ŽIVITE U OVOM, SADAŠNJEM TRENUTKU, OVDE I SADA.

Biti zadovoljan onim što imaš, najveće je i najsigurnije bogatstvo.
– Ciceron –

Luksuzna jahta usidrila se u jednom malom meksičkom ribarskom selu.
Vlasnik jahte je bio oduševljen kvalitetom ribe i zapitao ribare koliko im vremena treba da ulove tako dobru ribu.
“Ne treba nam dugo” – odgovoriše ribari.
“A zašto ne ostanete duže na moru i ulovite još više?”
Odgovoriše mu da je ono što ulove sasvim dovoljno za njih i njihove porodice.
“Pa što radite s tolikim slobodnim vremenom?”
“Spavamo, malo lovimo ribu, igramo se sa svojom djecom a popodne provodimo sa svojim ženama. Uvečer izlazimo u selo, sastajemo se s prijateljima, popijemo poneko piće i otpevamo nekoliko pesama. Naš je život ispunjen!”
Gospodin turist im predloži: “Diplomirao sam ekonomiju na Harvardu i mogu vam pomoći: lovite ribu duže svakoga dana, prodajte je i tim novcem kupite veći brod.”
“I što onda?”
“Uz veći brod ulovit ćete još više ribe, i tim novcem možete kupiti još jedan brod, pa još jedan, čitavu flotu. Umesto da prodajete ribu posredniku, možete pregovarati direktno s velikim proizvođačima; možete i vi sami postati jedan od njih. Zatim se možete preseliti iz ovog sela u Mexico City, Los Angeles ili čak New York! Iz tih gradova možete voditi svoj veliki novi posao!”
“Koliko bi nam vremena trebalo za to?”
“Dvadeset do dvadeset pet godina”.
“I onda?”
“Onda? E, prijatelji, sada postaje zanimljivo. Kad vam se posao dobro razgrana, možete početi s prodajom i kupovinom deonica i zaraditi milione!”
“Milijone? Stvarno? A onda?
“Onda možete otići u penziju, živjeti u malom selu na obali, spavati dugo, ići na pecanje, igrati se s unucima, provoditi popodneva sa ženom, a večeri s prijateljima uz piće i pesmu.”
“Svaka čast, gospodine, ali upravo to radimo sada. Zašto bi uzalud potrošili dvadeset pet godina?” – upitaše Meksikanci.
Pouka: U životu uvek moraš znati kuda si se uputio, jer možda si već tamo!!!

 

Advertisements

6 comments on “ŽIVITE U OVOM, SADAŠNJEM TRENUTKU, OVDE I SADA.

 1. Кратак и јасан чланак који лепо објашњава да треба живети управо сад и радити оно што му је по вољи.Ја управо тако живим,“easy living“!

 2. Dragi čitatelji,
  Dragi istražitelji,
  Da vidimo zajedno jednu VELIKU NOVOST koja je vrlo malo poznata.
  Kad bih vam rekao da SLOBODNA VOLJA NE POSTOJI, sigurno biste se svi pobunili da nije istina.
  Idimo smireno i pročitajte ovo ZNANJE koje će za većinu biti novo.
  Sveta Pisma svih Religija kažu da TREBA SVOJU VOLJU SJEDINITI SA BOŽJOM VOLJOM. Kad si uspio to učiniti, da li možeš reći da imaš slobodnu volju i da radiš i misliš slobodno što želiš? Ako si svoju volju sjedinio sa BOŽJOM VOLJOM, onda činiš, živiš i ostvaruješ BOŽJU VOLJU, a to nije tvoja volja. Ako nisi sjedinio svoju volju sa BOŽJOM, onda netko upravlja tvojom voljom prema tome gdje si obratio pretežno svoje misli. Ako si se obratio nekom nogometnom klubu, ili bilo kojoj fiskulturi ili bilo kojoj nauci ili političkoj stranci, tvoje će misli biti usmjerene na te vještine i nećeš moći reći da je to tvoja volja, nego je INDUCIRANA izvana i nikako nećeš moći reći da se ponašaš i misliš sa svojom vlastitom voljom.
  Danas, sa svim reklamama, vijestima, trendovima koji ti upisuju u DNK svoje pogrešno znanje i poziv da budeš sve veći potrošač reklama, lijekova, neprirodne hrane, Mac Donalds, brza hrana, GMO otrovi i TI PRIHVAĆAŠ djelomično ili totalno – ODGOVORI NAM – DA LI JE TO TVOJA VOLJA ILI INDUCIRANA? Ne bježi od ove VELIKE NEPOZNATE ISTINE, a ti si manipuliran i prenosiš to na svoju djecu.
  Razmisli malo: da li bi ti ili tvoja djevojka pred 60 godina obukao traperice (rifle) i tenisice? Sigurno ne bi. Ali su ti toliko natrubili taj trend da sada ih nosiš i one izlizane i poderane (kao pobunu i reklamu da su te vlasti dovele u siromaštvo), a gornji dio je čist i decentan? Razmisli, da li je to tvoja volja, a ponosiš se s time, a zašto jedan dobar dio čovječanstva nije prihvatio tu reklamu, ali i oni koji to nisu prihvatili, znamo da su prihvatili druge trendove po kojima se ponašaju i ne ostvaruju SVOJU VOLJU nego induciranu izvana.
  Što ćemo od tog Znanja naučiti? SLOBODNA VOLJA NE POSTOJI, a onda na što ćemo se odlučiti? Da li ćemo se prepustiti MANIPULACIJI ili ćemo sve poduzeti da se sjedinimo sa BOŽJOM VOLJOM koja će biti naša zaštita od SVEGA što je zlo, bit ćemo SRETNI i BLAGOSLOVLJENI u životu zajedno sa familijom. Moja partnerica/partner neće nositi zlizane traperice i gledati u mobitel i televiziju a mene će zanemariti i svađati se sa mnom, a tako niti moja djeca.
  Razmisli, da li je to utopija ili je najbolji i jednostavan izbor u mojem životu?
  Sretno i budite Blagoslovljeni.
  Giovanni Garbin – doktor Duhovne Medicine – egzorcist – Sluga Božji

  • Dragi Seenges Psm,
   Dragi ćitatelji,
   Nisi pročitao što sam napisao – nisi prihvatio, a niti razmislio.
   O kakvim kockama govoriš da pustimo da nas upravljaju?
   Da li su Božji Zakoni Pravedni i Dobri za čovjeka, za životinje, za biljke i za minerale? Da lii je Majka Zemlja kriva da nemamo zdravu hranu ili čovjek u neznanju
   To nisu kocke, niti nešto nesigurno, niti lažno. Oni koji su VJERNICI, koji su stavili u DJELO BOŽJE ZAKONE zapisane u svim Svetim Pismima svih Religija – dokazuju da se nisu izgubili u manipuliranju i prevarama koje danas vladju u cijelom svijetu. Dokazuju da žive sretno, u Ljubavi u svojoj obitelji, na radnom mjestu, da nemaju ekonomskih a niti zdravstvenih problema.
   Pravosuđe kaže: Dok ne dokažeš sa DJELIMA da je to neistinito, nisi dokazao, riječi ne dokazuju, a da li je više ljudi zbog neznanja u velikim psihičkim, ekonomskim i nesretnim i bolesnim problemima potvrđuju da su u tim problemima jer nisu stavili u DJELO PRIRODNE ZAKONE, drugim riječima BOŽJE ZAKONE.
   Ponovno pročiktaj gore napisani komentar i promisli, pa onda komentiraj sa zdravim i slobodnim mozgom bez prejudiciranja i pristranosti onima koji te varaju na svakom polju – tebe, tvoju djecu i tvoja buduća pokoljenja.
   Vrlo jednostavno je osloboditi se trendova i manipulacija – pogledaj se i procijeni one koji su sretni, iako ih ima malo, i one koje uništavaju poplave, nevremena, ratovi, glad, bolesti sve teže i ekonomski problemi sve teži i nemoguće je izboriti se.
   Ispitaj te ljude, pa ćeš vidjeti da su se udaljili od PRIRODNIH ZAKONA i žive u neznanju, nemaju ljubavi prema ničemu i svi su mu krivi za takvo stanje, on je pravedan i čist, a nije naučio osnovno što mu treba za živjeti bez problema.
   Da li netko može upravljati jedno vozilo a da se striktno ne pridržava prometnih pravila i pažljivo čita znakove i propise? Taj će malo upravljati vozilom. Mi upravljamo našim tijelom koje se “probija“ u životu i susreće svakakve probleme, ako ne naučimo ono osnovno da se obranimo, da zaobiđemo probleme, gotovi smo. To nije prepuštanje da sa nama netko upravlja, ja upravljam sa sobom po Prirodnim i Pravilnim Zakonima.
   Sa srećom svima – Sa Blagoslovom svima u svijetu.
   Giovanni Garbin.

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s