PISMO BOGATIH SIROMASNIMA

bogat-siromasan
Budimo otvoreni: nikada nećete dobiti na lutriji. S druge strane, sve su šanse da ćete nastaviti da rmbate na svojim usranim poslovima do kraja života. A sve samo zato što ste se rodili u pogrešnoj klasi. Bolje se suočite sa tim: vi ste samo naši najamni robovi. Žalimo slučaj! To je razlog zašto ste tako neobrazovani, neotesani, bez trunke dobrog ukusa, ali i bez trunke samopouzdanja, bez čega nikada nećete postati neko od nas. Da budemo sasvim precizni: ni knjiga veličine telefonskog imenika ne bi bila dovoljna da u nju stanu sve nepravedne prednosti koje MI imamo nad VAMA. Zato nam je veoma stalo da i dalje verujute u sve te gluposti o “socijalnoj pravdi” i “jednakim šansama za sve”. Naravno, u hijerarhijskom sistemu poput našeg, na vrhu nema mnogo mesta. A mi smo već tamo. I tu nam se toliko sviđa da nam nije ni na kraj pameti da potražimo neko drugo. Ali, dobra strana hijerarhije je što i od nižeg ima niže: i vi imate na koga da gledate odozgo, da mu naređujete ili da ga s vremena na vreme opalite po njušci. Čak i najbedniji perač sudova može u hijerarhiji da pronađe neku skitnicu nad kojom će da se iživljava. I zato, budite zahvalni što smo vam obezbedili sve te emigrante, izbeglice, Cigane, kurve i beskućnike! Nikada ne gubite iz vida sledeće: kada bi svi vi bili ekonomski zbrinuti i privilegovani kao i mi, onda ne bi imao ko da radi sve te prljave, dosadne, opasne, slabo plaćene poslove. Ne bi bilo nikog ko bi se borio u našim ratovima i slepo izvršavao naša naređenja. I što je najvažnije, ne bi bilo onih koji i na smrt gledaju tako tupo, jer prethodno nisu okusili ni trunku ispunjenog, smislenog i kreativnog života. Zato imamo samo jednu molbu za vas: samo nastavite tako! Moguće je da vi nemate tu našu pohlepnu, patološku potrebu za novcem, vlašću i prestižom. Ali, čak i kada poželite da promenite svoj život, ta mogućnost promene vas odmah uplaši, pa tako ostajete zarobljeni u sopstvenom paklu. Nastavljate da živite mehanički, u skladu sa ulogom koju smo vam dodelili, stalno strepeći od toga šta će drugi misliti ako se usudite da razbijete taj kalup. Naravno, uvek se trudimo da zavadimo i vladamo, gde god nam se sviđa: dobro plaćeni radnici protiv loše plaćenih radnika, radnici iz sindikata protiv onih izvan sindikata, domaći radnici protiv stranih, strani radnici protiv drugih stranih radnika, itd. Pri tom, stalno vam smanjujemo nadnice pod izgovorima kao što su “strana konkurencija”, “zahtevi ponude i potražnje”, “nacionalna bezbednost”, “veliki spoljni dug”, itd. Laka srca gazimo svakog ko počne da postavlja nezgodna pitanja ili pokuša da ugrozi naš profit. A da bi vam omogućili bar nekakvo olakšanje od ekonomske ucene, kojom vas svakodnevno iznurujemo, dopuštamo vam da s vremena na vreme glasate za naše političke surogate, u igri zvanoj “izbori”.

ljudi

Izuzetno nam je drago što nemate pojma šta se zaista dešava. Umesto da svu krivicu s punim pravom svalite na nas, vi okrivljujete strance, radnike na crno, zabušante, društvene parazite, pedere, Jevreje, jedni druge. Osim toga, zaista nas raduje što su se mnogi od vas upecali na priču o “radnoj etici”, iako većina poslova u našoj ekonomiji na svaki način doprinosi opštem zagađenju, uništavanju vašeg fizičkog i emocionalnog zdravlja, isisavajući iz vas život, iako je to jedini život koji imate. Mi zaista ne znamo mnogo o radu. Ali, zato ste vi tu. I zbog toga nam je posebno drago. Naravno, vaš život bi mogao biti drugačiji. Društvo bi zaista moglo biti organizovano tako da zadovolji prave potrebe ljudi. Vi i vaša vrsta mogli biste da ustanete i zajedno se oslobodite naše vladavine. Ali, vi to ne znate! Šta više, ne možete ni da zamislite neki drugačiji život! I to je verovatno najveće i najvažnije dostignuće našeg sistema: to što smo ukrali svu vašu maštu, svu vašu kreativnost, vašu sposobnost da mislite svojom glavom i da sami upravljate svojim životima. Zato vam se svima zahvaljujemo iz dubine naših okrutnih srca. Vaše svakodnevno žrtvovanje donosi nam sva naša iskvarena blaga; vaš rad održava naš sistem; mnogo, mnogo hvala na tome što dobro znate gde vam je mesto, a da toga niste ni svesni.

U potpisu, sva bogataška dupeta ovog sveta

VIDEO – Damjan od Resnika – Ja sam bogat
www.youtube.com/watch?v=IwfZJsO02Rc

Izvor: http://www.neradnik.rs

Advertisements
od vesnamih Objavljeno u Razno

12 comments on “PISMO BOGATIH SIROMASNIMA

  1. :)))) -:(((((, jao Vesna, genijalna si…kako samo pronadjes ove delikatese za nas…neznam da li bi plakala ili bi se smejala…odusevio me tekst !!! Smeh i suze istovremeno…toliko istine na jednom mestu..Ipak, kreativnost i mastu nemogu da nam ukradu…a ljudska masta moze svasta…nadati se da ce ih zakoni svemira zasluzeno „tasovati“na sudnjem danu!

  2. Da nije tuzno bilo bi smesno…Ovaj tekst cu da posaljem svim poznanicima a i kopiracu ga na papire i ubacivati u sanducice…tako sam uradila i sa tekstom „Prvi maj dan robova“.To je moja TIHA borba…Mozda se neki „sapunica“ mozak i trgne …Vesna sacuvacu i ovaj tekst u bookmarks-u .E,sada za Jagodicu-oni su toliko SAMOZIVI ,emocionalno sakati,bez svesti i savesti da bi razmisljali o karmi,darmi i zakonima svemira, bitno je samo da ostvare i zadovolje svaku najnizu strast…a mi sto razmisljamo o ponovnom rodjenju i evoloiranju duse i o karmickom „amanetu“ smo zaradili srcane i druge bolesti ….Pozdrav Veki.

  3. tekst je napisao neko ko jako pati sto nije bogat, ali je zaboravio da ima mnogo ljudi koji nisu zavisni od materijalnog i neizmerno su srecni i zadovoljni sa onim sto imaju.
    kratko…glupost

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s