SMERNICE ZA DANAŠNJI DAN…

Otvorih knjigu „Velika Kosmička Učenja“ da vidim koju ću poruku dobiti za današnji dan i dobih uputstvo, ali i savet, koji može biti putokaz, ne samo meni, već svima, koji to žele, zato je delim sa svima vama.. 😀

Nauči da samoga sebe vidiš u svojim osećanjima i mislima, da slušaš samoga sebe u svojim rečima i da prepoznaješ samoga sebe u svojim delima. Ti si onda sam sebi ‘ogledalo’ i sve manje ćeš gledati u ‘ogledalo’ svog bližnjeg (u bližnje se ubrajaju svi ljudi, koji nas okružuju, sa kojima delimo ovaj život, koji nam svakodnevno dolaze u susret), jer imaš dovoljno posla sa čišćenjem svog ljudskog „ja“. Savladaj ono što prepoznaš u samome sebi, onda ćeš se razvijati ka božanskome, kao cvet kada ga dodirnu topli zraci sunca.

– Ko se otvori unutrašnjem svetlu, taj će steći unutrašnju lepotu, jer će njegova duša postići čistotu. Lepota je, isto kao i čistota, atribut stvarnog postojanja. Prava lepota i čistota ne mogu se oponašati, jer je unutrašnje ‘ruho’ kosmička zračeća ljubav.

– Ako je fizičko telo prozračeno sjajem unutrašnjeg, onda je čovek pun vrlina i nesebičan. On će steći unutrašnju čar, koja će onda biti ukras njegove spoljašnosti. Nakit čoveka koji duhovno sazreva sastoji se od skupocenog dragog ‘kamenja’, od nesebičnih misli, reči i dela.

Priznaćete da je poruka, uputstvo ili savet, zaista lepa… 😀

Želim vam dobar, lep i radostan dan, od 😉

Video – Just For YOU – Ernesto Cortazar
https://www.youtube.com/watch?v=iP_vqB_ipVY

Ostavite odgovor

Molimo vas da se prijavite koristeći jedan od sledećih načina da biste objavili svoj komentar:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s