UPUTSTVO ZA OTVARANJE I AKTIVACIJU SRČANE ČAKRE – ISTINA I INTUICIJA – KAKO IH SRCEM PREPOZNATI

https://33.media.tumblr.com/d1241c3310709f31063ad54ac7b8b8c2/tumblr_mmioxeK6lC1s4obsuo1_400.gif

🙂 Tvoje SRCE (srčana čakra) je deo tvog bića, koji je zadužen za ISTINU. Ovu sposobnost gledanja SRCEM ima svaki čovek, a isto tako i svako stvorenje, biljka, životinja, kamen….sve sto živi i postoji. Srce zna da razlikuje istinu od neistine, vodjstvo od zablude, intuiciju od nagadjanja, …

Ovo uputstvo za prepoznavanje istine srcem je veoma jednostavno, kao što je istina uvek jednostavna. 🙂

Prvi put pročitaj uputstvo i tek onda predji na vežbu. Možda bi ti bilo još lakše ako legneš i zatvoriš oči i neko ti čita ovaj tekst, ili, da presnimiš tekst na CD pa da ga slušaš… 😀 Neki ljudi snime svoj glas i onda slušaju snimak, to je najbolji način slušanja. Ako još nemaš puno iskustva sa otvaranjem srčane čakre ili osećanjem istine, bilo bi dobro da se duboko opustiš, pre nego što kreneš sa vežbom. Što je um mirniji, to srce može tačnije da čuje. Dok radiš ovu vežbu, biće ti sasvim lako da se jasno koncentrišeš na svoj osećaj, umiriš i istovremeno ostaneš u sasvim budnom stanju. Neki to zovu meditacija, trans, samohipnoza, duboko opušteno stanje, (tihovanje) …izaberi reč koja ti se najviše dopada i primetićeš da već dobro znaš o čemu se radi. Pratiš svoje disanje… lagano… udahni…izdahni…nekoliko puta i posmatraj svoj dah. Onim tempom koji tebi prija, primeti kako se sve dublje i dublje opuštaš i kliziš u jedno veoma prijatno…nežno..stanje opustenosti… Za početak izgovaraj mantru Ommmmmmmmm… Ommmmmmmmmmm…Kako bi se opustio…
https://33.media.tumblr.com/d1241c3310709f31063ad54ac7b8b8c2/tumblr_mmioxeK6lC1s4obsuo1_400.gif
Kad osetiš da si smiren(a) lagano pomeri svoj fokus na svoju srčanu čakru. Ona se nalazi u sredini grudi, direktno ispod grudne kosti. Otvara se od kičme ka napred i predstavlja tvoj centar za istinu. ANAHATA – koja se još zove i Hristov centar OZBILJNOSTI! Nekim ljudima pomaže da zamisle kako se cvet lotosa otvara ka napred. Zamoli mislima ovu čakru da se otvori i posmatraj sa radoznalošću, kako se širi. Uroni u ovaj osećaj. Možda je ovo za tebe prvi put da osetiš svesno jedan proces koji nije samo telesni. Da osetiš promenu u svom energetskom telu.
https://33.media.tumblr.com/d1241c3310709f31063ad54ac7b8b8c2/tumblr_mmioxeK6lC1s4obsuo1_400.gif
Bez sumnje, ti to možeš, kao što može svako od nas.
Ti već svakodnevno osećaš puno stvari koje nisu samo telesne. Svi tvoji osećaji su promene na energetskom telu i njih osećaš veoma dobro. Zar ne? Sada kreni svojim fokusom ka istini. Pomisli “Sad sam u skladu sa ISTINOM” i ostavi pažnju na tvojoj srčanoj čakri. Ili reci “Moje srce sada ulazi u sklad sa ISTINOM”. Istog trenutka ćeš primetiti kako se tvoje srce otvara široko. Istina ima veoma visoku frekvenciju i tvoje srce reaguje na istinu time što će se otvoriti i proširiti. Pomisli na bezgraničnu ljubav i posmatraj kako se srčana čakra otvara i širi. Pomisli na nekoga koga voliš bezgranično… Sad, možda možeš na kratko da pomisliš i na neki manje lep osećaj, kao što je recimo sumnja ili ljubomora i istog trenutka ćeš primetiti kako se tvoje srce zatvara. Menjaj par puta svesno fokus tvojih misli sa istine i ljubavi u sumnju i ljubomoru i posmatraj šta se dešava u tvom srcu. Da, sad po prvi put možda zaista primećuješ kako u sebi imaš jedan nepogrešivi senzor za istinu.
Upamti osećaj koji imaš kad misliš na ljubav. To neka od sad bude tvoja mera za istinu. Ljubav = Istina! Može biti, da još nisi uvežban i ne osećaš puno pri ovoj vežbi…ali ćeš sigurno osetiti nešto, i to nešto će ti otvoriti vrata za sve sledeće vežbe. Posle samo nekoliko dana, imaćeš jasno i glasno vodjstvo u sred svojih grudi. Znaš, sve ovo ima i puno veze sa iskrenošću. Da li želiš da znaš da li je nešto prava istina za tebe ili ne? Šta ako saznaš da nije dobro za tebe? Da li si spreman/spremna da se odvojiš od stvari, ljudi, ponašanja i navika koje ti ne čine dobro? Da li si spreman da se oprostiš od verovanja o sebi i ovom svetu koja ti nisu od koristi, a koji su ti nametnuti? Da li je došlo i tvoje vreme da ostaviš iza sebe kukanje, kritiku i negodovanje? Da li je došlo vreme da se promeniš? Odluka je tvoja.
https://33.media.tumblr.com/d1241c3310709f31063ad54ac7b8b8c2/tumblr_mmioxeK6lC1s4obsuo1_400.gif
Probaj sad sledeće. Uporedi srcem par verovanja:
1. Na ovoj planeti ima dovoljno za sve nas –
Količina svega je ograničena i svako mora da se teško bori za svoj deo.
2. Savršeno zdravlje je normalno stanje –
Svako mora kad tad da se razboli.
3. Svako, pa i ja ima jednistvene talente –
Neki su rodjeni srećni, neki ne.
Sledećih dana, nedelja i meseci, ćeš primetiti kako u svakodnevnim situacijama pitaš svoje srce, da li je nešto istina. Pitaj da li su reči koje upravo izgovaraš zaista istina, da li je hrana koju kupuješ dobra za tebe, da li je odeća koju nosiš u skladu sa tobom, da li je knjiga koju čitaš dobra za tebe. Uvek kad nisi siguran/sigurna…zamoli svoje Biće, koje se nalazi duboko u tvom srcu da te uskladi sa istinom i ljubavlju, da se podsetiš kakav je to osećaj i onda se fokusiraj na pitanje ili odluku koju želiš da doneseš. Ako tvoje srce ostane podjednako otvoreno…onda je to to. A ako ne…budi dovoljno hrabar/hrabra da okreneš ledja situaciji, vratiš knjigu na policu, vratiš jelo na sto, ne kažeš to što si hteo da kažeš ili kažeš ono što se ranije nisi usudio da kažeš. Što više živiš u skladu sa ovim osećajem, to će tvoje vodjstvo biti jasnije i harmoničnije. Kao što rekoh, trebaće ti hrabrosti na par mesta…i sve će biti lakše nego što ti se čini. Jer, niko nije ostavljen bez vodjstva. Svako je podjednako vredna kap u ovom velikom moru/okeanu.
Prati svoje srce…  😉

7 comments on “UPUTSTVO ZA OTVARANJE I AKTIVACIJU SRČANE ČAKRE – ISTINA I INTUICIJA – KAKO IH SRCEM PREPOZNATI

  1. Najzad prava informacija o ulozi srca u zivotu svih zivih bica pa i o nama – ljudima. Svako ima pravo na svoju istinu, a i pravo da odluci dali ce produziti sa ovim zivotom ili nece. To je stvar unutrasnje istine. Bravo, Bravisimo.

  2. ♥ Pitajmo sami sebe o sebi (skoro sam to saznala al sam nekako ostavljala po strani)… a sada sam osetila bas zelju da se upustim u tu avanturu sa samom sobom svojim emocijama, osecajima, teznjama, ceznjama, mogucim i nemogucim zeljama, i da otklonim sve one blokade koje postavlja moj um i zamenim sumnju-verom,ceznju-ljubavlju, nesigurnost-spontanoscu: kako bi jednostavno sluzila svrsi u ovom bas trenutku na ovoj Planeti, Ljubavlju prema sebi i drugima, obasjavala Vasionu ♥

    p.s. hrabrost da se kroci i suoci vredi zivljenja.

Postavi komentar