ISCELJIVANJE DODIROM PRSTA – REFLEKSOLOGIJA – VIDEO

Kada osećamo bol, prvo  se obraćamo po navici lekaru ili potražimo lekove da nam se ublaži bol!

Međutim, nakon ovog teksta, uvidećete da nije potrebno trovati se hemijom, niti čekati u punim čekaonicama doma zdravlja.

Sve poznatija metoda – refleksologija, tvrdi da je svaka tačka u telu na neki način povezana sa našim šakama.

1. PALAC

Palac je spojen sa srcem i plućima. Ukoliko otežano dišete, protrljajte palac i povucite ga. Kao rezultat, otkucaiji vašeg srca, trebalo bi da se uspore.

U Akupresuri palac se odnosi na glavu, sve tačke na palcu su povezane sa glavom.

2. KAŽIPRST

Kažiprst je spojen sa debelim crevom i želucem. Patite li od zatvora ili bolova u stomaku? Pritisnite kažiprst, protrljajte ga u trajanju od 60 sekundi, a potom ga povucite. Vrlo brzo ćete primetiti poboljšanje.

 

3. SREDNJI PRST

Srednji prst je povezan sa srcem, tankim crevom, krvnim i respiratornim sistemom. Ispružite prst i protrljajte ga svaki put kada tokom putovanja osetite mučninu, vrtoglavicu ili nesanicu.

 

4. PRSTENJAK ili DOMALI PRST

Ovaj prst ima jak uticaj na vaše raspoloženje, pa ukoliko osećate da ćete pasti u depresiju, masirajte ovaj prst i ubrzo ćete imati osećaj mira i opuštenosti.

5. MALI PRST

Mali prst je povezan sa bubrezima, čak i sa glavoboljom i bolom u mišićima na vratu. Masirajte mali prst i osetićete veliko olakšanje!

DLANOVI

Dlanovi su spojeni sa nervnim sistemom, pa ako želite da zaštitite svoje psihičko zdravlje, onda vam se toplo preporučuje udaranje dlana o dlan (aplauz).

To će podstaći cirkulaciju, a i vi ćete se osećati znatno bolje!

POGLEDAJTE VIDEO: Masaža dlanova koja čini čuda

Izvor: net

Advertisements

3 comments on “ISCELJIVANJE DODIROM PRSTA – REFLEKSOLOGIJA – VIDEO

    • Bolest je pokazatelj da nesto ne radimo kako treba, da ne zivimo u skladu kosmickih zakona…Svi traze olaksanje, niko ne voli da ga boli. U stvari ego ne voli bol, patnju, on voli da uziva, ali se mi vrlo cesto sa njim poistovecujemo. Bolest i jeste pokazatelj da ne zivimo po zakonu, da smo negde pogresili u nacinu zivota. Sa svojim pogresnim mislima, recima, osecanjima i delom, pogresnim nacinom ishrane, neispravnim disanjem, poremetimo sve, posebno nase vitalno telo, koje se nalazi u astralu, onda se sve to spusti i na fizicko nivo, fizicko telo, kao bol i patnja. Kada bi ljudi samo malo vise i dublje razmisljali na tu temu, o zakonu Uzroka i Posledice, ‘ne cini drugom ono sto ne zelis da drugi cine tebi’, bolest i patnja bi nestale sa lica Zemlje…u to spadaju i zivotinje, zavladao bi mir, ljubav i harmonija, ali onda se postavlja pitanje, kako bi dualitet u kom zivimo, opstao…onda ga ne bi ni bilo… 😀

      • skola reinkarnacije se odvija kroz vise tela i dimenzija postojanja dok se sve mogucnosti reagovanja ne iskuse svim dimenzijama postojanja , dok se ne stigne do boga i vecnog postojanja.

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s