DA LI OVAKVI NATPISI U NOVINAMA VODE KA MIRU I LJUBAVI, ILI JOS VECOJ MRZNJI I RAZDVAJANJU, KOJA I ONAKO VEC POSTOJI IZMEDJU OVA DVA NARODA?

ZAGREB U PANICI: NAUCNO POTVRDJENO DA SU HRVATI POTOMCI SRBA
Hrvati su potomci Srba i genetska podudarnost dva naroda su gotovo identična sa tom razlikom šti su Srbi stariji narod i samim tim su praktično i stvorili Hrvatsku naciju! Ovo ekskluzivno otkriće nije plod nikakvih trač rubrika ili šaljivih novinara već je rezultat istraživanja uglednog hrvatskog instituta FA iz Zagreba koje je vršeno poslednjih devet godina.Ovaj institut, koji ima više međunarodnih priznanja iz genetičkog istraživanja, objavio je da je na osnovu istraživanja na uzorku od 7320 ispitanika hrvatskih državljana dobijena najveća genetska podudarnost hromozoma Y i haplotipa sa slovenskim haplotipom srpskog naroda iz desetog veka. Prema nekim novijim istrazivanjima, u vreme pre velikih seoba naroda ( pre pada zapadnog Rimskog carstva ), dva plemena iranskog porekla pošla su u veliku avanturu. Srbi i Hrvati su nekada bili plemena iranskog porekla, iz predela severno od Crnog Mora i Kavkaza. Prvobitni Srbi i Hrvati su bili samo deo nacije koja je kroz istoriju bila najpoznatija pod imenom Skiti. Prema hronoloskom redosledu, prvo su bili poznati kao Kimeri ( Simerijanci ), Skiti, Sarmati, Alani, a danas su jedini direktni potomci ovih drevnih ratnika kavkaski narod Oseti. U daljim razmatranjima sa hrvatskog instituta FA kaže se da jeHaplotip Eu7, odnosno takozvani hrvatski haplotip, moguće povezati jedino s haplotipom Eu13, koji je takozvani starosrpski haplotip, a povezan je sa Srbima do 10 veka.
To bi otprilike značilo, kaže se dalje u zakljućcima Instituta, da su sve dosadašnje pretpostavke o poreklu Hrvata bile potpuno pogrešne i da Hrvati nisu uspevali da vvide ono što je očigledno
-Hrvati su potomci Srba koji su negde tokom desetog veka prešli na područja naseljena manjim slovenskim plemenima, koja su se priklonila toj grupi i tokom desetog veka preuzeli ime Hrvat (latinski Skorbatus),kaže dr Milorad Pavić iz Instituta FA. Takođe se naglašava kako ovakvo otkriće dosad nije bilo moguće jer su se uzimali uzorci hromozoma Y od Srba koji danas žive u Srbiji pa su zato dosadašnja istraživanja davala drugačije rezultate. Naime, prema Hrvatima, današnji stanovnici Srbije najveću gensku povezanost i gotovo identičan broj hromozoma Y i podudarnost haplotipa imaju sa Turcima, a to se uglavnom objašnjava time da su Turci tokom pet vekova kolonizacije, posebno nakon pogibije velikog broja Srba na Kosovu, mešali svoje gene sa domaćim stanovništvom. Razlike između gena “originalnih” Srba i današnjih jednake su kao i između Rumua i Francuza, iako oba naroda pripadaju romanskoj grupi, objašnjavaju u Institutu i naglašavaju kako je hrvatski gen zapravo više povezan sa genom srpskih predaka nego genetska struktura današnjih Srba. Iz Instituta su takođe poručili kako su poslednja dva meseca razmišljali hoće li objaviti ove rezultate jer time dovode u pitanje celu hrvatsko-srpsku istoriju i odnose dva naroda. Brojne društvene mreže i portali širom Hrvatske već su očekivano prepuni negativnih komentara javnosti koja nikako ne može da podnese činjenicu da potiču od “mrskih im Srba” i da je to sada i naučno potvrđeno.
-Nemamo mi nikakve veze sa Srbima, niti su nam imena naroda zajednička. Hrvati se tako zovu što su kroz istoriju bili herojski narod i hrvali se sa protivnicima dok su Srbi bili prljavi i vašljivi pa se stalno češali i vikali “svrbi, svrbi” te im otud ostao naziv Srbi, jedan je od zluradih komentara jednog od Fejsbuk posetilaca u Hrvatskoj kome očigledno istorija baš i nije jača strana.
http://www.vestinet.rs/tema-dana/zagreb-u-panici-naucno-potvrdeno-da-su-hrvati-potomci-srba
Zastava-Srbija-Hrvatska

P.S. Dejan Gagic kaze: Staro Srbi su bili pagani, novo Srbi su „Srbi pravoslavci“ i „Hrvati katolici“…..a nametnuto je hrišćanstvo kako bi podelili stari narod!

Advertisements

32 comments on “DA LI OVAKVI NATPISI U NOVINAMA VODE KA MIRU I LJUBAVI, ILI JOS VECOJ MRZNJI I RAZDVAJANJU, KOJA I ONAKO VEC POSTOJI IZMEDJU OVA DVA NARODA?

 1. …vode ka miru, tamo gdje u glavama – umovima ima dovoljno PROBUĐENE SVIJESNOSTI o tome da smo svi mi JEDNO…
  Čitanjem,tvojih dva prethodna posta…potičemo buđenje svijesnosti …
  Hvala Vesni!

 2. Da li uviđate kakva je ovo perfidnost???? Hrvati nađoše da potiču od Starosrba, pa su oni sada kobajagi u panici, jer tobož neće da budu Srbi. Ali zato usput uvališe da su Srbi, ovi sadašnji, Turci. Ako se bude objavilo da su Srbi bili stalno na ovim prostorima i bili najveđi narods u Evropi, onda će to ustvari biti sadašnji Hrvati, a ne Srbi koji su ustvari Turci. Bravo, svaka čast, tako se bori za svoj narod………

 3. Turci su nam jebali babe, pa otud srostvo sa Turcima, a ko zna šta se zbivalo stotimama godina pod jorganom u mraku. No, danas nije najvažnije koje koga, gde i kako, već kako ćemo prezimiti u neimaštini zimu koje je pred vratima i koja može biti vrlo hladna.

  • Trebamo samo da se organizujemo, da vidimo kako se spasti od zla. Pogledajte ili čitajte D.Lučića, V.Miloševia, Marića, sve sami veliki Srbi, blago nama. Staalno ns spašavaju, predlažu mere za poboljšanje našeg položaja, a nama sve gore.
   Saška971, Hvala na komentaru

 4. Kompleksi,kompleksi i,kompleksi… Niko ih ne dira i oni sami i dalje hoće da dokažu svoju bolesnu ambiciju. Šta bi sve dali kada bi mogli da budu nemci ili neki drugi zapadnoevropski narod. Izmišljaju reći,prave novi jezik koji je i njima komplikovan. Doha je lepo sve rekao,sve je ns mestu,svaka čast. Sreća da i tamo ima osvescenih pojedinaca,valjda će uspeti da preovladaju.

 5. Одувек се знало са су Хрвати покатоличени Срби па ово није ништа ново. Сада је још јасније зашто Хрвати толико мрзе Србе. Мада, када се узме велика разлика у карактеру народа, очигледно је да никакве међусобне везе немамо те постаје јасно истраживање неких историчара о настанку Хрвата. Када се узму гени амеба долази се до непобитног закључка да су амебе настале после Хрвата, а ови после Срба. Због свега изнетог, мислим да је закључак сасвим јасан и недвосмислен.

  • Nedaj bože da nas ponovo nateraju na „Novo bratstvo i jedinstvo“. Najveći propust naše generacije bio bi da nismo uspeli novim generacijama objasniti da nikad više nebi bilo u redu praviti „neko bratstvo i jedinstvo“ nisakim.

   • Треба, треба. Има још нас Срба које треба потаманити. Братство и јединство је одличан начин за то.

   • Ovo je sramotan komentar. Nije za ovaj sajt-blog. Nadam se da niste tako mislili kako ste napisali. To je možda za muško društvo u raspojasajanoj kafani ali posle pola noći i najmanje 6 popijenih gajbi.

   • Užasan komentar. Nadam se da ipak nije tako zlonameran kako izgleda. Zar stvarno mislite da sve probleme mogu rešiti ti vaši Tvrdokitosi? Nemoj da ispadne da ste od one fele što su branili Srbe tako dobro da ih sada više nema gde su ih ti Tvrdokitosi branili.

 6. Dobri ljudi, probudite se ! Pa ko je zavadio narode Jugoslavije, postavio granice I vlade u njima, pokusava unistiti sve sto je dobro……..a mi trabunjamo I kopamo po kantama trazeci hranu. Progledajte dobri ljudi !

   • Ovdje u Hrvatskoj ne volimo niti podnosimo ni najbliže kućne susjede što je poznato, dok kod vas u Srbiji je to suprotno kolko načuh, jel… ali cajke uf šta volimo slušati 🙂 živio Šaban Šaulić 😀

  • Dabome da me je pogodio. Naveo sam da neodgovara koncepciji ovog bloga, a mislim da ne odgovata nijednom sajtu ili blogu koji sam posetio.

 7. Igenea institut za genetiku svicarska po haplogrupama :
  srbija: sloveni 30%, iliri 21%, germanci 18%, elini 8%, vikinzi 2%
  bosna: iliri 50%, teutonci 4%, germanci 20%, sloveni 15%, kelti
  hrvatska: iliri 35% ostalo proverite sami na internet
  bugarija: trakici 49%, makedonci 11%, sloveni 15%, elini 15%, fenikici 5%
  makedonija: makedonci 30%, iliri 10%, elini 15%, germanci 20%, huni 5%, sloveni 15%
  albanija: iliri 30%, fenicani 15%, elini 14%, teutonci 18%, sloveni 20%
  grci: elini 35%, makedonci 5%, sloveni 20%, fenicani 20%, iliri 10%, iliri 10%

  • Kod Ivana Antića imate knjigu ruskih naučnika, koji su prvi počeli da koriste haplo grupe i kod njih su neki sasvim drugi rezultati. Strašno je da se i genetika može koristiti za neke dnevno političke potrebe.

   • Gospodine Pop-Andonov!
    Mislim da Vam dugujem odgovor u vezi „Genetike Slovena“. Skrenuo sam pažnju da kod smoje strane veoma cenjenog Ivana Antića, sajt: http://www.ivantic.com ima mnogo knjiga, pa i ova ruskog genetičara. Napisaću njen tačan naziv: “ Otkud su se pojavili Sloveni i „Indoevropljani“? Odgovor daje DNK genealogija“ g. Ivana Kljosova, profesora Biologije Harvardskog univerziteta.
    Knjiga je za mene veoma stručna, jer nemam znanja iz te oblasti, tako da ne želim da je prepričavam niti citiram. Ako ima neki stručnjak neka je pročita i onda prepriča.
    Međutim, danas ima toliko različitih „Istina“ da je nemoguće saznati šta je istina, a šta laž. Želim Vam sreće učitanju i razumevanju. Ako je nemožete naći kod Antića jer ima mnogo knjiga, pošaljite mi sajt, biće mi zadovoljstvo da Vam je pošaljem mail-om.
    Moje poštovanje i pozdrav

 8. Dobro bi bilo da neko ko ima podatke od ruskih rezultata, da ih napise jer od makedonije do vladivostoka se govori slovenski jezik a, kad neko uzme bilo koju knjigu od bilo koje teme ili nauke ovako pocinje“ stari grci su rekli ovo, stari grci su rekli ono… stari sumerci nista nisu rekli, egipcani, fenikici, vavilonci, judejci, arijevci, makedonci, iliri, a posebno sloveni, svi su bili mutavi, nepismeni, prosti… samo stari grci sve su znali.tot je bio sa atlantide, ali angliski falsifikatori ga prekrstise u hermesa i stavise u helene iako on helene nije nikada ni video, arhimed je bio fenicanin a oni ga stavise u nekakve „stare grke “ itd. srbin cita etrursku zlatnu knjigu jer je napisana na staro slovenski jezik, aristotel tentov profesor sa skopskog fakulteta cita kamen sa rozete i staroslovensko demonsko pismo na kome su pisali ptolomei, rusiki profesori bez problema desifrirali starovedski koji je evoluirao u staroslovenski

 9. Vesna,nema mira dok se hrvatima ne kaze ko su….da su to vechinom Srbi.Nema mira dok se ne otkachi Vatikan.Kako mozes sa nekim ziveti u slozi,ko je pre dvadesetak godina napravio najvechi genocid u Evropi posle Drugog svetskog rata,otjeravshi preko 300000 Srba?…Da ne spominjemo Jasenovac i tadashnja zlodjela…Svi bi se sada iz okruzenja mirili,kad u svojim novonastalim drzavama nema vishe Srba i srpske teritorije prisvojili sebi….http://zlj13051967.wordpress.com/

 10. Ova priča gore odnosno naslov iz novina potječe od internet portala zvanog „News Bar“…Inače oni koji su čuli za taj portal znaju da je to portal koji se bavi humorom.Neki dan su objavili priču da je neko selo u hrvatskoj dobilo svoje registarske oznake što je totalna laž jer registarske oznake imaju samo gradovi u hrvatskoj i to veći gradovi.Naravno drugi portali su pohrlili da pišu o istome kad su naišli na taj naslov.

  Priča je toliko smiješna ne zbog kompleksije autora teksta nego zbog toga što onaj ko se kuži u genetiku bit će mu jasnije.

  1.Institut FA u Zagrebu ? Nikakav institut FA ne postoji ne u zagrebu nego nigdje u hrvatskoj.A čak i da postoji neki institut za genetička istraživanja u hrvatskoj nebi analize provodila iEG3 institut iz švicraske koji provodi istraživanja za prostor čitavog balkana.

  2.Spominje se haplogrupa R1a odnosno (Eu13) slavenska haplogrupa sa pazite vi ovo „srpskim genom“ (Eu13).Slavenski narodi na balkanu posjeduju haplogrupu R1a mutacije Z283.Ta mutacija ne mutirala prije 5.300-7.000 godina na prostoru sjeverno od balkana.Dakle to je vrijeme kada hrvati i srbi kao nacija nisu ni postojali ,a čak i da jesu ne postoji u svijetu haplogrupa koja se definira da je nečija.To je kao da kažemo da je haplogrupa i1 švedska haplogrupa zato što je nastala u švedskoj ,a danas znamo da ti ljudi žive diljem sjeverne europe ,a najviše u norveškoj.

  3.Što se tiče haplogrupe (Eu7) ja isto tako mogu reći da 30% srba su hrvatskog podrijetla jer haplogrupa (eu7) odnosno i2a2 nekima poznata kao i1b je najprisutnija u hrvata čak 70% ,a ova mutacija je nastala u dalmaciji i hrvatskoj hercegovini.Mnogi kažu da je to hrvatski gen samo zbog toga što hrvati najviše imaju tog gena i što je taj gen nastao tu međutim opet jedna velika pogreška !
  30% srba ima haplogrupu (eu7) zar je onda 30% srba hrvati ?
  Mutacija eu7 nastala je iz haplogrupe i2.Mutirala je na prostoru dalmacije i hercegovine prije odprilike 8.000 godina…Alo prije 8.000 godina nije postojala ni kineska civilizacija ,a kamoli hrvati ili srbi.Ista stvar kao i sa takozvanim srpskim genom(eu13).

  4.Kakve veze može imati dinarska haplogrupa i2 sa slavenskom R1a ?
  Pa to su totalno dvije različite haplogrupe nastale na različitim stranama svijeta u različito vrijeme.R1a je azijska haplogrupa ,a i2 je europska haplogrupa.Inače haplogrupa (i) se dijeli na dva pod tipa ,a to je nordijska i1 i balkanska i2.Autor news bara ima loš smisao za humor jer ne poznaje ni osnovne činjenice.

  To je kao da u srodstvo dovedete balkance sa balkana koji posjeduju haplogrupu (i) i indijance iz amerike koji posjeduju haplogrupu Q.
  Inače koliko je različita haplogrupa R od (I) govori činjenica da od naše haplogrupe do slavenske postoji još 6 haplogrupa (J,K,L,M,N,,P).

  Kada neka haplogrupa nastaje recimo na balkanu ona nastaje u vrijeme dok tamo nema naroda nego su svi jedna velika civilizacija.Recimo nositelji haplogrupe R živjeli su od Indije od sjevera rusije zatim od kineske granice zapadne do njemačke.
  Nemože haplogrupa nastati u jednom narodu.Ona nastaje na jednom velikom prostoru i onda u tom velikom prostoru nastaje puno naroda.

  No ajmo si zamisliti da haologen (eu13) jeste srpski.Tada bi srba u srbiji bilo svega 18% zašto ? Pa zato što u srbiji haplogrupe R1a nema preko 16% u procentu ,dok u hrvata ima čak 24%..Kako je to moguće ? Pa onda bi hrvati bili veći srbi nego sami srbi ,a da ne govorim činjenicu da 16% čini haplogrupa R1a e sad kad bi tu haplogrupu podijelili u mutacije tada bi procenat mutacije eu13 u srbiji bio još i manji.Najviše te mutacije na balkanu imaju slovenci 38% haplogrupe R1a.Pa valjda bi po nekoj retardiranoj logici to trebala onda biti slovenska haplogrupa.Da ne govorim da je u poljskoj ona izražena najviše odnosno preko 50%…Ko je tu onda najveći slaven ? Pa nema logike da je slavenska mutacija nastala od srba ,a da je srbi imaju najmanje hahahahah…

  I tako bi se još o tome moglo pisati danima jer gluposti nemaju granice.Ima tu još puno smijeha ali neda mi se više objašnjavati nego ću postaviti dva linka pa vi onda sve provjerite što sam napisao.

  http://www.eupedia.com/europe/european_y-dna_haplogroups.shtml

  Ovdje možete usporediti postotke haplogrupe po narodima ,a dole u linku piše sve za haplogrupu R1a između ostalog i za mutaciju eu13 …

  http://translate.google.hr/translate?hl=hr&sl=en&u=http://www.eupedia.com/europe/Haplogroup_R1a_Y-DNA.shtml&prev=/search%3Fq%3Dhaplogroup%2Br1a%26rlz%3D1C1CHMO_hrHR561HR561%26es_sm%3D93

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s