APEL ZA POMOĆ, SVIM LJUDIMA DOBRE VOLJE DA POMOGNU – BIHAĆKI ŠKOLARCI POKRENULI AKCIJU DA POMOGNU SVOM DRUGU ALEKSANDRU

BIHAĆKI ŠKOLARCI POKRENULI AKCIJU DA POMOGNU SVOM DRUGU ALEKSANDRU

Podijelite s drugima na Facebooku!
Tweet na Twitteru!

Naime, početkom 2010. godine njegovi roditelji su primijetili da se Aleksandar teško penje uz školske stepenice pa su se obratili školskoj ambulanti, nakon čega su upućeni u Kantonalnu bolnicu u Bihaću na daljnje pretrage. Nakon pretraga koje su obavljene od strane bihaćkih ljekara, upućen je u Univerzitetski klinički centar Sarajevo gdje mu je urađen detaljni pregled i analiza krvi, ali nažalost nalazi nisu ukazivali na dobro.

Budući da su ljekari sumnjali da se radi o Dišenovoj distrofiji koja je ustvari najteži oblik mišićne distrofije kod djece, predložili su ljekarima daljnje pretrage i DNK analize u Zagrebu.

No, nakon nekog vremena roditeljima je javljeno da nalazi ne pokazuju oboljenje od te bolesti i da nema naznaka da se radi o mišićnoj distrofiji. Ipak, ponovnim pregledom u sarajevskoj bolnici, ljekari su po izgledu i kretanju izražavali sumnju da se radi o toj opakoj bolesti, ali nažalost, sve je ostalo na sumnji.

Kako roditelji nisu imali drugog izbora, obraćali su se mnogim privatnim liječnicima u Sloveniji i Srbiji gdje su im predložili da izvrše dodatne analize krvi na “tačkastu mutaciju gena” koja se može jedino napraviti u inostranstvu (Holandija ili Italija), ali zbog visokih troškova liječenja i raznih analiza Zavod zdravstvenog osiguranja USK-a nije bio u mogućnosti finansirati troškove zbog čega je nada u bolje sutra za malog Aleksandra odjednom ugašena.

Ipak, otvorila se mogućnost za novim analizama u Njemačkoj, ali cijeli taj proces bi koštao oko 50 hiljada KM, no taj novac porodica Beronja trenutno nema.

U pomoć malom Aleksandru su se priključili svi, ali najviše njegovi školski drugari koji su počeli sa humanitarnom akcijom prikupljanja novca za njegovo daljnje liječenje.

Akciji su se priključili i nastavnici ove Škole, ali i nastavnici i profesori svih ostalih škola sa područja Bihaća.

Pomoć i od Gradske uprave Bihaća

Nakon što su učenici i nastavnici bihaćke Osnovne škole Harmani II pokrenuli humanitarnu akciju za prikupljenje sredstava neophodnih za liječenje Aleksandra Beronje, učenika devetog razreda OŠ “Harmani II” iz Bihaća, podrška je stigla i od gradonačelnika Emdžada Galijaševića.

“Grad Bihać i njegovi građani uvijek su spremni pokazati solidarnost i srdačnost i evo po ko zna koji put pokazali smo veliko srce i zaista velika zahvala učenicima iz Aleksandrovog razreda, njegovoj razrednici Rabiji Malkoč, direktoru škole i svima koji su ponudili pomoć kako bi se prikupilo neophodnih 25.000 eura. I gradska uprava će pomoći sa 5.000 KM”, kazao je gradonačelnik Bihaća.

Vjerujemo da ima mnogo onih koji žele pomoći malom Aleksandru.

Za uplate iz BiH
Aleksandar Beronja
Transakcijski račun: 3385 0021 7227 1269
Tekući račun: 4055 1385 000

Za uplate iz inostranstva:
PAY DIRECT TO:
UniCredit bank d.d. Mostar, Bosna i Hercegovina

S.W.I.F.T. UNCRBA22

BENEFICIARY:
Beronja Slobodanka, Alije Đerzeleza 41 Bihać, BiH

IBAN: BA39 3385 0028 6952 5796

Za uplate u EUR – Acc: 40483304101
Za uplate u USD – Acc: 40483304102

Porodica Beronja je dostupna i na broj telefona 037/223-466 za više informacija.

P.S. Ovaj tekst sam pronašla na internetu i žao mi je sto sam tek sada saznala za ovako nešto, davno sam mogla odreagovati, makar i na ovaj način da se detetu pomogne. Aleksandrov otac i mama su na Facebook-u moji prijatelji, a pošto imam mnogo prijatelja, nema šanse da sve pratim i vidim, posebno sta se kome dešava i kako ko živi, žao mi je, ali do sada nisam znala da je situacija alrmantna i da im je potrebna sva vrsta podrške i pomoći. Koliko sam shvatila radi se o finim i poštenim ljudima koji su momentalno u nevolji zbog svog deteta, nadam se i hoću da verujem, da ce uskoro sve ovo biti iza njih, kao jedan ružan san, da ce lepi Aleksandar ponovo, slobodno trcati i igrati se sa svojim vrsnjacima, drugovima i drugaricama. Nekako sam emotivno vezana za taj kraj Bosne, dragi su mi ljudi…Hvala svim onima, koji bi mogli na bilo koji način pomoći, ako ništa drugo, makar i lepu pozitivnu misao ili molitvu, da upute prema detetu, za njegov brz oporavak…

Ovde je i video, Aleksandrova priča…

Aleksandar Beronja – Apel za pomoć

Izvor teksta: http://www.fokus.ba/258076/vijesti/bih/bihacki-skolarci-pokrenuli-akciju-da-pomognu-svom-drugu-aleksandru/

(VIDEO) PODIJELITE: Pomozimo dječaku iz Bihaća da ponovo prohoda!
http://www.dnevno24.com/video-podijelite-pomozimo-djecaku-iz-bihaca-da-ponovo-prohoda/

Advertisements

One comment on “APEL ZA POMOĆ, SVIM LJUDIMA DOBRE VOLJE DA POMOGNU – BIHAĆKI ŠKOLARCI POKRENULI AKCIJU DA POMOGNU SVOM DRUGU ALEKSANDRU

  1. Koliko vremena još mora proći da ljudi shvate da zvanična medicina ne nudi riješenje ni za jednu bolest. Sakupljanje ovih para je čisto bacanje novca. Razumijem roditelje ali ostale… Ovo liči na putešestvije Isidore Bjelice koja je mislila da je švicarska kemoterapija bolja od ostalih, i potrošila sve svoje i tuđe pare, da bi shvatila da je kamoterapija samo to i ništa drugo i da u opće ne liječi pa čija god bila.
    Potražite klinike pout one dr Šulca u Njemačkoj ili Badawi u Subotici i sigurno ćete naći riješenje za mnogo, mnogo manje para. Ne razbacujte se novcem koji ipak neće donijeti željeni rezultat.

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s