DECA AMISA SU OTPORNA NA SVE SAVREMENE BOLESTI – ZDRAVIJI OD OSTALE POPULACIJE

ISTRAZIVANJA O ZDRAVLJU DECE AMISA

Švajcarski naucnik Mark Holbrejhm koji je istraživao zdravlje amiške dece kaže: “Zaključak je da je stopa savremenih obolenja veoma, veoma niska kod amiške dece. Zaista, kao da postoji nešto što štiti amišku decu, a šta je to i dalje ostaje nejasno.” Naučnici su upoređivali decu odraslu u relativno zdravim, ruralnim sredinama i došli su do zaključka da su Amiška deca zdravija od dece odrasle na evropskim farmama. U posljednjih 20 godina zabeleženo je svega nekoliko amiške dece koja su bila alergična na nešto. Inače, amiške porodice, od kojih mnoge vuku korene upravo iz Švajcarske, žive u prirodi, daleko od gradova, hrane se organski uzgajanom hranom, i veoma su religiozne.

SAVREMENE BOLESTI GOTOVO NEPOZNATE

Inače, još ranije je pisano o odličnom mentalnom zdravlju Amiša i činjenici da u ovoj zajednici jednostavno ne postoji autizam – što svakako nije samo puka slučajnost. Naime, konvencionalna medicina je često zbunjena time što Amiši nemaju iskustva s autizmom, ili bilo kojom drugom poteškoćom s učenjem koje predstavljaju pošast današnjeg tehnološkog društva. Oni žive u društvu koje se, prema shvatanjima prosečnih Amerikanaca, koji imaju problema s pretilošću, dijabetesom, srčanim bolestima, autizmom, i koje je zahvatila moralna kataklizma, vodi staromodnim idealima. Amiška prehrana se sastoji od organske hrane, svježih, lokalno uzgojenih proizvoda, a što je veoma bitno, oni se uglavnom ne vakcinisu/ne cjepe. Unatoč činjenici da farmaceutska industrija ulaže veliki novac u kampanju za vakcinaciju i upotrebu vestackih lekova, bolesti srca, rak i dijabetes su gotovo nepoznati u amiškim selima.

Postoje mnogi podaci na internetu o tome da li se Amisi vakcinisu ili ne.  Ipak se veliki broj Amisa vakcinise, ali sa puno manje vakcina i redje od ostalog stanovnistva.  Prema nekim istraživanjima kod konzervativnih Amiša vakcinisanost je 6%, dok je 63% anketirane amiške populacije izjavilo da je primilo barem jednu vakcinu.  Koliko je zaista aktivno u vakcinisanju  amiško stanovništvo i nema neki vidljiv podatak, ali je sigurno da je akcija vakcinisanja daleko niža od ostatka populacije.

ZDRAVA HRANA, BEZ GMO-a I VISOKA INTELIGENCIJA

Hrana koju amiši jedu su organski proizvodi starih sorti uzgajani isključivo na organskom djubrivu i ove zajednice se nikada nisu susrele s GMO-hranom. U dosadašnjem istraživanju zdravlja Amiša registrovano je samo tri slučaja autizma kod njihove dece. Od tih troje, za dvoje je jasno dokazano da su bila vakcinisana. Prvi slučaj je bilo kinesko dete koje je primilo brojne vakcine  pre nego što je usvojeno od strane porodice Amiša. Drugi je bio redak slučaj u porodici Amiša koji su podlegli propagandi i medicinskom pritisku za vakcinisanje svog deteta. Pojedini “naucnici” tvrde da Amiši očito imaju poseban super-gen koji ih čini imunim na brojne bolesti savremenog doba. Takođe, još jedna karakteristika Amiša, a koja je malo poznata, jeste da su oni inteligentniji, s izuzetno naprednom veštinom pisanja koja je na fakultetskom nivou, iako mnogi od njih nikada nisu studirali.

5 comments on “DECA AMISA SU OTPORNA NA SVE SAVREMENE BOLESTI – ZDRAVIJI OD OSTALE POPULACIJE

  1. Deca Amiša su zdravija zato što jedu prirodnu hranu bez aditiva, ne koriste veštačka higijenska srestva i razne sprejeve, niti koriste odeću i obuću koja sadrži štetne supstance. Amiši žive prirodnim životom. To je jasno kao dan.

  2. Neko izmišlja toplu vodu. Pa svuda je seve do nedavno bilo tako. I u našim selima su sve donedavno bili zdravi, mada se živjelo u dosta lošim uslovima. Mnogo djece, relativno jednolična ishrana, ali iznad svega SLOBODA. Odsustvo drila roditelja, ambicija i raznih proekcija i pohlepa.

  3. Jeste Mile, u Titovo vreme smo svi ziveli tako, siromasno, udobno, ali slobodno i lepo, zdravo, samo ne zaboravimo da je i tada bilo onih koji su ziveli bolje od vecine…, ali su bila i zdravija vremena, nisu nas tada trovali Chemteailsovim avionima, nisu nas trovali preko vode, nisu nas trovali preko hrane, nisu nas trovali toliko sa vakcinama, sve je bilo drugacije i bolje, nego sada..Sada je sva industrijska hrana zatrovana, sve sto se kupi zapakovano u kutijama i kesicama je zatrovano, a, manje-vise sve je zapoakovano. Pitamo se sta jesti, kako opstati, kako biti zdrav i normalan..? Sada neka nam je Bog u pomoci svima.. 😀

    Evo jedan poucan video..

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s