DIVLJACI S FARSKIH OSTRVA: IZ ZABAVE ILI IZ NEKE KORISTI KOLJU, MUCE I UBIJAJU PITOME, DRUZELJUBIVE KITOVE!

(UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Tokom letnjih meseci na stotine ovih sisara iz roda delfina zakolje se na plažama Farskih Ostrva, ne zato što su ubice gladne ili im treba meso za prodaju, već zato što je to vekovni ritual

Foto: lail-alsahara.com

Foto: lail-alsahara.com

ČOVEK JE PROKLET! Kada tražimo surove običaje i krvave tradicije obično pogled bacamo ka Polineziji, Indiji, Kini i Africi, i ni za trenutak ne pomislimo da se praktično u našem “civilizovanom” susedstvu krije brutalno varvarstvo koje u sebi nosi jezivu, nepojmljivu količinu obesti i svireposti.

Foto: lail-alsahara.com

Foto: lail-alsahara.com

Farska Ostrva, samoupravna država u okviru Kraljevine Danske, ali ne i Evropske unije − saveza država koje snažan akcenat stavljaju na prava životinja i zaštitu životne sredine − domovina su običaja od koga će se normalnom i empatičnom čoveku sa iole zdravim razumom dići kosa na glavi, dok će se oni sa malo više svesti zapitati zbog čega ni Danska ni Brisel, uvek tako spremni da opletu po malima, ne urade sve što je u njihovoj moći (uključujući tu i pritisak pomoću sankcija) kako bi se sa ovim prestalo.

Foto: lail-alsahara.com

Foto: lail-alsahara.com

O čemu se, zapravo, radi? Tokom letnjih meseci svake godine, na stotine dugopernatihkitova-pilota, podvrste okeanskih delfina, zakolje se na plažama Farskih Ostrva: i to ne zato što su žitelji ove zemlje gladni, ne zato što im je meso ovih nesrećnih životinja potrebno za prodaju i radi preživljavanja, već zato što je to ritual koji se odigrava vekovima.

Foto: lail-alsahara.com

Foto: lail-alsahara.com

Da učestvuju mogu svi, ali obično su to samo muškarci. Žene stoje u pozadini i navijaju za svoje “hrabre heroje”.

Kada se jato kitova uoči u blizini obale formira se flota brodića koji ove izrazito radoznale, pametne, vesele i druželjubive sisare (naše rođake, uzgred budi rečeno) namamljujue u plićak iz koga je bekstvo nemoguće, pa se nasukaju na plažu.

Foto: lail-alsahara.com

Foto: lail-alsahara.com

Tada nastupa masakr. Koristi se poseban nož za kitove kojim se seče leđno peraje ovog prekrasnog stvorenja. Ako ne uspeju da ih izvuku na pesak, koriste specijalne kuke koje zabadaju u njihova leđa ne bi li mogli da im kontrolišu kretanje.

Foto: lail-alsahara.com

Foto: lail-alsahara.com

Muke kroz koje ova bića prolaze beskrajne su. Utoliko su veće zato što su pune poverenje pratila ljudska plovila, željne društva svojih krvožednih “rođaka”, naivno misleći da nazemaljskom šaru nema stvora koji je intrinsično zao.

Foto: lail-alsahara.com

Foto: lail-alsahara.com

Možda najgori aspekt celog ovog krvavog pira je to što Farani ne vide ništa loše u ovom: šta više, smatraju da je to njihovo pravo koje im niko ne može uskratiti, da je deo njihove kulture i neraskidivi deo njihovog identiteta.

Foto: lail-alsahara.com

Foto: lail-alsahara.com

Argumentacija Farana ide i dalje: prvo, da to nije lov nego ubijanje koje se vrši samo nad jatima koja plivaju u blizini obale; drugo, da ih ne love zbog prodaje već se meso distribuira među stanovništvom; i treće, da oni ne veruju da su ove životinje ugrožena vrsta.

Foto: lail-alsahara.com

Foto: lail-alsahara.com

Borci za zaštitu životinja se sa tim ne slažu. Oni ističu, potpuno ispravno, da postoje mnogi drugi izvori prehrane koji su im danas dostupni, a koji nisu bili dostupni njihovim precima kada su počeli sa ovom praksom.

Foto: lail-alsahara.com

Foto: lail-alsahara.com

Ovo, najblaže rečeno divljaštvo, navodi nas na pitanje, da li je kultura koja ovo ima u osnovi vredna čuvanja, i da li je ovakav identitet zreo za razaranje. Deluje nam neshvatljivo da neke zajednice nisu u stanju da naprave korak napred − iz mračne prošlosti u kome se ni život čoveka nije poštovao ka nekom lepšem svetu u kome će patnja biti svedena na minimum. Onaj koji je neizbežan.

Ako želite da nešto promeniti po ovom pitanju, možete da se priključite jednoj ili više onlajn peticija. Na primer, ovoj koja se može potpisati na sajtu Unleashed.org.au.

http://www.telegraf.rs

ALBUM – KAKO ZASTITITI DELFINE- IMA LI KRAJA MONSTRUOZOSTI I BRUTALNOSTI?
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1372116176926.52499.1052407793&type=1

– Phi Internet
http://www.delphium.mobi/hr/znanje-atlantide/energetska-medicina-4d/phi-internet

– Delfinski jezik
http://www.delphium.mobi/hr/znanje-atlantide/sonar-srca/delfinski-jezik

– PROJEKT ATLANTIDA
http://www.delphium.mobi/

– AEOLIAH “DOLPHIN SERENADE“
http://www.youtube.com/watch?v=WUNmYu9D2aY

P.S. To se ne radi samo u nasim susednim zemljama sa zivotinjama, vec se to radi i po nasim kucama. Jedenje mesa mucenih i ubijenih zivotinja, je znak odobravanja ubijanja. Tamo kitovi i Delfini, kod nas, svinje, krave, telici, prasici, ovce, jagnjici, ribe i kokoske, pilici, konji i sta sve ne…Pogledajte samo koliko se slavlja u narodu napravi samo u toku jednog meseca i za svako slavlje se kolju zivotinje, jer je to postalo nekakvo pomodarstvo, sta li, da se vidi kako je bogata trpeza. Za crkvene slave, rodjenja, svadbe i sahrane se napravi pokolj od zivotinja, da se niko ne zapita ko je nas ljude ovlastio i dozvolu dao da ubijamo ziva bica sa ocima i dusom, koji nemaju snagu da nam se odupru, radi ljudske ishrane(krkanluka), a imaju pravo na zivot kao i svako ljudsko bice. Konkretno znam neke domacine u Sumadiji koji su za svadbu sina zaklali cetrdeset svinja i ovaca.  😦  Cudimo se zasto ima topliko bolesti, rakova, mrznje, ratova, ubijanja…sve je to malo sta nas jos ceka, ako se ne promenimo, svako po na osob…

Advertisements

3 comments on “DIVLJACI S FARSKIH OSTRVA: IZ ZABAVE ILI IZ NEKE KORISTI KOLJU, MUCE I UBIJAJU PITOME, DRUZELJUBIVE KITOVE!

 1. Tradicije i običaji, religije i civilizacije, laži i prevare, narodi i države, jad i bijeda…
  Herman Hese je rekao:“To što netko pripada vrsti koja svoje mlade nosi 9 mjeseci i što hoda na dvije noge, ne znači da je čovjek.“
  Kako je malo potrebno da nešto postane tradicija, a koliko puno treba da dvonošci postanu ljudi.

 2. „Oče, oprosti im – ne znaju šta rade!“

  Draga Vesna, dragi svi ostali,
  pred ovakvim prizorima svakome „iole normalnom“ srce se samo od sebe stegne a suze naviru na oči. No …u svemu tome, prvo što je potrebno i neophodno jeste naći načina – izaći na kraj sa SAMIM SOBOM. Ovo, i sve ostalo što ljudi (mi, sami) u svom neznanju čine, jeste ništa drugo do „Zlo u nama samima“, a neporecivo izvorište svega toga jeste u – EGU! …EGO jeste taj „Đavo u nama“. Međutim, isto kao što on jeste Izvor i Entitet svakog i sveg „Zla“, tako on može biti (kao što i jeste) najveći „saveznik“ na našem putu konačnog O-slobođenja. Sve ovisi isključivo o NAMA SAMIMA.
  Onako kakvi su nam sopstveni izbori, takva će nam biti i sudbina; odnosno takav put (i Cilj puta) sebi ćemo manifestovati. U čitavom Univerzumu, nema drugog „Boga“ sem Mene Samoga (Istinskog Sopstva): našeg sopstvenog Ja Jesam! Isključivo zbog toga, našim životima i postojanjem uopšte vlada jedan večni zakon: „Sve što činiš, činiš: ZBOG sebe, ZA sebe i SEBI. I, u skladu sa tim Zakonom funkcioniše i princip Karme (pa time i sam fenomen Reinkarnacije). Dakle, sve je odista isključivo na NAMA SAMIMA! Zato nema se koga „kriviti“ i „osuđivati“ do li iskreno i otvoreno, u najvećim dubinama svoga sopstvenog srca, suočiti se sa samim sobom, O-prostiti (pre svega sebi i sopstvenom Postojanju!), i sa Ljubavlju jednostavno – OT-PUSTITI… Otpuštanje (otpuštanje svega onoga što čini naše malo, uslovljeno i ograničeno „ja“, naš sopstveni „ego“) jeste Čišćenje, jeste Prosvetljavanje i Oslobađanje, i čini istinski unutarnji Rast.
  Zbog svega toga, naš naj-Svetliji i naj- Svetiji životni Zadatak, i Obaveza, treba biti: PREVAZILAŽENJE EGA. …To je jedini, jedini pravi i istinski, Put: put Istine, put Ljubavi …put Pro-Svetljenja i O-Slobođenja!

  S bezuslovnom Ljubavlju za sve – a naročito za sve one sirote koji „Ne znaju šta rade“ (…njima je ona svakako naj, naj potrebnija…),
  Alakh Niranjan

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s