NIKOLA TESLA KAO JASNOVIDAC I VREMENSKA FIZIKA – dr Velimir Abramović


Sasvim je jasno da je Tesla morao imati uvid u ono što bismo danas u nedostatku boljih izraza mogli nazvati parapsihologija. To kako je on dolazio do izuma i kako je radio u svojoj umnoj laboratoriji, to je, svakako, bez pandana u povijesti znanosti.

I pored više od 150.000 dokumenata koje danas čuva Muzej Nikole Tesle u Beogradu on iza sebe nije ostavio sustav svojih znanstvenih metoda, jer Tesla je bio vidovit. On je dolazio u određena psihička stanja i to je bila njegova metoda, koja se u stvari može usporediti samo sa sličnim stanjima u kojima se nalaze jogini ili s onim o čemu pričaju sveci. Teslu danas rijetko tko promatra kao filozofa i duhovnog čovjeka, a on je oduhovio fiziku, oduhovio tehnologiju, oduhovio znanost. Na posljetku, čitavim svojim životom i radom postavio je osnove postkršćanske civilizacije Trećeg tisućljeća. I pored svega toga njegov utjecaj na suvremena kretanja u znanosti je minimalan, ali će to se morati ponovo vrednovati. Tek u budućnosti dobit ćemo pravi odgovor na Teslinu paradigmu, jer je on isuviše ispred i iznad današnjih znanstvenih metoda.

VIDEO – Tesla, jasnovidac, umire na Božić 1943.g. http://www.youtube.com/watch?v=L0ibh78cP_0

Poznati hinduistički učitelj Vivekananda, član Ramakrishnine misije, koji je bio poslan na Zapad da ispita mogućnost ujedinjenja svih svjetskih religija, posjetio je Teslu u njegovom laboratoriju u New Yorku 1896. godine i odmah poslao pismo svom indijskom kolegi Alasingu opisujući susret s Teslom sa strahopoštovanjem i bezrezervnim divljenjem:

“Ovaj je čovjek sasvim drugačiji od svih zapadnjaka (…) Pokazao mi je svoje eksperimente s elektricitetom, koji je za njega živo biće i s kojim on razgovara i naređuje mu (…) Radi se o visoko spiritualnoj ličnosti. On besumnje posjeduje duhovnost najvišega nivoa i u stanju je da prizove sve naše Bogove (…) U njegovim električnim vatrama raznih boja pojavili su se preda mnom gotovo svi naši Bogovi: Višnu, Šiva … a osjetio sam prisustvo i samog Brame. “ – Swami Vivekananda works, Epistles, Vivekananda Centrum, Washington, USA

Ljubaznošću glavnog urednika Delfisa, Natalije Toots, saznao sam da se u Ramakrishninoj misiji u Calcutti, Indija, nalazi i veliki Teslin portret i to među onima koji su duhovno doprinijeli ostvarivanju zadatka misije.

Teslina vremenska fizika

Rezonancija je istovremenost i ako mijenjamo razdoblja prekidanja strujnog kruga mijenja se geometrijski raspored magnetskih polja, odnosno uspostavlja se kretanje rotora motora i generatora isključivo promjenom vremenske komponente. Kretanje je asinhronicitet. Ovo očito pokazuje da je moguće postići promjenu brzine rotora, a samim tim i njegove mase, promjenom čistog vremena, bez dodatnog impulsa, tj.. bez dodavanja sile. Nije li Teslino obrtno magnetsko polje još jedan dokaz više u prilog tvrdnji akademika Kozireva da je Vrijeme ta jedinstvena i fundamentalna opće kozmička sila?

Iz Colorado Springsa Tesla piše u New York svom prijatelju Johanssonu kako je u “škrabotinama” visokofrekventnih elektromagnetskih pražnjenja otkrio um i kako će uskoro on, Johansson, moći svoje pjesme čitati Homeru, dok će sam Tesla diskutirati o svojim pronalascima s Arhimedom. Isto tako, u detaljnom dnevniku istraživanja susreću se opisi elektromagnetskih zelenih magli koji potpuno odgovaraju opisu magle, što se pojavila prilikom nestajanja ratnog broda u Philadelphiji. Po povratku iz Colorado Springsa Tesla izjavljuje u novinama kako je uspostavio vezu s vanzemaljskim civilizacijama. Rijetko tko ga je tada uzeo ozbiljno. No, ima indicija da je Tesla nastavio svoja istraživanja “paralelnih svjetova” sam, u tišini, ne objavljujući rezultate. Po svemu sudeći, izradio je aparat za postavljanje elektromagnetskih oscilacija vlastitog mozga, tj.. kontrolu svojih mentalnih aktivnosti i na taj način uspio bez napora komunicirati s vremenski pomaknutim realnostima.

Ova njegova otkrića otvaraju jednu posve novu stanicu u suvremenoj znanosti, jer ukazuju na put ujedinjenja materijalnog i duhovnog u ljudskom saznanju (u prirodi su materijali i duh, naravno, već ujedinjeni). On je imao sposobnosti da razradi oba aspekta jedinstvene znanosti: proučavao je s podjednakim uspjehom fizičku osnovu psihe kao i psihičku osnovu fizike. Tako je došao do presudnih generalnih zaključaka: da je svijet jedinstveni kontinuirani svjetlosni medij i da je materija sastavljena od organiziranih dijelova elektromagnetskog etera, to jest, od elektromagnetnih oscilacija, zatim, da je najopćiji prirodni zakon – zakon rezonancije i da se sve veze među fenomenima uspostavljaju isključivo raznim vrstama rezonanci čija je osnova elektromagnetika. Samo se po sebi razumije da, ako se sva fizička realnost može svesti na odnose elektromagnetnih polja, onda je izraz teorijskog bita tih odnosa – matematika. S druge strane, ako elektromagnetne oscilacije korespondiraju s mentalnim planom koji je, prema tome, iste prirode, onda su brojevi – program organizacije elektromagnetnih polja u individualnu psihu. Teslina istraživanja su prvi neporeciv i jasan korak u razjašnjenju i primjeni istinite Platonove doktrine u kojoj se kaže da je matematika veza između svijeta ideja i svijeta materijalnih fenomena. Još preciznije: matematički algoritmi (inherentna logika matematike) su metode inkarniranja ideja u fizičke objekte. Na posljetku, kako sva stara (a i nova) mistična predaja složno govori: materija je samo zgusnuta svjetlost.

Tesla je vjerovao da je cijeli svemir živ i da su ljudi automati koji se vladaju po kozmičkim zakonima. Također je smatrao da ljudski mozak nema osobinu da pamti u onom smislu kako se to obično smatra, već da je memorija samo reakcija ljudskih živaca na ponovljeni vanjski stimulans. Još važnije je naravno da netko s preko tisuću fundamentalnih znanstvenih pronalazaka ne pripisuje invenciju i zaslugu sebi, nego eksplicitno izjavljuje da vrši ulogu sprovodnika znanosti iz svijeta ideja u svijet ljudske prakse. Vjerovao je čvrsto u reinkarnacije. Sama Teslina smrt bila je neka vrsta njegove osobne svečanosti i više je ličila na svjesno preseljenje duše u drugi plan postojanja, nego na smrt nekog običnog slavnog čovjeka, zbunjenog i uplašenog pred samooslobođenjem. Dva dana prije trenutka diskarniranja, Tesla je prestao raditi i zatvorio se u hotelsku sobu tražeći da ga nitko ne ometa. Kada su direktor hotela i sobarica konačno ušli, zatekli su ga elegantno odjevenog kako leži mrtav ruku prekriženih na prsima, potpuno spreman za odlazak. Imao je dvostruku sahranu, kršćansku i budističku, tri dana nakon prve sahrane bio je i spaljen.

Osobno duboko vjerujem da matematičke i fizičke istine, to jest, fenomeni geometrije i aritmetike i fenomeni fizike moraju u koindicirati u svojoj biti, tvoreći osnovu jedinstvene kozmologije na čijem smo pragu. Neki je zovu “Nova znanost”, ali je, mislim, adekvatniji naziv “Jedinstvena znanost”, jer temelj našeg Kozmosa čini jedinstven fizički kontinuum, koji je čista esencija, bez granica, i svi se paralelni svjetovi, paralelne realnosti, podređuju njegovim zakonima.

Teslina elektromagnetska teorija bila je početak ujedinjavanja duhovne supstance i materijalnog, fizičkog svijeta. On je toliko mnogo učinio praktično i osobno, da nije stigao da nam ostavi kompletnu teoriju. Mogao je, možda, da nam ostavi religiju, ali to nije htio, jer je znao da su Bogu u eri znanosti potrebni svjesni sljedbenici.

Proučavanje Tesle nije samo znanstveno pitanje, u njegovom radu ne treba tražiti prvenstveno tehnološka rješenja. Tesla je praktično ono što je Euklid teorijski, spona zapadne i istočne civilizacije. Na njegovom radu može se zasnovati nova duhovnost Čovjeka koji će shvatiti Vrijeme (koje je potpuno nematerijalno i predstavlja samo djelovanje matematičkih zakona) i prodrijeti u savršenije razine kozmičkog postojanja. To je, prema mojim istraživanjima, prava poruka Teslinog rada i u tome je ujedno razlog zašto je tek danas došlo vrijeme za pravo razumijevanje i uporabu Tesline misije.

Tajanstveni stranac Marka Twaina

Čest posjetitelj Teslinog laboratorija u noćnim satima bio je i čuveni pisac Samuel Clemens, čiji je pseudonim po kome je u književnosti ostao poznat, bio – Mark Twain. Tesla je s njim bio toliko blizak da je i godinama poslije Twainove smrti redovito o njemu govorio kao o još živom prisnom prijatelju.

Pisac Twain umro je 1910. godine, a šest godina poslije toga objavljena je njegova čudna novela “Tajanstveni stranac“. U njoj se govori o Anđelu koji silazi s Neba u malo austrijsko selo, gdje se susreće s grupom dječaka s kojima se igra i poučava ih tajnama Svijeta. Ako se malo austrijsko selo shvati kao Smiljan, a lik Anđela zamijeni Teslom, dobit će se sjajno objašnjenje vrlo čudne teorije ljudskih sudbina i kozmologije izražene u tom kratkom dijelu koje zamjetno odudara od drugih Twainovih pripovijetki. Anđeo govori o osjećanju moralnosti koje je izvor svih ljudskih nedaća, i nesreći uzrokovanoj neshvaćanjem kompjuterski precizne kombinatorike najsitnijih događaja, od kojih svaki određuje daljnji niz karika u svojstvenom lancu narednih zbivanja.

The video cannot be shown at the moment. Please try again later.

Ljudska slobodna volja, prema njemu, je čista zabluda osjetila, sve je predodređeno i vodi predvidljivom ishodu. Prema tome, data ljudska individualna psihosomatska struktura ima ograničen broj mogućih sudbina. Kombinacije sudbine su nizovi događaja, i čovjek se može prebacivati iz niza u niz voljom viših bića. Anđeo, na primjer, učini da osoba zatvori umjesto da otvori prozor, kako je bilo predodređeno, i sudbina te osobe krene sasvim drugim smjerom, aktivira se novi lanac zbivanja. Ovo se potpuno slaže s Teslinom idejom o čovjeku kao automatu kozmičkih sila, i vrlo je uvjerljivo pokazano jednostavnim dramaturškim sredstvima velikog pisca. Na posljetku, prije nego što Anđeo napušta svoje prijatelje, seoske dječake, uvodi ih u posljednju svemirsku tajnu koja ih je užasnula, tajnu nebića:

“Sve je samo misao, ništa ne postoji, i ja sam samo misao, usamljena misao koja luta praznim prostranstvima Svemira “…

Autor: Dr. Velimir Abramović
Preneseno sa: bastabalkana.com

od vesnamih Objavljeno u Nauka

4 comments on “NIKOLA TESLA KAO JASNOVIDAC I VREMENSKA FIZIKA – dr Velimir Abramović

  1. Problem vam je da razresite zagonetku kako je Tesla dosao do ovi odkrica pre svega nista on nije odkrio sve je to postojalo i pre tesle sto ne zelim da doticnog ponizavam Samo namecete neku duhovnost da je on nesto tu duhovno mani te se ti deciji zavrzlama I nemojte da forsirate nesto vase da vi znate kako je on to vako ili nako Tesla kada je dosao do podataka kako sve ti fenomeni fukcionisu tek je onda svatio da on nista ne odkriva nego da je to sve njega odkrilo Kada je tesla imao viziju ili ideju upravo je ta vizija i ideja tog momenta odabrala njega iz energije saznanja i pruzila mu znanje iz kojeg ce on da pise knjige da bi drugi sticali znanje tesla je u sopstvenoj energiji svesti preko energije misli svatio da poseduje njegov organizam energiju koju je mogao da izbaci iz sebe u odnosu na sebe i preko energije misli da se druzi sa ostalim energijama i da vidi kako energije u energijama proizvode energiju i ujedno ih dobro iste kontrolisu Posle sve ide samo po sebi

  2. Zdravko Jovicic, izvinite, ali vas je jako tesko razumeti. Recenica vam je predugacka, bez ijednog zareza, bez ijedne tacke, sa mnogo pravopisnih gresaka u pisanju i govoru…I ne vidim sta vi hocete da kazete, da je Tesla izmisljen, ili sta?, i sve ono sto je uradio, za vas je kao nistavno, ma hajte molim vas, danas Teslu svaka susa komentarise i pokusava svesti u svoje uske i ogranicene okvire.. Naravno da sve znanje vec postoji u Akasi ili ‘Jungovom’ kolektivnom nesvesnom, tako da se samo obnavlja i projavljuje u pojedincima, genijima kao sto je bio Nikola Tesla, Betoven, Mozart i jos neki retki, ali njemu se otkrilo, jer je bio tog trenutka (u tom vremenu i toj inkarnaciji) u skladu sam sa sobom i sa Svemirom/Bogom, a ne nekom drugom, zar nije tako? Bio je kapacitet u tom vremenu, da nije, jos uvek bi bili u mraku.. 😀

Postavi komentar