NAJVECE OTKRICE SVIH VREMENA: DOKAZANO DA POSTOJI BEZBROJ UNIVERZUMA!

Dokazano! Mapa svemira koju su pomoću svemirske laboratorije „Plank“ napravili naučnici pokazala je anomalije koje mogu da znače samo jedno: naš univerzum je samo jedan od milijardi sličnih u multiverzumu.

SVEMIRSKA MAPA

Ova mapa, na kojoj je prikazana kosmička mikrotalasna radijacija pre 13,8 milijardi godina, prvi je i konačni dokaz pretpostavke o multiverzumu, o kojoj se ozbiljno priča već desetak godina.Naime, otkriveno je da su u ranom univerzumu postojale anomalije u rasporedu kosmičke mikrotalasne radijacije, koje ne mogu biti objašnjene osim ukoliko se u priču ne uvedu drugi univerzumi i gravitacioni uticaj koji oni imaju na naš. Na mapi koju je napravio teleskop na „Planku“ jasno se vidi da je koncentracija radijacije mnogo jača na južnoj polovini, dok na sredini postoji „mrtva tačka“, koja se ne uklapa u standardni model fizike sa jednim univerzumom. Ove anomalije su, inače, 2005. godine predvideli Lora Mersini Houton, fizičarka sa Univerziteta Severna Karolina, i Ričard Holmen, profesor na Univerzitetu Karnegi Melon.

HIPOTEZA

– Naša hipoteza je dokazana. Istraživanja pokazuju da van našeg postoji beskonačno mnogo drugih univerzuma. Ove anomalije, koje vidimo na mapi, rezultat su gravitacionog uticaja drugih univerzuma na naš dok se formirao posle Velikog praska – kaže Lora Mersini Houton. Evropska svemirska agencija (ESA) izdala je dramatično saopštenje posle ovog pronalaska: „Zbog velike preciznosti mape koju je napravio ‚Plank‘, sada je moguće locirati izvesne neobjašnjive osobine, koje izgleda zahtevaju potpuno novu fiziku.“

– Ovakve ideje nekome mogu zvučati blesavo sad, ali tako je pre samo tri decenije zvučala i teorija o Velikom prasku. Ali onda smo dobili dokaze za nju – rekao je Malkolm Peri, profesor fizike na Kembridžu.

Izvor:http://www.vestinet.rs/video-2/najvece-otkrice-svih-vremena-dokazano-da-postoji-bezbroj-

Advertisements

6 comments on “NAJVECE OTKRICE SVIH VREMENA: DOKAZANO DA POSTOJI BEZBROJ UNIVERZUMA!

 1. 🙂 Veoma zanimljivo! A …kako se onda zove Onaj prostor u Kome se nalaze svi ti „uni-verzumi“, „multi-verzumi“, „omni-verzumi“ i ostali „verzumi“?

  Još davno su mudraci rekli sledeću činjenicu:
  – „Učenjaci se trude oko svojih formula kao majmuni koji se bore da uhvate Mesec što se odsijava na talasima.“ – i to je fakat: od manipulisanja beskrajnim mnoštvom spoljašnjih Odraza, nisu u stanju sagledati Jednu Suštinu!

  Univerzum jeste jedan: Jedno-Jedinstveno-Biće/Postojanje, a unutar Njega jeste beskonačan broj Vibratornih Ravni. Baš kao što i unutar etera postoji mnoštvo radio i tv programa na širokom spektru frekvencija – a za nas je aktuelan samo onaj program na koji smo trenutno „prikopčani“.
  Inače, sve ove „vesti“ su samo krajnje smešne manipulacije tzv. „naučnika“ koji su, usled očite nemogućnosti da daju NITI JEDAN JEDINI STVARNI I POTPUNI ODGOVOR PO PITANJU SUŠTINE SAMOGA ŽIVOTA I POSTOJANJA, s vremena na vreme prinuđeni javnost zamajavati ovakvim i sličnim nonsensima (setite se samo nedavne pompe u vezi „Higsovog bozona“…).
  Zna se, recimo, da je tzv. „prostorvreme“ (kao jedinstveni kontinuum postojanja) ona suštinska gradivna „tvar“ svega što postoji unutar ove materijalne dimenzije – dakle ono „nešto“ od čega je sve u osnovi sačinjeno i što se nalazi unutar svakog „pedlja“ celokupne tvorevine pa time i svud u nama i okolo nas. Pa hajde onda neka nam ta superiorna nauka i njeni protagonisti onda objasne jednu najprostiju stvar: Šta je bilo, bitisalo, PRE nastanka Prostora i Vremena? … Nešto nisam siguran da čujem ikakav odgovor! 🙂 Naravno, nemaju odgovor na to najosnovnije pitanje, a tako su „intelektualno superiorni“. …Da li im je IKADA palo na pamet da se (eto, možda) „Veliki Prasak“ NIKADA NIJE ZAISTA DOGODIO, nego da je to samo „Imaginarna Granica“ do koje naš analitički (racionalni) um uopšte može da dopre u poduhvatu sopstvene prostorno-vremenske regresije? Ukoliko nije, evo otvorenog izazova za svakoga od njih i najdobronamernije ponude da malo „razbistre mozak“ i prošire svoja shvatanja: http://apsolutnaistina.com/kritika/579-istina-o-velikom-prasku-i-model-balona (možda se tada više neće toliko baviti odrazima, zapostavljajući samu Suštinu, samu Bit – jer upravo Suština jeste Istina, za kojom toliko tragaju …ili možda grešim?).

  • Ma ne griješiš,ali to je njihov put koji su odabrali.Više vole život za životom lupati glave,postavljati hipoteze i rušiti druge nego sjesti u meditaciji,zaviriti u sebe i spoznati da je cijela Istina već data u Vedama.Raspored planeta i univerzuma,kako funkcionira mikro i makrokosmos i sl. To je kao priča o lisici koja je išla kroz vinograd i koju svi sigurno znaju 🙂

 2. Kako je teska ta nauka i matematika i proverljivost ogleda, a tako divno sa visine kao vas dvojica kenjati o Velikoj Istini, Astrologiji, Vedama, Vibratorne Ravni, i sve se pise Velikim Slovom, za razliku od nauke, matematike, naucnog metoda …

 3. P.S. Za kratko objasnuvanje, „Sve to se pise velikim slovom“ zosto toa e Apsolutna Vistina, znaci, vistinata e tamu.

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s