Dr. Sladjana Velkov – O ZDRAVOM NACINU ZIVOTA – RADITE OVO SVAKI DAN I IZLECITE SE OD SVAKE BOLESTI


Čuvena doktorka otkriva: Radite ovo svaki dan i izlečite se od svake bolesti!

Dr. Slađana Velkov je rođena u Skoplju, a odrasla je u Srbiji. Studirala je medicinu u Nišu i Skoplju, gde je i diplomirala.

Radila je za Ujedinjene nacije u Makedoniji, kao lekar opšte prakse u Hitnoj pomoći u Vranju i u Kuvajtu kao lekar i menadžer za razvoj medicine.

Poslednjih nekoliko godina bavi se besplatnim obrazovanjem o samoizlečenju pravilnom ishranom i načinom života. Održala je preko stotinu predavanja, radio i TV gostovanja u Saudijskoj Arabiji, Indiji, Srbiji, Makedoniji, Kuvajtu, Španiji, Bugarskoj i Australiji. Veliki je zagovornik prevencije bolesti u vidu zdravog načina života i prava izbora na vakcinisanje.

Ona tvrdi da ova dijeta i saveti za zdrav način života pomažu kod svih bolesti, a da je poštovanje svakog od njih od velike važnosti za kompletno izlečenje.

•Ishrana treba da se sastoji od sirovog voća i povrća, bez životinjskih produkata (meso, mleko, sir i jaja. Vidi Jelovnik)

•Ako se jede kuvano povrće, treba jesti dvostruko više sirovog.

•Izbegavati industrijsku hranu, posebno supe ili začine koji sadrže Mono natrijum glutamat (koji se nalazi u skoro svakoj slanoj industijskoj hrani); upotrebljavati himalajsku ili morsku so i prirodno bilje.

•Izbegavati dijetalne produkte koji sadrže veštačke zasladjivače. Zameniti ih stivijom ili nekim drugim prirodnim zasladjivačem.

•Izbegavati alkohol, cigarete, kafu, crni caj, žvakaće gume, hranu ili pića iz konzervi.

•Piti čistu vodu bez fluorida ili filtrirati vodu sa česme povratnom osmozom. Najbolja je prirodna izvorska neflaširana voda. (Ostaviti vodu na Suncu nekoliko sati u providnim, bezbojnim, staklenim flašama da bi upila Sunčevu energiju. Ne ostavljati je noću napolju.)

•Biti fizički aktivan na svežem vazduhu svakog dana. To je jedna od najboljih metoda detoksikacije.

•Izlagati se što više Suncu (ne nositi naočare za Sunce i ne koristiti zaštitne kreme).

•U toku prvog sata posle izlaska ili pre zalaska Sunca dobro je praktikovati helioterapiju – gledanje u Sunce, treba početi sa 10 sekundi i povećavati 10 sekundi svakog dana. Stati bosonog na suvoj zemlji ili beton dok se gleda u Sunce.

•Izbegavati fluorescentno svetlo.

•Hodati bos najmanje 15 minuta dnevno. Provesti jedan sat dnevno u miru.

•Disati duboko na svežem vazduhu najmanje 20 minuta ujutru i uveče.

•Spavati izmedju 10 uveče i 2 ujutru, zato što tada naše telo luči lekovite hormone. Pratiti ritam Sunca.

•Izbegavati gledanje televizije, filmova (izuzev selektiranih), kao i čitanje novina. Pronaći hobi koji nas ispunjava, čitanje knjige, slikanje i slušanje relaksirajuće muzike.

•Izbegavanje komercijalnih kozmetičkih preparata, zameniti ih prirodnim.

•Postepeno eliminisati sve lekove pod nadzorom lekara.

•Izbegavati sintetičke vitamine.

•Zameniti veštačke sobne osveživače prirodnim (lavanda).

•Izbegavati upotrebu mobilnog telefona, koristeći slušalice i čuvati telefon dalje od tela.

•Biti pozitivan, imati osmeh uvek na licu, to će pospešiti lučenje lekovitih hormona.

•Ne razmišljati i ne govorite negativno o sebi ili drugima jer naša podsvest prati naše misli. Ponašati se kao da smo zdravi.

•Kada oprostimo, oslobadjamo se mržnje i ljutine koji utiču na lučenje negativnih hormona i oštečuju naše zdravlje. Opraštajući drugima, mi pomažemo sebi.

•Čak i mentalne bolesti mogu da se leče sirovom biljnom hranom i Suncem.


Idealna dijeta bez životinjskih produkata

Doručak: Velika čaša soka i sveže voće.

Ručak: Sveži sok od šargarepe, salata od voća (banana, jabuka, smokve itd.) ili salata od povrća sa semenkama i orašastim plodovima.

Vecera: Sveži sok od šargarepe, velika salata od zelenog povrća (zelena salata, brokuli, spanać, karfiol, celer, šargarepa, itd.). Kasnije u toku večeri mogu se popiti čaša ili dve organskog jabukovog soka ili parče voća.

Idealna dijeta je potpuno sirova biljna hrana.

Prelazna dijeta bez životinjskih produkata

Doručak: Velika caša soka od pomorandže, šargarepe ili jabuka.

Presovane pahuljice od raznih žitarica, dodati po jednu kašiku prethodno samlevenih lanenih, suncokretovih i bundevinih semenki kao i nekog suvog voća. Sipati vodu preko mešavine uveče i ostaviti preko noći. Jesti ujutru za doručak.

Užina: Voće. Domaći hleb od kukuruza ili heljde, namazati namazom od povrća i orašastih plodova i semenki.

Ručak: Sveža salata od mešanog povrća. Čorba od povrća (kuvana sa malo vode i na tihoj vatri). Velika čaša soka od jabuka ili šargarepe. Pečeni krompir.

Večera: Jelovnik je isti kao za ručak.

Može se jesti drugačije povrće i voće kao i različite metode pripremanja krompira i organskog integralnog pirinča.
Izmedju obroka mogu se piti sveži voćni sokovi, šaka prethodno potopljenih preko noci, badema, oraha, semenki kao i povrće i voće.

Povremeno se mogu uzimati mahunarke: azuki pasulj, boranija, grašak. Kuvati na niskoj temperaturi. Za bolji ukus koristiti maslinovo ulje, morsku so i suvo povrće kao dodatak.

Treba potpuno isključiti iz ishrane: belo brašno i šećer kao i njihove produkte, meso, ribu, jaja, mleko i sve vrste industijske i procesuirane proizvode.

Piti vodu bez fluorida. Najbolje izvorsku.

Dijeta za teško bolesne ljude

Bolesti nastaju usled:

1. Nedovoljno elektromagnetne (sunčeve) energije
2. Nedostatka hranljivih materija(kuvana hrana).
3. Previše toksina (akumuliranih u telu tokom vremena).
4. Fizičke neaktivnosti
5. Stresa

Stoga treba:

Preplaviti telo hranljivim materijama i sunčevom energijom.

•Ne jesti kuvanu hranu najmanje 3 meseca.

•Kasnije se može dodati 15% jednostavne kuvane hrane samo za večeru (pečen krompir, integralni pirinač, kuvano povrće), ali je bolje biti na kompletno sirovoj hrani dok simptomi potpuno ne iščeznu.

•13 caša svežeg soka dnevno, svakog sata: 1 sok od pomorandže, 4 soka od zelenog lisnatog povrća, 5 jabuka/šargarepa i 3 soka od šargarepe. U početku, ako organizam ne prihvata toliku količinu soka, mogu se piti manje količine ali trebaju se piti svakog sata. Takodje, prvih dan-dva u početku mogu se preskočiti 3 soka od šargarepe. Sok mora biti svež, ali ako se mora pripremiti unapred, sok od šargarepe se može pomešati sa sokom od jabuka da bi se zaštitio od oksidacije. Ne treba gutati sok direktno već zadržati kratko u ustima da bi se pomešao sa pljuvačkom.

•Može se jesti voće i povrće i male količine prethodno potopljenih badema ili oraha.

•2 kašike lanenog ulja dnevno ili 2 kašike sveže samlevenog lanenog semena.•Biti fizički aktivan što je više moguće, poželjno na čistom vazduhu. •Sunčati se i gledati u Sunce po uputstvima.

•Izbegavati stresne situacije i televiziju.

BROJSOV ČAJ

Brojsov čaj se sastoji od Žalfije, Matičnjaka, Kantariona, Nane

ŽALFIJA sadrži dosta eteričnih ulja koja su dobra za ispiranje grla ali ih u čaju za pijenje ne sme biti pa se ona mora kuvati tačno 3 minuta.

Posle 3 minuta kuvanja ulje je izčezlo a u tom trenutku se oslobađa jedan važan element, koji je mnogo važan za sve žlezde,kičmenu moždinu.

MATIČNJAK umiruje rad srca,čisti krvne sudove,deluje umirujuće na nervni sistem.

KANTARION podstiče i leči organe za varenje,obnavlja ćelije jetre,
Jača imuni sistem.

NANA osvežava i eliminiše gasove iz creva,sprečava nadimanje,
umiruje želudačne tegobe.

Priprema

Jednu supenu kašiku žalfije staviti u pola litra ključale vode i ostaviti da vri tri minuta skloniti sa vatre, a zatim dodati sa tri prsta jednom matičnjak, kantarion,nanu.Sve zajedno ostaviti da stoji poklopljeno 10minuta.Čaj procediti i podeliti na dve polovine.

Prvu polovinu popiti ujutru pre doručka a drugu u toku dana ili pred
spavanje.

Čaj se pije nezaslađen .Kuva se isključivo u emajliranoj posudi.


KLIZMA OD KAFE (čišćenje debelog creva)

Kada počnemo da se hranimo pravilno, tumori ili neki drugi toksini u telu počinju da se resorbuju pa će se otpad izbacivati preko debelog creva gde će ponovo biti absorbovan što može biti veoma opasano za bolesnu osobu. Pored toga, jetra koja je već preopterećena toksinima ne može više obavljati svoj zadatak što je filtriranje toksina pa je treba aktivirati redovnim klizmama od kafe po receptu dr Max Gersona.

– Uzeti 3 pune kašike mlevene organske (blago pržene) kafe i dodati 1 L vode, kuvati 3 minuta, zatim dinstati poklopljeno narednih 25 minuta. Procediti, vodu koja je isparila dok smo kuvali kafu i nadoknaditi do 1 litra čajem od kamilice i ostaviti da se ohladi do temperature tela. Leći na desnu stranu sa nogama savijenim prema sebi. Podići kesu sa tečnošću najviše do 50 cm i pustiti tečnost u crevo. Treba se potruditi da se klizma zadrži 12 minuta, najmanje 5min, najviše 15min.

– Potrebno je 5 klizmi dnevno, zadnja u 10 uveče može se zameniti čajem od kamilice ako neko ima problem da zaspi. Prva dva dana kafa se može mešati sa čajem od kamilice a takodje se može smanjiti količina tečnosti.

Posle dva meseca, može se smanjiti broj klizmi i zameniti neke od njih čajem od kamilice

KAKO OČISTITI JETRU I ŽUČNU KESICU OD KAMENČIĆA

Jetra je filter u našem telu i kada se filter zapuši otpacima, toksini se ne mogu izbaciti, već se vraćaju u telo i talože u krvi, organima, kostima i ostalim tkivima što dovodi do bolesti. Sluz zajedno sa toksinima, teškim metalima i otpacima, formira grudvice i kamenčiće koji su često šupljikave gradje (u kojima se nalaze paraziti) i zapušuju kanale u jetri i talože se u žučnoj kesi. Prilikom ovog procesa dolazi do oštećenja, intoksikacije i upale jetre. Da bi se jetra potpuno očistila, potrebno je raditi ovaj tretman svake 2 nedelje, 6 puta (3 meseca). I zdravi trebaju povremeno očistiti jetru i žučnu kesu.

Postupak:

Prvih 5 dana piti po 4 caše soka od jabuke dnevno. Umesto toga mogu se jesti 4 ili 5 jabuka dnevno. Jabukov sok omekšava kamen u žuči. Tokom ovih prvih 5 dana se može jesti normalno ali treba izbegavati industrijske i životinjske proizvode.

Šestog dana ne treba ništa jesti niti piti posle 14h i ne treba večerati.

*U 6 popodne uzeti kafenu kašičicu gorke soli (magnezijum sulfata) sa čašom tople vode (prva doza).

*U 8 uveče ponoviti isto (druga doza). Magnezijum sulfat otvara žučne kanale.

*U 10 uveče popiti pola šolje maslinovog ili susamovog ulja) sa pola šolje sveže izcedjenog limunovog soka. Dobro promešati i popiti. Ulje podmazuje kamenčiće i omogućuje im da lakše prodju kroz kanale.

Odmah posle uzimanja napitka, treba leći na leđa ili levi bok. Veoma je poželjno biti potpuno miran najmanje 20 minuta i ne ustajete tokom noci.

*Sledećeg jutra, ne pre 6h, popiti treću čašu (dozu) gorke soli. Ako se oseti mučnina, treba sačekati malo i onda popiti. Vratiti se u krevet i leći na LEVI bok, po potrebi posetiti toalet.
*Dva sata kasnije 8h popiti četvrtu čašu (poslednju dozu) gorke soli i vratiti se nazad u krevet. Posle 2 sata se može jesti, početi prvo sa voćnim sokom. Pola sata kasnije može se pojesti neko voce. Jedan sat kasnije može se jesti lagana hrana.

Treba jesti nemasnu hranu u danima terapije i pridržavati se tačnog tajminga i doze.

1 šolja = 250 ml ,
1/2 šolje soka od limuna = otprilike 3 iscedjena limuna.
Deca ispod 10 godina ne smeju primenjivati čišćenje jetre, dok od 10 do 16 godina koriste pola doze.
Sledećeg dana se u stolici može primetiti mnoštvo kamenčića raznih boja.


Dijeta za teško bolesne

Bolesti nastaju usled:

1. Nedovoljno elektromagnetne (sunčeve) energije
2. Nedostatka hranljivih materija (samo kuvana hrana)
3. Previše toksina (vremenom akumuliranih u telu)

U skladu sa tim, preporučuje doktorka, lečenje se sastoji od sledećeg:

– Preplaviti telo hranljivim sastojcima i sunčevom energijom.

– Gledanje u sunce. Ne jesti kuvanu hranu najmanje 3 meseca. Kasnije možete dodati 15 odsto jednostavne kuvane hrane samo za večeru (pečeni krompir, integralni pirinač, kuvano povrće), ali je bolje biti na kompletno sirovoj hrani dok simptomi potpuno ne iščeznu.

– Treba piti 13 čaša svežeg soka dnevno, svakog sata: 1 sok od narandže, 4 soka od zelenog lisnatog povrća, 5 jabuka/šargarepa i 3 soka od šargarepe. U početku, ako ne možete piti toliku količinu soka, možete piti manje količine, ali morate ih piti svakog sata. Takođe, prvih dan-dva u početku možete preskočiti 3 soka od šargarepe.

Sok mora biti svež, ali ako morate pripremiti unapred sok od šargarepe možete pomešati sa sokom od jabuka, da biste zaštitili sok od oksidacije. Nemojte gutati sok direktno – zadržati ga kratko u ustima, da bi se pomešao sa pljuvačkom.

– Možete jesti voće i povrće, male količine prethodno potopljenih badema ili oraha. Poželjne su i 2 kašike lanenog ulja dnevno ili 2 kašike sveže samlevenog lanenog semena.

Sunčati se u jutarnjim i popodnevnim časovima, izbegavati podnevno Sunce. Početi sa kratkotrajnim izlaganjima Suncu i postepeno povećavati vreme do 1 sata. Ne mazati kožu ni sa čim i izbegavati tuširanje neposredno posle sunčanja. Koža se najbolje štiti pažljivim izlaganjem Suncu kao i konzumiranjem zelenog lisnatog povrća. U Sunce se gleda jednom dnevno, u toku prvog sata posle izlaska Sunca ili u toku poslednjeg sata pre zalaska.

Treba sedeti ili stajati uspravno, bosonogi (ako je moguce). Ne trebaju se nositi nikakve naočare. Može se treptati. Spustiti glavu, tako da se u Sunce gleda kroz obrve. Početi sa 10 sekundi i povećavati 10 sekundi dnevno. Ako je oblačno, gledati u Sunce ali ne povećavati vreme. Kada je hladno, može se gledati kroz otvoren prozor. Posle gledanja u Sunce, protrljati dlanove i držite ih na očima dok svetleće tačke ne nestanu. Posle ili pre gledanja u Sunce poželjno je hodati bos. Kada se dostigne 45 min gledanja u Sunce, smanjuje se vreme gledanja za 1 min dnevno dok se ne dodje do 15 min.

*Držati vodu na Suncu u providnoj staklenoj flaši nekoliko sati i piti.

Dr. Frederik Klenner vitamin C terapija

1.Prva 24 sata uzimati na svaka 2 sata po 2 grama vitamina C.
Ukoliko se pojavi tečna stolica, produžiti na svaka 4 sata. Bezbolna tečna stolica je znak da smo dostigli dozu koja je maksimalna za nas i telo više ne resorbuje vitamin C već ga izbacuje.

2. Narednih 48 sati uzimati po 2 grama vitamina C na 6 sati.

3. Sledećih 48 sati uzimati po 2 grama vitamina C na 12 sati.

*Kod dece starije od 4 god. doza je duplo manja.

*Deca do 4 godine ne mogu uzimati veće kolicine vitamina C oralno već se daje intramuskularno (injekcijama).

*Najbolji je vitamin C u obliku Natrijum askorbata.

U vodu sa kojom se pije vitamin, dodati malo prirodnog soka od limuna ili pomorandže da bi se pospešila absorpcija veštačkog vitamina C.

Doktorka napominje: Ova brošura je obrazovne prirode, nije namenjena dijagnostikovanju, lečenju ili prevenciji nijedne bolesti. Ako ste bolesni, potražite savet vašeg lekara.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=168388686827496&set=a.109309836068715.1073741828.100009690966767&type=3&theater

Sladjana jos pise: Da svi ljudi koji su protiv manipulacije i unistavanja ustanu, izadju na ulice, prestanu da idu na posao, da placaju autobuske karte, da placaju racune i da zahtevaju momentalnu promenu bilo kakvog zakona, odmah bi se sve sredilo, jer sistem kojim vlast komanduje upravo odrzavaju ti ljudi i oni mogu napraviti sve sto zele, ali samo ako su jedinstveni.

 

 

7 comments on “Dr. Sladjana Velkov – O ZDRAVOM NACINU ZIVOTA – RADITE OVO SVAKI DAN I IZLECITE SE OD SVAKE BOLESTI

 1. Hvala! Ima puno stvari, ali pokušavam da se pridržavam nekih, a dodaću još po nešto. Ipak smo mi prezauzeti da bi mogli odvojiti vreme za sve ovo.
  No, bitno je potruditi se.

 2. Slađana Velkov izmislila toplu vodu pa je prodaje. U redu je da prenosite znanje i infromacije, ali izvorno ništa od svega ovoga nije njeno, a Vi je reklamirate, samim tim u mnogome urušavate sopstveni rejting….
  Pozdrav

 3. Tako je Olivera Simovic, sta drugo da vam kazem… 😛

  Sladjanu sam i licno upoznala i mogu vam reci da je to jedna divna, plemenita zena, koja nesebicno daje sve ono sto zna, bas svima, onima koji je zele cuti…Mnogi su upoznati zasto neki ne zele cuti Sladjanu Velkov. Za vasu informaciju Sladjana ne prodaje nista, vec sve daje dzaba ljudima, drzi sirom sveta besplatna predavanja o zdravom i normalnom zivotu, ali i o opasnostima koje vrebaju…, ‘otvara’ ljudima oci, deli sve sto zna nesebicno sa obicnim svetom, a to, sto je neki ljudi zbog toga ne vole i sto mnogima ne ide u prilog da se saznaju razne manipulacije koje cine, to je njihov problem.
  Ljubomora, pakost i ljudska zloba, nema granica… 😉 🙂

  Otvorite YouTube i nacicete mnogo njenih besplatnih predavanja o zdravlju i kako ga sacuvati…

  Evo, da se ne mucite…:D
  VIDEA – BESPLATNA PREDAVANJA SLADJANE VELKOV https://www.youtube.com/results?search_query=predavanja+sladjana+velkov

 4. Za ovakav nacin ishrane potrebno je sljedece :
  -zivjeti negdje blizu polutara gdje ima i sunca i morske vode
  -ne raditi nista, jer ako se radi, gubi se oko 10 sati takvog tretmana
  – treba imati nekoga ko ce vam to sve donijeti i pripremiti
  – tu je potrebno imati primanja od najmanje 1500 evra
  -Ja sam bez svega toga vec 78 godina .Bog mi je jedini doktor.Hvala mu!!

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s