IZMEDJU

Izmedju dobra i ‘zla’, nalazi se nit, u kojoj je radost zivota. Pronadjimo tu nit, koja je tanja od dlake, a ostrija od sablje… 😀

Vesna Mihajlovic

Advertisements

14 comments on “IZMEDJU

 1. Postoji samo DOBRO! Zlo je nastalo kada se deo manji ili veći tog dobra odvojio i GEOMETRIJSKIM PARADOSKOM, SMEROM, našom voljom ili nehajem, postao navodno „Zlo“!

 2. Dobro i zlo su uvek subjektivne kategorije koje su viđene kao realnost. Uostalom kao i sva realnost. Ali datost neke sile ili energije je u njenom postojanju, pravcu i smeru njenog delovanja, a ne u funkciji. Funkciju određuje subjekt. Ako se nađete ispod groma koji se prolama i ubije vas, njegova funkcija nije da vas povredi, već ste se našli na putanji sile prirode. Ljudsko neznanje i odsustvo percepcije TO može nazvati zlim. Upravo je ovo razlog „postojanja“ zla – zamagljena percepcija.

  Vektori sila deluju po znanim zakonima. Kada ih spoznamo, postajemo istinski učeni.

  • Reč postojanje je pod navodnicima. Zato što je iluzorno reći da postoji nešto što je posredni konstrukt izvesne apstrakcije. Zlo je vezano za čoveka i njegov strah. Dokle postoji ljudski strah od konačnosti, dotle će „postojati“ i zlo, kao njegovo mentalno oboljenje i duševna disfunkcija.

   • Да ли то значи, на пример, да зло које су фашисти урадили према Јеврејима треба да ставимо под знаке навода?

   • Da naravno. Jer iz istog straha od konačnosti oni danas to rade Palestincima. Isto TO. Strah: NEMA DOVOLJNO ZA SVE: zemlje, novca, teritorije, hrane – glavna je zamka. Držanje pažnje na zlu, takođe je zlokobno, jer mu se daje legitimitet. Kada dospe u nacionalno biće na političkom nivou, tada dobija i „legalitet“. Ostalo su floskule i prazne reči. Imaju novca i rade šta hoće. To jeste ISTINA. Ali mene oni ne interesuju. I to je ISTINA.

   • Какав је то разлог да се масовна убиства стављају под знаке навода?! Ако је неко зло учињено онда је учињено независно од тога што тебе не интересује.

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s