. Da biste to uradili vi morate dovesti svoju kristalsku matricu u liniju sa kristalom. Kad se vase frekvencije izjednace i kad pocnete rezonirati na istom nivou vi ste u stanju da prosirite svoje vidjenje (percepciju) i da ukljucite u svoj vidokrug informacije pohranjene u kristalnoj matrici. Zvuk je bio koristen da bi se pronasla odgovarajuca frekvencija. Zvuk odredjene frekvencije ce uciniti da kristal vibrira u vasoj ruci. To je kljuc u pronalasku prave rezonancije. Tako ako proizvodite pravilan ton, to ce pobuditi vasu unutrasnju matricu koja ce poceti da vibrira i tako mozete postici istu frekvenciju kao kristal. Vi ste kreirali slican vanjski metod koji koristi CD-ove i racunare. Vi samo koristite razlicit materijal da zapisete podatke i vasa tehnologija se oslanja na masine da urade sav posao.
Pitanje: Da li su se razliciti kristali koristili za pohranu razlicitih informacija?
Ramshi: Uglavnom se je koristio cisti kristal kvarza zato sto se lako i jasno moze upisati u njegovu kristalsku matricu. Ponekad se je koristio citrin, ametist i zadimljeni kvarc, uopsteno govoreci koristila se neka forma kvarcnog kristala. Drugi kristali su bili programirani da izvode neke druge radnje ali nisu bili koristeni kao spremiste za podatke, nisu bili koristeni za funkcije za koje vi sada koristite CD-ove. To ne znaci da drugi kristali nisu bili koristeni. Ali oni nisu bili jednako efikasni. Ovo su osnovni podaci. Da bi naucili ovu vjestinu pocnite se igrati sa raznim zvukovima dok drzite kristal u ruci. Mijenjate zvuk sve dok ne budete mogli osijetiti kako kristal „sumi“ u vasoj ruci. Jednom kad pronadjete tu frekvenciju onda zamislite da gledate film svojim unutrasnjim okom. Dozvolite da se film odigrava i odvija pred vasim unutrasnjim okom. Nastavite da mjenjate tonove kao da je to izvor energije za taj film.
Izvor:
http://poruke.weebly.com/

RAMSHI:
DOZVOLITE DA BUDETE VIDJENI
Sa pomjeranjem energetskog spektra (kako se priblizavamo 2012) mnogi od vas zapocinju novu karijeru ili mjenjaju posao koji nije vise u skladu sa vasim „vise ja“ i sa svrhom vaseg zivota. Ti poslovi cesto otvaraju nove puteve i stavljaju na kusnju uvrijezena pravila o tome kako se zaradjuje novac i kako se nesto moze stvoriti. To je novo iskustvo za vas i zbog toga vi sumnjate u vase mogucnosti. Mnogi od ovih novih poslova zahtijevaju od vas da naucite nove vjestine ili bolje receno da upotrebite vjestine koje dugo niste koristili. Vi ne vidite sebe kao osobu koja je kvalifikovana ili koja ima dovoljno obrazovanja ili koja ima dovoljno „necega“ (drustvena, kreativna, obrazovana, vjesta,…). Ali mi vam kazemo ovo: jednom kad odate priznanje sebi i kad vidite sebe i sve divne kvalitete koje imate, tada ce i drugi isto to misliti o vama, jer ce oni biti ogledalo vas i vaseg sistema vjerovanja i vrijednosti. Ako recimo trebate vise kupaca i ako vi vidite sebe sa tim vjerovanjem tako ce i oni da vas vide. Vi u stvari stavite znak „Otvoreni Smo Za Poslovanje“, na taj nacin.
Mnogi od vas brinu o diplomi (u oblasti interesovanja) da bi se bavili odredjenim interesom/poslom. „Da li imam dovoljno? Trebam imati vise“ Mnogo od toga sto unesete u svoju realnost je nova vibracija koja nema korjene u proslosti (barem ne u nedavnoj proslosti) i zato ne postoji ta diploma. Pitamo vas ko je dobio te diplome. Oni koji su uspjeli da pronadju svoj put, da upotrebe svoje unutrasnje sposobnosti i da slusaju glas vodilje. Vi cete uvijek privuci ka sebi odgovarajucu priliku. Ako ste osoba koja treba iscijeljitelja, vi cete pronaci jednog koji ce vam odgovarati bazirano na njegovim vibracijama, a ne bazirano na njegovoj diplomi. Ako se nadjete u situaciji da radite sa nekim cija energija nije na najvisem nivou, onda ni vi niste spremni da budete na tom „najvisem“ nivou. Znaci morate savladati jos jednu lekciju. Kroz Zakon Atrakcije i Rezonancije(akcije i reakcije) vi uvjek nadjete odgovarajucu priliku, u protivnom morate povecati svoje vibracije kako bi ste bili na istom nivou kao prilika koju zaista zelite. Strah da cete naletiti na sarlatane ili da ce vas smatrati sarlatanom ce se pokazati tacnim zato sto imate taj strah, (strah koji postoji na odredjenim energetskim frekvencijama ce privuci bica koja takodjer vibriraju na istim frekvencijama). Kao „Stvoriteljsko Bice“ vi manifestirate doozivljaj straha, budite svijesni njega i oslobodite ga se. Vi niste zrtva. Kao vidite sebe u ulozi „vozaca svog zivota“, vi cete privuci osobe na odgovarajucim vibracjama u svoj zivot, vi cete disati dublje, jer ne vidite sebe u ulozi zrtve. Svi vi, bez izuzetka imate pristup neogranicenom broju informacija. Vi imate „treniranje duse“ ako ga zelite tako nazvati. Vi samo trebate da podignete svoju svijest. Mi vas cujemo kako kazete : „Pokusala/o sam. To ne radi. Ja hocu da se sjetim ali ne mogu“ Vi mozete ali vi procesirate informaciju kroz razlicite nivoe svoje svijesti. Da bi ste se sjetili informacija o „svojoj dusi“ vi morate da pomjerite mozdane signale / valove u drugi frekventni spektar. Vi to ustvari radite svaki dan, prirodno da i niste svjesni toga. Kada shvatite kako vas mozak radi vi to mozete uciniti kad pozelite. Frekventni spektri (oblasti) se mogu koristiti kao kljuc i brava. Vi mozete ograniciti pristup informaciji tako sto cete promjeniti frekvenciju. U svjesnom stanju vi imate ograniceni pristup duhovnom znanju tako da jedinstvena i ogranicavajuca perspektiva moze da kreira filter za vas trenutni zivot koji zelite iskusiti. Ah zar to nije ljepota vase (trece) dimenzije. Ne postoji druga dimenzija u kojoj mozete iskusiti stvarnost na ovaj nacin. Vidite sebe, nasi dragi. Odajte sebi priznanje kao „Stvoriteljskim Bicima“ jer to je potrebno kako biste povecali svoje vibracije i manifestirali (stvorili) zivot o kojem sanjate.
Kako mnogi od vas pocinju da prepoznaju sebe, to cesto proizvede drugu vrstu straha, strah od kaznjavanja i protjerivanja. Vi mislite „Ja sam svjetlo u mrezi, oni ce me ugasiti“ Mnogi od vas rade na tome da se oslobode tih osjecanja ili da ih neutraliziraju i integrisu, taj dio vas koji je kreirao dozivljaj i osjecanje da ste zrtva. Vasa istorija na ovoj planeti je puna protjerivanja, osuda, kaznjavanja i nastavlja da bude takva i danas. Kako drzite vise svijetla i kako se oslobodite straha, oni koji postoje na nizim frekvencijama moraju da se podignu na vas nivo kako bi bili u vasoj prisutnosti. Samo kroz frekventni spektar koji odgovara spektru kaznjavanja i protjerivanja vi cete rekonstruisati tu situaciju. Ako to ucinite, pogledajte zasto ste izabrali te frekvencije, kako vam ta situacija sluzi zasto vam to osjecanje odgovara, potom ga se rjesite i integrisite taj neutralni dio sebe (ta situacija vise ne moze pobuditi odredjena osjecanja u vama prema tome energija je „neutralna“ nema rezonancije).
Vi imate mnogo podrske, dragi nasi. Mnogi od vas ce stati uspravno i zasijati svojim svijetlom i mnogi to vec cine. Znajte da niste sami u tome i da je ovo novi nacin na koji cete postojati, stajacete u svoj svojoj punoj moci kao „Stvaratelji“. To je igra koju ste napravili za sebe i nju ste savladali kroz proces duhovnog uzdignuca (ascension).
Prihavatite svoju novu ulogu, uzivajte u njoj. Budite novi vi.
Izvor:
http://poruke.weebly.com/


RAMSHI:
Ovo je dio poruke 12-dimenzionalnih bica koja se predstavljaju kao „[b]Osnivači“.
Sal Rachel je duhovni kanal za ovu skupinu. [/b]
Bića na 12-tom nivou duhovne gustoće ili dimenzije su prva svijesna bica. Oni se često nazivaju Osnivači/Stvaratelji/Kreatori Univerzuma.
„Za vrijeme faze sirenja, prije otprilike 4.5 milijarde godina, vas svijet koji nazivate Zemlja formirao se od primordijalne prasine I gasova. Kao svi novoformirani svjetovi, sastojao se uglavnom od vodika i jos nekoliko drugih gasova I nije sadrzavao nikakav oblik zivota koji je vama blizak. Tokom ovog fizicko-hemijskog procesa, “Bozija Glava”, u fazi sirenja podjelila se je u jedinice “svijesti”, koje se kasnije postale poznate kao “duse”. Ove originalne duse, nazvane Osnivaci/Stvaratelji smo mi. Mi smo bili originalne iskre svijetlosti koje su se rasplinule iz “Beskrajnog Izvora” za vrijeme faze sirenja. Nasa individualnost je pocela prije otprilike milijardu godina i mi smo zapoceli da istrazujemo prooces kreacije univerzuma. U neko doba na iskrivljenoj vrijeme-prostor liniji, mi smo odlucili da ubacimo mali dio sebe u svijetove koji su bili u toku evolucije i tako ih direktno iskusimo. Da bismo to uradili mi smo kreirali mnogo energetskih sablona, sto je predsavljalo pocetak DNA molecule. Vi biste nazvali ove pocetne oblike “svjetlosni paketi svijesne energije. Ovi svijetlosni paketi su bili u stanju da se spuste na vibracioni nivo koji bi ste vi nazvali 9-ta ili 10-ta energetska gustoca/ dimenzija. Na toj tacki, mi smo bili u stanju da kreiramo detaljne konfiguracije svijetlosnih kodova, koje vi sada nazivate DNA kljucevi. Ovi DNA kjlucevi su bili u stvari osnovni gradjevinski blokovi zivota koji su vam poznati. Potom smo zgusnuli ove kljuceve u 7-mu energetsku gustocu/dimenziju kako ih vi nazivate, sto predstavlja prvi nivo aktualnog DNA koda. Kao bica koja postoje na 7-moj energetskoj gustoci mi smo konacno bili u prilici da iskusimo ovaj univerzum u fazi sirenja kao stanovnici svijetova koji prolaze kroz evoluciju.“
Struktura Dimenzija i Zemlja u Prelaznom Periodu
Ramshi: Imamo namjeru da vam damo galakticku perspektivu i da vam pomognemo da vidite „veliku sliku“ tako da mozete da se ponovo upoznate sa galaktickom zajednicom. Kao prvo, govorit cemo o strukturi dimenzija, barem samo ukratko specificnosti trece, cetvrte i pete dimenzije i sta treba da ocekujete u narednim godinama.
Kao sto znate, dimenzije (u univerzumu) su struktuirane slicno vasoj muzickoj skali. Postoje note nesklada/disharmonije i note sklada/harmonije. I one upravo tako i zvuce. Note harmonije su frekventna podrucja zvuka u kojim se desavaju konstruktivne aktivnosti; note nesklada/disharmonije se koriste kad zelim razgraditi materiju. Mi ponekad razgradimo materiju na samom pocetku procesa stvaranja sistema. Zvuk se koristi da bi se kreirala frekventna podrucja dimenzija.
Pitanje: Kakva je razlika izmedju svijetlosti i zvuka ako su obe pojave samo frekvencija i vibracija?
Ramshi: razlika se ocituje u frekventnom podrucju. Da ponovimo, nemojte misliti o ovome u hijerarhijskom smislu. Vise, nije nuzno bolje. On samo jeste (postoji), uz to razne frekvencije se koriste za razne stvari. Na primjer, svjetlost koristi vise (i krace) talasne nosace kad putuje. Nasa osjetila ih registruju kao takva, kao svjetlost. Zvuk koristi drugo frekventno podrucje. Kao sto postoje elementi koji u svojoj osnovi imaju iste komponente, odredjeni uslovi ce promjeniti njihovo stanje, kao sto je na primjer prelazak vode u led i paru. Isto vazi za zvuk, u odredjenim uslovima zvuk postaje svijetlost. Tako, kad gradimo univerzum mi koristimo zvuk.

– TRECA (3-ca) DIMENZIJA
Ramshi:
Trecu dimenziju karakterizira fizicka forma. To je dimenzija gustoce (energetske/ materijalne), materijalnih tijela i u njoj postoji kompletan ciklus. Treca dimenzija je bazirana na geometriji kruga: pocetka i kraja, koji su ista tacka. Ona nije uvjek nuzno dimenzija dvojnosti/dualnosti. Postoje samo odredjeni sektori (univerzuma) koji imaju ovaj dodatni sloj. Neki sektori jos uvijek uzivaju fizicke forme, ali su svjesni svoje veze sa svim dimenzijama. Ali za vas, u ovom trenutku fokusiracemo se na ovu galaksiju koja je ispunjena dvojnoscu/dualnoscu. Unutar trece dimenzije postoje odredjena ogranicenja kao sto su putovanja, zato sto postoje granice do kojih ljudsko tijelo moze doci, postoje granice nad silama plime.
Tu postoji iluzija vremena i strukture, forme i funkcije. To je mjesto gdje su misli linearne. To je prednost, sansa da ne vidite sve stvari istovremeno. Treca dimenzija vam dozvoljava da vidite u dubinu jedne perspektive sve do njenog zavrsetka; jos jednom od pocetka do kraja unutar jedne perspektive. Zato sto ste vi multidimenzionalna bica, dodatni slojevi su prisutni kako biste vidjeli svako jedinstveno iskustvo sa svakom mogucom varijablom od pocetka do kraja. Vi ste jos uvijek nostalgicni za svojom multidimenzonalnom perspektivom. To je (multidimenzionalnost) vasa bit. Vi mozete ograniciti vasu prirodu samo do odredjene tacke. Dakle, to je bit trece dimenzije. Vas sektor univerzuma je sektor dvojnosti/dualnosti. Polarizacije. Tu se stvari zaista poremete i pomjere. Postoji mogucnost da se zivi u trecoj dimenziji i jos uvijek bude svijestan drugih dimenzija, ali samo doodredjenog stepena. Jer da bi bili u stanju da se prisjetite sta znaci biti multidimenzionalan vi morate sebe izvuci izvan te igre. Dio dozivljaja u trecoj dimenziji i zelja trece dimenzije je da moze da pogleda u dubinu i vidi samo jednu „perspektivu“. Bilo sta drugo je protivno smislu trece dimenzije.

– CETVRTA DIMENZIJA (4-ta)
Ramshi: Cetvrta dimenzija je dimenzija fluidnih promjena. Mozete je promatrati kao prelaznu zonu. Kad kao osobe zivite u nizim dimenzijama, od prve do trece, potrebno je vremena da se vasa fragmentirana svijest prilagodi multidimenzionalnom dozivljaju vase egzistencije, gdje vrijeme i prostor ne postoje na nacin kako biste vi to zeljeli i ocekivali. Tu (u cetvrtoj dimenziji) vrijeme i prostor postoje u tecnom i promijenljivom stanju. Vrijeme i prostor postoje kao znakovi ili markeri. Mozete ih (znakove) zamisliti kao listove papira koje stavite izmedju stranica knjige, da znate dokle ste dosli. Vi uvijek mozete prelistati knjigu i vratiti se odakle ste poceli. U ovoj dimenziji oboje, vrijeme i prostor jos uvijek postoje ali ne na nacin na koji ih vi trenutno dozivljavate.
Pitanje: Sta mozemo ocekivati kad Zemlja predje u visu dimenziju?
Ramshi: Velike stvari. Prelaz ce biti postepen i mnogi od vas ce se kretati izmedju dimenzija u oba smjera na neko vrijeme. Zato sto vi jos uvijek niste potpuno napustili (trecu dimenziju) i zapoceli novi zivot, za neke od vas ce biti tesko da potpuno shvate dogadjaje koji se desavaju oko vas. Vi cete se osjecati kao u snu, iz kojeg se postepeno budite. I da budemo jasni i posteni ono sto cete osjecati ce biti posve novi dozivljaj, jer do sada nikad ni jedna planeta nije presla iz jedne dimenzije u drugu        sa svim svijesnim bicima koja se nalaze na njoj. (Zemlja ce biti prva planeta koja ce proci kroz taj prelaz). Mi mozemo da vidimo vjerovatnu buducnost, ali se ti dogadjaji konstantno mijenjaju. Osjecanja/emocije se mogu iskusiti samo u sadasnjem trenutku. Mada proslost, sadasnjost i buducnost postoje kao jedno, kada odete u buducnost da vidite sta ce se desiti imate dojam/osjecaj kao da gledate niz scena u filmu. Vi ne dozivljavate (ne osjecate) buducnost. Samo sadasnji trenutak ima taj potencijal (samo u sadasnjem trenutku mozete imati osjecanja). Ono sto postoji (u proslosti i buducnosti) je arhiva osjecanja. Pristup ili interpretacija osjecanja je komplikovan za nas, tako da vam ne mozemo reci kakva osjecanja cete imati u buducnosti. Mi naravno imamo svoja osjecanja, ali kad pregledamo Zemaljske zapise ili Akasa zapise tesko nam je procitati osjecanja. Slicno situaciji kad gledate film, ponekad ce vas prica navest da suosjecate sa ucesnicima dogadjaja, ali to nije isto kao kad ste vi ti ucesnici. Ovo poredjenje je dovoljno blisko da vam se objasni dozivljaj osjecanja (u kontekstu buducnosti i proslosti). Jako je slicno. Zbog toga se dozivljaj i osjecanja koji imate kad se inkarnirate ne moze zamijeniti ni sa cime. To je ta razlika izmedju „gledati“ i „raditi/ ucestvovati“.
Četvrta dimenzija je prelazna faza. To nije mjesto na kom se dugo ostaje.
Pitanje: Da li sve dimenzije imaju prelaznu zonu?
Ramshi: Ne sve. uglavnom nize dimenzije, zbog gustoce (energije/materije) Lakse/vise dimenzije nemaju potrebu za prelaznim zonama.

– PETA DIMENZIJA (5-ta)
Ramshi: Peta dimenzija je fluidna i to je dimenzija svjetlih tijela i kristalne forme. Tu fizicko tijelo ne postoji. Lekcije koje su vezane za petu dimenziju su harmonija, rezonansa, ovladavanje znanjem kako se kretati i istraziti prostor bez vremena. Tu cim pozelite zelju stvari vam se odmah dese (manifestacija zelja je trenutna). Misao i fizicka projekcija. Harmonijske vibracije=harmonija, rezonancija koja je u skladu sa odredjenim amplitudama. Tu su uzbudjenje i istrazivanje kreativnosti i znanje/razumijevanje.
Kako Vidimo Vrijeme
Ramshi: Kad gledamo vrijeme i vremensku liniju, mi fokusiramo nasu energiju, nase misli, na jedan specificni trenutak, koji je vase „sada“. Ali mi mozemo vidjeti, kada tu usredsredimo nasu svijetlost i proslost i buducnost u odnosu na to „sada“. Zato sto je taj trenutak (to „sada“) rezultat specificnog seta okolnosti koje su postojale u proslosti, vrlo jedinstven set buducih dogadjaja (je vjerovatan). Oni su (proslost i buducnost) ovisni o sadasnjem trenutku. Ako promjenite „sada“ promjenit cete svu buducnost. Ovako vi kreirate vjerovatne buduce dogadjaje, i zahvaljujuci tome mi ih mozemo vidjeti. Mi se fokusiramo na sadasnju verziju vas koja pokusava uspostaviti kontakt sa nama, sadasnju verziju vas koja ima emocije i koja je iza svih pitanja upucenih nama. Tako kad zelimo da gledamo u istorijske zapise, mi to tako ucinimo (fokusiramo se na vase „sada). Mozete na to gledati kao na filmsku traku gdje se mozemo fokusirati na „sada“ i istovremeno vidjeti animacije proslosti i buducnosti na toj traci. Te relacije postoje i one se ne mogu razdvojiti. I kad kazemo da su sve one jedno,(proslost, sadasnjost i buducnost) mi mislimo na te relacije. Tako kad bica (obicno iz vise dimenzije) zele da pregledaju vas „DVD“, vas zapis u Akasik biblioteci ona ne mogu procitati osjecanja izuzev ako ne gledaju u sadasnji trenutak. To je isto kao da pritisnete dugme „fast forward / brzo naprijed“ i pregledate sadrzaj DVD-a znajuci odakle ste poceli. Ako gledate buducnost dok traka brzo prolazi ispred vasih ociju vi vidite samo mali dio. Vi ne mozete da razvijete osjecanja ili da se emocionalno vezete. Isto vazi za nas, mi mozemo da vidimo (dogadjaje), kao da posmatramo film, i mozemo da suosjecamo (sa vama). Ali to nije isto kao kad vi imate dozivljaj i osjecanja. Zato je inkarnacija tako posebna i vazna. Mozete gledati koliko hocete ali to nije isto kad postojite i ucestvujete u dogadjajima. Zivot je jako specijalan i dragocijen. Mi vas ne volimo vidjeti niti za jedan trenutak u strahu kad ima toliko mnogo dobrih prilika koje cekaju na vas. Strah je tako ogranicavajuci osjecaj. Ocistite se od njega. Potom cete pronaci da postoje mnogo uzbudljivijih i ispunjavajucih osjecanja. Zemlja je tako jedinstvena (planeta) zbog genetickog sastava njenih stanovnika od zivotinjskog svijeta preko biljnog, stanovnika okeana i neba; raspon osjecanja/emocija koja postoje na Zemlji je ogroman. Drugi svijetovi nisu kao Zemlja. Zbog raznovrsnosti, zbog velikog broja promjenjljivih faktora, mogucnosti da dualnost/dvojnost tu postoji, suprotnosti koje tu postoje su ekstremne, ogroman raspon osjecanja se moze tu iskusiti. Drugi sektori dualnosti su daleko vise ograniceni. Problemi i dozivljaji (u tim sektorima) su ograniceni, te su i osjecanja u njima ogranicena.
Pitanje: Šta su osjećanja?
Ramshi: Jednostavno receno, to je zivot. Vasa veza sa „izvorom“ (energije/vase biti). Vasa zivotna sila. Intelekt je veza sa tijelom. Ponovo, jos jedan primjer dualnosti u dvojnom sektoru (univerzuma). Vjerovali ili ne postoje neki sektori univerzuma koji su trojni (tro-polarni). To znaci da oni mogu da izaberu da  budu linearni (iskuse dvojnost) ili multidimenzionalni (povezani sa cijelim univerzumom) kad god to pozele i to je sledeca stepenica za vas na vasem putu ka multidimenzionalnosti. Vi cete prelaziti naprijed i nazad (izmedju dimenzija). Neki od vas se pripremaju tako da kad drugi budu spremni da naprave prelaz vi cete biti tu da im pomognete u tome. Sve realnosti koje postoje u univerzumu nisu potpuno integrisane u multidimenzionalnu stvarnost.
4to i 5to Dimenzionalna Zemlja
Pitanje: Kako ce 4to dimenzionalna Zemlja izgledati?
Ramshi: Ona ce vam biti vrlo razlicita zato sto ce vladati mir i Zemlja ce biti zdrava. Nece biti neimastine i osjecaja dvojnosti/dualiteta. Stvari koje vi poistovijecujete sa neimastinom (bolest, siromastvo, negativnost nece postojati). Zato sto nece postojati ogranicenje, stara shvatanja ce ostati iza vas. U pocetku nece biti lako. Zemlja nece podrzavati neimastinu u toj (4toj) dimenziji. Misljenja o tome ce tesko biti pomiriti. Bice tesko potpuno shvatiti odakle ta osjecanja dolaze, tako da ce (duhovno/energetsko) lijecenje biti vazno. Vi cete morati mnogo raditi na vasem gustom energetskom tijelu, i moracete nauciti vise o vasem energetskom tijelu.
Pitanje: Sta ce se desiti sa onima koji ne predju u visu dimenziju?
Ramshi: Vi cete ih se sjecati i jos uvijek cete imati energetsku vezu sa njima, ali vi necete zaliti za njima kao sto bi to cinili u 3coj dimenziji zato sto cete gledati na to iz multidimenzionalne perspektive. Desit ce se dogadjaji koji ce vam pruziti priliku da izaberete put kojim zelite ici. Vi cete moci izbrati put prosvijetljenja ili ce vam izbor biti da se reinkarnirate na drugoj planeti (koja ce postojati u 3coj dimenziji). Zemlja ce prestati da postoji u 3coj dimenziji. Isto kao sto cete vi odabrati, tako ce odabrati i ona (Zemlja). Planete postoje u vise dimenzija, ali one mogu da izaberu da zavrse sa lekcijama i prestanu da postoje u odredjenoj dimenziji. Isto kao ja. Ja se vise ne reinkarniram u fizicko tijelo. Ali ona (Zemlja) ce ostati u dimenzijama od 4te do 12te. Ona ce se pridruziti drugim planentama u vasem sistemu koje vi vise ne mozete da vidite. Vrijeme postoji u svim dimenzijama kao znak/marker. Vrijeme nije uvjek linerno. Svi dozivljaji su kodirani tako da mogu biti katalogizirani i stavljeni u biblioteku. To je nasa vrsta Dewey decimalnog sistema (koristi se u svjetskim bibliotekama za kodiranje i sortiranje). Mnogo je tu dobrih knjiga za citanje. Vi cete jos uvjek imati percepciju linearnog vremena i vi cete ostati 80 godina u 4toj dimenziji. Potom ce se desiti sljedeci pomak u svijesti u petu dimenziju i svi stanovnici Zemlje ce se osloniti na svijest kako bi napravili pomak. To znaci da kroz zelju, htijenje i fokusiranu misao vi cete imati viziju i pomijericete vibracije Zemlje na visi nivo. Vi cete joj svijesno pomoci, dok u ovom pomaku (ka cetvrtoj dimenziji), ona (Zemlja) obavlja sav posao dok je vecina ljudi tog potpuno nesvijesna. Tako sa pomakom u petu dimenziju doci ce vrijeme kad cete biti potpuno slobodni od linernih misli i imat cete multidimenzionalnu perspektivu realnosti. I sa time imacete priliku da idete na velika putovanja i istrazivanja galaksije. Peta dimenzija je mjesto gdje postajete strucnjaci za interdimenzionalni i harmonijski pomak. Tu mozete odabrati da odete u vise frekvencijske raspone/dimenzije, ali te dimenzije nisu nesto na sto ste vi fokusirani tako da necete ostati u njima. To mozete porediti sa skolskim putovanjem na jedan dan u glavni grad kako biste naucili nesto o vladi, ali bi se vec sljedeci dan vratili u skolu da naucite vise i da naucite o drugim temama. Vi cete nauciti o integritetu vremenskih linija/ linija dogadjaja i o strukturi dimenzija. Imacete priliku da se igrate s time. Da se krecete kroz vrijeme i da istrazujete. To je ukratko opis pete dimenzije.
Pitanje: Kako ce tu izgledadti svakodnevni zivot u petoj dimenziji?
Ramshi: Slicno ovome. Jos uvijek cete imati prijatelje sa kojima cete se sretati da igrate igre i da istrazujete. Porodica ce jos uvijek postojati. Naravno izgledat ce drugcije, zbog pomaka u svijesti. Kako se priblizavmo ovim vremenima, pokusacemo vam ovo objasniti sa vecim brojem detalja. Za sad, to bi bilo suvise za vas, ne biste to razumijeli.
Izvor:
http://poruke.weebly.com

Advertisements

2 comments on “RAMSHI – PORUKE IZ VISIH DIMENZIJA

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s