NASA PLANETA PROLAZI KROZ GEO-MAGNETSKU OLUJU S NEPOZNATIM UZROCNIKOM

1 solarna oluja

LIP12013

31.05.2013. je započela geo-magnetska oluja čiji se uzročnici uopće ne mogu naslutiti. Zbog do sada neviđenog slučaja, znanstvenici nagađaju što li se sve događa u našem neposrednom planetarnom okružju.

Što li se događa sa Zemljinim EM poljem?

Prije nepunih 24 sata Zemlju je pogodio interplanetarni udarni val koji je prouzročio geo-magnetsku oluju klase G1 (Kp 5).

NOAA izvještava kako uz G1 geo-magnetske oluje mogu nastati slabe fluktuacije u električnim mrežama što pak može uzrokovati nestanak struje, smetnje na satelitima te također može omesti migracije životinja. Uz ovakve događaje su uobičajene aurore na sub polarnim i polarnim područjima.

Pokazatelj jakosti i vidljivosti EM anomalija i polarnog svjetla na sjevernoj hemisferi.

Pokazatelj jakosti i vidljivosti EM anomalija i polarnog svjetla na sjevernoj hemisferi.

Uzročnik takvog stanja je nepoznat, neki znanstvenici smatraju kako je Sunce, možda, krivac zbog neuočenih koronarnih masovnih izbačaja solarne plazme, no SOHO i slični sateliti koji orbitiraju oko naše zvijezde nisu primijetili baš ništa.

Pokazatelj jakosti i vidljivosti EM anomalija i polarnog svjetla na južnoj hemisferi.

Pokazatelj jakosti i vidljivosti EM anomalija i polarnog svjetla na južnoj hemisferi.

Zbog udara „nepoznatog i neidentificiranog vala“ nastala su neobična polarna svjetla koja se na sjevernoj hemisferi mogu vidjeti čak do Kolorada, Marylanda, Iowe i Nebraske u SAD-u.

Nastavak priče

Web stranica TESIS je objavila kako smo od sinoć do danas smo imali priliku iskusiti geo-magnetsku oluju G2 nivoa (Kp 6). Po NOAA-inoj ljestvici, G2 su umjerene geo-magnetske oluje koje mogu prouzročiti pad voltaže u dalekovodima koji se nalaze u polarnim i sub-polarnim predjelima planete. Takvi događaji iziskuju korekcije u orijentaciji i funkciji satelita, a polarna svjetla se mogu vidjeti čak do New Yorka i Idahoa u SAD-u.

Na slici možete vidjeti jakost geo-magnetske oluje u zadnjih 24 sata.

Na slici možete vidjeti jakost geo-magnetske oluje u zadnjih 24 sata.

Na web stranici Spaceweather, stoji kako se i danas primjećuju poremećaji u EM omotaču Zemlje, te da večeras imamo čak 40% šanse za nove geo-magnetske oluje.

Zadnja SOHO snimka Sunca, pokazuje neobično mirnu površinu naše zvijezde.

Zadnja SOHO snimka Sunca, pokazuje nedostatak CME-sa koji su uobičajeni uzročnici za geo-magnetske oluje.

S obzirom da se radi o neobičnoj pojavi, nepoznata podrijetla, polarno svijetlo je imalo neuobičajeno ljubičastu boju, za razliku od standardne zelene žutkaste boje koja se inače može vidjeti u slučaju CME-a nastalih na Suncu.

Naslovna fotografija je snimljena u Minnesoti, napravio je Christopher Griffith iz Baxtera.

Naslovna fotografija, današnjeg EM poremećaja i polarnog svjetla, je snimljena u Minnesoti, napravio je Christopher Griffith iz Baxtera.

U isto vrijeme, većina planete je prekrivena gustim oblacima, a svjedoci smo hladnog i vlažnog vremena s brojnim pijavicama, jakim olujama i neobičnim snježnim padalinama koje začuđuju klimatologe. Pitamo se ima koliko je teorija “Električnog svemira” i utjecaja povećanih količina kometarne prašine u planetarnoj atmosferi povezana s misterioznim EM anomalijama?

Izvor: http://matrixworldhr.wordpress.com – Autor: Ljubica Šaran

4 comments on “NASA PLANETA PROLAZI KROZ GEO-MAGNETSKU OLUJU S NEPOZNATIM UZROCNIKOM

  • Dobila sam pre nekog vremena e-mail u kome sam procitala da kad osecamo naelektrisanje treba da bosim nogama stojimo ili hodamo 10-15 minuta po zemlji. Zemlja snazno i brzo sprovodi elektricitet iz nas. Uverila sam se i sama u to kad sam nedavno vrlo dugo razgovarala mobilnim telefonom za koji se zna da zraci, a zatim 15-tak minuta hodala bosa po travljaku. Probajte ako nije suvise hladno.
   Nina

 1. Treba hodati sa bosim nogama u zimi po rosnoj travi – osloboditi se energija prošlog znaka RIBA za dobiti NOVU enrgiju VODENJAKA.
  Probajte, pa ćete ispričati što ste doživjeli.
  To treba ne jednom ili dvaput – svako jutro u 6 sati dok ne doživite osjetnu promjenu u sebi. Treba svi da vratimo MAJCI ZEMLJI prošlu energiju da bismo dobili novu.
  Naša Zemlja prolazi kroz geomagnetsku oluju – TO NIJE SLUČAJNO PA DA SE NE ZNA ZAŠTO. Odgovor je: DA BISMO SE OSLOBODILI STARE ENERGIJE I DOBILI ENERGIJU VODENJAKA.
  Blagoslov svima.
  Giovanni Garbin

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s