VAZNO! ZA SVE VOZACE –


VAZNO! ZA SVE VOZACE – „Parking servis“ nema pravo da izdaje doplatnu kartu jer ona predstavlja kaznu, a „Parking servis“ nema pravo da kažnjava niti je zakonski ovlascen za to…

Kad procitate sve natpise u stampi,zavirite u vazece zakone,laicki gledano stvari stoje otprilike ovako.
Naplata parkiranja je komunalna usluga koja je regulisana Zakonom o obligacionim odnosima.
Duzni ste da platite cenu parking usluge na osnovu cenovnika Parking servisa.
U slucaju ne placanja parkinga „Parking servis“ ima pravo da naplati onoliko vremena koliko ste prekoracili ,tj.onoliko vreme koje je utvrdio i dokazao materijalnim dokazom kontrolor.Ako je sat parkiranja 50din a vi niste platili 3 sata onda je to 150din.
Za ta 3 sata kontrolor bi trebao da vam izda racun koji treba platiti u roku od 7 dana.
U slucaju da se to ne plati,Parking servis ima pravo po Zakonu o izvrsenju i obezbedjenju da naplati sudskim putem racun od vas (sa kamatom i sudskim troskovima) na osnovu izdate verodostojne isprave (neplaceni racun).
„Parking servis“ nema pravo da izdaje doplatnu kartu jer ona predstavlja kaznu, a „Parking servis“ nema pravo da kažnjava niti je zakonski ovlascen za to.Pravo na naplatu kazne imaju državni organi kojima je zakonom povereno to ovlašćenje, a ne grad ili opstina na osnovu svoje odluke.
Javno preduzeće ima ovlašćenje od grada, ali odluke gradskih vlasti ne mogu biti iznad zakonskih odluka i nemaju pravni osnov za kaznjavanje neplacanja parkiranja.
Parkiranje je regulisano Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima (ZOBS).
Kaznenim odredbama ZOBS-a nije predviđen prekršaj za neplaćanje usluge parkiranja u tačno određenom periodu niti je moguće po drugim opštim aktima klasifikovati doplatnu kartu kao prekršaj.
Neplacanje parkiranja nije klasifikovano kao delo u krivicnom zakonu,niti kao prekrsaj u prekrsajnom zakonu.
Da se vozilo ukloni paukom ili postavi uređaj kojim se sprečava odvoženje vozila (lisice) nalog izdaje saobracajni policajac samo ako je vozilo nepropisno parkirano ili ugozava normalno odvijanje saobracaja po odredbama ZOBS-a clan 278 stav 12., znaci Parking servis to ne moze da radi ako nije placeno parkiranje.
Policija nije nadlezna niti sme da proverava ako ste parkirani na mestu gde je dozvoljeno parkiranje da li ste platili parkiranje.
Policija ne izdaje nalog za uklanjanje vozila sa mesta obelezenog za parkiranje ako vam je isteklo vreme ili niste platili parking.
Ako je „Parking servis“ bez naloga policajca odneo vozilo ili blokirao vozilo ‘lisicama’ treba prijaviti kradju i blokadu Policiji i uzeti potvrdu o prijavi kradje i blokade (Policija duzna da izda) s kojom mozete preko suda nadoknaditi nastalu materijalnu i nematerijalnu stetu (na vozilu,izgubljeno vreme,putne troskove,propali posao,izmaklu korist,pretrpljeni strah sto je vozilo ukradeno,itd.) u parnicnom postupku protiv Parking servisa ili lica koje je protivzakonito uklonilo vozilo ili postavilo “lisice“.
Odluka Ustavnog suda Republike Srbije o zakonitosti Pravilnika o korišćenju javnih parkirališta i uklanjanju nepropisno parkiranih vozila – Sl. glasnik RS br. 49/11
Ustavni sud Srbije je 12.05.2011g. proglasio da je gradska (opstinska) odluka o plaćanju doplatne karte -kazne na zoniranom parkingu protivzakonita i da se obustavi izdavanje doplatnih karti.
To bi znacilo da doplatna karta nije verodostojna isprava podobna za izvršenje po Zakonu o izvrsenju i obezbedjenju i da je sud nece prihvatiti.

Ako ipak dobijete na kucnu adresu od suda Resenje o izvršenju doneto na osnovu verodostojne isprave (doplatne dnevne karte) Parking servisa imate pravo prigovora u roku od 5 dana koji ako propustite onda morate platiti trazenu sumu iz resenja.
Iz Zakona o izvrsenju i obezbedjenju:
Prigovor na rešenje o izvršenju doneto na osnovu verodostojne isprave
Član 46.
Protiv rešenja o izvršenju na osnovu verodostojne isprave, izvršni dužnik ima pravo prigovora.
Prigovor se može izjaviti isključivo iz sledećih razloga:
1) ako potraživanje iz verodostojne isprave nije nastalo;
2) ako je u verodostojnu ispravu unet neistinit sadržaj;
3) ako potraživanje iz verodostojne isprave nije dospelo;
4) ako je obaveza izvršena ili na drugi način prestala;
5) ako je potraživanje zastarelo.
Razlozi za prigovor
Član 47.
Izvršni dužnik je dužan da u prigovoru iznese sve razloge pobijanja i uz prigovor da priloži sve dokaze na kojima se prigovor zasniva, a u slučaju da to ne
učini, gubi pravo da naknadno iznosi činjenice i predlaže dokaze.
Inace svaka ta izdata doplatna karta zastareva za godinu dana po Zakonu o obligacionom odnosima i opomene koje dobijate od parking servisa i njihovih zastupnika da ce naplatiti sve preko suda su samo pokusaj naplate da ne bi vodili sudski postupak za koji unapred znaju da ga tesko mogu dobiti.
Za naplatu doplatne karte preko suda u izvrsnom postupku mora biti postupak pokrenut u roku od godinu dana od datuma izdavanja doplatne karte,o cemu je sud duzan da vas izvesti,a kad je postupak pokrenut mozete proveriti u sudskim spisima u pisarnici suda.
Poseban problem je sto je doplatna karta pisana na vlasnika vozila koji mozda uopste nije upravljao vozilom taj dan, na sudu treba dokazati da je bas vlasnik vozio.
Takodje vozacu nije urucena licno vec se stavlja pod brisace (kad dodjete po auto mozda je i nenadjete ispod brisaca),a zakon ne poznaje takvu vrstu urucenja,vec je to predvidjeno gradskom (opstinskom) odlukom koja olaksava posao kontroloru i stavlja se iznad zakona.
Policija uvek utvrdi legitimisanjem ili naknadnim postupkom ko je vozac u trenutku prekrsaja ,a ne pise automatski kaznu na vlasnika vozila kao sto radi parking servis.
Tu bi mogla pomoci komunalna policija koja ima ovlascenja da legitimise gradjane da se utvrdi ko je vozio, ali to je sve mnogo komplikovano jer bi morali da idu zajedno sa kontrolorima parking servisa i da cekaju vozaca da ga legitimisu.
U svakom slucaju posavetujte se sa nekim advokatom ako dodjete u ovakvu situaciju.
ZAKLJUCAK: Parkiranje treba placati , a doplatnu kartu ne kako rece Ustavni sud Srbije.
Udruženje za zaštitu prava potrošača Prosperitet iz Novog Sada objasnjava zakonitost doplatne karte
01.03.2012. Ne plaćati doplatne karte za parkiranje!!!
U mnogim segmentima društva, neminovna je organizovana borba građana protiv bahatosti vlasti i „partokratije“ koja je uzela maha i dostigla zabrinjavajuće granice.
Život u Srbiji je pun takvih primera i nema segmenta u društvu koji nije opterećen i kršenjem zakonskih propisa.
U svakom slučaju, građani ne koriste dovljno svoja prava koja im pripadaju, što iz neznanja, što iz nezainteresovanosti i stava: gde ću ja protiv DRŽAVE, ne shvatajući da tu Državu čini USKA interesna grupa ljudi, koji vode ovu državu u, po našoj oceni, lošem smeru.
Stoga, saglasno osnovnim ciljevima, Udruženje za zaštitu prava potrošača „Prosperitet“-Novi Sad želi potrošačima-korisnicima komunalnih usluga da ukaže na jednu od protivzakonitih odluka koje su donele Skupštine opština, odnosno gradova u Srbiji.
Korisnici parkinga u zoniranim delovima gradova, osim satnu ili dnevnu kartu, plaćaju i doplatnu kartu, kao i ukoliko dođe do utuženja od strane „Parking servisa“ i sudske troškove.
To sve iz razloga što obični građani nisu u dovoljnoj meri edukovani o potrošačkim pravima, kao i usled nepoznavanja određenih zakonskih propisa.
Da bi se stalo na put diskriminaciji građana od nekih lokalnih samouprava, ovim želimo pomoći potrošačima u odbrani na tužbe „Paking servisa“ koja se sastoji u sledećem:
Činom parkiranja, vozač je stupio u obligacioni odnos sa Parking servisom koji se reguliše ugovorom o pristupu ili tzv. adhezionim ugovorom gde se ne pravi pismeni ugovor jer se to smatra pravnom stvari i gde cena sata parkiranja, po odluci Skupštine grada, iznosi neku sumu para koja se menja, s vremena na vreme.
Obzirom da su u pitanju novčana davanja, Celokupan odnos je regulisan Zakonom o obligacijama.
Zakonom o obligacijama, Parking servis ima pravo samo na propisani iznos naknade parkiranja za sat vremena, sa zakonskom zateznom kamatom za sledeći sat parkiranja koji nije plaćen a do dospelosti isplate.
Ne može se odlukom Skupštine grada-opštine ili Parking servisa, o visini doplatne karte, (koji je desetostruko veći od cene parkiranja) derogirati Zakon o obligacionim odnosima, tim pre što doplatna karta nema karakter prekršaja, i ne sliva se u budžet RS, već odlazi na račun privredne organizacije, u ovom slućaju Parking servisu.
Kaznenim odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja, nije predviđen prekršaj za neplaćanje usluge parkiranja u tačno odredjenom periodu, niti je moguće, po drugim opštim zakonskim aktima klasifikovati doplatnu kartu kao prekršaj.
Doplatna karta pretstavlja kaznu, a Parking servis nema pravo da kažnjava.
Pravo naplate kazne imaju državni organi, kojima je zakonom povereno to ovlašćenje, ukoliko je u pitanju prekršaj.
To ovlašćenje sigurno nema Parking servis. Takođe je povređen i čl. 270 stav 3. Zakona o obligacionim odnosima koji glasi:
„Ugovorna kazna ne može biti ugovorena za novčane obaveze“, (to može biti samo kamata) kao pravičan iznos za neplaćen…
Izvor teksta: http://www.mycity.rs/Pravo/Ne-placanje-parkiranja-na-javnom-parkingu-i-doplatne-dnevne-karte-Park.html


Kad procitate sve natpise u stampi, zavirite u vazece zakone, laicki gledano stvari stoje otprilike ovako.

https://www.facebook.com/parkingservis/posts/10151412892031285

Svi ovi tekstovi su pronadjeni na Facebook-u  😀

Advertisements

98 comments on “VAZNO! ZA SVE VOZACE –

 1. Ako već morate da platite neku kaznu Parking servisu, učinite to elektronski. Njihov knjigovodstveni sistem, izgleda, nije podešen da evidentira takve uplate. Oni zbog toga podnose prijave sudiji za prekršaje. Odlaskom kod sudije za prekršaje i pokazivanjem potvrde o elektronskom plaćanju vi se oslobađate krivice neplaćanja. Nažalost, troškovi sudskog postupka padaju na Sud, a ne na Parking servis. Ipak ste postigli neki cilj da dokažete kako Parking servis „besprekorno radi bespravno” i svoje greške prebacuje na sudske organe. Ako bi to bilo masovno, i sudije zatrpane ovakvim primerima, verovatno bi, s njihove strane, bilo reakcije. Reč običnog čoveka ne dopire do šefova Parking servisa.
  Inače gradska vlast štiti Parking servis tako što je sve zone u gradu proglasila parkirnim, a ostale zelenim površinama. Pa, čik, parkirajte negde drugde ako na parkingu nema mesta.
  A kod domova zdravlja i drugih hitnih zdravstvenih službi to je najčešće. Ostaje vam samo da sedite u kolima i kada naiđe komunalna policija pokrenete auto i premestite. Zakon dozvoljava da vozilo stoji na kolovozu do 5 minuta ako je vozač u njemu. A njihovo je da dokažu da li ste bili više vremena na nepropisnom mestu za parkiranje.
  A vozila Parking servisa „dežuraju” baš ispred domova zdravlja i sličnih nesta, jer znaju da tu ljudi dolaze po sili potrebe, a ne da parkiraju auto i odu u provod (posedujem fotografije gde još u 07,00, ne jedno već tri pauka Parkig servisa, zajedno sa komunalnim policajcima, čekaju kod doma zdravlja „Zmaj Ognjena Vuka” da neko ostavi vozilo van parkirnog mesta). U hitnim slučajevima vozači baš nemaju mnogo izbora da traže prazno parking mesto, osim ukoliko u vreme čekanja neki drugi vozač ne oslobodi jedno takvo mesto. I, pitanje je, zašto se u NS kod velikih zdravstvenih ustanova (Institut Kamenica, pokrajinska bolnica ili druge slične ustanove), plaća parking, kad je reč o neophodnim zdravstvenim potrebama. Zakon. u tim slučajevima, čini se, nema milosti. Za gradske vlasti ne važi Hipokratovo zaveštanje. A trebalo bi. I oni imaju ili će imati preku potrebu da se u nekom momentu nađu u situaciji da ne mogu parkirati svoje vozilo pred nekim domom zdravlja. Hoće li im tada komunalna policija i pauk progledati kroz prste?

  • MOLIM da neko kaze da li su poceli da odnose regularno parkirana vozila koja imaju vise neplacenih dnevnih karata, da bi time naterali vlasnike na naplatu? Strance odnose i blokiraju i propisnim parking mestima. Hvala

   • Da poceli su, meni su danas odneli regularno parkiran auto, sa placenim satom za parkiranje. Doduse imao sam ne znam ni ja koliko tiketa za neplacanje, jer mi je auto na stranim tabicama. Sledeca procedura da se povrati auto je da se odmah plati 30% duga, a ostalo na 12 rata. Ja ne znam da li je to regularno od strane Parking servisa, jer sam regularno bio parkiran, stavili su lisice na auto i odneli, bar su mi tako rekli u servisu. Nazalost nisam imao vremena da se danas pozabavim time ali od ponedeljka cu vec videti kakav je dalji razvoj situacije. Takodje su mi rekli da ne mogu da otpisu ni jednu kaznu, bez obzira sto je Ustavni sud doneo oluku da je protivuzakonito, jer oni smatraju da je odluka garada Beograda snaznija od Ustava.

 2. Objasnite mi jednu stvar. Ako doplatna karta ne mora da se ploaca, zasto onda mora parkiranje. Hajde onda ovako. Niko nece placati doplatnr karte jer nije u obavezi, znaci, necemo placati ni parkiranje, jer ako ne platimo parkiranje, ne mogu nam nista. Zar ne. Sta cemo onda sa onim haosom u gradu ili nekoj gradskoj opstini kad ne bude slobodnom mesta za parkiranje. Uvek ce se naci nemali broj bahatih vozaca koji ce ostavljati svoje automobile na parking mestima po ceo dan. Pa kad budete morali parkirati u Ovci da bi zavrsili neku posao u Borci, opet ce vam neko biti kriv zasto je to tako. Verovatno ovi iz parking servisa.
  A druga stvar. Nije „doplatna karta“ vec dnevna karta i ne zastareva posle godinu dana tako da ce te sve na kraju morati platiti. Nemojte da vas obmanjuju.
  Isto tako ce postojati vise vrsta naplate dnevnih karata, da li putem sudskih izvrsitelj ili fiktivnih prijava. Da pojasnim. U MUP-u necete moci registrovati vozilo ako imate neku neplacenu dnevnu kartu ili bilo kakav neplacen saobracajni prekrsaj. Nevezano za parking servis. Toliko. procitajte malo zakon. Ponovo.
  Pozdrav.

  • Ja imam preko 15 „kazni“ za neplacanje i redovno sam registrovao auto i nikakav problem nisam imao cak ni kada mi je pauk odneo auto.

   • pa ti da znas da mislis glavom ne bi imao tolke kazne za to,kad si tako pametan treba onda neko da te zakaci autobusom ili necim drugim,da ti osteti auto,zato sto se parkiras gde stignes i ometas normalno funkcionisanje saobracaja,pa da vidim da li bi se ponovo tako parkirao,naravno da ne bi,nego bi platio parking,kao normalan covek

  • Dusane, molim te da ne iznosis ne istinite informacije. Konsultuj se prvo sa nekim advokatom pa ces videti da ta kazna ne mora da se plati. Prelaz na crveno,ne zaustavljanje na pesackom, prebrza voznja, itd. e to je vec nesto drugo.

  • Ovaj ocigledno radi u Parking servis.. Ja cu reci samo “ ti placaj doplatne ili dnevne i ne smaraj ljude glupostima“ Na nekoliko proverenih primera (moze se i dokazati) sve to sto govoris nema veze sa zivotom.. Ti sve ako ne citas zakon, ccc nije nego.. Kako te bre nije sramota da se izjasnjavas ovako i obmanjujes ljude… Kada bi to bilo tako kao sto pricas pa gde bi nam kraj bio.. Ova drzava kakva je takva ali ima zakone i za takve lopove kao sto je Parking servis… Ja licno ispred radnog mesta nemam gde parkirati vozilo i oatavljam ga na mesto ovih lopova.U pocetku sam placao za redom po tri sata(2zona je u pitanju) dok nisu nakon isteka ovih 3sata poceli da lepe kazne…a ja stalno da izlazim sa posla i vodim racuna o tome da li je proslo pola sata ili sat stvarno nisam mogao uvek… Tako da sam prikupio neke stvari, dokaze o el. uplati i cekao… Nisam platio ni jedan sat narednih godinu dana.. Poslali su mi nekoliko pretnji o izmirivanju duga gde u protivnom dolaze sa licima za prinudnu naplatu.. xaxaxa pa dajte bas bih voleo da vidim ko ce to da mi prinudno naplati i oduzme imovinu(uzgred nema veze sa drzavom). Tuzbu mi potpisao neki njihov advokat a lica su iz nwkih kvazi agencija… Suma sumaru po Parking Servisu ja im dugujem negde oko 86000 din.. Od tada je proslo dve godine a ja i dalje cekam da se majmuni sete i obaveste me o naplati…

  • Iznecu samo da se plati dva puta dnevno i to po 35,oo je 70 pa x 356 je 25000,oo pa plus PDV je vise nego vecini plata a da ne kazem penzija -to nije zanemarljiv namet A STA JE NAJ TRAGICNIJE STO TAJ NOVAC IDE A DA SE NEZNA GDE i sigurno ne u dobrobit vecine vec u bahatoj manjini koja se krije iza partija cak i nebitno opozicija ili pozicija DOKLE A FABRIKE STE UGASILI LJUDE BEZ POSLA OSTAVILI …

   • Ovo je tacno. molim da neko kaze da li su poceli da odnose regularno parkirana vozila koja imaju vise neplacenih dnevnih karata, da bi time naterali vlasnike na naplatu? Strance odnose i blokiraju i propisnim parking mestima. Hvala

 3. Vidim da se ovde samo spominje izvrsni postupak, a sta se desava sa pokretanjem prekrsajnog postupka u kome isto imate mogucnost da platite doplatnu kartu. Kod nas u firmi posle opomene za placanje parkinga nijednom nije pokrenut izvrsni postupak, ali prekrsajni uvek. I uvek smo morali platiti doplatnu kartu, a sudski troskovi su nam visili u vazduhu jer ih nikad i ne placamo. Tako da mislim da je ova tema malo promasena i slazem se sa Dusanom da ako ne platite doplatnu kartu na osnovu presude prekrsajnog suda ili je ne primite imacete problem da registrujete auto ili da bilo sta drugo uradite jer ce vam u sistemu izbacivati fiktivnu adresu i onda me mozete izvaditi pasos, preci preko granice i sto drugih peripetija.

  • Da poceli su, meni su danas odneli regularno parkiran auto, sa placenim satom za parkiranje. Doduse imao sam ne znam ni ja koliko tiketa za neplacanje, jer mi je auto na stranim tabicama. Sledeca procedura da se povrati auto je da se odmah plati 30% duga, a ostalo na 12 rata. Ja ne znam da li je to regularno od strane Parking servisa, jer sam regularno bio parkiran, stavili su lisice na auto i odneli, bar su mi tako rekli u servisu. Nazalost nisam imao vremena da se danas pozabavim time ali od ponedeljka cu vec videti kakav je dalji razvoj situacije. Takodje su mi rekli da ne mogu da otpisu ni jednu kaznu, bez obzira sto je Ustavni sud doneo oluku da je protivuzakonito, jer oni smatraju da je odluka garada Beograda snaznija od Ustava.

 4. Sve je to kao sto pise i ja posle 3 ročišta na nagovor sudije,jer mi je rekao da cu izgubiti visi sud platio preko 15000 hiljada jednu kaznu za parking!!!nema pravde u srbiji

 5. Nikada mi necemo biti Evropa, nama Zakoni sluze samo da bi ih imali na papiru, Ustav takodje. Obican gradjanin nema nikakvu zastitu, jer ga prva drzava pljacka , a onda I svi ostali…pre par godina, mi je stizao racun za infostan na tri razlicite adrese za jednu istu kucu, a na sva tri racuna je bila razlicita cifra I potrosnja!!! Naravno sve je to doslo do suda jer nisam hteo da platim sva tri racuna, kako su mi u infostanu rekli, pa ce oni meni refundirati kasnije…smesno zar ne? Tuzilac je cak tvrdio da to nije moguce I da oni nemaju takav podatak, iako smo imali dokaz, sve racune unazad za godinu I kusur dana. I na kraju je presuda bila sramna, krivi smo mi jer nismo platili, pa smo morali jos I sudske troskove da platimo…zato cemo uvek biti to sto jesmo, banana drzava na Balkanu.

 6. ma placajte, ja sam pisao prigovor i sve… i na kraj doslo mi na popis stvari sa nekom kamatom 3x vecom od duga… + sudski trosak i to sto sam oduzavao…

 7. Auto se bez problema registruje u Novom Sadu bar, ja sam u jednom momentu imao oko 70 neplacenih kazni i registrovao sam auto bez problema cak je tada bila promena tablica sa starih na nove i svaku narednu godinu kad registrujem imam neke neplacene kazne.

  A da, javna tajna je da se mozete nagoditi u parking servisu ja sam se nagodio za ovih 70 sa mnogo manjom sumom u EUR naravno. I sve se to lepo stornira onda. Inace poslednja kazna koju sam dobio od parking servisa nije vise doplatna karta nego mislim da se zove posebna karta. To je neka fora vezano za tuzbe predpostavljam. Ali da sam procitao zakon o obligacionim pravima i odnosima jesam, i video član u kome se pominje da ugovorna kazna ne može biti vezana za novčanu obavezu!!! Mislim da je ovo u tekstu gore i navedeno bas tacno koji je clan.

  Uglavnom ja i dalje ne plaćam kazne, plaćam parking pošto mi kazne stižu na staru adresu kod roditelja, pa iz tog razloga, tj izbegavanja objasnjavanja plaćam, nekad zaboravim ili nemam mogucnost da produzim crvenu zonu, koja je u novom sadu divno postavljena.

  Primer: Zbog posla stanem na Bul oslobodjenja gde je crvena zona i platim dva sata parkinga, medjutim, posle sat i 15ak min ja odem sa tog mesta ( a drugi sat placen teče) u centar da zavrsim drugi posao, i kad mi za pola sata istekne parking ja ne mogu vise da produzim. I sta treba da radim, da prekidam sastanke da bi sisao dole i radio sta sa autom?! To je prosto nelogicno uradjeno sve. Mada kad bolje onda pogledam i nije ja tako i dobijam kazne, a to je izgleda i cilj PS-a. Tako, i kad pomislim da mi za 10 min stajanja nece niko napisati kaznu pa mi napisu. Vidim neki imaju foru da ukljuce sva 4 na parkingu i da odu ne znam da li pali protiv kazne?!

  Svugde u svetu se plaćaju parking mesta, ali ni tamo nije sve savršeno.
  Evo i primera
  U Beču ne radi ništa apsolutno posle 19h, možda neka pumpa na drugom kraju grada ali… posto nemate nigde da kupite parking karte koje popunite, a poruku ne mozete da posaljete sa stranih brojeva samo sa njihovih i to samo ako ste registrovani (znaci da kupovina brojeva na trafici koje uzmete i koristite par dana tamo ne moze da posluzi za ovo)

  E sad jedina dobra stvar u svemu tome, je sto nase tablice nisu u njihovom sistemu i dok ne udjemo u EU nece biti, pa te kazne ne moramo da placamo jer i nemaju kako da nam ih naplate, i nemaju gde da nas zaustave zbog toga i gde da nam ih posalju, jer granice vise nema.

  Oni bore bitku sa svima koji su tamo sa svojim kolima iz Srbije, Bugarske i sl zemalja koji ne placaju parking, tako je bilo pocetkom godine verujem da je sada isto.

  Kada bi cilj Parking Servisa bio da nama omogući parkinge po toj ceni koju placamo, da se ne pljackaju kola na zatvorenim parkinzima u njihovom vlasnistvu (PS) i da to sve funkcionise kako treba ja se ne bih bunio posto bi voleo da zivim i funkcionisem u sistemu koji je sam po sebi odlican, ali ovo sto mi imamo i sto nam se servira je uzasno.

  • Ne samo da ima da se kupi parking karta na svakoj benziskoj pumpi u becu nego ima i pumpi koje rade 24h na dan.A to ti ne ne moze biti izgovor da nisi nasao gde da kupis parking kartu jer je sve zatvoreno.U krajnjem slucaju ti plene vozilo ali austrijanci UVEK naplacuju njihove kazne bez obzira odakle si.

  • Potpuno se slazem! Kada budu regulisali sistem zonskog parkiranja tako da ne stete svojim gradjanima vrlo rado cu platiti svaku ‘dnevnu kartu’. Ja sam imala situaciju gde mi se registarska oznaka zavrsava sa AĐ i tako je i saljem mesecima, medjutim jedan dan nije proslo i napisali su mi kaznu. Kada sam slala reklamaciju sa sve print screen-om gde jasno stoji sta sam poslala odbili su me. Cak mi je Telenor izdao potvrdu da je poruka imala 7 karaktera i da su sa Parking servisom proverili funkcionisanje spornih slova i da bi trebalo da radi. I na tu reklamaciju su se oglusili. Iz sluzbe za zastitu potrosaca kazu da ne smeju da zastupaju pravno lice(automobil je sluzbeni), da sam u pravu ali da im je jako zao. I sad ja treba da im placam izmisljene ‘dnevne karte’. Lopovi!
   I da napomenem da nije istina to sto se pise vezano za registraciju vozila. Ja sam pre dva dana registrovala sporni automobil bez ikakvih problema. To se odnosi na saobracajne prekrsaje, a ne na ovo o cemu pisete. Tako da, nemojte placati izmisljene gluposti i nemojte dozvoliti da nas prave budalama.

  • Ja sam vec tri godine za redom registrovao auto iako imam nekoliko neplacenih takozvanih doplatnih karti od pre par godina. A nemogucnost registracije vozila se odnosi samo na saobracajne kazne koje ti je saobracajni policajac izdao.

 8. ja nisam platio dve doplatne karte,jer sam prekoračio usranih 5 min više.Evo prošlo je više od tri godine i nikad ništa nisam dobio od suda ili od njih,a normalno sam registrovao auto,tako da ta priča o nemogućnosti registrovanja vozila zbog neplaćneih kazni za parkiranje ne pije vodu.A auto sam registrovao prošlog meseca sasvim normalno.MUP nema evidenciju ko je platio doplatnu kartu a ko nije,niti ga to interesuje.

  • Upravo tako. Desi se nekad, doduse, da vas sluzbenik u SUP-u pita da li imate neplacene „kazne“ za parkiranje pri registraciji. Ako kazete da imate, onda nece da vam registruje tablice zato sto taj sluzbenik ne poznaje Zakon, vec mu je neki polu-pismeni sef rekao da to tako treba. Lepo kazete da nemata, cak i ako imate i nema problema 🙂

 9. Sve to sto se napisali je tacno, medjutim pravo i pravda nisu isto. Gradske vlasti (bar u Novom Sadu) su u 2012. godini donele novu odluku o parkiranju i samo je naziv „kazne“ promenjen u dnevnu parking kartu. Odluka Ustavnog suda odnosi se na prethodne gradske odluke-doplatnu kartu i mada osporava ne samo naziv vec i njenu sustinu, u sudskim sporovima, kazu advokati, se ne mozemo na zalost pozivati na nju, sve dok neko ne pokrene i ocenu ustavnosti nove gradske odluke.
  Ja sam tu imala „srece“ jer su me tuzili za period 2010-2012 godine do donosenja nove odluke. Provostepenom presudom dobila da platim cenu parkiranja + kamatu do isplate, medjutim i naravno, troskovi Parking servisa 6 puta veci od mog glavnog duga. Umesto da mirnim putem od nas naplate ono sto smo zaista duzni da platimo, nabijaju nam troskove sudskih postupaka i trpaju pare u dzep svojim advokatima koje angazuju mimo preduzeca iako imaju svoje pravnike. Namera je jasna, reketiraj i udri kad si jaci.

 10. Ljudi, ovo je apsolutni diletantizam! Neplacanje parkiranja nije prekrsaj. Doplatna karta nije kazna u smislu krivicnog ili prekrsajnog zakona, vec ugovorna kazna, dok se parkiranje na oznacenom mestu smatra zakljucenjem ugovora po pristupu. To dalje podrazumeva da je vozac parkiranog vozila pristao na zakljucenje takvog ugovora, trenutkom parkiranja, a samim tim pristao i na ugovornu kaznu za slucaj neizvrsavanja svoje obaveze po takvom ugovoru. Visinu te ugovorne kazne propisuje osnivac Parking servisa – Skupstina Opstine/Grada, svojom Odlukom, tj.davanjem saglasnosti na Cenovnik Parking servisa. Dalje, rok zastarelosti potrazivanja prema fizickim licima iznosi 10 god, a ne godinu dana, kako netacno pise. Doplatna karta apsolutno jeste verodostojna isprava u smislu Zakona o izvrsenju i obezbedjenju, podobna da se na osnovu nje pokrene izvrsni postupak. Da je vecina pojedinacnih gradskih Odluka neustavna i nezakonita, to je cinjenica, ali se neustavnost odnosno nezakonitost svake pojedinacne Odluke mora utvrditi u postupku ocene ustavnosti tj. zakonitosti pred Ustavnim sudom. Takvu ocenu ne daje prvostepeni sud u redovnom parnicnom postupku. Prema tome, kad odete kod advokata koji vas savetuje da ne placate doplatnu kartu, ja vam savetujem da odmah menjate advokata. Nazalost, gornji tekst je uglavnom proizvod laicizma, amaterizma i nepoznavanja sudske prakse. Meni je prvom zao sto sam u pravu, jer sam imao iste probleme kao i prosecni interesent za ovu temu, ali sam samo realan i potkovan. A vi kako ocete…

 11. neko se dosetio da iscrta parking mesta po gradu i da otima pare….imam preko 50 ,,posebnih,, i nikada nikome necu nista platiti!!!

 12. Kada budu poceli da asvaltiraju puteve po Novom Sadu, posteno je da onda i naplate usluge parkiranja. Parking mesta su puna rupa cak i u samom centru kod Futoske pijace gde moze tocak da ti otpadne. Jasno je ko dan da nas sistem pljacka…Teska otimacina! Mom bratu je nedavno stigao poziv za sud jer gazda, stana koji je brat prodao pre 10 god. nije placao Informatiku…300.000din… sta reci! …oni pokusaju na sve strane, pa ako prodje prodje

   • Zorane ne lupetaj, pročitaj zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima, pa ako nađeš da je neplaćanje parking karte prekršaj izviniću ti se. Za tvoju informaciju jedino taj zakon reguliše način parkiranja i nikakve opštinske odluke ne mogu biti starije od zakona i ustava. Dakle nemoj ljudima da govoriš da lažu, jer odvoženje vozila paukom jeste protivzakonito ako je vozilo propisamo parkirano, a nije samo plaćena parking karta. Svako kome se to desi ima pravo da ih tuži i moraće da nadoknade štetu za ležanje vozila.

   • zorane izvini jel se ti drogiras??zakon jasno kaze sta znaci nepropisno parkiranje i ne lupetaj vise ljudima gluposti,pauk i policija imaju pravo da odnesu auto samo ako nije parkiran na oznacenom prostoru za to tj ako je vozilo parkirano na zelenoj povrsini,trotoaru,biciklistickoj stazi itd u suprotnom niko ali niko u ovoj drzavi nema nikakvih zakonskih prava da dodje i oduzme automobil koji stoji na parkingu pa makar stojao tamo godinu dana!!!NEMA PRAVA!!!zakon je zakon a ove vase puste snove koje iznosite ljudima batalite iako radite u parking servisu ili ste ostrasceni posto ste platili papren ceh pa sad ljubomorisete jer niste znali da ako odreagujete u roku par dana suma je smesna(ekvivalent kutiji cigareta)pa bi sad da i druge ljude kljucate u mozak SRAMOTA!Dacu vam primer pre mesec dana se mom prijatelju pokvario automobil te je ostao parkiran 2 dana na parkingu gde su mu uredno stavljene 2 Kazne posto kako god oni stavili naziv tom ceku tj uplatnici TO JE KAZNA i tretirajte je tako,Poznavajuci zakon posto mi je supruga advokat otisli smo u postu uzeli uplatnicu izracunali koliko novca izadje ako ste parkirani 48h i tu sumu smo uplatili na ziro racun parking servisa.Pre 3 dana je moj prijatelj pokazao sudiji priznanicu kao dokaz da je na racun parking servisa uplacena suma ne za 1h parkiranja vec za 48h parkiranja mada je drugog dana oko 17h automobil uklonjen tako da je bio i manje od 48h na parkingu.trebali ste videti lica pravnika parking servisa kada je sudija posle saslusanja obustavio svaki postupak protiv mog prijatelja jer smo ispostovali sve rokove i parking je bio placen,i rekao im je da prestanu da maltretiraju ljude i trose vreme zakonodavnih tela kao i novac poreskih obveznika kao i da NE ZELI DA IH VIDI U SVOJOJ SUDNICI NAREDNIH MESEC DANA!!Tako da apelujem na sve ljude da prestanu da slusaju ove nazovi potkovane lazove i da u roku od dva dana kada vam stave famoznu kartu pod brisac reagujete i potrazite pomoc pravnih sluzbi jer parking servis bukvalno koristi neznanje gradjanja i rupe u zakonu da bi vam odrao kozu sa ledja stoga molim sve ljude da reaguju brzo jer tada zakon radi za nas!Ako ne odreagujete brzo krivite samo sebe…

 13. Pozdrav za svakoga!

  Ja podelio ovo, i sutradan dodje djavo po svoje. 😀 Naime „kaznjen“ sam. Ali sam ga natekao kada je hteo da stavi paketic ispod brisaca. Nisam mu dao da slika, ma da znam da su ranije slikali neke blanko ili bezveze kesice. Da li ja mogu sada da se vadim na to da nisam dobio obavestenje, ili da odmah trazim kopiju o izvestaju bazdarenja njihovih aparata?

 14. Ma najbolje bi bilo da vam se dozvoli da parkirate na trotoarima, po parkovima, trgovima mozda da se i porusi koja zgrada da bi mogli svi da se parkirate. Evo na primer narodni muzej ili zgrada BIGZ-a ionako nicemu ne sluze ili eto bivsi generalstab sto bi se tu kog moga pravio recimo nekakav poslovni prostor ako moze parking na kom bi moglo na par spratova nekoliko stotina vozila da se parkira jos kada bi parking servis placao vama lezarinu e to bi bilo super i najpravednije… Izvadite „gospodo“ draga glave iz sopstvene guze i usmerite svoje sposobnosti da ucinite nesto korisno za same sebe, ne za drugoga nego za sebe, ali na nacin na koji necete nauditi drugome umesto sto samo gledate kako da zajebete sistem jer ste deo tog sistemi i Vi sami. Zamislite kako bi vas grad (BG, NS ili bilo koji drugi) izgledao kada bi u centar ulazilo samo onoliko vozila koliko ima parking mesta, kada bi vozila bila na parking mestima a ne oko njih i na ulici i kada niko nikoga ne bi zagradio „samo na 5 minuta“ ili kada bi dva pesaka mogla da se mimoidju na trotoaru u hodu a ne naizmenicno, kada bi zena mogla progurati kolica sa bebom preko neke raskrsnice bez da ih podize i manevrise, kada bi neko mogao da obavi razgovor mobilnim telefonom na ulici bez da ga ometaju nadrkani vozaci koji stiscu sirenu kao sumanuti… mnogo lepse. Ne moze to da obezbedi nekakav Djilas, Dinkic, Dacic, Vucic, Nikolic ili bilo koji drugi politikant (ustvari moze na nacin na koji je to Slobodan ucinio ali je ispalo jako lose) niti je to njjihov posao oni mogu samo mozda malo da vas usmere da to ne rade ruku na srce ne rade ali to nije razlog da vi ne pocnete malo konstruktivnije da razmisljate jer nije narod onakav kakva mu je vlast vec je vlast onakva kakav ja narod.

  • Lupetaš! Ideja je bila da se uvedu zone da bi se „centar rasteretio“. Živim na Dorćolu, R od „Rasterećenja“ ne vidim. U prevodu isto mi je kao pre, samo sada plaćam parking. Dalje, čemu „plave zone“ sem zbog pljačke? Od kada je YUBC centar? Ili Zemunski kej ili ostale „plave zone“? Lopovi, kojima treba pružati svaki dan otpor, jer ideja o „rasterećenju“ je davno postala ideja „daj da uzmemo još malo“. Zašto crtaju nove zone na mestima gde nema gužve i koja su daleko od centra?

 15. A niko nista nepomenu sta raditi kada vam vozilo „Parking servis-a“ odnese vozilo, kad odete da ga podignete i nedaju vam jer nemate novca da platite,…. npr. nadjete se u drugom gradu, ostali ste ili nemate dovoljno novca, a recimo, auto vam je neophodan zbog posla, imate bolesnu osobu u porodici,… jednostavno auto vam je preka potreba a ne luksuz,…. A za svaki dan placate kamatu sto vam auto lezi na parkingu u zici ???????

  • O tome mislite kad parkirate auto. Ako nema tik pred vratima, naći će se 50…100…200 metara dalje. Ako imate bolesnika u kolima ili nešte vozite teško i slično, ne krećite sami već se organizujte tako da vozač posle istovara robe ili izlaska nemoćne osobe sa pratiocem može da nađe kvalitetno mesto da ostavi auto ili da sedi u njemu dok se ne završi posao. SVE SE MOŽE ORGANIZOVATI a ne da parkiraš auto na mestu gde može da se ugalavi pa onda kad se vratiš a istog nema, KUKU LELE…

 16. Ni u babe nema džabe. PARKIRANJE MORA DA SE PLATI. A vi punoglavci što filozofirate o Evropi i rotkve strugane, kada odete tamo NI NA MALI MOZAK vam ne dolazi da ne platite parkiranje. Znate vi vrlo dobro da su kazne tamo barem 50X veće od parking karte i da IMAJU MEHANIZAM da vam tu kaznu i naplate…
  I još nešto. Te pare idu u gradski budžet. Naravno, odatle se PRVO namiri bratija iz Parking servisa, pa Gradska vlast se ogrebe ali na kraju ipak ostane nešto i za poboljšanje infrastrukture.
  Prema tome, plaćajte i ne kakajte previše!

 17. Interesantno je kako ljudi svasta pricaju i suvisno filozofiraju(ja to zovem seljačkom filozofijom)ma jel se neko pobunio ovde??? Možete 100 godina pisati i raspravljati,bole njih uvo.Ja lično te njihove čestitke ne plaćam(nikad ih nisam ni dobio,vetar ih odnese pošto mi je opruga sa desne strane na brisaču slaba,izgleda da uvek zakače na tu stranu).parking ponekad platim al kad mi napišu kaznu van pameti onda no comment(zona bela,neoznačena i to).O kom pričamo ?o gradu ili otimač servisu?ista škola isto odeljenje.Čist teror ,ovi iznajmili sva mesta onima koji otimaju i rade ono za sta nemaju ovlasti(pisanje kazni ili doplatnih karata).Lakrdija Klasična prevara. Nema mesta u gradu gde mozes da staneš! ljudi zive u strahu i stresu od kazni.i niko da izadje na ulicu(da ostavimo kola na sred ulice 5000 ljudi,zablokiramo grad,i tako danas i sutra i prekosutra i kad god).sve je to tito napravio a oni nas urnišu za ono sto smo davno platili svi mi(nasi roditelji).pa nismo mi posteni ljudi izdavali dozvole za zgrade bez parking mesta!!već neki ilegalci u sadejstvu sa ovima iz „grada“koji su od njih načinili legalce,za tepsiju bureka.Jesu li ovi iz Otimač servisa(te uspesne firme)pravili parkinge koje sad naplacuju???nisu nista!Gde to pise u gradu da se prvi sat parkinga ne plaća????gde piše da čovek ima pravo da se zaustavi ,plati račune u banci ili pošti ,a da mu otimači ne napišu doplatnu kartu???
  Nek izbroje zgrade u gradu,svak stan po jedno parkig mesto i nek nam ostave toliko parking mesta koja se ne naplacuju,nek nam ostave ispred drzavnih ustanova ,domova zdravlja slobodna parking mesta na sat vremena(da covek moze da obavi svoje najnormalnije građanske duznosti).Sa onim preostalim mestima nek rade sta hoce,i sumnjam da ce se itko više buniti.
  I još jedna stvar,za koju nitko ne može da mi kaže da je u redu (sem ovih otimača iz Otimač servisa).Kupljeni su(uveženi) nasavremeniji parking aparati sa normalnim softverom ,koji radi na principu koliko novca ubacis toliko minuta parkinga i dobijes,al to nije dovoljno dobro za njih,oni su softver promenili(u smislu da im promoviše njihovu politiku firme,a to je otimanje tuđeg)tako da vi ne mozete da platite 16,30,45 ili 50 minuta vašeg zauzimanja parking mesta već morate da platite pun sat!!!!to tako funkcioniše samo kod nas,a vi ljudi moji ni ne primećujete da smo alarmantno ugroženi ,ugrožena su nam osnovna ljudska građanska i slobodarska prava.ajte da se borimo za svoju slobodu,gde god nesto organizujete ja ću doći i još cu desetoricu uvek da povedem sa sobom .Svi filozofiraju a niko da mrdne ,zato nam ovo i rade! otimaju nam na sve strane po 2,3 ili 5 eura a vi „šta bi bilo kad bi bilo“! eto odatle voze i džipove i nekretnine i odela,prave se pametni i + se iživljavaju nad vama ,pa sad razmislite ili ako ništa onda bar da ne trošimo tastaturu. želim vam slobodu, pozdrav

  • Bravo Roko,
   Tvoje želje su me nagnale da se objavim i nešto malo napišem, sa mnogo čime u vezi ali već mi je jasno da ovo sve, osim gubljenja vremena je i očigledno samo trošenje tastature i što bi rekli kao kad sam bio klinac „Trla baba lan da joj prođe dan“…
   Niko ništa nemože i kad može, nemože, niti hoće i da može, već samo priča, a ovi forumi zbog toga i postoje, da se ljudi malo opuste, da iz sebe izbace nakupljeni bes i gnev, a na kraju da shvate da je ipak bolje da plate bitangama, odnosno pitanje je da li uopšte shvataju šta im se dešava i sa koje strane im ulazi i odakle ih udara, jer gde god se okreneš samo neki nameti i muka…
   Evo sada gledam kada prolazim pored autobuskih stanica, na stanicama ponekada više bus plus kontrolora nego putnika i sve više i sve bliže smo Evropskim centrima, a po standardima ih nikada nećemo dostići… no ko nas pita.
   Važno je da ima kome da se otima, a ukoliko bi smo mi odlučili da im otimamo, to je već kriminal, nije po zakonu, jer zakone su pisali podobne za sebe i svoju bratiju…
   Sa uvođenjem bus plus sistema naplate karata su oprali, čini mi se oko 12 miliona evra, „tako sam bar čuo od jednog ne-uglednog radnika GSP-a“.
   Po njegovom kazivanju sva ona elektronika, sa ukupnim radom ih nije koštala više od 2-3 miliona, dakle 10 miliona evra u… do svog „padže“, a ovaj narod će da poštuje njihove pokušaje unapređenja i poboljšanja kvaliteta pružanja usluga, kao i za, što ti kažeš, Otimač servis koji su sve kvalitetniji u svom radu, a naročito u naplati, jer nema pogodnijeg naroda za manipulaciju od srbijanskog.
   Na veliku žalost neće skoro da se ponovi ona energija kao novembar, decembar 1996. i januar 1997. u sklopu tadašnjih protesta je bila i blokada grada automobilima… tada smo svojim automobilima, tačnije 08.januara 1997.god. zakrčili sve glavne saobraćajnice, od jutra do popodneva, više sati ali kao i kod mnogih naših sportskih ekipa, kada je u pitanju kolektivni sport, nedostaje nam završnica u datim trenutcima, jer takav smo narod, nemamo dovoljno razvijenu svest, a naročito telepatija nam je na veoma niskom nivou, odnosno ne postoji i brzo odustajemo od svega , a to je zbog gradske vode koju svi piju, (u njoj toliko otrova koji utiču na volju, počevši od hlora Cl2 koji ubacuju u vodu radi dezinfekcije koji se zasniva na njegovom oksidacionom dejstvu, s obzirom da se svesno preteruje sa količinom koja se ubacuje u vodu posledice su neminovne, jedna od najvećih je gubitak volje, što rezultira za lakšom manipulacijom nad čovekom)…
   Po prolasku protestne povorke naših građanja, među kojima su prednjačili članovi stranaka, koalicije DOS-a i studenata, svi su se sa automobilima razišli i svako na svoju stranu, a da su samo sledili moje misli i mog belog YUGA opkolili bi Miloševićevu rezidenciju u Tolstojevoj, međutim ostadoh sam ali me to nije sprečilo da iskažem svoje građansko nezadovoljstvo i da mu ispred kapije prenesem deo atmosfere iz grada, te me tada i uhapsiše.
   Međutim nisu mi mogli ništa, osim da mi oduzmu oružije, zatim palicu koja mi je ostala u automobilu nakon treninga bejzbola, i balave pištaljke, dva komada da slučajno jedna ne otkaže druga je morala da radi.
   Evo posle toliko godina, moj pogled na strukturu vlasti se izmenio mnogo ali sam strašno razočaran samim narodom, koji na jedan određen način i jeste vlast ove zemlje ali ne shvata, niti će shvatiti i smoći snage da to i pokaže i za sebe nešto konkretno i preduzme, već će kao one jadne životinje u klanicama u redovima za klanje stajati i čekati da ih nešto u čelo udari… kod čoveka je razlika u tome što čovek ima nadu koja ga poslednja napušta, a životinja ma koliko bila svesna zbivanja, ne može ničim iskazati svoje neprihvatanje nametnute situacije, dok čovek obično očekuje udarac po sred čela sa 10.000. do 1.000.000. evra, a neko nekada očekuje i veći udarac ali…
   Šta se dešava kada ga nada ipak napusti?
   Obično dolazi do očekivano jakog udarca ali ne po sred čela određenom sumom novca, već dolazi do udarca po sred mozga ili kod nekoga i srca, pa… i za čoveka počinje da radi klanica… ali pošto je velika većina među ljudima iz reda miševa, nit’ će shvatiti niti život razumeti, tako da neka plaćaju, nije to situacija da se diže buna, jer dok je stada ovaca biće i vune…

   Tako da, ti im se nemoj prikloniti i plaćati ali nemoj svoju energiju trošiti na isterivanje nečega čega niko nije željan, očigledno, jer svaku vrstu nepravde tako olako prihvataju da je to čudo.
   Što ti reči baš to što jeste, Tito im izgradio, a oni samo nadograđuju i šminkaju, navikli da drpaju, da od onih koji nemaju besomučno otimaju.

   Veliki pozdrav…

   Ostajem na kraju pri svom rođenom stavu, niti ću mrava zgaziti, niti pred carevima puzati…

 18. Pozdrav svima!
  Samo hoću da vam izložim svoj slučaj. Meni je stiglo rešenje od advokata Parking servisa iz Niša, koje sam ignorisala, kao i plaćanje svih kazni koje imam ( a ima ih oko 25). Pre tri meseca je došao Izvršitelj, koji je mojoj mami rekao da će, ako se kazne ne plate doći sa policijom da izvrše popis stvari. Žena se isprepadala, pokušala je da mu objasni da ja nisam na toj adresi i da ne živim tu, ali on je bio uporan i bukvalno je zastrašivao. Otišla sam kod Izvršitelja i pokušala da se objasnim sa njima, ali oni su advokati, koji su vrteli priču u krug i doveli ponovo do toga da moram da platim te kazne. Ja sam se pre toga raspitivala da li oni imaju prava da naplate te doplatne ili dnevne karte, medjutim kada sam iz Parking servisa uzela listing, na papiru je pisalo doplatne/dnevne karte. Parking servis se apsolutno ogradjuje od svega, jer su bukvalno prodali dugovanja Izvršiteljima, koji su sada javni servis za uterivanje dugova. Hteli su da potpišem ugovor sa njima, što sam ja izbegla, ne želim da se obavezujem, ali ipak uredno plaćam dug. Pored svega, dug za parking je oko 30-tak hiljada, a za troškovi tužbe i ostalih stvari je oko 15-tak. Verujete, ni sama ne znam odakle mi mesečno 4.000,oo koje izdvajam za njih.

 19. Samo da dodam, Izvršitelj mi je rekao da sve ovo ne zastareva 12 godina! A, što se tiče tih kazni, skoro sve su bile pre više od godinu dana. Da, i ako ne platim jedan deo do polovine meseca Izvršitelj me zove, da me opomene da platim. Molim vas za savet, ako uopšte imam izlaza iz ove situacije.
  Pozdrav 🙂

 20. sve sto je napisala Jelena je identicno sa mojim iskustvom-javni zvanicni uterivaci dugova u Nisu sa pravosudnim ispitom rade za parking servis ….svi kazu ne placamo kazne,ali je ovo ziva tuzna istina,mora da se plati!

 21. samo se vi ljudi tripujte,niko nije zajebao drzavu,pa nece ni gradove…pre ili kasnije ce sve ovo postati i te kako legalno,a onda cete da kmecite kao zene…autorka,vrati se u zadar,a ne da zaglupljus ovaj glupi narod…

  • Takav komentar je mogao samo dati miš i to ne poljski mali miš, već slepi miš, uspešno zaveden, kome je prethodno mozak ispran.
   Jasno je da. mu je koeficijent inteligencije na veoma niskom stupnju, čim može sebi dopusti drugima predlagati gde ko treba otići i živeti.
   Samo mali, duhovno zakržljali ljudi sebi toliku slobodu. mogu dopustiti. Ljudi koji nemaju uopšte izgrađenu svest o životu …
   S toga proizilaze pitanja: Da li su to uopšte ljudi? Odnosno: Kakv čovek trebaš biti da bi zauzeo takav stav?
   Sutra ćeš se staviti u službu zlikovaca te ćeš progoniti nedužne ljude za što većeg ostvarenja mikročipovanja.
   Do sada sve ukazuje na nemilosrdnost ovog naroda i uopšte ovog čovečanstva… jer kako sejemo, tako ćemo i žnjeti!

 22. Da li vozac i njegov pomocni radnik *pauka* imaju pravo da bez prisustva policajca fotografisu vozilo, procene nepropisno parkiranje vozila, obzirom da su oni samo zaposleni u pauk servisu bez posebnih ovlascenja i sa minimalnom strucnom spremom.Hvala na odgovoru

  • Poštovani Milane,
   Svakako da imaju pravo da fotografišu ali ne i da uklanjaju vozilo, bez naloga policije, jer policija je ta po čijem nalogu se sprovodi, tj. makar bi se trebao sprovoditi zakon, osim ukoliko u Skupštini Grada nisu izglasali neku posebnu uredbu sa ciljem boljeg protoka saobraćaja, pa u skladu sa tom uredbom radnici Parking Servisa imaju pravo ukloniti vozilo koje očigledno remeti, odnosno otežava protok saobraćaja u gradu, jer Parking Servis je javno preduzeće koje je oformljeno od strane Skupštine grada da bi vršilo jedan vid uređenja parkiranja u gradu, a samim tim dakle, postoji mogućnost da imaju pravo, samo u iznimnim situacijama, za šta zaista nije bitna stručna sprema zaposlenih u Parking Servisu.
   S toga Milane ukoliko imate neki poseban problem, najbolje je da se konsultujete sa nekim ko je stručan. Možete ići u prostorije Parking Servisa koje se nalaze u Sava Centru na Novom Beogradu i potražiti nekoga ko je zadužen za rad sa strankama, oni imaju pravnu službu i verovatno imaju nekoga ko je za tu vrstu problema zadužen. Ništa ne gubite i nemojte omalovažavati nikoga jer i oni su ljudi, sad što nemaju dovoljno stručne spreme koju policija ima… e to je baš razlog za neki Vaš poseban stav prema njima, a policija, odnosno policajci su stručno osposobljeni pa se i njima potkrade poneka greška, jer i oni su ljudi.
   Veliki pozdrav.

  • Tanja draga,
   Čini mi se da si na pogrešnom mestu ali znaš ti pa si tako fina da pitaš, a ko pita…

   Izvoli br.tel. 065/2666601… to je br. čoveka koji ti može reći sve o tome.
   Čoveku je nadimak Mlađa i profesionalno se bavi ugradnjom plinskih uređaja u automobile, a između ostalog kod njega dolaze ljudi iz servisa koji izdaju ateste za te uređaje, tako da je ovo dokaz da si na pravom mestu potražila rešenje svog problema.
   Smatram da je Mlađa, s obzirom da je veoma korektan čovek, i jedan od najpovoljnijih majstora za ugradnju plinskih uređaja.
   Inače Mlađa se nalazi u Mladenovcu, a to i nije tako daleko.

   Veliki pozdrav.

 23. Sve je to super, ali dolazi do sledece situacije u kojoj se zadesio jedan moj kolega sa posla. Nije platio doplatnu kartu iz svih razloga navedenih u ovom clanku. Posle nekog vremena na adresu poslodavca je doslo resenje o naplati doplatne karte i zatezne kamate od poslodavca ili opciono o administrativnoj zabrani na licni dohodak.

  Postavlja se pitanje kojim sredstvima, i da li su ta sredstva bila zakonita, oni dosli do informacije gde je vlasnik vozila zaposlen.

  Zakljucak cele te price je bio da je kolega morao da plati sve, inace bi poslodavac morao da plati. U slucaju da ni poslodavan nije platio zapoceo bi sudski postupak protiv poslodavca. U pitanju je velika i ozbiljna firma koja ima svog advokata i opet je ovo bilo najjednostavnije i najjeftinije resenje.

  Verovatno bi nekim dugim birokratskim procesom i moglo nesto da se uradi, ali pitam ja kome i kako da se obican covek obrati da resi ovakav problem? Cak i da zna kome i kako, verovatno bi mu trebalo 3 nedelje godisnjeg odmora da iskoristi kako bi obijao pragove kojekakvih institucija i saltera.

 24. Ljudi meni je stigao poziv za sud , godinu i 4 meseca posle navodnog ne placanja parkinga u Sapcu, bez ikakvog dokaza . Sto je naj cudnije ja tog 28.05.211. , nisam ni bio u Sapcu . Dam izjavu kod sudije u Obrenovcu , i nista sve do 20.04.2013. , kad mi stize opomena za neplacene sudske troskove i resenje da idem u zatvor 5 dana , od Preksjanog duda u Sapcu , jel nisam platio kaznu od 5000 din , za neplaceno parkiranje . A sudsko resenje , da sam u opste kaznjen , nisam ni dobio. Zalim se jednom 23.04.2013., pa drugi put 08.05.2013., da bi dobio resenje , sada , od Viseg prekrsajnog suda u Beogradu , da mi se odbija zalba i da moram u zatvor 5 dana i da protiv ovog resenja se ne mogu zaliti.U petak 09.08.2013 , dobijam dopis od Prekrsajnog suda u Obrenovcu da se javim dana 19.08.2013. , pisarnici ovog suda , radi upucivanja na izdrzavanje kazne zatvora u KPZ za „zene“ , dobro ste procitali , zene , u Pozarevcu , u trajanju od 5 dana .
  A u nastavku stoji , da obavezu uplate osudjenik-kaznjenik moze izvrsiti po prijemu poziva , na racun itd , itd.
  Ukoliko se ne odazovem pozivu , naredice se njegovo privodjenje .
  Prvi se put srecem sa ovim i nista mi nije jasno . Oni me prvo upute u zatvor i ne mogu vise da platim a sad me opet pozivaju da platim .
  Icicu tamo 19.08. pa cu vam se javiti , a ako je neko imao nesto slicno , pisite. Poz.

 25. KRATKO i JASNO
  Da je autorka ovaj tekst objavila pre dve godine to bi bio pun pogodak. U medjuvremenu se dosta toga promenilo i dosta toga zavisi od grada do grada. Na sve veliki uticaj ima Zakon o komunalnim delatnostima iz 2011. koji je rešio mnoge do tada sporne stvari u vezi parkiranja naravno i do tada sporne doplatne karte.
  Govoriću o situaciji u NS.
  2006 – 2010. doplatna neustavna dokazano
  2010 – 2011. predmet slobodne procene sudstva (neki sporovi dobijeni od strane gradjana a neki ne)
  2011. – ……….sve u skladu sa ustavom……postoji mišljenje ustavnog suda o tome.
  Oišao sam u PS da se nagodim po preporuci jer imam oko 30 kom a zvali me sudski izvršitelji. Nema nagodbe. Može samo na rate uz neki dokaz da ću platiti tipa čekovi ili ne znam šta. Konsultovao kuma advokata, sve proverili i sad je situacija zaista takva. Pazite se lizinga. Oni tri puta više uzimaju para za istu stvar. U Beogradu je PS dobio sud protiv lizing kuća i one su sad u panici jer moraju da plate sve zaostale dugove a reč je o ko zna koliko para pa sad cepaju po onima koji su pravili kazne a imaju kola na lizing. Tako je kum advokat nastradao.
  Nisam srećan što je tako ali to je realnost. Smeta mi korumpirani pauk koji ne sme onoj mafiji ispred kafića ništa i onda na glupim lokacijama dižu kola. Mada je nesporno da saobraćajna policija i komunalna inspekcija daju naloge. Ja sam pauka na zelenoj površini koja nje zelena.
  Podržavam komunalni red u gradu ali ne podržavam selektivan pristup.
  Ljudi na vama je da platite ili ne, ne verujte nikome nego se sami lično uverite u sve i to je jedina istina. Ja sam tako postupio i sad sam siguran kako stvari stoje bar u NS.

 26. Dva puta su mi okacili doplatnu kartu na kvarnjaka dok sam jurio dopunu na trafici da bi platio parking, oba puta sam zavrsio kod sudije pa umesto 30din placao oko 2500din. Tako da bez lupetanja o zakonima u ovoj propaloj jadnoj drzavici ukoliko se tako moze i nazvati

 27. Evo sta sam ja doziveo u svom rodnom Arandjelovcu. U oktobru 209. godine parkirao sam vozilo na obelezenom parking mestu u glavnoj ulici u Arandjelovcu. Nisam platio parking jer sam nameravao da se zadrzim samo par minuta, do prodavnice i natrag. Naravno zadrzao sam se duze i na parking mestu ne zateknem vozilo. Najpre sam pomislio da mi je auto ukraden, ali kada sam se cuo sa mojim bratom koji inace zivi u Arandjelovcu, rekao mi je da mi je auto najverovatnije odnet paukom od strane parking servisa, inace privatne firme. Kada sam otisao do mesta gde prenose odneta vozila, zatekao sam i svoj auto. Na moje pitanje koji je razlog za odnosenje auta dobio sam pismeno, na obascu obrazlozeno, gde je razlog NE PLACENI PARKING! Nisam mogao da verujem sta se desava. Obrazlozenje koje mi je radnik parking servisa dao je da postoji odluka privatnog preduzeca-parking servisa da se vozila koja nemaju placen parking, a registarskog podrucja su van Arandjelovca odnose od strane pauka, dok se vozilima sa AR tablicama ostavlja doplatna karta. Rasprava nije pomogla pa sam morao da platim 5.000 dinara kako bih preuzeo vozilo. Kada sam posao ka Mladenovcu gde inace zivim, na prvom pravcu sam primetio da mi auto bezi u stranu. Sutradan sam otisao kod majstora koji mi je rekao da je na autu otvoren trap. Objasnio sam mu sta mi se desilo prethodni dan i od njega saznao da je ovaj kvar-ostecenje prouzrokovano ne strucnim i ne pazljivim tovarom auta na pauk. Zbog svega sam odlucio da tuzim parkig servis u Arandjelovcu i nakon nekoliko rocista spor sam izgubio, a takodje nisam uspeo ni po zalbi. Dakle u Arandjelovcu je odluka privatnog preduzeca starija i od zakona i od ustava i to sve po odluci suda u Arandjelovcu. Izgleda da ustav Republike Srbije garantuje svim gradjanima Srbije jednakost, ali samo van Arandjelovca.

 28. Evo sta sam ja doziveo u svom rodnom Arandjelovcu. U oktobru 2009. godine parkirao sam vozilo na obelezenom parking mestu u glavnoj ulici u Arandjelovcu. Nisam platio parking jer sam nameravao da se zadrzim samo par minuta, do prodavnice i natrag. Naravno zadrzao sam se duze i na parking mestu ne zateknem vozilo. Najpre sam pomislio da mi je auto ukraden, ali kada sam se cuo sa mojim bratom koji inace zivi u Arandjelovcu, rekao mi je da mi je auto najverovatnije odnet paukom od strane parking servisa, inace privatne firme. Kada sam otisao do mesta gde prenose odneta vozila, zatekao sam i svoj auto. Na moje pitanje koji je razlog za odnosenje auta dobio sam pismeno, na obascu obrazlozeno, gde je razlog NE PLACENI PARKING! Nisam mogao da verujem sta se desava. Obrazlozenje koje mi je radnik parking servisa dao je da postoji odluka privatnog preduzeca-parking servisa da se vozila koja nemaju placen parking, a registarskog podrucja su van Arandjelovca odnose od strane pauka, dok se vozilima sa AR tablicama ostavlja doplatna karta. Rasprava nije pomogla pa sam morao da platim 5.000 dinara kako bih preuzeo vozilo. Kada sam posao ka Mladenovcu gde inace zivim, na prvom pravcu sam primetio da mi auto bezi u stranu. Sutradan sam otisao kod majstora koji mi je rekao da je na autu otvoren trap. Objasnio sam mu sta mi se desilo prethodni dan i od njega saznao da je ovaj kvar-ostecenje prouzrokovano ne strucnim i ne pazljivim tovarom auta na pauk. Zbog svega sam odlucio da tuzim parkig servis u Arandjelovcu i nakon nekoliko rocista spor sam izgubio, a takodje nisam uspeo ni po zalbi. Dakle u Arandjelovcu je odluka privatnog preduzeca starija i od zakona i od ustava i to sve po odluci suda u Arandjelovcu. Izgleda da ustav Republike Srbije garantuje svim gradjanima Srbije jednakost, ali samo van Arandjelovca.

 29. Vozio sam oca u hitnu pomoć,parkirao na trotoaru ispred hitne i kad sam izašao posle 15-ak minuta zatekao sam pauka i bandite kako mi slikaju auto.Seo sam u kola sa ocem da ga odvezem na urgentno jer hitna ne radi danju a ograničeni policajac mi traži isprave! Naravno da mi je život oca bio važniji od debila i njegovog pisanja kazne i otišao sam.Kreten mi je napisao KRIVIČNU prijavu! Naravno da mu nije prošla na sudu,ipak se zatekao malo normalniji sudija

 30. A zasto nikome nije cudno kako naplata moze da se vrsi putem SMS i ne izdavanja racuna? Ko to kontrolise-Saric&Co? Da li je neko skoro kupio sir na pijaci i koliko je kredita bio? Zasto nigde u normalnim drzavama ovakav sistem ne postoji? Lako se moze preracunati koliko se droge tj. novca od droge preopere kroz Parking Servis, onaj Saric mozda i ima spavacu sobu tamo. Ponasanje drzave u vezi poslovanja ovih servisa pokazuje samo koliko je nisko pala svest ljudi u ovom drustvu. Zalosno, u Svajcarskoj bi nasli motku utopljenu u fekalije i razjurili tu bandu. Bruka ziva i sramota nikad ovde nece biti dobro za zivot.

 31. Niko ovde nije rekao da neće platiti parking, niti je rec o ne plaćanju istog, već je reč o ne plaćanju kazni , nemaju pravo one nadobudne čikice i isfolirani klinci da nas kažnjavaju , nego samo da naplate onoliko koliko smo minuta prekoračili neplaceni parking i to je blistavo jasno ….u ostalom ni parking servis nama ne vraca kusur kada mi pklatimo parking sat vremena a sa istog odemo posle 15 min jer moramo dalje ….i koga mi da kaznimo ……ljudi nemojmo biti smešni nismo mi nepismeni i glupi…bas svi ;)…..izmedju redova najviše piše

 32. Да ли је потребна хитна позајмици у 3% камате? ако да нас контактирате
  сада за више информација:westloanfirm@hotmail.com

  Назив:
  Земља:
  Држава:
  Секс:
  Старост:
  Брачно стање:
  Занимање:
  Месечни приход:
  Годишњи приход
  Износ Потребно:
  Трајање:

 33. Имам сведочанство да поделим са свима вама, треба ми кредит за дуго времена сада и покушали су многе кредитора, али ми нико није дао кредит. Хоћу да кажем да сам коначно добила кредит од Бога бојећи кредитне компаније именованог ВАИНЕ, Русс КРЕДИТ и инвестициона компанија, можете их контактирати на ваинерусс@зхот.нет данас да бисте добили кредит.

 34. Kazne za parkiranje samo idioti plaćaju. Imam ih preko 50 i vec nekoliko godina normalno registrujem auto. Ukoliko mi parking servis odnese vozilo vratiću im odnošenjem njihovog. Sa stokom se moraš ponašati kao stoka.

 35. vidim ja da ce biti ko u sloveniji, kad je narod iyasao na ulice i spalio sve semafore i kamere koje je postavila privatna firma. Protiv stoke se moye samo revolucijom.

 36. Parking servis vas tuzi, vi se ne pojavljujte na sudu, ne primajte nikakve plave koverte i tako ste izbegli posledice.
  jer to je uredba grada, i oni nemaju zakonski osnov da vas dovedu sluzbeno na sud.

 37. Evo ja cu kratko. Inace Zoki moj prijatelj ni dalje ne placa, a u medjuvremenu je tuzio Parking Servis jer mu nisu vratili sliku a nisu mu ni platili za to.

  P.S. Nevezano za ovo. Ako se bojite parking servisa i „kazni“ kupite ZLATNU mesecnu kartu koja kosta oko 5990din. parkirajte gde hocete koliko hocete i niko vam nista ne moze.
  Ja to sigurno necu uraditi.
  Ovako vec moze..

 38. Moj prijateljje advokat i resio se kazni tako sto je otisao u Parking servis ,izlistao kad nije uplatio parking mesto,sve to uplatio na priznanicama i sudija je prihvatio kao placeno.Tako da ko ima problem neka uplati tih 35-40 din,donese priznanicu i zavrsi posao.Svaki sud ce to prihvatiti.Pozdrav

 39. SUDovi su krivi za sve, jer svačije je pravo da tuži a SUD je tu da presudjuje po pravdi i zakonu. Ovo je moj slučaj: SUD u Ljigu je poziv na sud, za dva pogrešna parkiranja u jednom danu u Valjevu, umesto meni taj poziv poslao na pogresnu adresu (mom imenjaku i prezimenjaku). To sudjenje pogrešnom čoveku je trajalo toliko da mu je na kraju sudski izvršitelj dva puta dolazio kući i popisao mu imovinu za prinudnu naplatu. Tada su tek uvideli da je optužen pogrešan čovek. Posle 2,5 godine spor se pokreće protiv mene kada ja prvi put saznajem da sam optužen. I pored moje žalbe koju je pisao advokat, o zastarelosti, slike moga auta kao dokazni materijal su sa različitim datumima itd itd. sudija Darinka iz Ljiga je donela presudu te sam kažnjen sa 28.000 dinara gde sam platio sve troškove suda, troškove advokata tužioca čak i za ročišta i dok su se sudili sa pogrešnim čovekom? Platio sam i kamatu za te 2,5 godine pre negu što je meni počelo suđenje itd itd. Znači, Vozač mojih kola (moj drug) je „oštetio“ valjevsko komunalno preduzeće za 2 puta po 18 dinara a ja sam zbog toga platio 28.000 dinara?! Toliko o Srpskom reformisanom sudstvu, o pravdi i ovoj našoj evropskoj Srbiji..

 40. Danas sam na prevaru sluzbenika poste da je rec o porezu negledajuci sta potpisujem dobio opomenu pred tuzbu od parking servisa. To je jos iz Maja 2011 god. Da li je zastarelo i da li da bacim kovertu . Hvala ako mi odgovorite. Boban

 41. Tekst je poprilicno dobar, ali je i u nekim delovima nepismen:
  … pretstavlja … umesto predstavlja, itd itd …

  Druga stvar ima i sustinskih tj. zakonskih neistina. Komunalni policajac nema pravo da vas legitimise, ali ima pravo da proveri vas identitet. To su dve razlicite pravne radnje. Kako ce „komunalac“ da proveri vas identitet, to je njegov problem i njegova stvar, nije vasa. Komunalni policajac takodje ne sme fizicki da vas dodirne, stoga nema zakonsko pravo da vas zadrzi.
  Jedini predstavnici drzavnih organa u zemlji koji imaju zakonsko pravo da vas legitimisu su: policajaci (saobracajni, obicni, granicni, inspektori …), znaci radnici drzavnog organa MUP Srbije, a Komunlani policajci su samo uniformisani sluzbenici gradskih uprava (gradova), carinici na granicnim prelazima i sudije u sudovima.
  Ostali koji vam traze licna dokumenta nemaju pravo da vam traze.
  Primer je najbanalniji: u banci ili posti, kada vam sluzbenik trazi licnu kartu ili pasos da bi proverio vas identitet i izvrsio neku radnju, vi mu to dajete dobrovoljno. Jer, Boze moj, najlakse je sluzbeniku da proveri vas identitet ako mu date vas licni dokument. Jer taj sluzbenik treba vama, vama isplacuje novac, platu, penziju …
  Mada on ima samo zakonso pravo da izvrsi proveru identiteta. Ako nema vasu licnu kartu, on moze, ali nece da gubi vreme da proverava da li ste to zaista vi na neki drugi nacin. I ako ugovorom izmedju vas i banke (poste) pise da se vas identitet utvrdjuje nekim vasim licnim dokumentom. E i ta stavka iz vecine ugovora je oboriva na sudu. Ali niko nece da se zamara sa tim, vec svi mi dobrovoljno dajemo nasa licna dokumenta sluzbenicima u bankama, postama …
  To isto vazi kad ulazimo u neke zgrade, kada vam obezbedjenje ili portir trazi licnu kartu da bi usli. Zakonsi nemaju pravo na to, sto je takodje oborivo na sudu, ali svi mi kad dodjemo u neku takvu ustanovu, dajemo dobrovoljno licni dokument da bi usli i zavrsili posao koji smo naumili.
  Ima jos primera, ali to nije tema ovog pisanja.

  Inace, i kad vam pauk odnese auto na plac, ne morate da platite kaznu za saobracajni prekrsaj za pogresno parkiranje, vec cete biti poslati kod sudije a prekrsaje. Ali da bi podigli svoj automobil sa placa Pauk servisa, morate da platite odmah njihovu uslugu prevoza automobila sa mesta prekrsaja na njihov plac. Sto je obicno oko 6/7 od ukupne cene koje treba platiti.
  E sad desava se da vam je pauk odneo auto sa mesta gde nije bilo zabranjeno parkiranje, pa ako imate zivaca i dokaza, mozete tuziti kontratuzbom Saobracajnu policiju i njihovog policajca sto je izda nalog za podizanje vaseg automobila. Ja sam dva puta to uradio i u jednom slucaju mi je policija vratila novac uplacen Pauk srvisu, a drugi put jos uvek nije okoncan taj spor.
  Napominjem da su to slucajevi gde su mi automobil podigli i odneli sa mesta gde nije bilo zabranjeno parkiranje, te sam dokazima oborio nalog i iskaz saobracajnog policajca po cijem je nalogu sve odradjeno.
  Ako je automobil odnesen sa mesta gde je saobracajnim znakom ili propiima zabranjeno parkiranje, to nije moguce oboriti.

 42. da bi to sve bilo kako treba,prvo nije normalno da se vozila parkiraju po ulicama.treba imat i vise parkirnih garaza,a ne ovo parkiras se na ulici i oni naplate to,ulica nije parking

 43. DANAS SAM DOŽIVEO LEGALNO RAZBOJNIŠTVO. ODRALE SU ME NIKAD SITE KRVOPIJE IZ GRADSKE UPRAVE PREKO SVOJIH PLAĆENIKA IZ „HARAČ SERVISA“.
  ZA „LEGALNO“ OTIMANJE KOLA SU MI NAPLATILI 13.250 DINARA. JOŠ UVEK NE MOGU DA DOĐEM K SEBI. NADAM SE DA ĆE USKORO SVI
  ONI PRED LICE PRAVDE U SPECIJALNI SUD! IMA LI NAM SPASA!!!

 44. Ljudi danas u Leskovcu me digo pauk jer sam greskom parkirao na rezervisano mesto telekoma umesto mesto za invalida, kad sam dosao auta naravno nema, odem na depo auto je tamo i traze 10000 dinara i nema sanse da mi daju auto dok ne platim. Prvo da li smeju da mi podignu kola sa parkinga umesto da mi napisu kaznu za nepropisno parkiranje i drugo da li smeju da mi drze auto dok ne platim jer je to iznuda, ja mislim da bi trebalo da mi vrate auto a kaznu da platim u narednih 7 dana? Ne mogu nigde da nadjem sta je ispravno pa mi recite da li sam ostecen u ovoj situaciji???

 45. Molim da neko kaze da li su poceli da odnose regularno parkirana vozila koja imaju vise neplacenih dnevnih karata, da bi time naterali vlasnike na naplatu? Strance odnose i blokiraju i propisnim parking mestima. Hvala

 46. Pre par dana sam u Valjevu platio u zoni 2 kartu za sat vremena. Kada je istekla posle nekoliko minuta sam uplatio za ceo dan. U medjuvremenu su mi pisali kaznu. Poruka koju sam dobio je stigla minut pre vremena na kazni. Kada sam reklamirao odbili su me jer kako kazu „Platio sam 3 sekunde posle pisanja kazne“ Koja su moja prava?

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s