ENERGIJA U VASIM PRSTIMA – ZNACENJE SVAKOGA PRSTA

Energija u vašim prstima…
Svaki je prst nosilac određene energije koja ima uticaj na naše organe i delove tela. Ovde pročitajte na koje organe i delove tela utiču pojedini prsti i kako su sa njima povezani:

– Prvi prst – palac
Povezan je sa glavom, mozgom, licem, sinusima, vratom i moždinom; reguliše dodir, kožu, ruke, naše držanje, podržava funkciju srca, kao i malog mozga, jetre koja prerađuje krv, reguliše telesnu težinu. Energiju palca označava naše „Ja“ i podržava je planeta Mars koja govori o snazi intelekta, našoj volji, logici, energiji kojom raspolažemo (posebno seksualnoj), ljubavi koju dajemo. Pokazuje stanje želuca, slezene, reguliše temperaturu i hladnoću tela, san i nesanicu, depresiju, brige, razne probleme.
Problem s palcem otkriva brige na mentalnoj razini.

– Drugi prst – kažiprst
Deluje na rad debelog creva, velikog mozga, podržava uho, sluh, organe govora: jezik, usta, glasne žice, lice, oči, grlo i područje vrata, kao i rad bubrega i besike/mehura. Energiju kažiprsta podržava planeta Jupiter, koja predstavlja naše znanje, mudrost, daje osećaj moći i poverenja u sebe, u „ego“ osobe, te utiče na strahove, tugu.
Problem s kažiprstom znači prisutnost straha i besa.

– Treći prst – srednji prst
Deluje na želudac, jetru, žučnu kesicu, govori o našim brigama, zamišljenosti, ljutnji, besovima, potisnutoj seksualnoj energiji, mržnji, mirisima, nosu, osetilu mirisa, bubrezima kao nosiocima energije predaka i želucu kao našoj karmi. Utiče na sposobnost organizma u izbacivanju otpadnih tvari, dakle na slezenu (prerađuje limfu), gušteraču i creva. Energiju srednjeg prsta podržava planeta Saturn, simbol učitelja, strpljenja, samodiscipline, kontrole emocija, pokazuje da li je život osobe u ravnoteži i koliki je stupanj samopoštovanja i samoostvarenja.Problem sa srednjim prstom otkriva ljutnju povezanu sa seksualnom energijom, te koliki je stepen potisnute agresije.

– Četvrti prst – prstenjak
Povezan je s plućima, debelim crevom, licem (uši, oči, usta, jezik, ukus/okus,) bubrezima, krstima/kriza, polnim organima, utiče na probleme s mokraćnom bešikom/mjehurom i na snagu naše volje – psihičko stanje, pesimizam, tugu, mogućnost stvaranja. Energiju prstenjaka podržava planeta Sunce – znak Lava, koji je simbol i predstavnik vitalnosti, snage, energije, zdravlja i stvaralaštva. Povezuje se s porodicom i zajedništvom. Problem s prstenjakom znači tugu i nezadovoljstvo u zajednici, u braku ili partnerstvu bilo koje vrste.

– Peti prst – mali prst
Gospodar srca, predstavlja našu radost, senzualnost, reguliše rad tankog creva, vetrove, naduvanost, stanje naših nerava/živaca, ušiju, vida (oči), hodanje i stopala. Energiju podržava planeta Merkur koji je vladar komunikacija, kraćih putovanja, učenja, rodbinskih pitanja. Energiju malog prsta također podržava i planeta Sunce – znak Lava, koji upravlja srcem, mirom u srcu, ljubavi, našom decom, porodicnim životom i mirom ili nemirom u njemu, našom smirenošću, kreativnošću; govori o nekim stvarima i događajima, kao i o našim sposobnostima postizanja ciljeva. Problem s malim prstom pokazuje stanje našeg srca, živaca, creva – pogotovo tankog, kao i stanje svih naših emocija…

Advertisements

One comment on “ENERGIJA U VASIM PRSTIMA – ZNACENJE SVAKOGA PRSTA

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s