MISLI KOJE JE ZA SVOJ 70 RODJENDAN, 16. 04. 1959. god. CHARLIE CHAPLIN POKLONIO COVECANSTVU

Kada sam zaista počeo voleti sebe shvatio sam da su bol i emocionalna patnja samo upozorenja koja mi govore da trenutno živim suprotno od svoje istine.
Danas znam da se to zove BITI VERODOSTOJAN.
Kada sam zaista počeo voleti sebe, shvatio sam koliko može biti uvredljivo kada pokušavam naterati nekoga da radi ono što ja hoću, iako znam da trenutak nije pravi i da ta osoba nije spremna za to, pa čak i onda kada sam ta osoba JA.
Danas, to zovem POŠTOVANJE. Kada sam zaista počeo voleti sebe, prestao sam žuditi za nekim drugačijim životom i mogao sam videti da je sve što me je okruživalo zapravo bilo poziv da rastem i da se razvijam. Danas, to zovem ZRELOST.
Kada sam zaista počeo voleti sebe, shvatio sam da sam pod bilo kojim okolnostima uvek na pravom mestu, u pravo vreme i da se sve događa u pravom trenutku. Tako da sam mogao biti miran. Danas to zovem VERA. Kada sam zaista počeo voleti sebe, prestao sam samome sebi krasti vreme, i prestao sam praviti grandiozne projekte za budućnost.
Danas radim samo ono što mi donosi radost i sreću. Radim stvari koje volim raditi, koje vesele moje srce, činim to na svoj vlastiti način i u svom vlastitom ritmu. Danas znam da se to zove JEDNOSTAVNOST. Kada sam zaista počeo voleti sebe oslobodio sam se svega što nije bilo zdravo za mene: od hrane, ljudi, stvari, situacija i svega ostalog što me vuklo ka dnu, a dalje od mene samoga.
U početku sam to zvao “zdravi egoizam”, ali danas znam da je to LJUBAV PREMA SAMOME SEBI. Kada sam zaista počeo voleti sebe prestao sam želeti uvek biti u pravu, tako sam manje grešio. Danas sam shvatio da se to zove SKROMNOST. Kada sam zaista počeo voleti sebe, odrekao sam se navike da živim i dalje u prošlosti i da se brinem za svoju budućnost.
Sada živim samo za ovaj trenutak u kojem se SVE događa. Tako živim svakoga dana i zovem to ISPUNJENJE. Kada sam zaista počeo voleti sebe spoznao sam da me moj um može poremetiti i da se od nekih svojih misli mogu razboleti. Ali čim sam počeo koristiti svoje srce, moj je um dobio dragocenog saveznika.
Danas ovu vezu zovem MUDROST SRCA. Nema potrebe da se plašimo svađa, suočavanja niti bilo kakvih problema, jer i zvezde se ponekad sudare pa i iz sudara nastane neki novi svet.
Danas, ja znam: TO SE ZOVE ŽIVOT.

Charlie Chaplin
KADA SAM ZAISTA POČEO VOLETI SEBE
https://www.youtube.com/watch?v=CHptUm4KOAokada sam zaista poceo voleti sebe charli caplin

Advertisements

One comment on “MISLI KOJE JE ZA SVOJ 70 RODJENDAN, 16. 04. 1959. god. CHARLIE CHAPLIN POKLONIO COVECANSTVU

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s